fbpx

De 5 bedste third wave-kaffebarer i San Francisco

Drik friskristet specialkaffe brygget af kaffenørder
Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere om os her.

Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere.

Få steder i verden pakker så meget god kaffe ned på så lidt plads som hyggelige San Francisco. På de smarte kaffebarer kan man få energi til at trave op og ned ad de stejle bakker – og hen til næste kaffestop.

Vi er et par kaffenørder, så vi skulle selvfølgelig smage byens bedste kopper. Målrettet besøgte vi nogle af San Franciscos hippeste third wave-kaffebarer, og det er der kommet denne guide ud af.

At kaffebaren er third wave betyder helt kort, at der fokuseres på høj kvalitet, smag, bæredygtighed, transparens og godt håndværk. Nederst i artiklen kan du se, hvilke kriterier vi bedømmer efter samt finde alle stederne på et kort. God fornøjelse!

Sightglass Coffee

For en ægte San Francisco-kaffeoplevelse må man besøge Sightglass Coffees flagship store på 7th Street.

Det rummelige lokale er indrettet med ristningsfaciliteter, kaffebar, pakning af kaffe samt en overetage, hvor der både er siddepladser og kontor.

Fra overetagen har man fuldt udsyn over hele rummet, og man kan følge med i baristaernes arbejde og de mange forskellige kunder, der kommer forbi – her er både travle forretningsmænd, normcore-tilhængere og moderne hippier med lyserødt hår.

Vi drak en meget velsmagende kop V60-brygget etiopisk natural og supplerede med to sprøde, lækre croissanter. Begge dele kan varmt anbefales.

Sightglass Coffee har 5 kaffebarer i San Francisco.

Sightglass disk
Sightglass ovenfra
Kaffe og croissant

Selv hvis man ikke er så vild med kaffe, kan Sightglass’ croissanter godt retfærdiggøre et besøg på caféen.

Saint Frank Coffee

I Saint Franks flagship-butik kan man være sikker på at få en autentisk oplevelse med passionerede baristaer, og bag disken er der udsigt til deres risteri og pakkeri.

Vi fik smagt på stort set hele deres sortiment; både en dejligt cremet cappuccino samt deres tasting-menu med fire forskellige slags filterkaffe. Den bestod af en kaffe fra Kenya, en fra Guatemala og to fra Honduras, og de var alle letristede med god syrlighed og balance.

I deres flagship store på Mission Street er ikke mange siddepladser, men de er værd at vente på, hvis man vil nyde sin kaffe indendørs. Ellers har Saint Frank også to andre caféer i byen.

Saint Frank har 3 kaffebarer i San Francisco.

Saint Frank

Navnet Saint Frank kommer helt enkelt fra den engelske oversættelse af helgen San Francisco.

Saint Frank lokale
Victoria i SF
Coffee tester

Hos Saint Frank kan man prøve fire forskellige slags kaffe i deres single origin coffee tasting flight. Vi var særligt vilde med kaffen fra Los Hermanos.

Babettes Gæstebud

Vi studsede lidt over, at Babettes Gæstebud hænger på væggen. Grundlæggeren synes, at Babettes syn på kvalitet er inspirerende, og nye ansatte bliver (vist nok) sat til at se filmatiseringen.

Flywheel Coffee Roasters

Vil man gå en tur i Golden Gate Park med en kop god kaffe i hånden, kan man tage forbi Flywheel Coffee Roasters, der ligger lige på den anden side af parken.

Det er dog også populært at blive siddende i det aflange, lidt dunkle lokale og arbejde.

Bag disken er der siphons, og bagerst i butikken er der både risteri samt en lille have, hvor kaffen også kan nydes.

Flywheel Coffees ejer voksede op på sin families egen kaffefarm i Nicaragua, hvilket er ret så enestående for en kaffebar i USA.

Vi fik (igen!) en skøn etiopisk natural V60.

672 Stanyan Street.

Flywheel facade

Tag din computer med på Flywheel Coffee eller tag din kaffe med i Golden Gate Park, der ligger ca. 30 sekunder fra caféen.

Flywheel lokale
Flywheel disk
Flywheel siphons
Flywheel Etiopien

Man går sjældent galt i byen med en kop kaffe brygget på bønner fra Etiopien.

Blue Bottle

Blue Bottle Coffee er en af USA’s mest (aner)kendte kæder af kaffebarer med caféer i blandt andet New York, Los Angeles, San Francisco og Japan.

Vi har tidligere besøgt en af deres filialer i New York, og i San Francisco stak vi hovedet forbi den lidt hemmelige bar på Mint Plaza.

Udover deres klassiske espressoer, blends og single origin-kaffer tilbydes der også morgenmad og frokost samt en siphon bar og helt særlige cold brews.

