fbpx

6 third wave-kaffebarer i Singapore

Drik specialkaffe i den multikulturelle storby
Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alexander og Victoria – to københavnere med uanede mængder af rejselyst, som vi deler ud af her på Nordombord. Læs mere om os her.

Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alexander og Victoria – to københavnere med uanede mængder af rejselyst, som vi gerne deler ud af.
Læs mere om os her.

Termet third wave coffee bruges om en ny bølge inden for kaffeindustrien, hvor der fokuseres på høj kvalitet, smag, bæredygtighed, transparens og godt håndværk.

Den tredje bølge er skyllet ind over Singapore, og der åbner nye kaffebarer stort set dagligt. Som kaffeentusiaster skulle vi selvfølgelig prøve nogle af stederne i løbet af vores tre dage i byen – og vi må indrømme, at en pause med aircondition (og et stykke kage!) også var tiltrængt undervejs.

Det er dog ikke alle kaffebarer med specialkaffe, man naturligt lige kommer forbi. De kan gemme sig i sidegader, centre og foodcourts, så hvis man virkelig vil have sin V60 eller AeroPress, kan det være en fordel at kende caféerne i forvejen.

Her er 6 third wave-kaffebarer i Singapore, der laver virkelig god kaffe. Nederst i artiklen kan du se, hvilke kriterier vi bedømmer efter samt finde alle stederne på et kort.

CSHH Coffee Bar (Papa Palheta)

CSHH Coffee Bar er et kaffemekka i Singapore, hvor der både er ristningsfaciliteter, et cuppingrum, en ølbar samt en fin butik, hvor man kan købe kaffebønner og professionelt kaffegear.

I selve caféen kan man få third wave-klassikere som hånddryppet single estate-kaffe, nitro cold brew og kaffeteen cascarra.

Med siddepladser 360° rundt om baren kan man kigge baristaerne over skulderen, når de tryller bag disken – og måske endda lære et trick eller to.

Kaffebønnerne ristes nænsomt af Papa Palheta, som ejer og medejer flere caféer i Singapore.

Navnet Papa Palheta kommer af en historie fra 1700-tallet, hvor kaffesmugleren Francisco de Mello Palheta forførte den franske guvernørs kone i Fransk Guyana for at kunne importere kaffebønner til Brasilien for første gang. I dag er landet verdens største kaffeproducent.

CSHH Coffee Bar sælger både mad og desserter. Priserne er i den høje ende, men kvaliteten er også derefter. Vi prøvede en vegansk müsli med masser af frisk frugt, en islatte til at køle ned på samt en etiopisk drypkaffe fra Guji-regionen. Alt sammen anbefalelsesværdigt!

150 Tyrwhitt Road.

Barista bag disken

CSHH Coffee Bar kan være lidt svær at finde, og nogle gange gemmer baristaerne sig oven i købet bag disken.

CSHH set indefra
Fart på serveringen
Morgenmad hos CSHH

Mums! En god vegansk müsli, kold latte og sort etiopisk kaffe.

Barista på arbejde
Kager hos Papa
CSHH udefra
Kopi Annan

Kaffetræet Kopi Annan bor i CSHHs baggård (kopi betyder kaffe).

Jewel Coffee

Den første Jewel Coffee åbnede i 2011, og i dag er det Singapores hurtigst voksende kæde af specialkaffecaféer.

Hos kaffebaren er der rig mulighed for at prøve forskellige typer specialkaffe. Prøv for eksempel en El Salvador Picacho; 100% bourbon-kaffe dyrket 1200 meter over havoverfladen (strictly high grown), eller en indonesisk wet-hulled kaffe, der kaldes Sumatra Mandheling Terminator 3.

Alle espressoer og espresso-baserede drikke såsom latte og cappuccino serveres som udgangspunkt med dobbeltskud.

Udover kaffe kan der også købes kager og lette måltider. Victoria fik en quinoa-salat med kål, søde tranebær og en syrlig balsamicodressing.

Vi besøgte baren på 442 Orchard Road/Claymore Connect, men Jewel Coffee har hele 10 kaffebarer i Singapore.

Jewel Coffee
Quinoasalat
Kaffekop fra Jewel
Menukortet hos Jewel

Jewel Coffee har lækker kaffe og et godt udvalg af morgenmad og lette frokostretter.

Jewel Coffee ved Raffles Place efter lukketid

Jewel Coffee har mange caféer i Singapore. Her ved Raffles Place efter lukketid.

Oriole

Ud til en livlig gågade, der fører til centeret [email protected], ligger den ene af de to Oriole-kaffebarer. Indenfor kan man sidde i et hipt indrettet lokale, mens siddepladserne under markiserne udenfor lægger op til at iagttage de mange forbipasserende.

Oriole rister selv kaffen, og de samarbejder tæt med selvstændige kaffefarmere og små kooperativer om hele tiden at forbedre kvaliteten. Vi fik en dejlig, stor kop Direct Trade-kaffe fra Papua Ny Guinea, hvortil der lå et kort med oplysninger om kaffens dyrkningshøjde, proces, smagsnoter og en lille historie om, hvor den kommer fra. Pluspoint herfra.

På menukortet er der blandt andet comfort food såsom fish and chips, trøffelburger og avocado på foccacia samt flere salater, morgenmad dagen lang og syndige desserter. Vi blev lokket af nogle lækre vafler med is fra Coldstone – der var rigeligt til to!

