fbpx

Rejseguide til Paris: 10 bedste oplevelser, områder & seværdigheder

Alt hvad du skal vide om Paris, inklusiv hvad man skal lave, hvor man skal bo og vores bedste tips
Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere om os her.

Paris, je t’aime

Paris er en af de byer, som man kan vende tilbage til igen og igen. Og det har vi også gjort.

Blandingen af gamle brostensbelagte gader, historiske bygninger, hyggelige kanaler, grønne parker og ikoniske vartegn gør den franske hovedstad til noget helt særligt.

Bare at slentre rundt og nyde byens skønhed er en oplevelse i sig selv, men savner man aktiviteter, kommer man heller ikke til at kede sig.

I denne rejseguide til Paris får du vores bud på de 10 bedste oplevelser, områder og seværdigheder i Kærlighedens By.

Hvor skal man bo i Paris?

  Reklamelinks
 • Budget: Hotel BoroNali – Flotte dobbeltværelser tæt på metro og Sacré Coeur i Montmartre.
 • Værdi for pengene: Hôtel Villa Bohème – Charmerende hotel i centrale og elegante Opéra.
 • Luksus: Shangri-La Hotel Paris – Paris’ bedste Eiffeltårn-udsigt og overdådige værelser.

Søg efter de bedste og billigste hoteller i Paris her.

Paris’ 20 arrondissementer

Frankrigs hovedstad, Paris, ligger ved Seinen i den nordlige del af landet, og her bor ca. to millioner indbyggere inden for de administrative grænser. Medregner man Paris’ udvidede byområde, bor der mere end 12 millioner.

Paris har altid været en vigtig by, og i dag er byen et af Europas (og verdens) største centre for kunst, mode, politik, uddannelse og videnskab.

Siden 1860 har Paris været opdelt i 20 arrondissementer, som er nummereret i et spiralmønster, der går fra centrum og udefter. Alle arrondissementer har desuden et navn og er opdelt i fire kvarterer.

Hvert arrondissement er unikt og byder på forskellige seværdigheder. Og listen er lang, når det kommer til storslåede oplevelser i smukke og romantiske Paris.

Byen har nogle af klodens mest populære turistattraktioner samt adskillige Michelin-restauranter (næstflest efter Tokyo), så det er ikke så mærkeligt, at Paris også er en af de største turistdestinationer på verdensplan.

Paris’ 20 arrondissementer

Paris’ 20 arrondissementer. Billede fra Wikipedia via ThePromenader.

Kort

Få et overblik over Paris her og find de anbefalinger af steder og områder, vi har skrevet om i denne guide til Paris.

Oplevelser og seværdigheder i Paris

Hvad skal man se i Paris? Her kommer vores 10 anbefalinger (samt adskillige bonusanbefalinger).

De 10 bedste oplevelser, områder og seværdigheder i Paris:

 1. Eiffeltårnet
 2. Notre Dame
 3. Seinen
 4. Parker og haver
 5. Triumfbuerne
 6. Champs-Élysées
 7. Moulin Rouge
 8. Montmartre
 9. Latinerkvarteret
 10. Museer
Sacré Coeur - guide til de bedste seværdigheder og oplevelser i Paris

Der er så mange smukke ting man bare må opleve, når man besøger Paris. Her ses Sacré Coeur.

Victoria i Paris

Vi har besøgt Paris flere gange, og vi kommer helt sikkert også igen.

1. Eiffeltårnet

Symbolet på Paris, Eiffeltårnet (Tour Eiffel), er indbegrebet af den franske hovedstad og en af de bedste seværdigheder i Paris, som man absolut skal se!

Heldigvis kan det 324 meter høje tårn ses fra store dele af storbyen.

Tårnet blev opført til verdensudstillingen i 1989 som en hyldest til hundredeårsdagen for Den Franske Revolution, og det måtte oprindeligt kun blive stående i 20 år.

Det viste sig dog, at Eiffeltårnet var værdifuldt for telekommunikation, og derfor blev det stående, så vi også i dag kan beundre den forunderlige konstruktion.

Hvis du vil nyde en spektakulær udsigt over Paris, kan du gå de 674 trappetrin til anden sal, hvilket tager ca. 30-45 minutter.

I alt er der 1.665 trin op til toppen af Eiffeltårnet, men trappen fra 2. sal til toppen er ikke åben for offentligheden.

Du kan også tage elevatorerne til anden eller tredje sal, men du kan godt forberede dig på en laaaang kø.

Se priser og åbningstider på Eiffeltårnets officielle hjemmeside her.

Eiffeltårnet - guide til de bedste seværdigheder og oplevelser i Paris

Om man elsker det eller ej, så er Eiffeltårnet Paris’ mest kendte vartegn.

