fbpx

San Francisco: Alt du skal vide, inden du tager afsted

Vores bedste tips og råd til overnatning, områder, flybilletter & billeje
Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere om os her.

Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere.

San Francisco er en af danskernes yndlingsbyer i USA – og med god grund.

Byen ved bugten charmerer med stejle bakker, hyggelige victorianske huse og det bedste indenfor mad, drikke og kultur i Californien.

Vi har besøgt San Francisco i 2012 og igen i 2018, og vi kan især anbefale disse 12 oplever i den skønne by, hvis du planlægger at tage dertil.

I denne guide kan du læse vores bedste tips til byen for førstegangsbesøgende, og du kan få svar på spørgsmål som “hvordan er vejret?”, “hvornår er det bedste tidspunkt at besøge San Francisco?”, “hvor skal man bo?”, og “hvordan kommer man rundt?”

Det er bare om at komme afsted!

Generelle tips til San Francisco

 • Den bedste måde at irritere de ellers meget tolerante beboere på er ved at kalde San Francisco for “San Fran” eller endnu værre “Frisco”. Du må til gengæld gerne bruge kælenavnet “The City”, “SF” eller favoritten “The City by the Bay”.
 • På grund af de mange bakker er San Francisco en af de værste byer at gå rundt i med højhælede sko. Tag i stedet et par komfortable sneakers på, så du er klar til at bestige byens højdedrag som en lokal.
 • Du kan selvfølgelig også bare blive kørt direkte til døren med f.eks. Uber, som fungerer rigtig godt i San Francisco. Med offentlig transport er det generelt lettest at komme mellem vest og øst, mens der er færre muligheder mellem nord og syd.
 • Som de fleste andre storbyer er San Francisco sikker at besøge, hvis blot man er påpasselig og fornuftig. Af særlige områder kan det anbefales at undgå “The Tenderloin” samt at være opmærksom på lommetyve omkring Union Square.
 • Om sommeren er det en god idé at have en jakke med rundt i byen. Vejret er ekstremt omskifteligt, så det er smart at have flere tynde lag på.
 • Hvis du vil opleve Alcatraz, kan det anbefales at reservere billetter i god tid. Turene ud til fængslet er meget populære, og satser man på blot at møde op på dagen, er der stor risiko for, at der er udsolgt.
 • Husk at læse vores guide til 12 oplevelser i San Francisco, hvor vi tipper om byens bedste attraktioner og mest ikoniske udsigter.
Golden Gate fra Baker Beach

Golden Gate Bridge er kun én ud af mange unikke oplevelser i San Francisco.

Vejret i San Francisco

Mens solen skinner på den anden side af bugten i Oakland, er det ikke ualmindeligt, at San Francisco er indhyllet i tåge.

Mikroklimaet i San Francisco er meget specielt, og selv inde i byen kan der være flere mikro-vejrfænomener på spil. Mens der er grå skyer ved Fisherman’s Wharf kan Mission-distriktet godt være solrigt.

Et af de bedste tips til San Francisco er derfor – uanset hvornår på året man besøger byen – at medbringe flere lag, så man er forberedt på både solskin og regnvejr.

Det bedste tidspunkt at besøge San Francisco

Det mest konsekvente ved vejret i San Francisco er, at det er utilregneligt. Garantier kan derfor være svære at give, men generelt kan det siges, at efteråret er det bedste tidspunkt at besøge byen i forhold til vejret.

Forår

Marts, april og maj er gode måneder at rejse til San Francisco i. Vejret er mildt (men af og til regnfuldt), gaderne er relativt turistfri, og blomsterne er ved at springe ud.

Havet er dog nok stadig lidt for koldt til en dukkert – men i forårsmånederne skal man ikke langt sydpå i Californien, for at temperaturerne begynder at snige sig op over 25 grader.

