fbpx

3 fantastiske oplevelser i Jordan

Natur- og kulturvidundere du ikke må gå glip af
Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alexander og Victoria – to københavnere med uanede mængder af rejselyst, som vi deler ud af her på Nordombord. Læs mere om os her.

Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere.

Jordan er en overset perle i smørhullet mellem Afrika, Asien og Europa.

Kystbyen Akaba er en oplagt base for en uges ferie i varmen, og herfra kan man nemt tage på udflugter til resten af landet. Jordans storslåede natur og kultur byder nemlig på helt unikke oplevelser.

Vi kom hjem med minder om stjernefyldte nætter i ørkenen, saltvand i håret og synet af oldgamle klippetempler.

Her er tre utrolige attraktioner, som er værd at tage til Jordan for.

Tag på ørkensafari i Wadi Rum

En wadi er et ørkenområde, der ligger tørt på alle andre tider af året end i regntiden, og besøger man Jordan, skal man unde sig selv at se Wadi Rum, der er landets største wadi.

I Wadi Rum er der sand så langt øjet rækker, og det er en helt uforglemmelig oplevelse at stå med eftermiddagssolen i ryggen og kigge på den smukke ørken.

Ørkenen er især blevet kendt efter at være brugt i Lawrence of Arabia af Steven Spielberg, og man kan stadig se nogle af kulisserne fra filmen.

Vi kørte med Audh, en beduin der bor i ørkenen, som elskede at sætte sig i sandet for at lytte til stilheden og mærke sandkornene mellem sine fingre. Han var dog ikke bange for at køre lidt ørkenræs op og ned af sanddunerne, mens vi med stor fornøjelse sad på bilens lad.

Om aftenen kom vi frem til en lille camp med bålplads og telte til at sove i. Audh lavede jordansk te, og vi kiggede længe på de mange stjerner, der lyste himlen op.

Fordi vi kom udenfor turistsæsonen, overnattede vi der helt alene, og næste dag kunne vi nyde morgenmad speciallavet til os, mens solen stod op over ørkenen.

Fort bygget til filmen Lawrence of Arabia midt i Wadi Rum.

Vores guide i Wadi Rum, Audh. Katten var hans egen, og ved bilen tager han sig en kort lur i solen.

Klatring i ørkenen.

Morgenmad i campen med solopgangen i ryggen.

Selvom ørkenen er varm om dagen, kan temperaturen om natten i januar snige sig helt ned på 5 grader. Flere lag tæpper gør dog, at man nemt kan holde varmen.

Flyd vægtløs i Det Døde Hav

Det Døde Hav ligger 430 meter under havoverfladen, hvilket gør det til det laveste punkt på jordens overflade.

Søen er næsten 10 gange så salt som havvand, og på grund af det høje saltindhold kan ingen fisk overleve – heraf det dramatiske navn.

Til gengæld ser man mange turister i vandets overflade, da det nærmest er umuligt ikke at flyde. Saltindholdet gør søen svær at svømme i, så man kan blot lægge sig bagover (eller på maven!) og nyde den naturlige hudpleje.

Selv de mindste sår på kroppen lægger man mærke til, og det er en god idé ikke at barbere sig lige inden besøget.

Den bedste måde at besøge Det Døde Hav på er ved at købe sig adgang til et af de mange resorts, der ligger ned til søen. Der er typisk pools, omklædningsrum og brusere – så kan man med sikkerhed få skyllet saltet af sig igen.

Krystalliseret salt på en sten i Det Døde Hav.

Gå på opdagelse i oldtidsbyen Petra

Det arkæologiske område Petra er et af verdens syv nye vidundere – og med rette!

Byen blev muligvis etableret allerede i 312 f.Kr., og den fungerede som hovedstad for nabatæerne.

I oldtidsbyen er der grave, templer og imponerende bygningsværker hugget ind i smukke rødlige klipper.

Det kan betale sig at stå tidligt op og bevæge sig ud på den lange gåtur mod Petra, før solen bliver for skarp, og de andre turister er vågnet. Så har man det magiske sted stort set for sig selv.

Efter at have takket nej til et par tilbud om kamelridning, begav vi os ind i siqen; den 1,2 kilometer lange, smalle passage, der leder til The Treasury (Al-Khazneh).

Omverdenens lyde bliver lukket ude, og man kan få følelsen af at blive transporteret et par tusinde år tilbage i tiden, til dengang karavaner klemte sig gennem passagen, som flere steder kun er tre meter bred.

Det føles i det hele taget som en perfekt entré til de majestætiske syn, som møder en i løbet af dagen.

Efter den lange tur gennem siqen kommer man frem til The Treasury; Petras bedst kendte bygningsværk, der er hugget ud i sandsten og oprindeligt bygget som mausoleum af nabatæerne.

Cirka en time derfra ligger The Monastery (Al-Deir), som er Petras største monument, og på vejen dertil er der mange fantastiske udhuggede templer og spektakulære landskaber.

Man kan sagtens bruge et par timer i Petra i alt.

For foden af et bjerg ligger et kæmpestort romersk-inspireret amfiteater hugget ind i klippesiden.

Den smukke indhuggede bygning, The Monastery, er 45 meter høj og 50 meter bred.

På toppen af Petra kan man få sig en kop te og nyde udsigten til The Monastery.

Vil du hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com, shoppe på Amazon eller tilmelde dig Airbnb.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak!

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du med ombord?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste artikler med inspiration og rejseråd leveret direkte i indbakken ♡