fbpx

Film der vækker rejselysten

Drøm dig ud i verden med disse 15 film
Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere om os her.

Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere.

Vi elsker at se inspirerende, motiverende film, der giver lyst til at udforske verden.

Okay, vi indrømmer, at der faktisk ikke skal ret meget til, før vi får rejsekuller og putter en ny destination på rejsedrømmelisten, men vi har vendt hjernerne for at huske nogle af de film, der har forstærket vores rejselyst.

Måske kan de også få dig til at pakke tasken?

Her er 15 gode rejsefilm, der vækker den indre eventyrer!

1. The Beach

Vi lægger ud med klassikeren The Beach, der er baseret på Alex Garlands roman om den unge amerikaner Richard (spillet af Leonardo DiCaprio), der backpacker i Thailand og får fat i et kort til en hemmelig paradis-ø.

Bogen er læst, og filmen er set (en del gange efterhånden), så det kan ikke helt udelukkes, at The Beach har haft stor indflydelse på vores forestilling om at backpacke rundt i Sydøstasien.

Filmen portrætterer også, hvordan turister og full moon-parties har overtaget de thailandske øer, og den paradisiske strand fra filmen er ironisk nok fuldstændig overrendt i dag.

Heldigvis har Thailand stadig masser at byde på, og The Beach er en must-see for både tidligere og fremtidige sydøstasiatiske backpackere.

Stream, lej eller køb The Beach her.

2. Into the Wild (Ind i Vildmarken)

Den 22-årige Christopher McCandless siger farvel til det materielle liv for at komme tættere på naturen. Med kurs mod Alaska blaffer han sig gennem USA, og på vejen støder han ind i interessante mennesker og alternative måder at leve på.

Into the Wild skildrer smuk og barsk amerikansk natur, man ikke ser så tit, og filmen har i den grad givet os lyst til at rejse mere i USA – måske hele vejen til Alaska en dag!

Stream, lej eller køb Into the Wild her.

3. The Talented Mr. Ripley

Som noget lidt unikt for en Hollywood-film er stort set hele den psykologiske thriller The Talented Mr. Ripley filmet i Italien. I hovedrollerne ses Matt Damon, Jude Law og Gwyneth Paltrow.

Scener fra den fiktive by Mongibello er filmet i Positano, Ischia samt Procida, og store dele af filmen foregår i Rom og Venedig. Det er forfriskende autentisk, og de farverige italienske kulisser transporterer os direkte tilbage til minder om Roms caféer og Napolibugtens charmerende øer.

Filmens overflade viser solbestrålede stunder og rigmandslivet med jazz, sejlbåde, åbne skjorter og drinks – men under overfladen lurer hemmeligheder, der truer med at vende op og ned på det hele.

Hvis du får lyst til at rejse til Italien, har vi skrevet en del artikler om landet her.

Stream, lej eller køb The Talented Mr. Ripley her.

4. Seven Years in Tibet (Syv år i Tibet)

Brad Pitt spiller østrigeren Heinrich Harrer, der tager til Himalaya for at bestige bjerge. Undervejs udbryder Anden Verdenskrig, og Heinrich ender i Tibet, hvor han bliver gode venner med den fjortende Dalai Lama.

Mange af de flotte landskabsscener er faktisk filmet i Argentina omkring Andesbjergene, men instruktøren har senere bekræftet, at der hemmeligt er blevet skudt nogle optagelser i Tibet. Der er også et par klip fra Nepal, Østrig og Canada, og de bjergtagende udsigter inspirerer os til at komme på nogle flere vandreture.

Nå ja, den vigtigste grund til at se filmen: Brad Pitt! Han er også ret så inspirerende.

Stream, lej eller køb Seven Years in Tibet her.

5. Lost in Translation

Der er en helt særlig stemning i Lost in Translation, hvor skuespilleren Bob (Bill Murray) møder den forsømte Charlotte (Scarlett Johansson) på et hotel i Tokyo. De føler sig begge enormt ensomme i den fremmede kontekst, indtil de bliver enige om at omfavne situationen og få sig nogle japanske oplevelser.