Sommer

Mest populært er det at besøge byen fra juni til august, hvor temperaturerne er behagelige (op til ca. 19 grader), og dagene er længst. Man kan dog stadig opleve kolde vinde og en del tåge – især i juni.

Om sommeren er der mange festivaler og events i byen, og i disse måneder stiger prisen for overnatning typisk en smule.

Efterår

Besøg San Francisco i efteråret for at få det bedste vejr til at udforske byen samtidig med at de fleste turister er taget hjem efter højsæsonen.

September er årets varmeste måned, og indtil november er temperaturerne relativt høje (op til 20 grader). Det er dog stadig en god idé at medbringe en alsidig jakke.

Vinter

Vinteren kan godt være kold og våd, men hvis man vil se byen med færre turister, kan det anbefales at besøge San Francisco mellem december og februar – bortset fra omkring jul og nytår, hvor turismen kort peaker.

Temperaturen kommer sjældent under 5-6 grader, så hvis blot man har god påklædning og er villig til at blive lidt våd, kan San Francisco sagtens opleves om vinteren.

San Francisco landskab

Vejret i San Francisco er lunefuldt, og det er ikke ualmindeligt at opleve tåge, blæst, regn og sol på samme dag.

Overnatning i San Francisco

San Franciscos sengepladser er nogle af USA’s (og verdens!) dyreste.

Standarden på de billigste hoteller kan være ret lav, så det er værd at være opmærksom på anmeldelserne, hvis man kigger på de billige tilbud. Man kan dog være heldig at finde steder med en fair pris – især hvis man ankommer uden for højsæsonen og booker i god tid.

Der findes masser af fine hoteller, hvis blot man er klar til at betale en smule mere. Og skulle man ikke være det, så kan man jo trøste sig med, at der er så meget at opleve i San Francisco, at man ikke behøver at hænge ud på sit hotel.

Nederst i artiklen kan du finde et kort over de hoteller, som vi skriver om herunder.

Billige hoteller i San Francisco

De billigste hoteller i San Francisco findes generelt i områderne Tenderloin og SoMa (South of Market St.).

Her fås dobbeltværelser i omegnen af 300 til 400 kroner per nat med bad og toilet på gangen, og læser man anmeldelser af nogle af disse hoteller, kan man godt få et yderst dårligt indtryk. Der kan blandt andet stå om hjemløse, der hænger ud foran hotellerne, stripklubber der spiller høj musik og larm på gangene.

Generelt skal det siges, at byens hjemløse er meget fredelige, og det er relativt få turister, der oplever problemer i San Francisco.

Hvis man rejser med børn eller ikke føler sig tryg i disse slags områder, kan det anbefales, at man øger sit hotelbudget en smule og bor i en anden del af byen.

Uanset hvor man bor i San Francisco, skal man huske på, at byen ikke er større, end at man blot kan gå rundt eller suse fra dør til dør på få minutter med taxi, bus eller metro. Placering er naturligvis vigtig, men ikke altafgørende.

Søg på hoteller i San Francisco og tjek priser samt ledighed på Hotels.com (Reklamelink: hvis du booker gennem dette link, får vi en lille kommission. Det koster absolut intet ekstra for dig, og vi vil blive meget glade, hvis du har lyst til at støtte os. Læs hele vores reklamepolitik her).

Aida Plaza Hotel

Under vores sidste besøg boede vi selv på Aida Plaza Hotel, der lå meget centralt lige ud til Market St. – kun to minutters gang fra metrostationen Civic Center. Herfra var det nemt at komme rundt i hele San Francisco.

Som en tilføjet bonus er man ved Civic Center særdeles tæt på kulturelle tilbud som San Francisco Symphony, det anerkendte Asian Art Museum samt gode muligheder for ballet, teater, opera og jazz.

Indretningen i hotellets reception var mildest talt quirky, men vores værelse var helt fint med en god dobbeltseng, skrivebord og vask. Toilet og bad var på gangen.

