fbpx

15 gode råd til at pakke lettere & smartere

Pak bedre og rejs som en pro
Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere om os her.

Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere.

Hvis du skal hoppe på kufferten for at få den til at lukke, er denne artikel skrevet til dig.

Hvad enten man skal rejse i en uge eller i flere måneder, er det nemlig unødvendigt at slæbe rundt på for mange kilo.

Mange gange har vi selv prøvet at pakke for tungt, for meget og for ubrugeligt, så da vi fra 2017 til 2018 skulle tre måneder til Asien, måtte vi pakke med præcision – alt skulle kunne være i håndbagagen.

Vi har samlet vores bedste tips til at pakke let og smart; både til at tage mindre med, og til hvordan det pakkes bedre.

1. Tjek vejrudsigten i forvejen

Når først man kender vejret i den by eller det land, man skal besøge, er det nemmere at pakke rigtigt.

Er der koldt, varmt, regn, storm eller andet at tage hensyn til? Hvis der bliver lovet sol den næste uge, behøver du ikke at pakke den tykke sweater eller regnjakken, og hvis der loves regnvejr, kan du måske droppe at tage sommertoppene med.

Victoria i vandet

Ahhhh! Her behøver man bestemt ikke varmt tøj.

2. Tag favoritterne med

Pak tøj som du ved, du kommer til at gå med. Det skal give dig en god følelse og samtidig passe til de forventede rejseaktiviteter.

Der er ingen grund til at tage fire par shorts med, hvis du har et yndlingspar, som ender med at være det eneste, du har på.

3. Begynd at pakke før tid

Det er måske en utopisk tanke, men det kan virkelig anbefales at begynde på pakningen et stykke tid inden rejsen.

Følelsen af at have pakket sin taske flere dage i forvejen er guld værd – og så giver det muligheden for at genoverveje, om man virkelig behøver at have det hele med.

4. Pak kombinerbart tøj

Ved kun at pakke overdele og underdele der kan kombineres til forskellige outfits, kan man begrænse mængden af tøj, man tager med. Hvis det kun kan bruges én gang eller skal sættes sammen med noget særligt, så lad vær med at pakke det.

Hold garderoben i farver der passer godt sammen, for at alle delene bedre kan bruges på kryds og tværs.

Tøj der passer sammen

Victorias farvepalette til tre måneder i Asien.

5. Prøv tøjet i forvejen

Læg dine outfits frem og prøv dem, inden de bliver pakket ned. På den måde kan du se, hvor fleksibelt et stykke tøj er (eller ikke er), og om du føler dig godt tilpas i det.

Hvis man gider at investere lidt tid i at testprøve sine outfits på forhånd, kan man ofte få sparet et par overflødige klæder væk.

6. Tænk i lag

Pak flere tynde lag i stedet for store sweatre og vinterjakker, der optager uforholdsmæssigt meget plads i bagagen.

Et tyndt baselag, en fleecetrøje og en windbreaker kan holde dig varm, og så fylder det mindre og giver større fleksibilitet i brugen af tøjet.

7. Pak kun tøj til en uge

Selv hvis man rejser i flere uger eller måneder, giver det god mening kun at pakke tøj til syv gennemsnitlige dage.

På den måde er det lettere at visualisere, hvor meget tøj man skal bruge, og ved kun at pakke til en uge minimerer man drastisk risikoen for overpakning.

Husk: Det er ofte nemt og billigt at få vasket sit tøj på rejsen, og undertøj kan for eksempel skylles op på hotelværelset mellem de større vaske.

Vaskeri i El Nido, Filippinerne

Tag mindre tøj med på rejsen og vask det i stedet undervejs.

8. Udskift og køb undervejs

På længere rejser kan det blive nødvendigt at udskifte noget af sin bagage undervejs. Der går hul i sokkerne, tandpastaen og solcremen bruges op og måske er det rart at købe en ny t-shirt efter to måneder.

Undgå at tage alt muligt ekstra med til “hvad nu hvis…”-scenarier, der blot vil være en vægtbyrde. I stedet for at pakke til enhver tænkelig situation, så køb det du mangler, når du rent faktisk mangler det.

Sko i Hoi An, Vietnam

I Hoi An, Vietnam, er der rig mulighed for at få sig et par nye, skræddersyede sko, hvis de gamle er udtrådte.

9. Send overflødigt tøj og souvenirs hjem

Hvis du rejser i lang tid, er det en idé at sende pakker hjem med tøj eller souvenirs, som du ikke vil smide ud, men heller ikke vil bære med videre.

Starter rejsen for eksempel med en vandretur i bjergene og slutter af på stranden, kan man sende vandrestøvlerne og andet specialudstyr hjem før tid.

10. Rul tøjet

I stedet for at folde sit tøj eller kaste det hele ned i en stor bunke, er det smart og pladsbesparende at rulle det. Det minimerer luft mellem lagene og mindsker krølninger i tøjet.

Hvis du har sko i tasken, kan dine sokker med fordel rulles sammen og lægges ned i dem. Voilá! God anvendelse af luftrummet.

Rul tøjet, t-shirts

Spar plads i tasken ved at rulle tøjet fremfor at folde det.

11. Brug pakposer til at pakke effektivt

For at udnytte tasken eller kuffertens plads bedst muligt, kan man bruge pakposer (packing cubes) eller helt almindelige plastikposer til at undgå store luftlommer.

De kan fås i forskellige størrelser, og vi vil anbefale, at man opdeler sit tøj i kategorier, så det er nemt og overskueligt at finde det, man leder efter. Hvis man lige hurtigt skal skifte trøje, er det så meget nemmere kun at hive én pose frem, hvor alle overdelene ligger samlet.

Pakpose

De fire rullede t-shirts fylder endnu mindre i en pakpose.

12. Rejs med små beholdere

På kortere rejser får man hverken brugt en hel deodorant eller en flaske shampoo, så fyld i stedet toiletsagerne over på rejsevenlige, lette beholdere. De fylder og vejer mindre.

Hvis de er under 100ml, kan de oven i købet tages med i håndbagagen.

Små rejsebeholdere

Myggespray, solcreme, shampoo, deo og alcogel – alt sammen i rejsevenlige beholdere på under 100 ml.

13. Lad ekstra devices blive derhjemme

De færreste har brug for både at have en telefon, en iPod, en tablet, en computer og et kamera med.

Telefonen kan efterhånden klare det meste, så spar dig selv for den ekstra vægt og de mange opladere.

Alt vores elektronik

Hovsa! Dette tip overholder vi vist ikke helt selv…

14. Del opladere

Medbringer man alligevel flere devices, kan man tjekke, om de kan bruge den samme oplader. Det kan også være en idé at deles om en enkelt oplader, hvis man rejser flere sammen, der bruger samme slags telefoner eller kameraer.

15. Tag det tungeste tøj på

Gør din pakning lettere ved at tage det tøj på, der fylder og vejer mest. Rejs i lange bukser og sneakers, og lad shorts og sandaler blive i tasken.

Der er ofte begrænsninger på, hvor meget din bagage må veje, men ikke på hvor meget du må veje!

Har du nogle gode pakketips? Del dem gerne med os i kommentarfeltet!

Vil du hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com eller shoppe på Amazon.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak!

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du med ombord?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste artikler med inspiration og rejseråd leveret direkte i indbakken ♡