Rejseguide til Stockholm: 32 bedste oplevelser & seværdigheder
Du er måske interesseret i:Rejseguide til Stockholm: 32 bedste oplevelser & seværdigheder

Alt hvad du skal vide om Stockholm, inklusiv hvad man skal lave, hvor man skal spise og vores bedste tips

Læs mere

2. Notre Dame

Hvis man besøger Paris, skal man unde sig selv at se Notre Dame – en ikonisk middelalderlig katedral bygget i gotisk stil.

Den katolske domkirke ligger i hjertet af Paris på øen Ile de la Cité i floden Seinen.

Det tog næsten 200 år at bygge den smukke kirke, som stod opført i 1345, og Notre Dame er en af de ældste bygninger, der findes i Paris.

Kirken blev verdenskendt i forbindelse med Victor Hugos roman “Klokkeren fra Notre Dame”, og i dag er katedralen en af de mest berømte symboler for Paris.

Siden den tragiske brand i april 2019 har Notre Dame desværre været lukket for besøgende, men man kan stadig se katedralen udefra.

Notre Dame før branden

Notre Dame før branden.

3. Seinen

Det er nærmest umuligt at undgå Seinen (La Seine), der bugter sig gennem Paris.

Livet i Paris udspringer fra Seinen, og det er fantastisk at spadsere langs floden, at sejle på vandet eller at gå over en af de mange broer (37!) for at sætte pris på udsigten.

Langs Seinen finder man hyggelige restauranter, caféer, barer, butikker, markeder og grønne områder som Tuileries-haverne og den botaniske have.

Eiffeltårnet står også tæt på Seinen, og så er der selvfølgelig førnævnte Notre Dame, som ligger en lille ø i selve floden.

En gåtur langs Seinen i Paris

En gåtur langs Seinen i Paris ved solnedgang er en uovertruffen oplevelse.

Firenze rejseguide: 16 bedste oplevelser & seværdigheder
Du er måske interesseret i:Firenze rejseguide: 16 bedste oplevelser & seværdigheder

Alt hvad du skal vide om Firenze i Toscana, inklusiv hvad man skal lave, hvor man skal bo og vores bedste tips

Læs mere

4. Parker og haver

Tuileries-haverne (Jardin des Tuileries) er et skønt område midt i Paris, som er perfekt til en lille pause i løbet af en spændende dag rundt i storbyen.

Der er små caféer, springvand og stole i haverne. I den ene ende finder man Louvre, og i den anden ende finder man Place de la Concorde. Fortsætter man over pladsen, kommer man til Champs-Élysée.

Mellem Latinerkvarteret og Montparnasse ligger Luxembourg-haven (Jardin du Luxembourg), og det er en af de bedste parker i Paris. I parken findes der et billedskønt palads, træbeklædte stier, springvand, statuer, flotte blomsterbed, tennis- og basketballbaner, legepladser, dukketeater og et ottekantet vandbassin, hvor man kan sejle med model-sejlbåde.

Man kan også besøge Frankrigs største botaniske have, Jardin des Plantes, som har eksisteret siden 1626. I den store have kan man opleve tusindvis af fantastiske planter.

Hvis man er tæt på Eiffeltårnet, kan man spadsere gennem Marsmarken (Champ de Mars), som ligger ved foden af tårnet og er en af de største parker i byen.

Paris har utallige parker og haver, så hvis man vil besøge flere af dem, kan man også overveje Jardin du Palais Royal, Parc des Buttes-Chaumont, Parc Montsouris og Square Jean XXIII.

Haver i Paris - guide til de bedste seværdigheder og oplevelser i Paris

Noget af det bedste ved Paris er de mange smukt anlagte haver, som fungerer som perfekte åndehuller i byen.

5. Triumfbuerne

På en storbyferie til Paris skal man selvfølgelig se den kendte Triumfbue (Arc de triomphe de l’Étoile), som står på Place Charles de Gaulle.

Kejser Napoleon igangsatte byggeriet af den 50 meter høje triumfbue i starten af 1800-tallet for at hylde den franske hær, og dem der kæmpede og døde for Frankrig i den franske revolution og Napoleonskrigene. Navne på de franske sejre og generaler er indskrevet på bygningens overflader.

Det er bestemt en seværdighed, man skal se i Paris.

Mere end 100 år senere marcherede tyske soldater gennem triumfbuen for at markere besættelsen af Frankrig under 1. verdenskrig. Efter krigen gjorde de franske soldater det samme for at markere befrielsen fra den fire år lange tyske besættelse. Under buen findes den ukendte soldats grav, hvor der brænder en evig flamme til minde om de faldne soldater fra 1. verdenskrig.

Fra toppen af triumfbuen kan man se en flot udsigt over Paris med blandt andet Eiffeltårnet og den kendte gade Avenue des Champs-Élysées, der starter ved Triumfbuen og går hele vejen ned til Place de la Concorde.