Filmen fanger kulturmødet mellem amerikanerne og japanerne på en sjov og sød måde, der med en fin blanding af melankoli og romantik gør Lost in Translation til en oplagt film på en regnvejrsdag.

Hvis filmen bagefter giver dig lyst til at læse mere om Tokyo, har vi skrevet om byens områder og seværdigheder her.

Stream, lej eller køb Lost in Translation her.

6. Wild

Med en (alt for) stor rygsæk på ryggen drager Cheryl Strayed (spillet af Reese Witherspoon, som blev Oscarnomineret for rollen) alene ud for at vandre næsten 1.800 kilometer af Pacific Crest Trail, der løber langs USA’s vestkyst fra Mexico til Canada.

Filmen bygger på virkelighedens Cheryl Strayeds memoirer og berører, udover en hel masse vandring, blandt andet også stofmisbrug og tabet af hendes mor.

94 dages vandring er umiddelbart lige i overkanten for os, men Nordamerikas vilde landskaber skal helt klart udforskes til fods en dag.

Stream, lej eller køb Wild her.

7. Slumdog Millionaire

Det er nærmest umuligt at opsummere og fange oplevelsen af at være i Indien på film, men Slumdog Millionaire kommer tæt på den kaotiske virkelighed, på samme tid som den på fin vis berører kærlighed og venskab i kontekst af landets store sociale problemer.

Vi har begge rejst i Indien, men endnu ikke sammen, og filmen minder os om, at Indien er utrolig smukt, men også et ubarmhjertigt og krævende land at rejse i.

I 2008 vandt Slumdog Millionaire hele otte Oscar-statuetter inklusiv priserne for bedste film og bedste instruktør. Fortællerformen med hovedpersonen Jamal i den varme stol er opfindsom, og selv hvis man har set Slumdog Millionaire før, er det en film, der sagtens kan tåle et gensyn.

Stream, lej eller køb Slumdog Millionaire her.

8. Everest

I maj 1996 besteg flere klatrere Mount Everest med store konsekvenser til følge, og Everest er en overraskende god Hollywood-filmatisering af de dramatiske begivenheder.

Den tragiske skæbne, der møder flere af klatrerne, er måske ikke decideret inspirerende, men de smukke billeder fra Nepal (samt Italien og Island, hvor den også er filmet), vækker med det samme vores lyst til at opleve høje bjergtinder og uendelige snelandskaber.

Dog venter vi nok lidt med at bestige Mount Everest!

Stream, lej eller køb Everest her.

9. Vicky Cristina Barcelona

Helt tilbage i 2010 blev vi inspirerede til at tage til Barcelona efter at have set Vicky Cristina Barcelona – en film der siden er gået hen og blevet en af vores favoritter.

Amerikanerne Vicky (Rebecca Hall) og Cristina (Scarlett Johansson) er på sommerferie i Spanien, hvor de møder den mystiske kunstner Juan Antonio (Javier Bardem), som inviterer dem begge til Oviedo, der kun ligger en kort og bumlet flyvetur væk.

Her forvikler kærligheden sig hurtigt, og tingene bliver ikke mindre komplicerede, når Juan Antonios ekskone, spillet af Penélope Cruz, kommer ind i billedet.

Dramaet er smukt filmet, og både handling og skuespil holder, men hvad der gør Vicky Cristina Barcelona ekstra god, er det fantastiske soundtrack, der med lyden af spansk guitar opfordrer til tapas og rødvin under stjernerne.

Stream, lej eller køb Vicky Cristina Barcelona her.

10. Eat, Pray, Love (Spis, Bed, Elsk)

Selvom Eat, Pray, Love ikke er en af vores yndlingsfilm, er det svært at lave en liste over opmuntrende rejsefilm uden at nævne den.

Filmen følger Elizabeth Gilberts (Julia Roberts) flugt fra et fejlslået ægteskab i New York til Italien, Indien og Indonesien, hvor hun henholdsvis spiser, mediterer og forelsker sig i takt med at balancen i hendes følelsesliv bliver genoprettet.

Især spisedelen i Napoli kan vi relatere til!

