fbpx

Gelato-guide: 13 lækre is i Rom

Billeder og beskrivelser fra nogle af de bedste isbarer i Rom
Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere om os her.

Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere.

Besøger man Italien, skal man unde sig selv at spise rigeligt gelato – helst fra et gelateria, der laver isen fra bunden. Det er himmelsk!

Til forskel fra almindelig is er italiensk gelato som regel mere cremet og smagfuld, og der bruges ofte naturlige ingredienser, mens farvestoffer og diverse tilsætningsstoffer udelades. Vi er vilde med det.

I løbet af vores få dage i Rom, forsøgte vi at spise så meget lækker gelato som muligt. Vi fik besøgt hele 13 gelateriaer; ja, hvad man ikke må ofre for at lave en is-guide…

Skulle man få lyst til at finde nogle af guidens gelateriaer i Rom, kan alle ismagerne ses på et kort nederst i artiklen.

Ægte italiensk gelato

Vi kan altid spise gelato! Meeeen… For at have plads i maven til is flere gange om dagen, delte vi i de fleste tilfælde en lille kop med to smage.

Hasselnød (eller nocciola på italiensk) går igen flere gange, men ellers varierer smagene, og det kan være lidt svært at sammenligne de tunge chokoladesmage med de friske frugtsmage.

Vi har alligevel prøvet at rangere stederne efter en blanding af smag, konsistens, æstetik og service, men vi må hellere afsløre, at kvaliteten er i top hos dem alle, og hver og én var en fornøjelse at spise.

1. Come Il Latte

Come Il Latte er et lille, simpelt sted med begrænsede siddepladser, men hold da op, hvor smagte gelatoen godt! Vi prøvede smage med karamel og hasselnød, som begge smeltede skønt i munden, og vi nød hver eneste skefuld.

Selvom Come Il Latte betyder “som mælk”, er der flere mælkefri muligheder, og alle varianterne laves af kvalitetsingredienser, som fremgår på is-menuen. Gelatoen er silkeblød og laves uden brug af konserveringsmidler eller farvestoffer.

Gelateriaet er smukt og gennemført indrettet, medarbejderne er søde, isvaflerne er hjemmelavede, og en minivaffel samt lidt smeltet mørk eller hvid chokolade hører med i prisen.

Vi betale 2,20 euro (16,5 kroner) for to smage i en lille kop, som var en fin mellemstørrelse.

Via Silvio Spaventa, 24/26

2. La Romana

Med masser af siddepladser er La Romana oplagt, hvis man vil holde en længere is-pause. Gelateriaet er pænt indrettet med en lang isdisk og vinduer ind til et gelato-laboratorie.

Gelatoen laves på frisk økologisk mælk, og meget af deres emballage er lavet af genbrugsmaterialer, der kan komposteres – det er et ekstra plus i bogen.

Vi fik en lille kop for 2,20 euro (16,5 kroner) med to smage; hasselnød og mandel samt crema dal med mild smag af lemon. Begge var af helt fantastisk kvalitet.

Vi besøgte La Romana på Via Venti Settembre 60, men de har tre gelateriaer i Rom og flere i resten af Italien (og verden).

3. Venchi

Den elegante iskæde Venchi findes flere steder i Italien, og de lokkende guldbutikker gør det svært ikke at besøge Venchi mindst én gang.

Vi prøvede isbaren nærmest Pantheon, hvor der ingen siddepladser var, men butikken var rigtig flot, og udvalget var stort og fristende. Udover is sælger Venchi også forskellig slags chokolade.

En lille kop gelato kostede 3 euro (22,5 kroner), men så kunne man til gengæld vælge tre smage. Vi prøvede hasselnød, cremino Venchi og chokolade. Mums!

Vi besøgte Venchi på Via degli Orfani, 87, men kæden har gelateriaer flere steder i Rom og resten af Italien.

Venchi ser så fin ud, at man bliver nødt til at spise en gelato.

4. Don Nino

Mindre end to minutter efter det sidste gelato var skrabet fra Venchi-koppen, fik vi øje på Don Nino, der også ligger ved Pantheon. Vi blev draget af gelateriaets charmerende og gammeldags mælkemandslook, og heldigvis kan man spise to is i træk, når man deler de små størrelser.