To andre triumfbuer i Paris er også værd at se; den ca. halvt så høje triumfbue, Arc de Triomphe du Carrousel, i den vestlige ende af Louvre og den mere moderne 110 meter høje triumfbue, La Grande Arche, i La Défense, som er designet af den danske arkitekt Johan Otto von Spreckelsen.

Triumfbuen - guide til de bedste seværdigheder og oplevelser i Paris

Triumfbuen er en af de vigtigste seværdigheder i Paris.

6. Champs-Élysées

Den store, smukke boulevard Champs-Élysées løber fra Triumfbuen på Place Charles de Gaulle til Place de la Concorde, der ligger ved Tuileries-haverne.

Boulevarden er især kendt for luksusbutikker som Gucci, Chanel, Cartier og Tiffany & Co., men det er også en oplevelse blot at slentre ned ad den næsten 2 kilometer lange Champs-Élysées for at nyde cafélivet og de monumenter og parker, man ser på vejen.

Gaden er desuden centrum for den årlige militærparade på Bastilledagen (14. juli), og hvis man følger med i cykelløb, vil man kunne genkende gaden fra Tour de France, hvor afslutningen sker på Champs-Élysées.

Tip: Hvis man er glad for mærkevarer, kan man også med fordel besøge det overdådige Galeries Lafayette.

Champs-Élysées og Triumfbuen - guide til de bedste seværdigheder og oplevelser i Paris

Champs-Élysées og Triumfbuen. Foto: J Shim.

Milano: 5 grunde til at besøge den moderigtige by
Du er måske interesseret i:Milano: 5 grunde til at besøge den moderigtige by

Brug et par dage i den elegante storby

Læs mere

7. Moulin Rouge

Hvis du vil opleve et parisisk cancan-show, så sker det selvfølgelig i Moulin Rouge, som især kan kendes på den store røde mølle.

Kabaretshow var populære fra 1830’erne til 1900, og forestillingerne kan give følelsen af at være i Paris i gamle dage.

Priserne afhænger af, om man vil have mad inkluderet eller VIP-billetter, og det er vist ikke helt billigt…

Læs mere om Moulin Rouge og køb billetter her.

Selv hvis et kabaretshow ikke er noget for dig, er Moulin Rouge et sjovt område man skal se i Paris.

Kabaretshow på Moulin Rouge - guide til de bedste seværdigheder og oplevelser i Paris

Kabaretshow på Moulin Rouge.

8. Montmartre

Føromtalte Moulin Rouge ligger lige på kanten af kunstnerkvarteret Montmartre i det 18. arrondissement.

Det hyggelige og romantiske område emmer af parisisk stemning med flotte bygninger og søde fortovscaféer.

Montmartres mest kendte seværdighed er den fine, hvide kirke Sacré Coeur, som ligger på en 130 meter høj bakke. Bestiger man de mange trappetrin, får man en smuk panoramaudsigt over hele byen.

Det er gratis at besøge kirken, men kom så tidligt som muligt for at undgå for mange turister.

Hvis du har set den franske romantiske komedie Den fabelagtige Amélie fra Montmartre, kan du måske genkende nogle af stederne i området fra filmen.

Toppen af Montmartre - guide til de bedste seværdigheder og oplevelser i Paris

Der er god udsigt fra toppen af Montmartre.

Sacré Coeur kirke i Montmartre - guide til de bedste seværdigheder og oplevelser i Paris

Sacré Coeur i Montmartre.

9. Latinerkvarteret

Et andet skønt område at spadsere rundt i er Latinerkvarteret syd for Seinen og Notre Dame.

Her ligger Sorbonne-universitetet, og fordi de studerende i “gamle dage” talte latin med hinanden, blev kvarteret opkaldt efter dette.

Det er et af de ældste kvarterer i Paris, og der er en livlig atmosfære.

Foruden masser af restauranter, caféer, og butikker i de smalle brostensbelagte gader, finder man også Grande Mosquée de Paris, Panthéon, Musée de Cluny, Place Saint-Michel samt kirkerne Église Saint-Étienne-du-Mont og Église Saint-Séverin.

Efter at have gået rundt i Latinerkvarteret kan man passende holde en pause i den smukke Luxembourg-have eller i den store botaniske have.

Latinerkvarteret i Paris - guide til de bedste seværdigheder og oplevelser

Latinerkvarteret har sin helt egen tilbagelænede charme. Foto: John Towner.

Toscana rejseguide: 13 bedste byer & steder at besøge i den smukke italienske region
Du er måske interesseret i:Toscana rejseguide: 13 bedste byer & steder at besøge i den smukke italienske region

Inspiration til hvad man skal se og lave i Toscana

Læs mere

10. Museer

På regnfulde dage kan man søge indenfor og opleve kunst fra hele verden.