Oriole har to kaffebarer i Singapore.

Kaffe fra Papua New Guinea

En pour-over kaffe fra Papua Ny Guinea med tilhørende kort med information om kaffen.

Syndig dessert fra Oriole
Disken hos Oriole
Oriole coffee & bar

“Coffee now, talk later” hos Oriole.

The Coffee Academïcs

Kaffebaren The Coffee Academïcs er oprindeligt startet i Hong Kong af Jennifer Liu, der har en baggrund som arkitekt. Det mærkes tydeligt på den stilfulde indretning, hvor omdrejningspunktet er kaffen og de dygtige baristaer.

Udover at servere noget af Asiens bedste kaffe, er kaffekæden også kendt for Coffee in a Cone – altså varm latte i en isvaffel. Vi prøvede dog signaturkaffen The Manuka med honning fra New Zealand.

Kaffebaren sælger desuden muffins, små kager og frokostvenlige retter til rimeligt pebrede priser. Det så til gengæld meget appetitligt ud.

Vi besøgte The Coffee Academïcs på 6 Scotts Road, Scotts Square, og de har også fået en kaffebar kaldet Nitro Pitstop i 252 North Bridge Road, Raffles City Shopping Centre (ved metrostoppet City Hall). Desuden har de ret mange caféer i Hong Kong.

Coffee Academics fra Hong Kong
Singaporeanske kaffedrikkere på Coffee Academics
The Manuka signaturkaffe

Signaturkaffen The Manuka.

Kaffedisken

Populus

Efter at have slentret rundt blandt fine, farvede shophouses i udkanten af Chinatown holdt vi en eftermiddagspause på caféen Populus.

Den lille café har et high-end touch og serverer primært mad til lidt høje priser – særligt brunchlignende retter med moderne twists. Udvalget af kaffe er ikke lige så stort som hos de andre kaffebarer på denne liste, men til gengæld var kvaliteten høj på kaffen, der ristes af 2° North Coffee Co.

Vi fik en latte (med flot latteart) lavet på fuldt vaskede caturra-espressobønner fra Colombia. Fancy, ikke? Deres chokoladekage med passionsfrugt og kiksebund var også en smagfuld succes. Næste gang vil vi prøve brunchanretningerne.

146 Neil Road.

Lækker kage og kaffe latte fra Populus
Populøs kaffebar
Populøs baristaer

The New Black

I stedet for selv at riste bønnerne, sælger The New Black kaffe (og te) fra flere af verdens mest anerkendte ristere – blandt andet fra The Coffee Collective i Danmark.

Placeringen under en rulletrappe i Raffles Place 9 var umiddelbart lidt spøjs, men selv på en hektisk hverdagsformiddag var der en rolig stemning på kaffebaren.

Stedet føltes meget moderne og rent med lysende CMYK-farvede vægge, et stort billede af kaffesmagshjulet og generelt fokus på kaffe overalt. The New Black sælger lidt bagværk, men det er den sublime kaffeoplevelse, man skal komme for.

Vi prøvede Emilo: en stor kop V60 ristet i München, Tyskland med mexicanske bønner, der havde smagsnoter af mælkechokolade, mandler og brændt sukker.

9 Raffles Place.

The New Black kaffedisk

Hos The New Black bliver kaffen behandlet med stor respekt. Her vejer og timer den koncentrerede barista vandet til vores V60.

New Black interiør
Sort kaffe
Smagshjul over kaffe

Rent smagsmæssigt er kaffe mindst lige så komplekst som vin. God kaffe kan blandt andet have noter af mange forskellige slags frugter, nødder og chokolade.

Ristere på New Black

Vi blev overraskede, da vi trådte ind i kaffebaren og fik øje på de fire grundlæggere af danske The Coffee Collective på væggen.

Sådan bedømmer vi kaffebarer

Faktorer der vejer positivt i jagten på god kaffe:

  • Kaffen bliver brygget friskt på bestilling med nykværnede bønner.
  • Espresso-baserede drikke som café latte og cappuccino bliver lavet på espressomaskine med frisk, steamet mælk.
  • Man kan vælge mellem flere typer bønner; gerne inddelt i variant (Caturra, Geisha), proces (washed, natural), land og så vidt muligt også helt ned til et kooperativ eller en enkelt kaffefarm (single estate).
  • Kaffen bærer certifikater såsom Økologi, Fairtrade og Bird Friendly.
  • Al information om selve kaffen, hvor den kommer fra og overvejelserne herom, er et godt tegn på transparens og bevidsthed på området.
  • Bønnerne ristes hyppigt, og det er et stort plus, hvis kaffebaren selv rister dem.
  • Sort kaffe kan laves med flere brygningsmetoder, såsom AeroPress, French Press, Chemex og V60.
  • Servicen er god, og ventetiden er lav.
  • Indretningen opfordrer til afslapning og hygge.
  • Priserne er menneskelige.

Kort over kaffe i Singapore

Find de kaffebarer vi har skrevet om i artiklen på kortet herunder. Klik på ikonet øverst til venstre for at se en oversigt.

Vil du hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com, shoppe på Amazon eller tilmelde dig Airbnb.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak!

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender rejseråd og inspiration, som vi har gjort os umage med - maks én gang om måneden ☀