fbpx

Gardens by the Bay: Alt hvad du skal vide om at besøge de lysende supertræer

Vores bedste tips til at opleve Supertrees, Cloud Forest og Flower Dome i Singapore
Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere om os her.

Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere.

På få år er de farverige, science fiction-træer i Gardens by the Bay blevet ikoniske for Singapore, og besøger man byen, bør man tage et smut forbi.

Ligesom Singapore er træerne både moderne og miljøvenlige; de er fremragende som turistattraktion og motiv til feriebilleder, og samtidig genererer de solenergi og opsamler regnvand.

De lysende træer virkede dragende helt fra Danmark, og vi blev oprigtigt imponerede af ingeniørkunsten bag projektet. Gardens by the Bay omfatter også to gigantiske drivhuse, og i denne artikel fortæller vi om alle havens oplevelser.

Gardens by the Bay er en del af regeringens strategi for at omdanne Singapore fra en såkaldt have-by til en by i en have. Målet er at hæve levestandarden ved at forbedre de grønne områder – og Gardens by the Bay er bestemt et velkomment produkt af denne tankegang!

Den 101 hektar store have åbnede i 2012, og Gardens by the Bay har i alt kostet omkring én milliard dollar at opføre. Altså 1.000.000.000 amerikanske dollar!!! Så har det også bare at være godt.

Heldigvis virker satsningen til at være en succes med flere millioner besøgende om året, og vi nød selv at slentre rundt i den fine park med Singapores skyline i baggrunden.

Hovedattraktionen i Gardens by the Bay er de lysende supertræer i Supertree Grove, men også plante- og blomsterudstillingen i Flower Dome samt vandfaldet og det grønne Cloud Mountain i Cloud Forest imponerede.

Gardens by the Bay set langt fra

Både Gardens by the Bay og Marina Bay Sands er flot oplyst om aftenen.

Supertrees

Selvom vi forventede at se nogle høje træer, var vi alligevel ikke klar over, at de var så store!

De 18 Supertrees er mellem 25 og 50 meter i højden, og 12 af dem er placeret i Supertree Grove. De resterende er ”plantet” i Golden Garden og Silver Garden.

Supertræerne er ikke rigtige træer. Til gengæld vokser der mere end 162.000 planter på dem, som repræsenterer over 200 forskellige arter af bregner, orkidéer og epifytter.

Træerne er bygget op af en stamme af forstærket cement pakket ind i en stålramme. På rammen er der sat plantepaneler fast, hvor planterne kan vokse.

Flere af supertræerne er udstyrede med solpaneler, så de selv kan samle energi til aftenens lysshows, mens nogle af de andre træer er forbundet til de to store drivhuse, hvor de medvirker til afkølingen og udluftningen.

Ligesom rigtige træer opsamler de regnvand som bruges til vanding af planterne og til havens springvand.

Supertree Grove er gratis at besøge, og der er dagligt åbent fra 05.00 til 02.00.

GBTB om dagen
Alex GBTB
Gardens by the Bay om aftenen

Supertræerne giver skygge om dagen og kommer til live med lys- og lydshow om aftenen.

Om natten

Når mørket falder på, lyser de store træer op i forskellige farver. På bestemte tidspunkter starter lys- og lydshowet ”OCBC Garden Rhapsody”, som havde et særligt juletema, da vi besøgte parken i november.

Showet, som blandt andet indeholdt klassiske julehymner og Mariah Careys ”All I Want for Christmas”, var en smule tacky og mainstream på en kedelig måde. Vi kunne godt have været foruden. Alligevel vil vi anbefale, at man både ser træerne i dagslys og i det elektriske lys om natten – det er virkelig flot.

Knald på farverne på Supertrees

Under lys- og lydshowet bliver der skruet godt op for farverne. Når selve showet ikke er i gang, er træerne stadig oplyste.

Supertrees om natten
Bredformat Gardens by the Bay med Marina Bay Sands

OCBC Skyway

22 meter oppe i luften kan man mod en indgangspris gå af den 128 meter lange OCBC Skyway, der forbinder to Supertrees.

Hvis man vil helt op i trætoppene, kan man spise på Supertree-top bistroen, der ligger 50 meter oppe i det største Supertree.