I Paris findes der over 250 museer!

Nogle er mere ikoniske end andre, og her kommer vi vist ikke udenom Louvre (Musée du Louvre). Det gigantiske museum er især kendt for Leonardo da Vincis maleri, Mona Lisa, men der er så meget mere at se blandt de mange udstillinger.

Hvis man vil opleve fransk kunst, har Musée d’Orsay samlinger af malerier, skulpturer og fotografier – blandt andet fra impressionistiske malere som Monet og Renoir.

På den anden side af Seinen, overfor Musée d’Orsay, ligger L’Orangerie-museet (Musée de l’Orangerie) i Tuileries-haverne. Museet huser en stor europæisk kunstsamling fra det 20. århundrede, heriblandt flere af Monets malerier af vandliljer.

Musée Rodin er en lille oase i Paris dedikeret til den franske skulptør Auguste Rodin, der blandt andet har lavet “Grubleren”. Museet består af et smukt hus og en utrolig fin have med kunstværker, og det er ikke lige så overfyldt som de større museer.

Hvis du er vild med moderne kunst, kan du besøge Pompidou-centret eller Musée d’Art Moderne de la ville de Paris.

Nationalmuseet for naturhistorie, Muséum national d’Histoire naturelle, har en interaktiv børneafdeling i Paris, som kaldes Galerie des Enfants. Her er skeletter, fossiler og spændende udstillinger, som børn vil finde interessant.

Mange af museerne er gratis at besøge, hvis man er EU-borger og under 26 år, og flere af dem tilbyder også gratis adgang for alle andre den første søndag i måneden.

Museum i Paris - guide til de bedste seværdigheder og oplevelser i Paris

Det er nemt at fare vild og glemme tiden i Louvres mange gange.

Hvor skal man bo i Paris?

Som det kan siges om mange andre storbyer, er der ikke et entydigt svar på, hvor det bedste sted at bo i Paris er.

Det kommer an på, hvor længe du skal være i byen, hvad du har tænkt dig at lave, hvornår på året du rejser, og hvilket budget du har til overnatning.

Et hostel i Latinerkvarteret kan for eksempel være den perfekte løsning for en gruppe venner, der skal til Paris i en weekend, mens en lejlighed på Airbnb i et af de ydre arrondissementer måske bedre passer et par, der rejser på budget på en romantisk tur til Kærlighedens By.

Søg efter de bedste og billigste hoteller i Paris her (reklamelink).

 • Paris på budget: Montmartre.
 • Romantisk weekendtur/familievenligt: St. Germain.
 • Bedste natteliv og pariserstemning: La Marais eller Latinerkvarteret.
 • Stille lokalliv: 9. arrondissement (Opéra).
 • Luksus: 1. eller 8. arrondissement.
 • Mest overvurderede områder i Paris: Omkring Champs-Élysées og Eiffeltårnet.

Scroll længere ned i vores guide for at læse mere om hvert område + se anbefalinger af konkrete hoteller.

Paris fra luften fra Holiday Inn Paris - guide til de bedste og billige hoteller i Paris

Magiske Paris. ©Holiday Inn Paris (reklamelink)

Paris på budget: Montmartre

At overnatte i Montmartre (i det 18. arrondissement) er en af de bedste måder at bo centralt i Paris uden at sprænge budgettet. Den nordlige del af 9. arrondissement kan også anbefales.

Du er her tæt på både fantastiske Sacré Coeur og ikoniske Moulin Rouge, og der er ikke langt til centrum med alle de andre parisiske seværdigheder.

Et af de gode områder i Montmartre er omkring Rue Lepic.

Man skal være lidt opmærksom på, præcis hvor man vælger at bo i Montmartre. For området er også kendt for at huse flere dodgy-butikker og halvskumle mennesker.

Pigalle-området er værd at overveje at holde sig fra inklusiv Boulevard Clichy. Læs godt op på hotelanmeldelser, når du kigger efter hoteller i Montmartre.

Ekstra tip for rejsende på budget der vil finde billige hoteller i Paris: overvej at bo i det 12. arrondissement. Det føles som et “almindeligt” beboelsesområde, men det er ikke så langt fra centrums mange oplevelser.

Søg efter de bedste og billigste hoteller i Montmartre her (reklamelink).

De bedste hoteller i Montmartre:

Odalys City Paris Montmartre - guide til de bedste og billige hoteller i Paris

Hyggelig stemning på Mercure Paris’ terrasse i Montmartre. ©Mercure Paris (reklamelink)

Romantisk weekendtur/familievenligt: St. Germain

Paris er generelt både romantisk og børnevenlig, hvorend man vælger at bosætte sig, men Saint-Germain-des-Prés-området (6. arrondissement) er nok et af de bedste.

