fbpx

Rejseguide til Tinos: Alt hvad du skal vide om Grækenlands helligste ø

Vores bedste tips til at besøge øen med de 50 eventyrlige græske byer
Alexander & VictoriaHej! Vi er Alexander og Victoria – to københavnere med uanede mængder af rejselyst, som vi deler ud af her på Nordombord. Læs mere om os her.

Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere.

På en sommerferie til Grækenland boede vi syv dage på Tinos efter at have brugt et døgn i Athen og en lille uge på den idylliske ø Kea.

Tinos er den helligste ø i Grækenland og er mest kendt for Panagia Evangelistria-kirken, som pilgrimme fra hele landet tager til øen for at besøge. Men selv hvis man ikke er på en græsk-ortodoks pilgrimsrejse, er der grund til at tage til Tinos.

Mere end 50 små traditionelle byer giver anledning til fortryllende udflugter, og spredt overalt på øen står omkring 1.300 unikke, dekorative duetårne.

Selv i højsæsonen er der få turister, og der er rigeligt med plads på de mange uforstyrrede strande. Vi blev helt vilde med Tinos!

Hvorfor besøge Tinos?

Kykladernes tredjestørste ø, Tinos, ligger ikke langt fra Athen, men øen er langtfra lige så populær som naboen Mykonos.

Færger fra Athen til Mykonos stopper på Tinos, og mens alle turisterne bliver på færgen for at sejle videre, står de græsk-ortodokse pilgrimmene af for at besøge den helligste ø i Grækenland.

Tinos er mest kendt som religiøst centrum på grund af et mirakuløst ikon med helbredende kræfter, men der er mange andre grunde til at stå af færgen og opleve, hvad øen har at byde på.

Foruden den livlige, omend lidt turistede, havn i Tinos by, hvor ca. 6.000 ud af 10.000 indbyggere bor, har øen mere end 50 traditionelle byer spredt ud på bjergskråninger, i dale og ved havet.

De fine, charmerende byer giver eventyr til flere dage, og de er utvivlsomt den største grund til at give Tinos et visit.

Øen er desuden kendt for at dyrke artiskokker, der bruges flittigt i de lokale retter, men også vin, øl, oliven, citroner og figner produceres lokalt.

Venetianske duetårne

Dekorative, hvide duetårne er også et sjovt karaktertræk ved Tinos, og med ca. 1.300 tårne fordelt over øen, får man set et par stykker undervejs.

Med håndlavede mønstre som firkanter, trekanter, cirkler, diamanter, sole og træer er der ikke to ens duetårne. Opdrættet af duer siges at være introduceret til indbyggerne af venetianerne for mange år siden, og for at duerne kan finde føde, er de spredtliggende tårne placeret i nærheden af vandløb, kornmarker og køkkenhaver.

Selvom fuglene ikke avles på samme måde i dag, pynter tårnene fint overalt på øen, og flere af dem er beboede af yndige hvide duer.

Geografi og strande på Tinos

Tinos ø er delt op i tre områder; Pano Meri, Kato Meri og Exo Meri.

Pano Meri er de øvre landskaber, der dækker bjergbyerne mod øst og strandene mod nordøst. Kato Meri er de nedre landskaber, de indre byer og nordstrandene. Exo Meri er de ydre landskaber, inklusiv byerne og strandene mod vest.

Der er nærmest lige så mange strande på Tinos, som der er byer, og de kan nemt måle sig med strandene på andre græske øer – bare med langt færre turister!

Solnedgang på den fine strand i Kionia.

Mad og øl på Tinos

Maden på Tinos er noget af det bedste, Grækenland har at byde på. Traditionelt set er øen selvforsynende, og det har ledt til mange unikke lokale smage.

Tinos er især kendt for vilde artiskokker, men der laves også gode lokale oste og pølser.

Produktion af olivenolie og vin er ligeledes populært, men helt særligt for øen er øl fra mikrobryggeriet Nissos, der laver lækre flaskeøl på lokale råvarer.

Der produceres tre forskellige øl: en ren og frisk økologisk lager, en forfriskende pilsner og en robust mørk pilsner på 7% med smagsnoter af mørk karamel.

Det er muligt at besøge bryggeriet, som ligger tæt på Tinos by, og få personligt guidede ture samt naturligvis et par smagsprøver. Alternativt kan øllene fra Nissos købes i øens supermarkeder, delikatesseforretninger og på flere restauranter.

Vores besøg

Besøger man Tinos i juli og august, kan der være blæsende, og det oplevede vi selv, da vi besøgte øen med vores venner Rasmus og Clara i juli som en del af en 12-dages ferie i Grækenland, hvor vi også var i Athen og på Kea.

I en hel uge lejede vi gennem Airbnb et dejligt hus i Laouti med udsigt til havet, og flere af dagene tog vi på udflugter til de mange små byer og smukke strande. Selvom det blæser lidt, er der nærmest altid en strand i læ.

