fbpx

Milano: 5 grunde til at besøge den moderigtige by

Brug et par dage i den elegante storby
Alexander & VictoriaHej! Vi er Alexander og Victoria – to københavnere med uanede mængder af rejselyst, som vi deler ud af her på Nordombord. Læs mere om os her.

Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alexander og Victoria – to københavnere med uanede mængder af rejselyst, som vi gerne deler ud af.
Læs mere om os her.

Tempoet i Milano er højt, og storbyens moderne dele leder nærmere tankerne mod New York end den klassiske forestilling om det langsomme italienske liv. Men man skal ikke langt fra de travle gader for at opdage byens stille, charmerende sider.

Overalt i Milano gemmer der sig hemmelige gader, fine kirker, hyggelige parker og søde caféer, hvor italienerne diskuterer politik og fodbold, som de har gjort i århundreder.

På samme dag kan man opleve det gamle Italien med førsteklasses kunst og arkitektur og det nye Italien med bæredygtige bygninger, mode, natteliv og fusionsmad.

Vi brugte et par dage i Milano, da vi rejste rundt i Norditalien i august 2016. Det var Alexanders tredje besøg, og hver gang imponerer byen.

Her har vi samlet vores 5 bedste grunde til at besøge Milano. Benvenuti!

1. Domkirken Duomo di Milano

Milanos største turistattraktion er den fantastiske domkirke, Duomo di Milano, der ligger i midten af byen.

Duomo di Milano tog mere end 500 år at bygge (1386-1965), og det er den tredjestørste kirke i verden. Domkirken er 158 meter lang, 92 meter bred og 108 meter høj. Den har 135 spir og mere end 2.000 statuer.

Kirkens gigantiske størrelse og de hundredvis af detaljer gør bygningen enormt imponerende.

Duomo di Milano er utrolig at se indefra, men kirkens tag er ekstra specielt. For en lille merpris kan man betale for at komme op på toppen, og derved se de mange statuer og spir helt tæt på. På klare dage kan man være heldig at se helt til alperne.

Uendelige spir og statuer på taget af Duomo di Milano.

Den bedste måde at besøge Duomo di Milano

Det er muligt at købe en billet, der giver adgang til både kirken og taget.

Den billigste løsning er at tage de næsten 1.000 trappetrin – alternativt kan man betale ekstra og tage elevatoren, hvor der sandsynligvis er lidt kø. Begge dele foregår på venstre side af kirken, når man kigger mod indgangen.

Domkirken er meget populær blandt turister, så har man både en aften og en morgen i Milano, kan det anbefales, at man deler besøget op. Gå op på taget sent på dagen og nyd udsigten over byen i eftermiddagssolen, og vent med at se kirken indefra til næste morgen. Hvis man er tidligt ude, kan man nemlig få hele den store kirke for sig selv.

Da vi ankom lidt i 9, var vi de første, der fik lov til at komme ind, fordi vi allerede havde købt billet dagen før. Da vi gik ud af kirken igen, var der forholdsvis lang kø. Om eftermiddagen skal man nok regne med at sætte en halv time af til at komme ind – i hvert fald om sommeren.

Det er en god idé at dække knæ og skuldre til, inden man går ind i kirken. Det er ikke nødvendigt at dække sig til for at gå op på taget.

Er man tidligt oppe, kan man få Duomo di Milano helt for sig selv.

Udsigt over den moderne storby fra toppen af domkirken.

Rejseguide til Rom på budget: 12 gratis oplevelser & seværdigheder
Du er måske interesseret i:Rejseguide til Rom på budget: 12 gratis oplevelser & seværdigheder

De bedste ting at lave i romantiske Rom til 0 euro

Læs mere

2. Shopping i verdensklasse

Italiens modehovedstad Milano er internationalt anerkendt som en af verdens vigtigste modebyer sammen med London, Paris og New York.

Stort set alle italienske brands har hovedkvarter her, blandt andet Dolce & Gabbana, Armani, Prada, Miu Miu, Valentino, Versace, Moschino, Bottega Veneta og Ermenegildo Zegna.

Mange andre internationale mærker har også store flagship stores i byen, og hvis man er modeinteresseret, er det oplagt at besøge Milano.

Er man ikke er vant til at shoppe i dyre mærkevarebutikker, er der også billigere shoppingmuligheder i Milano og flere selvstændige designerbutikker, hvor man kan gøre unikke fund.