Stemningen er her særdeles rolig, og man er blandt andet tæt på den fantasiske have Jardin des Luxembourg.

I St. Germain er man på en måde lidt afskærmet fra resten af Paris og også tæt på Notre Dame.

Søg efter de bedste og billigste hoteller i St. Germain her (reklamelink).

De bedste hoteller i St. Germain:

Hotel Bel Ami facade - guide til de bedste og billige hoteller i Paris

Hotel Bel Ami ved Place Saint-Germain-des-Prés i 6. arrondissement. ©Hotel Bel Ami (reklamelink)

Bedste natteliv og pariserstemning: La Marais eller Latinerkvarteret

Marais-kvarteret er et af de hyggeligste i Paris, og man kan også sagtens bo her, hvis man ikke er i Paris for at feste.

Historisk har det været hjem for udsatte folk i Paris – navnligt jøder og LGBTQ+-miljøet.

Bylivet i Marais er i verdensklasse, og der er også masser af gang i Latinerkvarteret lige på den anden side af Seinen.

Man er samtidigt i midten af byen og tæt på stort set alle seværdigheder i Paris.

Både Marais-kvarteret og Latinerkvarteret er særdeles populære, så hvis man gerne vil bo her, kan det være en god idé at booke sit hotel i god tid.

Søg efter de bedste og billigste hoteller i Marais-kvarteret her (reklamelink).

Søg efter de bedste og billigste hoteller i Latinerkvarteret her (reklamelink).

De bedste hoteller i La Marais og Latinerkvarteret:

Hôtel de l'Espérance i Paris - guide til de bedste og billige hoteller i Paris

Facaden på Hôtel de l’Espérance lige ved Latinerkvarteret. ©Hôtel de l’Espérance (reklamelink)

Stille lokalliv: 9. arrondissement (Opéra)

Opéra er mest kendt for – du gættede det – Operaen.

Udover det er Paris’ 9. arrondissement ikke vildt kendt eller særlig populært. Og det er netop, hvad der gør det fedt at bo her.

Her er ikke specielt mange turister (sammenlignet med resten af Paris’ centrum), og der er masser af gode spisesteder og hyggelige caféer.

Søg efter de bedste og billigste hoteller i Opéra her (reklamelink).

De bedste hoteller i Opéra:

InterContinental Paris le Grand udsigt - guide til de bedste og billige hoteller i Paris

InterContinental Paris le Grand ved operahuset i 9. arrondissement. ©InterContinental Paris le Grand (reklamelink)

Luksus: 1. eller 8. arrondissement

Paris’ 1. arrondissement bliver også kaldt Le premier – hvilket betyder det første.

Det her er bymidten, og hvis man vil bo centralt, er Le premier topvalget.

I 1. arrondissement ligger både Louvre og Tuileries-haverne.

Hvis man har råd til det, er det også værd at kigge på 8. arrondissement.

Det er ikke umiddelbart vores yndlingsområde i Paris, men her er mange luksushoteller og upscale restauranter og caféer.

Søg efter de bedste og billigste hoteller i 1. arrondissement (Le premier) her (reklamelink).

Søg efter de bedste og billigste hoteller i 8. arrondissement her (reklamelink).

De bedste luksushoteller i 1. og 8. arrondissement:

Reklamelinks

Le Bristol Paris pool på taget i 8. arrondissement - guide til de bedste og billige hoteller i Paris

Le Bristol Paris’ pool på taget i 8. arrondissement. ©Le Bristol Paris (reklamelink)

Mest overvurderede steder at bo i Paris

Det lyder jo umiddelbart fedt at bo tæt på Champs-Élysées eller Eiffeltårnet – to af de mest kendte steder at besøge i Paris.

Og det kan det også sagtens være, hvis man bor på et godt hotel.

Der er i sig selv intet galt med at bo her.

Måske er det bare lidt kedeligt – særligt den typisk høje pris taget i betragtning.

Området omkring Eiffeltårnet er primært et beboelsesområde for Paris’ højere borgerskab.

Og gaderne omkring Champs-Élysées er også overvurderede med mange dyre butikker og turister.

Vi anbefaler derudover, at de fleste turister holder sig fra at bo uden for Paris’ 20 arrondissementer.

Selvom den offentlige transport fungerer godt, er der simpelthen bare for langt ind til bymidten til, at det virkelig kan betale sig.

London rejseguide: 33 bedste oplevelser & seværdigheder
Du er måske interesseret i:London rejseguide: 33 bedste oplevelser & seværdigheder

Hvad skal man lave i London? De mest spændende områder, flotteste udsigter og fedeste attraktioner

Læs mere

Bedste hoteller i Paris

Her er nogle bud på Paris’ bedste hoteller i alle prisklasser.

Hotels.com: De 10 bedste hoteller i Paris (reklamelink).