Særligt om aftenen var der en del hjemløse omkring metrostationen Civic Center, men vi oplevede ingen problemer. På hotellet var der heldigvis heller ikke larm på gangene eller høj musik fra klubber.

Se priser og ledighed hos Aida Plaza Hotel her (reklamelink).

Aida Plaza

Vi boede selv på Aida Plaza Hotel på Market Street. Det er billigt (men quirky). ©Aida Plaza Hotel (reklamelink)

Hotelanbefalinger efter område

Russian Hill, Nob Hill og Pacific Heights

Hotellerne i Russian Hill, Nob Hill og Pacific Heights er generelt nogle af byens fineste, og her får man den klassiske, luxuriøse San Francisco-oplevelse. Priserne følger dog også med.

InterContinental Mark Hopkins skriger dekadence og klasse. Hotellets placering kunne knap være bedre, og værdsætter man ord som concierge og valet, vil man helt klart føle sig hjemme.

Prisen per nat er naturligvis firecifret, men lavere end hvad man umiddelbart kunne forvente.

Vil du læse mere om hotellet, så brug vores reklamelink:

Se priser og ledighed hos InterContinental Mark Hopkins her.

Intercontinental

Sætter du pris på en rød løber? Så er det værd at overveje at bo på InterContinental Mark Hopkins i San Francisco. ©InterContinental Mark Hopkins (reklamelink)

Hotel Drisco er at af San Franciscos bedst anmeldte hoteller med 9,6/10 på Hotels.com, og der bliver lagt vægt på den fornemme placering, komfort på værelserne samt hotellets fine sans for detaljer. Vi synes, at værelserne er stilrene – og så tæller det jo ikke ned, at der også er et mindre fitnesscenter.

Vil du læse mere om hotellet, så brug vores reklamelink:

Se priser og ledighed hos Hotel Drisco her.

Hotel Drisco værelse

Der er rig mulighed for at nyde udsigten på Hotel Drisco. ©Hotel Drisco (reklamelink)

Union Square

Hvis man hellere vil bruge pengene på shopping, kan man overveje at bo ved Union Square, hvor der ligger mange butikker og stormagasiner som Macy’s og Saks Fifth Avenue.

Her er man i midten af San Francisco og kan enten gå eller bruge den offentlige transport til at komme rundt i hele byen.

White Swan Inn ligger kun få gader fra pladsen og virker på en gang gammeldags og moderne. I flere af hotellets anmeldelser bliver der lagt vægt på, at hotellet er hyggeligt og har skabt en indbydende stemning.

Vil du læse mere om hotellet, så brug vores reklamelink:.

Se priser og ledighed hos White Swan Inn her.

Farverig indretning på White Swan inn

Blomstertapeter og pejs på White Swan Inn. ©White Swan Inn (reklamelink)

Fisherman’s Wharf

Populære Fisherman’s Wharf kan anbefales, hvis man gerne vil være tæt på havet, de mange søløver – og selvfølgelig dagens friske fangst.

Her er rimelig turistet, men bevæger man sig ud på molerne og lidt væk fra hovedgaden, kan man stadig opleve den oprindelige fiskerkultur; særligt meget tidligt om morgenen.

Argonaut Hotel får man service for alle pengene, og beliggenheden ved Fisherman’s Wharf er på en gang central og tilpas afskærmet fra det værste mylder. Indretningen med stjerner og mursten er måske en lille smule kikset, men i det mindste er det konsekvent.

Se priser og ledighed hos Argonaut Hotel her (reklamelink).

Golden Gate Bridge i baggrunden

Golden Gate i baggrunden på Argonaut Hotel i Fisherman’s Wharf. ©Argonaut Hotel (reklamelink)

Skruer man budgettet helt i top (!) kan man overveje Fairmont Heritage Place på Ghirardelli Square. 5 stjerner, udsigt til Alcatraz og en standard der må være svær at overgå. Suiterne minder mere om lejligheder end hotelværelser.