Quadrilatero della Moda

I gaderne som udgør Quadrilatero della Moda, findes butikker fra stort set alle verdens store modemærker, og området er kendt for at være et af verdens absolut vigtigste modedistrikter.

Selv hvis man ikke er synderligt modeinteresseret, er det sjovt at vindueskigge i det eksklusive kvarter, hvor Ferrari-biler og Prada-tasker er hverdag.

Området afgrænses af de fire gader Via Monte Napoleone, Via Alessandro Manzoni, Via della Spiga og Corso Venezia.

Rejseguide: Dagstur til romantiske Venedig + tips til overnatning
Du er måske interesseret i:Rejseguide: Dagstur til romantiske Venedig + tips til overnatning

Charmerende gader, smukke broer og masser af kanaler

Læs mere

Stilfuld shopping i Galleria Vittorio Emanuele

Lige ved siden af Duomo di Milano ligger verdens ældste shoppingcenter, Galleria Vittorio Emanuele, som blev bygget i 1867. Man kan også argumentere for, at det er verdens smukkeste.

Her ligger butikker fra store modenavne som Louis Vuitton, Armani, Gucci – og den originale, første Pradabutik.

Udover shoppingen er der et par caféer (inklusiv en Gucci-café), hvorfra man kan nyde dyr kaffe og overvære menneskemylderet.

3. Fantastisk italiensk mad

Hvis man rejser efter madoplevelser, bliver man ikke skuffet af madscenen i Milano.

Byen anses for at være centrum for det norditalienske køkken. I Lombardiet foretrækkes smør traditionelt set frem for olivenolie, og pasta byttes ofte ud med ris og majs.

Milanos utallige restauranter er oplagte steder at smage specialiteter som milanesisk risotto, polenta og ossobuco.

Der er dog ikke nogen grund til udelukkende at holde sig til regionens historisk forankrede retter, når man spiser i Milano. Der er sjældent langt til serveringer af fantastisk fisk, pasta og pizza.

Pizzarestauranten Solo Pizza kan for eksempel anbefales for en forrygende napolitansk pizza. Prøv den helt klassiske version, som er toppet med friske tomater, bøffelmozzarella og basilikum.

Pizza

Margherita og grøntsagscalzone fra Solo Pizza udgjorde en skøn og mættende frokost.

Aperitivo

Efter arbejde (kl. 18-20) søger mange milanesere mod byens utallige barer for at få en aperitivo. Det indebærer en snack inden aftensmaden og en drink – eller to.

Med i prisen for en drink får man typisk adgang til en buffet, hvor man kan stille den værste sult.

Priserne på drinks stiger ofte i tidsrummet, så buffeten er ikke rigtig gratis – men det kan være en sjov oplevelse at få sig en lille aperitivo, og mange barer serverer mad, som man glædeligt ville betale for uanset hvad.

De gængse valg inkluderer tørre og bitre drinks som Vermouth, Aperol Spritz og Campari – men vin og øl er også helt acceptabelt.

Aperitivoen anses for at være et socialt event, så bliv ikke overrasket hvis drinken fører til nye bekendtskaber.

Toscana rejseguide: 13 bedste byer & steder at besøge i den smukke italienske region
Du er måske interesseret i:Toscana rejseguide: 13 bedste byer & steder at besøge i den smukke italienske region

Inspiration til hvad man skal se og lave i Toscana

Læs mere

Søg væk fra bymidten for at spise

Der ligger utvivlsomt mange udmærkede restauranter tæt på domkirken og byens centrum, men hvis man vil opleve et mere lokalt italiensk køkken, kan man med fordel bevæge sig lidt væk fra bymidten.

Milano er spækket med fantastiske spisesteder, hvoraf mange ligger skjult bag uprætentiøse facader i beboelseskvarterer. Så gå blot på opdagelse, følg næsen, og lad os endelig høre, hvis du har fundet et godt hemmeligt sted!

Dolomitterne: De 18 bedste vandreture & udsigtspunkter (i alle sværhedsgrader og længder)
Du er måske interesseret i:Dolomitterne: De 18 bedste vandreture & udsigtspunkter (i alle sværhedsgrader og længder)

Rejseguide til vores yndlings korte og lange hikes i Norditaliens smukke bjerge

Læs mere

4. Byvandringer med borge, parker og kanaler

Milano er meget indbydende til lange byvandringer, så vær ikke bange for at tage et par omveje til din destination. Særligt kan de sydlige og vestlige dele af byen anbefales.

