fbpx

Smuk natur og vilde dyr: På safari i Sydafrikas største nationalpark

Se elefanter, giraffer, næsehorn og mange flere dyr i Kruger National Park
Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere om os her.

Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere.

Det har længe været en af vores store rejsedrømme at komme på en afrikansk safari, så da vi besøgte den famøse Kruger National Park i Sydafrika, var vi ovenud spændte.

Kruger National Park er Sydafrikas ældste og største nationalpark med et areal på omtrent 20.000 km², hvilket svarer til næsten halvdelen af Danmarks areal. Her lever 147 slags store pattedyr, mere end 500 fuglearter og over 100 forskellige slags krybdyr.

I parken er “The Big Five” den helt store attraktion: elefanten, næsehornet, bøflen, løven og leoparden. Begrebet stammer fra storvildtsjagt, hvor de fem repræsenterer de farligste og sværeste dyr at nedlægge.

Vi skulle dog ikke nedlægge nogle dyr, men nyde dem på tæt hold i deres naturlige omgivelser. De mange fantastiske væsener, vi indtil videre kun havde set i Planet Earth eller på Animal Planet, var pludseligt ikke langt fra os. Vejene i nationalparken er gode, og dyrene virkede ikke synderligt generede af de store jeeps, så længe man behandler dem respektfuldt.

Nogle gange er man uheldig, og vi så desværre ingen store kattedyr i denne omgang (vi må på safari igen!). Til gengæld var vi heldige med næsehornene, og vi så masser af elefanter, giraffer, flodheste, zebraer, antiloper, aber og smuk afrikansk natur.

Vi har kigget uendeligt mange billeder igennem, og her har vi udvalgt nogle af de bedste. Efter alle billederne deler vi desuden vores 9 bedste safari-tips.

Elefant

Elefanter er verdens største landpattedyr og nogle af de klogeste. Og så er de bare rigtig søde at se på.

Giraf i Kruger
Giraf tæt på
Tre næsehorn

Tre næsehorn har lavet en perfekt opstilling. Ingen jeeps kommer forbi her!

Fugle i parken

To rødnæbbede tokoer hviler vingerne. Det er denne art Zazu fra Løvernes Konge forestiller at være, så safariguiderne råbte Zazu, når de flotte fugle fløj forbi.

Skrigende hjort

En meget fotogen hun-kudu.

Zebraer
Zebraer tæt på

Kan du spotte den lille passager?

solnedgang
Hjorte
Abe i træ

Denne grønne marekat findes i hele det sydlige Afrika og nogle af landende i Østafrika. Vi så også nogle af dem i Etiopien.

Mudret næsehorn

Mmmmh, hvad er bedre end et mudderbad? Det afkøler, beskytter mod solen og holder parasitterne væk. Dette “hvide” næsehorn ser hvert fald ud til at nyde det.

Afrikansk savanne
Ørn
Giraf i buskadset

Giraffer er så fascinerende; verdens højeste dyr har 45-50 cm lange blå tunger, og så sover de kun mellem 30 minutter og fire timer i døgnet. Say what?

Stor elefant
Elefantflok der leger
Masser af elefanter

Vi var så heldige at støde ind i en stor elefantfamilie med masser af legesyge unger.

Hjort i solen
Afrika

Til venstre ses en han-impala, og til højre står der tre vandbukke – naturligvis ved vandet.

Elefanter på vej over vejen

Elefanter danner stærke familiebånd og holder sammen en stor del af livet. Her går en lille familie over vejen hen til resten af deres flok, og de ser jo så kære ud!

Abekram

Det er ikke kun elefanterne, der har brug for familie. Her får en lille chacmabavian et kram af sin mor.

Flodhest
Flere flodheste

Kuk kuk. Flodhestene gemmer sig lige under overfladen i den lavvandede sø.

Giraf på sti

I Kruger National Park er stierne ikke kun til safarijeeps.