Luksus

Shangri-La Hotel Paris

Øverst på vores personlige Paris-ønskeliste står et ophold på Shangri-La Hotel.

Udover en exceptionel udsigt med Eiffeltårnet lige på den anden side af Seinen, tilbyder hotellet en overdådig 100% vegansk eftermiddagste-menu.

Se priser og ledighed hos Shangri-La Hotel Paris her (reklamelink).

Eiffeltårnet fra Shangri-La Hotel Paris - guide til de bedste hoteller i Paris

Måske Paris’ bedste udsigt? ©Shangri-La Hotel Paris

Hotel Bel Ami

Hotel Bel Ami er et af Paris’ “billigere” 5-stjernede hoteller. Det betyder ikke, at der er sparet på noget!

Placeringen lige rundt om hjørnet fra Saint-Germain-metrostationen er perfekt, og der tilbydes blandt andet conciergeservice, fitnesscenter og spa.

Se priser og ledighed hos Hotel Bel Ami her (reklamelink).

Hotel Bel Ami i St. Germain

5-stjernede Bel Ami i St. Germain. ©Hotel Bel Ami (reklamelink)

Ritz Paris

Ernest Hemmingway er kendt for at have sagt “når jeg drømmer om livet i himlen, foregår det altid i Ritz i Paris” samt “den eneste grund til ikke at bo på Ritz i Paris er, hvis du ikke har råd”.

Vi har ikke selv boet der, og vi har ikke råd, men det ser utroligt ud.

Se priser og ledighed hos Ritz Paris her (reklamelink).

Ritz i Paris pool

Ritz Paris ligner et palads. ©Ritz Paris (reklamelink)

Le Bristol Paris

Le Bristol Paris er et sandt luksushotel. Det ligger centralt i 8. arrondissement og er en del af den anerkendte Oetker Collection af hoteller.

Både Eiffeltårnet og Sacré Coeur kan ses fra den vilde pool, og hvad med en 3-stjernet Michelinmenu hos hotellets restaurant Epicure?

Se priser og ledighed hos Le Bristol Paris her (reklamelink).

Et af de smukke rum hos Le Bristol Paris

Et af de smukke rum hos Le Bristol. ©Le Bristol (reklamelink)

Værdi for pengene

Hôtel de l’Espérance

Midt i 5. arrondissement ligger Hôtel de l’Espérance, kun få hundrede meter fra flere metrostationer og haver som Jardin du Luxembourg og Jardin des Plantes.

Værelserne er ikke så store, men der er både aircondition, wifi og private badeværelser.

Se priser og ledighed hos Hôtel de l’Espérance her (reklamelink).

Hôtel de l'Espérance

Hôtel de l’Espérance: God, simpel standard og fed beliggenhed. ©Hôtel de l’Espérance (reklamelink)

Hôtel Villa Bohème

Med en central, men stille, beliggenhed, aircondition og private badeværelser er Hôtel Villa Bohème et godt bud på overnatning med værdi for pengene i Opéra.

Se priser og ledighed hos Hôtel Villa Bohème her (reklamelink).

Den charmerende facade hos Hotel Villa Boheme

Den charmerende facade hos Hôtel Villa Bohème. ©Hôtel Villa Bohème (reklamelink)

Hôtel Michelet Odeon

Familievenlige Hôtel Michelet Odeon ligger lige klods op af den smukke have Jardin du Luxembourg samt i få minutters gåafstand til blandt andet Panthéon og Notre Dame.

Mange af Paris’ hyggeligste gader ligger lige rundt om hjørnet med masser af shopping og lokalt café- og restaurantliv.

Se priser og ledighed hos Hôtel Michelet Odeon her (reklamelink).

Hôtel Michelet Odeon

Stilrent, moderne design på Hôtel Michelet Odeon i 6. arrondissement. ©Hôtel Michelet Odeon (reklamelink)

Budget

Paris er en dyr by at overnatte i. Det er svært at komme udenom og overrasker nok ikke nogen.

Alligevel kan det godt lade sig gøre at finde fine billige hoteller i Paris, hvor man ikke skal af med en formue for at sove godt.

Værelserne vil typisk ikke være så store, og måske er der lidt længere gåafstand til metroen, men hvis man kan overleve det, er der mange penge at hente i at kigge på et hotel i budgetkategorien.

Hvis man virkelig vil spare penge, skal man uden for de 20 arrondissementer, sove på en sovesal eller finde et rum uden privat badeværelse.

De muligheder ville vi ikke selv være glade for på et ophold i Paris, så de er ikke taget med her, men tag et kig i den retning, hvis du synes, at budgethotellerne her stadig er for dyre.

Læs også vores bedste tips til at holde budgettet nede: 14 gode råd til at rejse billigt.