Vil du læse mere om det vilde hotel, så brug vores reklamelink:

Se priser og ledighed hos Fairmont Heritage Place her.

Fairmont

Er det en lejlighed eller et hotelværelse? På overdådige Fairmont Heritage Place kan man godt blive i tvivl. ©Fairmont Heritage Place (reklamelink)

Mission District

Skal det være lidt hippere, kan man med fordel tjekke Mission-distriktet ud. Besøg San Franciscos ældste bygning, kirken Mission Dolores, og spis på nogle af byens mest moderne restauranter.

Når solen kigger frem, strømmer de lokale til Mission Dolores Park for at nyde vejret (med øl fra mikrobryggerier, forstås).

Hotellet Inn San Francisco byder på indkvartering i et gammeldags victoriansk hus kun to gader fra Mission St. Vi synes, det er charmerende, at alle værelserne er forskellige. Der er desuden inkluderet udsøgt morgenmad og folk virker glade for den meget personlige service – dog er der desværre begrænsede parkeringsmuligheder.

Vil du læse mere om hotellet, så brug vores reklamelink:

Se priser og ledighed hos Inn San Francisco her.

Inn San Francisco

Hyggelige Inn San Francisco i Mission-distriktet. ©Inn San Francisco (reklamelink)

Japantown

For en ægte fusionsoplevelse er Japantown lidt vest for centrum et godt bud. Området er det ældste af sin slags i USA og byder på masser af autentiske japanske restauranter og butikker. Vi spiste selv på en rigtig god restaurant og syntes, at Japan-oplevelsen var et sjovt afbræk.

Det 4-stjernede Hotel Kabuki får mange gode ord med på vejen og har held med at blande den orientalske indretning med minimalisme og masser af lysindfald. Her vil de fleste skandinavere nok sætte pris på de rå betonvægge, afdæmpede toner og simple møbler. Fitnesscenteret ser også ret fedt ud.

Vil du læse mere om hotellet, så brug vores reklamelink:

Se priser og ledighed hos Hotel Kabuki her.

Inn San Francisco
Inn San Francisco

Stilfuld indretning på Hotel Kabuki i Japantown. ©Hotel Kabuki (reklamelink)

Transport rundt i byen

Selvom San Francisco egentlig er en ret lille storby, er det en god idé at have styr på, hvordan man har tænkt sig at komme fra A til B.

Gå gennem byen

Hvis man ikke har travlt, kan det virkelig anbefales at komme rundt i San Francisco på gåben.

Overalt er der gode fortove, og ved at gå kan man opdage byens skjulte steder og bygningernes mange fine detaljer. Man skal blot forberede sig på at have ømme ben dagen efter, hvis man bestiger San Franciscos berømte bakketoppe.

San Francisco bakke

Der er masser af muligheder for at brænde kalorier af i kuperede San Francisco!

Tag taxi, Lyft, Grab eller Uber

Det er utrolig nemt at transportere sig rundt i San Francisco med taxi, Lyft, Grab eller Uber.

Priserne er for det meste rimelige, og man kan komme langt på meget kort tid.

Vær blot opmærksom på “surge pricing”, hvilket vil sige, at priserne skrues helt i vejret på de mest populære tidspunkter. Dette gælder ikke de traditionelle taxier.

Brug offentlig transport

Det offentlige transportsystem i San Francisco har et lidt blandet ry, men vores oplevelser med at køre rundt i bus og metro har generelt været gode.

Vær opmærksom på, at der ikke gives penge tilbage i busserne. Det kan derfor være smart at anskaffe sig et Clipper-kort (der fungerer lidt som et Rejsekort), hvis man har tænkt sig at køre meget rundt. Ellers sørg for at have masser af 1 dollar-sedler og småmønter.

Bus i San Francisco

Busserne i San Francisco er gode, men husk at der ikke gives tilbage, hvis du ikke har lige penge.