Udover at vise smukke billeder fra tre fantastiske lande, kan filmen være et inspirerende spark bagi for at turde rejse alene som kvinde (som Tine fra A World to Explore skriver en del om) – eller, hvis man ser den på tom mave, til at ringe til sin lokale italienske restaurant. Og så bagefter pronto bestille en billet til Rom for at spise fantastiske pizzaer og is.

Stream, lej eller køb Eat, Pray, Love her.

11. Captain Fantastic (Captain Fantastic – en ualmindelig far)

Captain Fantastic er langt fra en klassisk rejsefilm, og mange af filmens rejsescener viser nærmere USA’s dødkedelige motorveje, rækkehuse og fast-food kæder end majestætiske landskaber. Her bliver der ikke rejst fra konformitet til eventyr – nærmere omvendt.

Gennem sin back-to-nature tilgang og anti-kapitalistiske handling kan filmen dog alligevel inspirere til at rejse; måske endda på anderledes måder.

Og selvom Viggo Mortensens karakter nok ikke ville være helt komfortabel med tanken, ville familien i filmens #vanlife-agtige liv nok trende overraskende godt på Instagram.

Vi får i hvert fald lyst til bare at tage et telt på ryggen, leve af bær i skoven, gå barfodede og bade i spejlklare søer.

Stream, lej eller køb Captain Fantastic her.

12. Amélie (Den fabelagtige Amélie fra Montmartre)

I starten af dette årtusinde tog franske Amélie verden med storm, og siden er folk (i endnu højere grad!) flokket til Montmartre for at opleve hendes forunderlige verden.

Audrey Tautou spiller den fantasifulde tjener, der i hemmelighed laver små gode gerninger for at hjælpe mennesker omkring hende. At det også er en kærlighedshistorie, kan man vist ikke komme uden om.

Filmen er fuld af detaljer og franske finurligheder, og efter at have set Amélie, får man mod på at opleve de sjove og skæve sider af Paris.

Stream, lej eller køb Amélie her.

13. The Secret Life of Walter Mitty

Mange siger, at det først er ved et gensyn af The Secret Life of Walter Mitty, at de virkelig sætter pris på filmens kvaliteter, men allerede første gang vi så filmen, var det klart, at Walter Mittys (Ben Stiller) vilde verdensrejse talte til vores indre eventyrere.

Store dele af filmen er filmet på Island (også scenerne fra Grønland og Afghanistan), og gennem Walters eskapader oplever man som seer landets fantastiske landskaber med bjerge, vandfald og gletsjere.

Vi har desværre ikke besøgt Island endnu, men det står meget højt på listen!

Stream, lej eller køb The Secret Life of Walter Mitty her.

14. Chocolat

Chokolademageren Vianne Rocher (spillet af Juliette Binoche) og hendes datter rejser fra sted til sted med vinden, indtil hun lander i en charmerende, traditionsbunden fransk landsby. Hendes frie sjæl og livsnydelse skaber røre – særligt hos den gammeldagstænkende borgmester.

Karakterernes påklædning, deres indbyrdes relationerne og de mange små historier gør Chocolat til en virkelig hyggelig film, og den giver os bestemt lyst til slentre rundt i de små landsbyer i Sydfrankrig.

Tip: Sørg for at have god chokolade i nærheden, når du ser Chocolat!

Stream, lej eller køb Chocolat her.

15. Out of Africa (Mit Afrika)

Baseret på den sande historie om Karen Blixens tid som kaffefarmer i Kenya er Out of Africa et romantisk drama med Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollerne.

Det er en gammel filmklassiker, som vi endelig fik taget os tid til at se i 2015, da vi selv besøgte en hel del kaffefarme i Mellemamerika.

Filmen fra 1985 følger danske Karens (kærligheds)liv på farmen, og drømmer man (som os!) om at tage på safari i Østafrika, puster de mange smukke dyre- og landskabsbilleder helt klart til ilden.

Du kan også se vores billeder fra safari i Sydafrika her.

Stream, lej eller køb Mit Afrika her.

Kender du flere gode rejsefilm?

Del dem endelig med os i kommentarerne herunder!

Vil du hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com, shoppe på Amazon eller tilmelde dig Airbnb.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak!

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du med ombord?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste artikler med inspiration og rejseråd leveret direkte i indbakken ♡