Hvor skal man bo i Berlin? De bedste områder & hoteller
Du er måske interesseret i:Hvor skal man bo i Berlin? De bedste områder & hoteller

Stor rejseguide til hvor man skal bo på storbyferie i Tysklands pulserende hovedstad

Læs mere

Hotel Georgette

Med en så central placering, undrer det os, at Hotel Georgette ikke er dyrere. Det står endda som et 4-stjernet hotel. Måske lidt højt sat, men alligevel.

Hotellet ligger lige udenfor Marais-kvarteret i 2. arrondissement tæt på flere metrostationer, og man bor her kun få hundrede meter fra Louvre, Notre Dame og andre af Paris’ topseværdigheder.

Se priser og ledighed hos Hotel Georgette her (reklamelink).

Hotel Georgette Paris som er et af de billige hoteller i Paris

Et lille, men fint værelse på Hotel Georgette, som er et af de billigere hoteller i Paris. ©Hotel Georgette (reklamelink)

Hotel BoroNali

Dobbeltværelserne hos Hotel BoroNali er “kun” 14 kvadratmeter store, men her er gratis wifi og private badeværelser.

Og så er man super tæt på både metrostation og Sacré Coeur i Montmartre.

Se priser og ledighed hos Hotel BoroNali her (reklamelink).

Hotel BoroNali i Paris

Flot dobbeltværelse med en lille fransk altan på Hotel BoroNali i Montmartre. ©Hotel BoroNali (reklamelink)

Hotel France Albion

Midt i 9. arrondissement (Opéra), lige syd for Montmartre, ligger Hotel France Albion.

Det udmærker sig mest ved at være et rigtig godt bud på et rent og pænt standardhotel med en god placering i Paris, der ikke er for dyrt.

Der er metrostationer lige i nærheden, og man bor også her centralt nok til, at man kan gå til stort set alt.

Værelserne har private badeværelser og aircondition. Morgenmad er ikke inkluderet i prisen.

Se priser og ledighed hos Hotel France Albion her (reklamelink).

Hotel France Albion

Et rigtig godt dobbeltværelse til prisen på Hotel France Albion i Opéra. ©Hotel France Albion (reklamelink)

Lejlighed på Airbnb i Paris

Det kan give en helt unik oplevelse af Paris at bo i en privat lejlighed lejet gennem Airbnb.

For det første kan man for eksempel få tilgang til et køkken, hvis man selv vil lave mad, og så kan man ofte bo endnu mere lokalt og hyggeligt end på traditionelle hoteller.

Hvis du aldrig har prøvet Airbnb før, kan vi anbefale at læse vores komplette guide til Airbnb for nybegyndere, hvor du lærer, hvordan du booker det rigtige sted og får et godt ophold.

Hvor skal man bo i Rom? De bedste områder & hoteller
Du er måske interesseret i:Hvor skal man bo i Rom? De bedste områder & hoteller

Stor rejseguide til storbyferie i Italiens romantiske hovedstad

Læs mere

Spisesteder i Paris

Paris er et sandt madmekka.

Som en af verdens mest kosmopole og livlige storbyer, er der stort set ikke det, man ikke kan sætte tænderne i.

Hvis man gerne vil spise miljø- og dyrevenligt, anbefaler vi, at man så vidt muligt spiser plantebaseret. Også her udmærker Paris sig.

Ifølge HappyCow findes der mere end 80 helt veganske spisesteder i Paris.

Der er også over 60 helt vegetariske, og mindst 300 restauranter og caféer, der tilbyder veganske og vegetariske muligheder på deres menukort. Det er fænomenalt mange.

Med andre ord er Paris en by, hvor man ikke går sulten i seng!

Led efter grønne spisesteder på HappyCows kort over Paris her.

Vegansk croissant i Paris

Af særlige franske delikatesser er croissanten nok en af de mest populære – og croissanterne i Paris er fuldtstændig fantastiske.

Bageriet VG Patisserie bager helt uden smør (og andre dyreprodukter), og man vil have svært ved at vælge mellem de mange smukke kager og lækre bagværk.

Sund grøn mad i Paris

Det er lettere, end man skulle tro at spise sundt og grønt i Paris.