Billeje i San Francisco

Efter at have søgt på forskellige hjemmesider efter lejebiler fra San Franciscos lufthavn (SFO), fandt vi den billigste pris gennem Expedia.

Søg på Expedia efter en lejebil i San Francisco (reklamelink).

Afhentningen var utroligt enkel, og vi fik selv lov til at vælge, hvilken bil fra klassen vi helst ville have – den indebar desværre ikke en Mustang…

Vi lejede en rigtig fin Nissan Sentra i economy-klassen til ca. 170 kroner per dag, som vi kørte i fra San Francisco til Los Angeles.

Hvis du vil vide mere om at leje bil i USA, har vi skrevet en stor guide fyldt med tips og tricks til billeje her.

Nissan Sentra

Det gør livet som turist langt lettere og meget sjovere at lege bil i USA. Her er vores smækre Nissan Sentra, som vi fik for 170 kroner per dag på Expedia.

Bil i byen?

Vores anbefaling er dog, at man ikke lejer bil til at komme rundt i selve San Francisco, men i stedet gør brug af byens udmærkede offentlige transport, går eller kører med Uber/Grab/Lyft/taxi.

San Francisco er fyldt med ensrettede veje, der kan være forvirrende for os turister, og desuden kan parkering i byen både være dyrt og besværligt.

Hvis man selv vil køre i San Francisco, skal man hvert fald gøre sig mentalt klar til at parallelparkere på en stejl skråning til 7 dollar i timen (ca. 44 kroner). Vær desuden opmærksom på, at man kan få en bøde for at pege hjulene i den forkerte retning eller for at parkere lidt for langt fra kanten.

Lejebilen kan i stedet hentes, når man er klar til at tage på eventyr væk fra byen. Og det kan vi i høj grad anbefale!

Bixby-Bridge

Kør fra San Francisco ad den californiske drømmerute Highway 1 – blandt andet over Bixby Creek Bridge.

Flybilletter til San Francisco

Der går mange fly fra København til San Francisco, og det bliver billigere og billigere.

I april 2018 fløj vi dertil med Norwegian via et kort stop i London, og vi slap med omkring 1.000 kroner per person for én vej, fordi vi var fleksible med afrejsedagen og desuden kun rejste med håndbagage.

Læs vores 14 eksperttips til at finde billige flybilletter i denne artikel.

Priserne hos Norwegian starter som sagt på omkring 1.000 kroner per vej – dog uden mad og indtjekket bagage. Tilvælger man dette vil den samlede pris tur/retur nærme sig 3.000 kroner, hvilket stadig må siges at være utrolig billigt for at komme om på den anden side af jorden. Hvis du er fleksibel med datoerne, så tag et kig på Norwegians lavpriskalender.

Vi kan også anbefale at søge på Momondo, som er vores foretrukne søgemaskine, når det kommer til at finde de billigste flybilletter.

Søg efter flybilletter til San Francisco på Momondo (reklamelink).

OAK eller SFO?

Nogle lavprisselskaber flyver til Oakland (OAK) og ikke til San Francisco (SFO) – men det gør reelt ikke nogen forskel, hvilken af de to lufthavne man flyver til.

Fra begge lufthavne er det meget nemt at komme ind til centrum af San Francisco med metrosystemet BART (Bay Area Rapid Transit) eller ved at leje en bil fra lufthavnen.

Fra Oaklands lufthavn (OAK) ind til centrum af San Francisco tager det ca. 45 minutter med BART. Turen ind til byen tager ca. 30 minutter fra San Franciscos lufthavn (SFO).

Kort over hoteller i San Francisco

Find de hoteller vi har skrevet om i artiklen på kortet herunder. Klik på ikonet øverst til venstre for at se en oversigt.

Er du klar til at tage til San Francisco?

Vi håber, at du kunne bruge vores guide!

Vi vil elske at høre fra dig i kommentarerne nedenunder, og hvis du har nogle spørgsmål, så hold dig ikke tilbage. Vi hjælper dig gerne med din rejseplanlægning.