Drømmer man om et Grækenland med kridhvide huse og blå vinduer, farverige blomster og stenbelagte gader, bliver man ikke skuffet. Selv i højsæsonen kan man få de fleste af byerne for sig selv og opleve autentisk gammeldags græsk livsstil på nært hold.

Hvis du helst vil bo på hotel, kan vi anbefale at finde nogle af de bedste og billigste hoteller på Tinos ved at klikke på vores reklamelink herunder:

Find de bedste hotel-tilbud på Tinos på Hotels.com.

Tinos havn

Øens største by og havn kaldes Hora (hovedstad) af de lokale, og her er der masser af restauranter, bagere, rejsearrangører, biludlejningfirmaer og souvenirshops.

På de to hovedgader der leder op til byens helt store attraktion, Panagia Evangelistria-kirken, sælges der ikoner, røgelse, kors, lys, træfigurer og religiøse motiver på magneter, armbånd, keramik og billeder.

Flere forretninger sælger sommertøj, badetøj, lette tørklæder og smykker, og man kan sagtens bruge lidt tid på at kigge rundt, selvom det er en anelse turistet.

Udsigt over havnen ved aftentide.

Der er mange hyggelige caféer og gader i Tinos by.

Panagia Evangelistria-kirken

Tinos hovedattraktion er den græsk-ortodokse kirke Panagia Evangelistria, der blev opført i 1830 for at huse et gammelt mirakuløst ikon fundet af en nonne under den græske revolution.

Ikonet forestiller bebudelsen af ærkeenglen Gabriel, og indtil fundet i 1823 havde det ligget uskadt begravet i jorden i mere end 850 år.

Hvert år strømmer der pilgrimme til øen, og især fra marts til august, på helligdage og i weekender er der mange mennesker i Tinos by. Mange grækere besøger Panagia Evangelistria mindst én gang i deres liv.

Megalóchari-gaden op til kirken er noget af vejen beklædt med et rødt tæppe, så religiøse kan tage hele turen op til kirken på knæ og knoer. Der er nemlig mange, der kravler hele vejen for at få velsignelse eller frelse for deres synder.

Turen ser hård ud i varmen, selvom flere kravler med knæbeskyttere og handsker, men ellers er hele ceremonien ikke særlig sindsoprivende.

Selve kirken er dog fint indrettet med ikoner, lys og af og til syngende præster.

Megalóchari-gaden leder op til kirken, og på det røde tæppe til højre kravler pilgrimme hele vejen til toppen.

Spisesteder i Tinos by

Mellem souvenirshops og tøjbutikker, er der masser af restauranter og caféer i Tinos by.

På gaden Trion Ierarchon, hvor Alpha Bank ligger på hjørnet, kan man finde tre bagere ved siden af hinanden.

Selvom brødet og noget af bagværket går igen hos dem alle, vil man opdage, at de er lidt forskellige; den ene har nemlig rigtig lækre spinat-fetatærter, den anden har gode croissanter og mini-is, og den tredje laver ekstra fine desserter.

Caféer er der rigelige af, og de minder en del om hinanden i udseende, udbud og pris. Med fin udsigt til havnen ligger Αρόδο Cafe (Arodo Cafe), hvor vi fik god kaffe; americano, stor espresso og latte for omkring 3 euro hver (22,5 kroner).

Længere mod færgen tæt på en legeplads ligger tre caféer side om side, der alle sælger cafémad og kaffe. Hos Ρεμέτζο (Remetzo) fik vi latte til 3,5 euro (26 kroner), americano til 3 euro (22,5 kroner) og macchiato til 2,5 euro (19 kroner).

Nabocaféerne havde nogenlunde samme menukort og priser, og alle tre havde behagelige stole, rar atmosfære og lidt udsigt til vandet.

En café der skilte sig særligt ud, var hipster-bogcaféen Antilalos, der åbnede i slutningen af vores ophold på Tinos. Caféen havde ekstra god kaffe, hyggeligt interiør og søde baristaer.

Var vi blevet længere på Tinos, kunne Antilalos sagtens blive vores stamcafé.

Hipsterfaktoren er i top på den hyggelige bogcafé Antilalos.

Italiensk mad kan fås på Pranzo Osteria. Restauranten serverer flere gængse italienske retter, inklusiv pizzaer, som dog ikke helt smager som i Italien. Salaten med frisk grønt og balsamicodressing var god. Priserne er over gennemsnittet på øen.

Klassiske græske gyros kan fås hos Πι & Φι (Pi Kai Fi) på hovedgaden Evagelistrias for omkring 2,80 euro (21 kroner), og der ligger flere gyrosbikse på de små gader, blandt andet Sikoutris, hvor gyros kunne fås til 2,30 euro (17 kroner) med kylling og for 1,70 euro (13 kroner) uden kød.

Græske gyros er hurtig, billig og mættende gademad.

Traditionelle byer på Tinos

Højdepunktet ved at besøge Tinos er de mere end 50 traditionelle byer, der ligger spredt ud over hele øen. Alle byerne er unikke, og de varierer i størrelse fra blot samlinger af enkelte huse til små landsbyer med en skole og flere restauranter.