Forvent kø, hvis du kommer om morgenen, hvor samtlige lokale kaffeelskere svinger forbi for at få deres morgenkaffe.

Blue Bottle har 9 kaffebarer i San Francisco.

Blue Bottle kø
Blue Bottle logo

Contraband Coffee

Contraband Coffee på 5th Street er en lille, hyggelig café med et moderne industrielt touch. Her summer det af liv, og man overhører både venindesnak, jobsamtaler og hurtige computertaster.

Kaffebaren serverer rigtig god kaffe, og der tilbydes også lidt bagværk.

Vi fik en smagfuld kop natural heirloom fra Guji i Etiopien, og der var en hel del spændende valgmuligheder på menukortet.

Contraband Coffee har 2 kaffebarer i San Francisco.

Contraband disk
Contraband kaffe
Contraband facade

Bonus kaffebar: Vega Coffee

Vega Coffee rister ikke selv deres bønner – den opgave klarer Cento Coffee. Til gengæld brygger de en god kop i hyggelige, omend lidt trange, omgivelser. Der er dog plads til en scooter på væggen og et par siddepladser udenfor.

Vi fik etiopisk kaffe fra Hambela; en helt fantastisk farm vi besøgte, da vi var i Etiopien i 2017 i forbindelse med vores dokumentarfilm Shade Grown Coffee – The Movie. Den havde vi ikke lige set komme!

1246 Folsom Street.

Vega Coffee

Der er gang i drypkaffen hos Vega Coffee.

Making Americanos great again
Vega Coffee facade

Sådan bedømmer vi kaffebarer

Faktorer der vejer positivt i jagten på god kaffe:

  • Kaffen bliver brygget friskt på bestilling med nykværnede bønner.
  • Espresso-baserede drikke som café latte og cappuccino bliver lavet på espressomaskine med frisk, steamet mælk.
  • Man kan vælge mellem flere typer bønner; gerne inddelt i variant (Caturra, Geisha), proces (washed, natural), land og så vidt muligt også helt ned til et kooperativ eller en enkelt kaffefarm (single estate).
  • Kaffen bærer certifikater såsom Økologi, Fairtrade og Bird Friendly.
  • Al information om selve kaffen, hvor den kommer fra og overvejelserne herom, er et godt tegn på transparens og bevidsthed på området.
  • Bønnerne ristes hyppigt, og det er et stort plus, hvis kaffebaren selv rister dem.
  • Sort kaffe kan laves med flere brygningsmetoder, såsom AeroPress, French Press, Chemex og V60.
  • Servicen er god, og ventetiden er lav.
  • Indretningen opfordrer til afslapning og hygge.
  • Priserne er menneskelige.

Kort over kaffe i San Francisco

Find de kaffebarer vi har skrevet om i artiklen på kortet herunder. Klik på ikonet øverst til venstre for at se en oversigt.

Vil du vide mere om San Francisco?

Hvis du har brug for inspiration til, hvad du kan lave i San Francisco, har vi skrevet om 12 af byens bedste oplevelser lige her.

Når du er ved at være klar til at tage afsted, kan vi anbefale, at du læser vores guide med alt du skal vide, inden du tager til San Francisco. Her skriver vi om de bedste områder at bo i samt tips og tricks til at finde flybilletter og at leje bil.

Fly til San Francisco

Hvis du allerede er klar til at bestille flybilletterne, anbefaler vi at skrive dine rejsedatoer ind på Momondo for at finde de billigste priser. Du kan bruge vores reklamelink (hvad er det?) lige her:

Søg efter de billigste flybilletter til San Francisco på Momondo.

Overnatning i San Francisco

Det er desværre ikke helt billigt at bo på hotel i San Francisco. Vi plejer selv at bruge Hotels.com til at booke hoteller, hvor man kan finde særlige hoteltilbud og desuden kan opspare bonusovernatninger. Se de mange muligheder ved at benytte reklamelinket her:

Find de bedste (og billigste) hoteller i San Francisco på Hotels.com lige her.

Hvis du er i tvivl om, hvor det er godt at bo, kan du klikke dig direkte til vores anbefalinger af områderne i byen.

Vi håber, at du får en god tur!

…Og at du selvfølgelig får drukket en masse håndbrygget kaffe.

Skriv endelig en kommentar hvis du kunne bruge vores guide, eller hvis du selv kender en hyggelig kaffebar i San Francisco.

Vil du hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com, shoppe på Amazon eller tilmelde dig Airbnb.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak, og rigtig god tur!

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du med ombord?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste artikler med inspiration og rejseråd leveret direkte i indbakken ♡