fbpx

De 6 bedste kaffebarer i New York

Hold dig vågen med et godt koffein-boost i byen der aldrig sover
Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alexander og Victoria – to københavnere med uanede mængder af rejselyst, som vi deler ud af her på Nordombord. Læs mere om os her.

Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alexander og Victoria – to københavnere med uanede mængder af rejselyst, som vi gerne deler ud af.
Læs mere om os her.

I New York kan man finde alt. Det bedste, det værste, det midt i mellem og alt det, man aldrig har hørt om før. Det gælder selvfølgelig også kaffe.

Som man kan læse mere om her, er vi ved at lave en dokumentarfilm om skyggegroet kaffe, og vi bruger derfor gerne  tid på at finde ekstra hyggelige og bæredygtige kaffebarer.

Da vi besøgte New York lavede vi lidt research i byen og fik drukket en hel masse rigtig god kaffe.

Læs om de 6 bedste her og find dem på et kort nederst i artiklen.

I New York står intet stille, og tempoet er skruet op på max.

Heldigvis er byen fyldt med vandhuller, hvor man passende kan hvile sine ben, se mylderet på sikker afstand og slukke tørsten. Og hvis de putter tilstrækkeligt med koffein i drikken – ja, så kan man måske følge med.

Vi har ledt efter bæredygtige og kvalitetsbevidste kaffebarer i New York, og vi har fundet seks, der varmt kan anbefales. Nederst i artiklen kan du se, hvilke kriterier vi bedømmer efter.

Jack’s Stir Brew Coffee

Vi besøgte Jack’s på Lower West Side og fik smagt både latte, sort kaffe og lidt bagværk. Betjeningen var hurtig og smilende, priserne rimelige og kaffen fornem.

Jack’s er ikke nødvendigvis et hipster-mekka, men i stedet en enkel kaffebar i nabolaget, hvor mange enten tager deres kaffe to-go eller bliver siddende og får varmen.

Der er indtænkt bæredygtighed i hele kæden; kaffen hos Jack’s Stir Brew Coffee er økologisk, fair-trade og skyggegroet.

Jack’s Stir Brew Coffee har 7 kaffebarer i New York.

Jack’s Stir Brew Coffee

10 Downing Street, New York

Stumptown Coffee Roasters

Betjeningen er hurtig, og du kan sagtens være inde og ude af butikken igen på få minutter, men modsat mange andre i New York sætter Stumptown en ære i at gøre tingene langsomt.

Stumptown er kaffenørdernes paradis, og det er ved de langsomme brygningsmetoder, såsom AeroPress, Kalita Wave, Hario V60, Chemex og French Press, at deres exceptionelle kaffe virkelig kommer til sin ret. Kommer du forbi på en varm sommerdag, kan deres cold brew bestemt også anbefales.

Skal det ikke være så avanceret, kan man sagtens få en helt almindelig kop kaffe og nyde den i de hippe, stilede lokaler.

Stumptown gør meget ud af at have et tæt samarbejde med deres kaffeproducenter, og de betaler en hel del over markedsprisen for kaffen. De kalder deres model Direct Trade – og det giver rigtig god mening. Det er samme princip som Coffee Collective arbejder efter i København. Udover merprisen for kaffen besøger deres Green Team også producenterne flere gange årligt.

Stumptown Coffee Roasters har 2 kaffebarer i New York.

Sweetleaf

Sweetleafs selvproklamerede mål er at være den bedst mulige espressobar. Om kaffebaren er den bedste, må du hellere selv bedømme, men Sweetleaf er hvert fald ikke nogen dårlig kandidat.

De har fire kaffebarer i New York, hvoraf den originale på Jackson Ave særligt kan anbefales. Den er utroligt hyggeligt indrettet med en sjov kontrast mellem deres blankpolerede tekniske udstyr og de gamle møbler fra Frankrig.

Der er også et rum med en pladespiller og et par hundrede plader, som man frit kan sætte på.

Sweetleaf har 4 kaffebarer i New York.

Blue Bottle

Blue Bottle er i USA næsten synonymt med third wave coffee (der groft kan oversættes til hipster kaffe) – og med god grund.