Blyde River Canyon

Teknisk set er denne spektakulære udsigt til Blyde River Canyon ikke en del af selve Krugerparken, men safarituren indeholdt et stop ved den imponerende kløft, der er en af jordens største.

Næsehorn tæt på
Krokodille

Den afrikanske bøffel er et af de fem dyr, der indgår i safari-termet “The Big Five”.

Gnu
Orange vej med aber
Savannesolnedgang

Afrikanske solnedgange er magiske. Vi vil tilbage!

9 gode safari-tips

Hold varmen med flere lag tøj på

Temperaturen skifter i løbet af dagen, og det kan være ganske koldt at sidde i en åben jeep tidligt om morgenen, og efter solen er gået ned. Lange ærmer beskytter desuden mod både sol om dagen og insekter ved skumringstid.

Hav komfortable vandresko eller sneakers på

Praktiske, rare og lukkede sko er essentielle, hvis du skal på bushwalk (gående safari). Ved længere gåture i det utæmmede landskab er det ikke sjovt at falde bagefter resten gruppen på grund af ømme fødder.

Beskyt dig mod solen

Den afrikanske sol er stærk og hård mod skandinavisk hud, så det kan være behjælpeligt at have solcreme med eller tilbehør såsom solhat, kasket, solbriller, et let tørklæde eller en skjorte med en krave, der kan dække nakken.

Pas på malaria-myg

Der er risiko for malaria i Kruger National Park og flere andre nationalparker i Afrika, så husk myggespray og malariapiller, hvis det kræves på din rejse. Læs mere om malaria i vores overblik over vaccinationer og forebyggelse af virussygdomme på rejsen eller forhør dig hos din læge.

Tag en lommelygte eller pandelampe med

Der er ingen gadelamper på den afrikanske savanne, så lidt lys er både praktisk til aftensafari eller orientering i campen, når mørket er faldet på.

Medbring en kikkert eller en zoom-linse til kameraet

Man kan være heldig at komme helt tæt på dyrene, men mange gange er de et stykke væk, så tag din egen kikkert med, hvis du vil have mulighed forlænge dine øjne. Ekstra zoom på kameraet hjælper; de fleste billeder i denne artikel er taget med et Canon 60D og en 55-250mm linse.

Vær en god og respektfuld gæst i parken

Husk at nationalparken er dyrenes hjem, og at man som safarigæst kun er på besøg. Smid ikke skrald i naturen, undgå at fodre dyrene, brug ikke blitz og lad være med at larme eller lave høje lyde.

Hav tålmodighed

At tage på safari kræver tålmodighed, for de vilde dyr er ikke så nemme at få øje på som i en zoologisk have. Er man villig til at vente et stykke tid på det rigtige øjeblik, kan man til gengæld blive belønnet med utrolige oplevelser.

Husk at nyde safarien!

Nyd safarien med dine egne øjne og vær fuldt til stede. Selvom det er fedt at have flotte billeder at vise frem fra turen, og det er fristende at skynde sig at hive kameraet op for at fange en begivenhed, der udspiller sig på savannen, kan det også være betagende blot at nyde seværdighederne. En masse slørede billeder af dyr i bevægelse eller dårlige iPhone-billeder kan ikke måle sig med at sidde 10-20 meter fra vilde, eksotiske dyr, og opsluge det hele med øjnene.

Vil du hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com, shoppe på Amazon eller tilmelde dig Airbnb.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak!

2 Kommentarer

 1. Trine Handskemager

  Hej Victoria & Alexander,
  Det er nogle helt fantastiske dyrebilleder I har taget i Kruger National Park. Hvor må det have været en stor oplevelse, at se alle dyrene i deres naturlige omgivelser. Håber at få den mulighed en dag.

  Svar
  • Alexander & Victoria

   Taaak, det var simpelthen så vildt! Håber også du får mulighed for at prøve det en dag ♥

   Svar

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du med ombord?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste artikler med inspiration og rejseråd leveret direkte i indbakken ♡