Gelatoen er noget dyrere – vi betalte 4 euro (30 kroner) for to smage i en lille kop, der nærmere føltes som en mellemstørrelse. Smagene pistacie og crema della nonna mena (creme med pinjekerner) var i virkelig god kvalitet og røg lige ned.

Der er flere siddepladser, og Don Nino laver også nogle rigtig flotte kager, som vi desværre ikke fik prøvet.

Don Nino har fire gelateriaer i Rom, og vi prøvede den på Via dei Pastini, 134.

Pistacie og crema della nonna mena var et hit.

5. Grezzo

Rent tilfældigt kom vi forbi Grezzo, da vi gik op af Via Urbana og så deres skilt; økologisk, vegansk og raw. Det måtte vi prøve!

Grezzo laver forskellige slags kager, barer og snacks, men vi hoppede selvfølgelig på gelatoen.

Gelato der ikke er lavet på mælk smager lidt anderledes og har en mere rå konsistens, men Grezzo formåede at gøre mandelsmagen cremet og nøddet på en god måde, og chokoladeisen havde en kraftig smag med en chokolademousselignende fornemmelse.

Vi betale 3 (22,5 kroner) euro for to smage i en lille kop, og det var muligt at sidde ned (omend lidt lavt) i det sandfarvede og brune hipstervenlige gelateria.

Via Urbana, 130

Grezzo

Vegansk og økologisk gelato – her får man både en dejlig smag og en god samvittighed.

6. Gelato Di San Crispino

Der er ingen siddepladser hos Gelato Di San Crispino, men stedet er til gengæld et hurtigt stop værd, hvis man er i nærheden af Pantheon og allerede har prøvet Venchi eller Don Nino.

Prisstrukturen var anderledes og først lidt forvirrende her, for en lille kop med to smage kan koste 1,90 euro (14 kroner) eller 3 euro (22,5 kroner) afhængig af de smage, man vælger.

Koppen er ikke ret stor, men kvaliteten er høj, og isvaflerne er økologiske. Vi prøvede en glimrende kaffesmag og en karamel-meringue, der fik nydelsesbarometeret helt i vejret!

Gelato Di San Crispino har tre gelateriaer i Rom, hvor vi var forbi den på Piazza della Maddalena, 3.

7. Lemongrass

Mellem Vatikanet og metrostationen Ottaviano ligger økologiske Lemongrass, der er et oplagt is-stop i forbindelse med et besøg i verdens mindste land.

For 2,50 euro (19 kroner) fik vi to smage i en mellemstor kop. Stedets citrongræs-is med hvid chokolade var sød og syrlig på samme tid, og hasselnødsmagen med nøddestykker var god og fyldig. Flere af gelato-varianterne er mælkefri, og Lemongrass har også forskelligt bagværk, kaffe og siddepladser.

Vi var forbi Via Ottaviano, 29, men Lemongrass har også et gelateria på Via Barletta, 1.

8. L’Orso Bianco

En spontan gelatolyst fik os til at gå ind i L’Orso Bianco, der ikke er lige så fin som flere af de andre gelateriaer i denne guide, men til gengæld var isen rigtig god værdi for pengene.

Vi fik tre kæmpestore smage for 3,5 euro (26 kroner) og kunne sidde og nyde isen ved et af stedets to borde. Det var en af de få gange, vi tog frugtsmage, og mango, kokos og jordbær smagte rigtig godt og friskt.

Via Carlo Alberto, 7

L’Orso Bianco

Ikke lige så pæn indretning, men isen fejler intet.

9. Cremilla i Mercato Centrale

Lige ved centralstationen Termini ligger det store indendørs madmarked Mercato Centrale Roma. Her fik vi en rigtig god pizza og turens første gelato, der smagte lige som en gelato skal smage. Vi prøvede mørk chokolade og hasselnød for 2,50 euro (19 kroner) i en lille kop med stor succes.

Placeringen på listen er lidt uberettiget – Cremilla er mest røget ned, fordi de andre gelato-konkurrenter er så gode, og fordi bestilling af isen foregår lidt presset, da der er siddepladser placeret helt op til isskranken.

Roma Termini, Via Giovanni Giolitti, 36

10. Fatamorgana

Trastevere er et hyggeligt kvarter at gå rundt i, og efter et godt pizza-måltid gik vi forbi Fatamorganas gelateria i området.