Vores bedste tips til Paris

 • Gå rundt overalt. Det er fantastisk at slentre rundt i Paris dag som nat. Ømme fødder i Paris vidner om spektakulære oplevelser bag hvert et gadehjørne.
 • Undgå de kendte seværdigheder midt på dagen. Det gælder overalt på kloden, men i den grad også i Paris. Kom tidligt om morgenen eller sent på eftermiddagen for at undgå varmen (i sommermånederne) og de lange køer.
 • Besøg Paris om vinteren. Det kan godt blive koldt, ja, men hotellerne er billigere, der er færre turister, og Paris emmer af vinterhygge – særligt i december, hvor hele byen er smukt lyst op.
 • Forår og efterår er også gode tidspunkter at besøge Paris på. Enten slår blomsterne ud, eller også er træerne ved at skifte farve. Begge sæsoner byder på behageligt vejr og færre mennesker ved seværdighederne.
 • Undgå at rejse i august. Mange franskmænd tager selv på ferie i august, og derfor er mange mindre, lokale spisesteder og butikker lukket i Paris i august.
 • Nyd de små ting. En stor del af oplevelsen af Paris får man i helt almindelige hverdagsøjeblikke. Husk at lægge mærke til dem i stedet for at skynde dig hen til næste seværdighed. Paris er en by, der kræver tid og forbydelse – og svarer igen med kærlighed.
Bygninger i Paris

At gå rundt i Paris er den bedste måde at opleve byen på.

Rejseguide til Rom på budget: 12 gratis oplevelser & seværdigheder
Du er måske interesseret i:Rejseguide til Rom på budget: 12 gratis oplevelser & seværdigheder

De bedste ting at lave i romantiske Rom til 0 euro

Læs mere

Bæredygtige rejsetips

For at rejse så bæredygtigt som muligt, anbefaler vi følgende:

 • Medbring dit eget drikkevand i en genopfyldelig flaske. Der er mange fontæner med gratis drikkevand rundt om i Paris.
 • Undgå engangsplastik, inklusiv sugerør.
 • Sortér dit affald korrekt og smid det ikke på jorden.
 • Tag kun fotos og efterlad kun fodaftryk.
 • Vis hensyn overfor andre besøgende ved attraktioner.
Metro i Paris

Bliver fødderne for trætte, er metroen et godt (og bæredygtigt) transportvalg. Foto: Sebastien Gabriel.

Hvor længe skal man blive i Paris?

Hvis det er første gang, man besøger Paris, vil vi anbefale, at man bruger mindst tre hele dage i storbyen.

Der er simpelthen meget at se!

Man kan også sagtens bruge en uge, hvis man har tiden til det.

Paris er sådan en by, hvor det i sig selv er en oplevelse at spadsere rundt på de smukke gader, drikke kaffe på fortovscaféerne, kigge i butikker og nyde de grønne parker.

Bro i Paris

Det er svært at sige farvel til romantiske Paris. Foto: Léonard Cotte.

Er det sikkert at besøge Paris?

For de fleste turister er et besøg i Paris aldeles problemfrit, og Paris er meget tryg at gå rundt i – også om aftenen.

Med det sagt skal man selvfølgelig altid tænke sig om, når man bevæger sig rundt i en fremmed storby.

Tag dine forholdsregler og brug din sunde fornuft.

Som i mange andre storbyer, skal man passe på lommetyve ved de mest befærdede turistattraktioner samt i offentlig transport.

Vi har udelukkende følt os godt tilpasse i Paris og vil mene, at Paris er mindst lige så sikker at besøge som andre storbyer i vesteuropæiske lande.

Læs mere om sikkerhed i Frankrig på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Sikkerhed i Paris på en lille hyggelig gade

Paris er omtrent lige så sikker at besøge som mange andre vestlige storbyer. Foto: Giuseppe Mondì.

Berlin rejseguide: 50 bedste oplevelser & seværdigheder
Du er måske interesseret i:Berlin rejseguide: 50 bedste oplevelser & seværdigheder

Alt hvad du skal vide om Berlin, inklusiv hvad man skal lave, hvor man skal bo og vores bedste tips

Læs mere

Transport til og fra Paris

Den billigste og mest miljøvenlige mulighed for rejse til Paris er ved at tage bus eller tog.

Der går også mange direkte fly fra Danmark til Paris.

Flybilletter til Paris behøver heldigvis ikke at koste en formue, og du kan bruge vores reklamelinks (hvad er det?) nedenunder til at finde de billigste billetter:

Find de billigste flybilletter fra København til Paris på Momondo.

Rejser du fra Jylland? Find de billigste flybilletter fra Billund til Paris på Momondo.

Du kan også læse vores 14 eksperttips til at finde de billigste flybilletter.

Tak for at læse med

Tak skal du have for at have læst vores rejseguide til Paris. Vi håber, at den har været nyttig!

Hvad synes du om Paris?

Hvis du allerede har været der, ville det være fantastisk at høre dine bedste tips og tricks i kommentarerne.

Hvor boede du henne? Der er så mange hyggelige områder i Paris, at det ville være sjovt at høre om din oplevelse af det område, du overnattede i.

Tøv ikke med at spørge os om noget, hvis du ikke har været i Paris endnu. Vi er glade for at hjælpe.

Vil du også hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com eller shoppe på Amazon.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak og rigtig god tur!

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du med ombord?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste artikler med inspiration og rejseråd leveret direkte i indbakken ♡