Gå for eksempel til Sforza-borgen, et gammelt forsvarsværk, som senere blev den rige Sforza-families pompøse hjem.

Det er gratis at gå rundt i komplekset, men de indendørs museer tager en indgangspris.

Lige op af Sforza-borgen ligger den hyggelige park Parco Sempione, hvor man kan slappe af og bruge en time eller to i langsomt tempo.

Sydpå i nabolaget Navigli ligger Milanos charmerende kanaler. De stammer fra det 12. århundrede, hvor vandvejene blandt andet blev brugt til at fragte materiale til at bygge den berygtede domkirke.

Området kan føles som et frisk pust væk fra byens intense shoppingkvarterer – men kan man ikke få nok af shopping, skal man besøge kanalerne, når der er loppemarked om lørdagen. Kvaliteten af varerne er ikke lige så høj som i Quadrilatero della Moda, men det kan være sjovt at kigge i de mange boder, som både sælger stort, småt, nyt og gammelt.

Tager man til Navigli om aftenen, er der rige muligheder for at få sig en aperitivo i en af områdets mange funky barer.

Det er nærliggende at lægge en gåtur i Parco Sempione sammen med et kig ind i Sforza-borgen.

Om morgenen kan man nyde en fredelig gåtur langs kanalerne i Navigli.

Milano er fyldt med både ny og gammel arkitektur.

5. Et godt udgangspunkt for regionen

Milano ligger godt placeret som udgangspunkt for at udforske Norditalien.

Togene fra Milanos hovedbanegård går til hele regionen, og man kan komfortabelt komme til byer som Bologna, Genova, Firenze og Torino på under to timer.

Da vi besøgte Milano, rejste vi dertil fra Bergamo og videre til Comosøen med tog. Der er heller ikke langt til hverken Gardasøen eller Maggioresøen.

Togsystemet er enkelt at bruge. Togene går regelmæssigt, billetpriserne er rimelige og hvis man har brug for hjælp, er der sjældent langt til en informationsskranke, hvor i hvert fald én medarbejder snakker (lidt) engelsk.

Firenze rejseguide: 16 bedste oplevelser & seværdigheder
Du er måske interesseret i:Firenze rejseguide: 16 bedste oplevelser & seværdigheder

Alt hvad du skal vide om Firenze i Toscana, inklusiv hvad man skal lave, hvor man skal bo og vores bedste tips

Læs mere
Rejseguide til Bergamo: Alt hvad du skal vide om at besøge den hyggelige historiske bydel
Du er måske interesseret i:Rejseguide til Bergamo: Alt hvad du skal vide om at besøge den hyggelige historiske bydel

Hvad man skal lave i charmerende Bergamo, hvor man skal bo og vores bedste rejsetips

Læs mere

Hyggelige Bergamo ligger kun en lille time væk fra Milano.

Og meget, meget mere…

Der er helt sikkert mange flere gode grunde til at besøge Milano – særligt hvis man er historie- og kunstinteresseret.

Leonardo da Vincis Den sidste nadver er kun toppen af isbjerget, og man kan helt sikkert bruge dagevis på at besøge alle Milanos fantastiske kirker og museer.

Hvis du er interesseret i andre storbyer og flotte dele af landet, kan du se alle vores artikler om Italien her.

Rejseguide til Procida: Alt hvad du skal vide om den italienske vulkan-ø
Du er måske interesseret i:Rejseguide til Procida: Alt hvad du skal vide om den italienske vulkan-ø

Vores bedste tips til oplevelser, strande, spisesteder og overnatning

Læs mere

Kort

Find de områder, restauranter og seværdigheder vi har skrevet om i artiklen på kortet herunder. Klik på ikonet øverst til venstre for at se en oversigt.

Tak for at læse med

Tak skal du have for at have læst vores lille rejseguide til Milano med de bedste grunde til at besøge storbyen.

Vi håber, den har overbevist dig om, at det er en by, der er værd at besøge!

Hvad synes du om Milano?

Tøv ikke med at spørge os om noget i kommentarerne, hvis du ikke har været i Milano endnu. Vi er glade for at hjælpe.

Hvis du allerede har været der, ville det være fantastisk at høre dine bedste tips og tricks.

Vil du hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo og booke overnatning på Hotels.com eller på Booking.com.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak!

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du med ombord?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste artikler med inspiration og rejseråd leveret direkte i indbakken ♡