Der var et stort udvalg og mange sjove smage at vælge mellem. Vi kastede os ud i en variant med ris og vanilje, hvor risstykkerne i isen gav struktur til den milde smag samt en flødekaramel, der smagte lidt brændt (på den gode måde).

Benene blev ikke helt slået væk under os, men det kunne smages, at kvaliteten var god. En lille kop med to smage kostede 2,50 euro (19 kroner).

Vi prøvede Fatamorgana på Via Roma Libera, 11, men kæden har adskillige gelateriaer rundt omkring i byen.

11. Flor Gelato Italiano

Kæden Flor Gelato Italiano har gelateriaer i hele verden, men det italienske gelateria skal selvfølgelig prøves i Rom. Efter et morgenbesøg i Colosseum og Forum Romanum, kom vi forbi Flor Gelato Italiano, der har alle de simple smage og mere specielle variationer.

Vi gik efter en stensikker smag med hasselnød, som opfyldte alle forventninger, samt en smag af sød hvid chokolade der ikke vakte lige så stor begejstring. Vi gætter på, at det var et ærgerligt valg fra vores side, og at de andre variationer ville have været lige så gode som hasselnødden.

For en lille (men stadig ret stor) kop med de to smage gav vi 2,50 euro (19 kroner).

Vi kom forbi Via Cavour, 337, men Flor Gelato Italiano har også to andre gelateraier i Rom og mange flere i resten af verden.

Flor Gelato Italiano

Mon man kan få en formiddagsgelato her? Svaret er heldigvis ja.

12. Gelateria Fassi

Ved et tilfælde kom vi til at gå lidt for langt og rendte ind i en kæmpe hal med gelato, der viste sig at være Gelateria Fassi. Mere end halvdelen af det store rum var fyldt op med siddepladser og glade isspisere, så vi gav det et skud.

Det er denne guides største gelateria, og her vi fik klart mest for pengene. For den mindste kop med tre smage betalte vi 1,60 euro (12 kroner), og det var en rimelig god størrelse.

Udvalget var stort, og for en gangs skyld gik vi efter de lette frugtsmage. Mango, skovbær og figen smagte friskt, cremet og føltes som sikre valg fra den flere meter lange ismontre. Der var mulighed for at få flødeskum og andre toppings oven på gelatoen.

Via Principe Eugenio, 65

13. Cremeria Romana

Cremeria Romana slår sig på at være et kosher-gelateria med naturlige ingredienser. Der er ikke rigtig plads til at sidde, men byens jødiske kvarter er hyggeligt at slentre rundt i.

Vi betalte 4 euro (30 kroner) for to smage, hvoraf creme caramel kan anbefales. Hasselnødsmagen havde en lidt hård konsistens, og det var desværre nok turens dårligste kugle gelato. Måske var vi uheldige.

Flere af smagene fås mælkefri, og gelatoen indeholder hverken konserveringsmidler, fortykningsmidler eller stabilisatorer.

Via del Portico D’Ottavia 1/B

Kort over is i Rom

Find de isbarer vi har skrevet om i artiklen på kortet herunder. Klik på ikonet øverst til venstre for at se en oversigt.

Får du lyst til at tage til Rom?

Vi drømmer os allerede tilbage til masser af cremet gelato, og alle de vidunderlige pizzaer, som vi fik prøvet i vores jagt på Roms bedste pizza.

Fly til Rom

Heldigvis koster flybilletterne til Rom oftest ikke ret meget, og du kan tage et kig på priserne ved at klikke på vores reklamelink (hvad er det?) herunder:

Søg efter de billigste billetter fra København til Rom på Momondo.

Overnatning i Rom

Hvis du mangler et sted at bo, kan vi anbefale at kigge efter gode tilbud på hoteller i den smukke by lige her:

Find de bedste (og billigste) hoteller i Rom på Hotels.com (reklamelink).

Tak fordi du læste med

Giv os endelig besked hvis du kunne bruge vores guide, eller hvis du vil dele et gelato-tip! Vi skal helt sikkert tilbage til Rom for flere lækre is en dag.

Spørg endelig også løs, hvis du har nogle spørgsmål. Vi hjælper dig gerne!

Vil du også hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com, shoppe på Amazon eller tilmelde dig Airbnb.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak!

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du med ombord?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste artikler med inspiration og rejseråd leveret direkte i indbakken ♡