Tak fordi du læste med.

Vil du også hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com eller shoppe på Amazon.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak, og rigtig god tur!

7 Kommentarer

 1. Ann

  Hej med jer!

  Nu har jeg læst lidt om jeres eventyr i San Francisco, egentlig fordi jeg var på udkig efter nogle bestemte oplysninger (nogle fik jeg 🙂 )
  Jeg har selv været i USA 4 gange, alle gange endt i Cali og er ret kendt i Sydcalifornien. Dog har jeg aldrig været i SF, og det skal jeg snart, alene denne gang. Jeg ankommer med flyet ret sent, kl 20.00 om aftenen og har forsøgt at gøre mig klog på metro, uber, osv. Det jeg er usikker på er, hvordan sikkerheden er i byen om aftenen. Jeg kan tage metroen til Polk St &Post St og skal gå 5-6 minutter derfra til mit hotel. Men kan jeg det, på det tidspunkt af døgnet? Jeg føler mig generelt meget sikker i USA, men jeg kan mærke, jeg bliver en smule usikker på netop den del.
  Kan I hjælpe? 😀

  Svar
  • Alexander & Victoria

   Hej Ann!

   Tak for dit spørgsmål. Som udgangspunkt er San Francisco en meget sikker by at besøge, og selvom du ankommer sent, ser vi ikke direkte grund at fraråde dig at gå et par minutter fra stationen.

   Som i alle sikkerhedsspørgsmål er det jo altid et spørgsmål om risici, og det er umuligt at sige, at risikoen ikke findes… Men vi har gået en hel del rundt i San Francisco, også ret sent om aftenen, og selvom der er en del hjemløse på gaden, har vi aldrig følt os decideret utrygge.

   Folk på gaden i USA har det med at tale til alt og alle, og “skøre mennesker” findes der en del af (som du nok også har oplevet), men i sidste ende virker folks intentioner gode. Bare gå målrettet og afvis alle former for tilbud, hvis de skulle opstå.

   Håber det hjælper lidt, og at du får en dejlig tur!

   Svar
   • Ann

    Mange tak for svar!

    Ja jeg har egentlig altid følt mig tryg i USA, også derfor jeg vælger at rejse alene.
    Jeg arbejder til daglig med meget udsatte borgere, så jeg er egentlig vant til skæve typer, så jeg føler egentlig at det nok skal gå.

    Det er rart lige at høre at i også har gået om aftenen og følt jer trygge. Jeg har nemlig altid bare kørt bil, og det er jo lidt noget andet 🙂

    Tak for det!

    Svar
 2. senada

  Hej
  Vi skal til USA og kan godt lide jeres anbefalinger af hotels og vil klart bruge jeres link hvis beslutningen falder på en af de hoteller. Det var vores mening at leje bil i lufthavnen, men da vi læst jeres råd, har vi bestemt os for ikke at gøre det for de tre dage vi er i SF, men først bagefter at leje bil. Men hvordan kommer man bedst fra lufthavnen til Union Square område om aftenen? vi lander nemlig kl. 20 om aften.

  Svar
  • Alexander & Victoria

   Hej Senada. Det er godt at høre, at du kan bruge vores råd. Vi har god erfaring med at tage BART (metro) til og fra lufthavnen. Hvis I skal til Union Square, kan I stå af på Powell Station, der ligger lige i nærheden.

   Svar
 3. Anne Offersen

  Hej, fantastisk guide!! Jeg er lidt nysgerrig om Jeres kendskab til San Fransisco med autocamper? Vi skal afsted til april i år, men synes det er meget svært at finde pladser, hvor man – i nogenlunde nærhed af Downtown – kan overnatte i sin RV. På forhånd tak.
  Anne

  Svar

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du med ombord?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste artikler med inspiration og rejseråd leveret direkte i indbakken ♡