Kaffen er altid ristet indenfor 48 timer, maskinerne kalibreres hver eneste morgen, og baristaen, du møder i de stilrene kaffebarer, er helt sikkert ualmindeligt dygtig og entusiastisk. Og så er kaffen selvfølgelig økologisk.

Vi besøgte kaffebaren i Williamsburg til en fantastisk cold brew og en kop drypkaffe. Køen til den populære kaffe var en smule lang, men det vejede den samlede oplevelse heldigvis godt op for.

Blue Bottle har 8 kaffebarer i New York.

Blue Bottle

160 Berry St, Brooklyn

På billedet ses fem coffee siphons – en ultra cool og videnskabsagtig måde at brygge kaffe på. Læs Blue Bottles guide til at brygge det her eller smag det på en af deres kaffebarer!

Think Coffee

Som de andre kaffebarer på listen, køber Think Coffee deres kaffe på etisk vis. De er bevidste omkring ansvaret som indkøbere, og desuden doneres 10% af deres profit til velgørenhedsprojekter.

Think Coffee har personlige forhold til – og arbejder direkte med – kaffefarmerne, og så er de også med til flere spændende projekter i de kaffeproducerende lande – p.t. Etiopien, Nicaragua og Colombia.

Nå ja, fik vi forresten sagt, at deres kaffe også smager helt og aldeles skønt?

Think Coffee har 9 kaffebarer i New York.

På Think Coffees kaffebarer kan man også købe hele bønner og tage oplevelsen med hjem.

Intelligentsia

Intelligentsia har kaffebarer i flere amerikanske byer, men kun én enkelt i New York. De følger, ligesom Stumptown, en Direct Trade-model, hvilket vil sige at de indkøber kaffe til priser, som ligger over Fair Trade-prisen.

Intelligentsia sætter en ære i at handle etisk og at have personlige forhold til deres kaffeproducenter, som ofte består at små, familieejede kaffefarme.

Et besøg på Intelligentsias hyggelige kaffebar kan nemt kombineres med et visit på The High Line, som ligger lige ved siden af; en gammel togbane, som nu er lavet om til en forhøjet grøn gangbro over New Yorks Lower West Side.

Intelligentsia har en enkelt kaffebar i New York på 180 10th Ave / 20th St).

Sådan bedømmer vi kaffebarer

Faktorer der vejer positivt i jagten på god kaffe:

  • Kaffen bliver brygget friskt på bestilling med nykværnede bønner.
  • Espresso-baserede drikke som café latte og cappuccino bliver lavet på espressomaskine med frisk, steamet mælk.
  • Man kan vælge mellem flere typer bønner; gerne inddelt i variant (Caturra, Geisha), proces (washed, natural), land og så vidt muligt også helt ned til et kooperativ eller en enkelt kaffefarm (single estate).
  • Kaffen bærer certifikater såsom Økologi, Fairtrade og Bird Friendly.
  • Al information om selve kaffen, hvor den kommer fra og overvejelserne herom, er et godt tegn på transparens og bevidsthed på området.
  • Bønnerne ristes hyppigt, og det er et stort plus, hvis kaffebaren selv rister dem.
  • Sort kaffe kan laves med flere brygningsmetoder, såsom AeroPress, French Press, Chemex og V60.
  • Servicen er god, og ventetiden er lav.
  • Indretningen opfordrer til afslapning og hygge.
  • Priserne er menneskelige.

Kort over kaffebarer i New York

Find de kaffebarer vi anbefaler i New York på kortet herunder. Klik på ikonet øverst til venstre for at se en oversigt.

Afslutningsvis…

Det skal siges, at New York er fyldt med gode kaffebarer til enhver smag.

Far vild i mylderet og opdag helt andre vandhuller, end dem der ligger mest tilgængeligt på turistruterne.

Hvis du er i tvivl, så træd indenfor og brug lugtesansen. Hvis de kværner hele bønner friskt, vil den fantastiske kaffeduft hænge i luften, og du vil blive overbevist og forført på et øjeblik.

Del gerne dine yndlings-kaffespots i New York i kommentarerne herunder!

Vil du hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com, shoppe på Amazon eller tilmelde dig Airbnb.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak!

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du med ombord?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste artikler med inspiration og rejseråd leveret direkte i indbakken ♡