Skywalk om natten
Skywalk om dagen

Domes

Det store område med de 18 Supertrees er helt og aldeles gratis at besøge, men vil man ind i de to gigantiske drivhuse, Flower Dome og Cloud Forest, er den samlede pris for begge 28 SGD per person (ca. 131 kroner).

Har man kort tid i Singapore (eller et stramt budget), kan man sagtens nøjes med at besøge den gratis del af haven.

Begge drivhuse byder dog på ret unikke oplevelser, og er man interesseret i planter, blomster og geologi, kan et visit sagtens retfærdiggøres.

Flower Dome og Cloud Forest har dagligt åbent fra 09.00 til 21.00.

Lysende Supertrees og Flower Dome set udefra

Lysende Supertrees og Flower Dome set udefra.

Flower Dome

I Flower Dome er der evigt forår med blomstrende planter fra fem kontinenter opdelt i flere forskellige temahaver.

Der er blandt andet en stor samling kaktusser, tulipaner plantet ved replikaer af hollandske huse, paradisblomster i den sydafrikanske have, 1000-år gamle oliventræer og drivhusets største træ, det mystiske afrikanske Baobab-træ.

Det var spændende nok at gå rundt blandt mellem de mange forskellige typer blomster og planter, men skal man vælge mellem Flower Dome og Cloud Forest, må Cloud Forest erklæres som vinder. De to komplimenterer dog hinanden fint.

Middelhavet i Flower Dome

En lille bid af Middelhavet i Flower Dome.

Kaktusser

Og masser af kaktusser!

Palmer i GBTB
Plantevæg
Flower Dome mennesker
Flower Dome

I 2015 kom Flower Dome med i Guinness World Records som verdens største glas-drivhus.

Cloud Forest

I drivhuset Cloud Forest er det umuligt at overse det 42 meter høje planteklædte bjerg, Cloud Mountain, der fylder hele rummet.

Efter man har taget en selfie med verdens højeste indendørsvandfald (og ramt en fin balance mellem at blive drivvåd og få det perfekte billede uden mennesker i baggrunden), fortsætter udstillingen via en elevator op til toppen af bjerget.

Turister ved vandfaldet

Der er kamp om de gode pladser foran det populære vandfald.

På bjergets top kan man opleve skyggeskovsvegetation, der typisk findes i troperne 2.000 meter over havets overflade.

Herfra bevæger man sig af en tågefyldt Cloud Walk og en Treetop Walk ned gennem flere udstillinger og typer vegetation, og undervejs lærer man om den unikke biodiversitet, der findes i skyggeskove samt om nogle af de miljømæssige trusler, skovene står overfor.

Selvom turen føltes lidt som at blive ført gennem en natur-forlystelsespark, hvor det handlede om at undgå store grupper med selfiestænger, var det sjovt at gå rundt i drivhuset og se de mange specielle planter helt tæt på. Og på trods af at det måske lyder lidt fjollet med verdens største indendørsvandfald, var det alligevel fascinerende.

Verdens højeste vandfald

Verdens højeste indendørs vandfald i Gardens by the Bays Cloud Forest.

Udsigt fra toppen
Toppen af bjerget
Mist walk
Supertrees gennem ruden
Cloud Mountain Cave

Stalaktit- og stalagmitudstilling inde i Cloud Mountain.

Resten af Gardens By The Bay

Gardens by the Bay er mere end Supertrees og rekordindehavende drivhuse. Der er blandt andet fin natur i store dele af haven, små hyggelige stier, en god legeplads til børnene samt en madhal, hvor man kan hente energi til alle naturoplevelserne.

Sidste omgang Supertrees set lidt væk fra

Praktisk information

Det er ganske nemt at komme til Gardens by the Bay i Singapore.

Haven ligger kun et par hundrede meter fra marinaen, og alternativt kan man stå af på MRT-stoppet Bayfront, som ligger på den blå og den gule linje.

Der er ingen indgangspris til Gardens by the Bay og Supertrees, som har åbent dagligt kl. 05.00-02.00. De to drivhuse, Cloud Forest og Flower Dome koster 28 SGD per person (ca. 131 kroner), og der er åbent kl. 09.00-21.00.

Vil du hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com eller shoppe på Amazon.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak!

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du med ombord?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste artikler med inspiration og rejseråd leveret direkte i indbakken ♡