I mange af byerne er torvet det centrale samlingspunkt, og man skal sjældent gå længe for at finde en fin kirke og en café, hvorfra man kan følge med i det stille liv på gaden.

Folk hilser søvnigt men venligt, og man møder generelt flere katte end mennesker.

Hvis man er heldig, kan man også møde æsler, kyllinger og køer på tæt hold.

For enden af den næste trappe kan der være en fantastisk udsigt ud over de mange dale, en hemmelig café eller en nydelig, blomstrende have.

Man skal virkelig have fart på, hvis man skal nå at besøge alle de små byer, så det gjorde vi ikke – i stedet kørte vi mod nogle udvalgte byer, men stoppede også ind spontant flere steder.

Vi besøgte Kardiani, Pyrgos, Panormos, Volax, Steni, Smardakito, Isternia, Dio Choria, Mirsini, Kionia, Agapi og Laouti.

Kardiani

Tyve minutter nordvest for Tinos by ligger Kardiani omgivet af grønne træer med udsigt til et bakket landskab og havet i det fjerne.

Den maleriske bjergby har enestående arkitektur, og overalt er der hvide huse med fine facader.

Gennem byens smalle gader ser man vandkilder og fontæner, små spisesteder, et kunstgalleri og både kristne og katolske kirker.

Pyrgos

En af de største og mest besøgte byer er Pyrgos. Og med rette! Byen er virkelig smuk med hvidkalkede gader, bedårende kirker, hyggelige torve og dekorerede springvand.

Pyrgos betyder slotstårn, opkaldt efter byens venetianske slot bygget i det 16. århundrede, men mest af alt er Pyrgos berømt for marmor.

Overalt bruges stenmaterialet; i bygninger, skulpturer, fontæner og som dekoration på husene. Byen har flere gallerier og kunstmuseer, blandt andet Museum of Marble Crafts, samt en kunstskole, hvor nogle af Grækenlands mest kendte kunstnere har studeret.

På torvets tavernaer og caféer er der fyldt op ved frokosttid, og Pyrgos er uden tvivl den mest turistede af de traditionelle byer på Tinos – det skal dog ikke afholde en fra at besøge den skønne marmorby.

Selv busstationen i Pyrgos er lavet af marmor.

Det kan være svært at vælge mellem de mange hyggelige caféer på torvet i Pyrgos.

Panormos

Kører man et lille stykke længere nordpå efter at have besøgt Pyrgos, kommer man til havnebyen Panormos, hvor man kan få frisk fisk og andet godt fra havet på de mange tavernaer ved kajen.

En lille flod (med skildpadder!) munder ud i havnen, og der er en fin sandstrand med skyggefulde træer. Det kan være meget blæsende i bugten, så stranden er ideel, hvis man vil windsurfe.

Surprise! Flere hvide huse med blå døre og vinduer i Panormos.

Volax

At besøge Volax kan føles som at komme til en anden planet. Landsbyen er omgivet af gigantiske sten, der minder om et månelandskab, og selvom byen er lille, kan man sagtens bruge et par timer på at betragte og udforske det unikke område.

Foruden klippeformationerne er der en legeplads, en basketbane, et lille amfiteater og nogle små hyggelige restauranter. En stor del af landsbyens få indbyggere er kurvemagere, der sælger flettede kurve og tasker til forbipasserende turister.

Det vilde stenlandskab i Volax breder sig rundt om hele byen.

Steni

400 meter over havets overflade ligger Steni på et lille plateau. Landsbyen er placeret i et frodigt område med masser af strømmende vand, og de mange snævre gader huser omkring 300 indbyggere, hvilket gør byen til en af de mest befolkede på Tinos.

Steni var dog nærmest øde, da vi kom forbi, og vi kunne slentre rundt på de fine stier helt for os selv.

Smardakito

Smardakito er en traditionel græsk by på den hyggeligste måde med hvide huse, brostensbelagte gader og blomstrende træer. Foran kirken Aghios Antonios er der en stor plads med en restaurant og en gammel kilde med rindende vand, der efter sigende skulle være noget af det bedste på øen.

I det omkringliggende bakkede landskab ligger utallige duetårne med unikke mønstre og dekorationer.

Fra parkeringspladsen fører en trappe med blomstrende træer ned til Smardakito.

Isternia

Isternia er en bakket landsby med få indbyggere, som er kendt for udsøgte marmorfigurer.

En bugtet vej forbinder Isternia med Isternia Bay, hvor der ligger en pittoresk sandstrand med udsigt til naboøerne.

Nede ved vandet kan man spise på den eksklusive og moderne fiskerestaurant To Thalasakki, der serverer lækre retter til helt fine priser. I højsæsonen og i weekender kan det betale sig at reservere bord, da folk kommer fra hele øen for at spise her.

Spis middag med smuk udsigt til havet på To Thalasakki.

Dio Choria

En tidlig morgen besøgte vi Dio Choria, der ligger på en grøn og frodig bjergskråning. Der var ikke meget liv i byen om morgenen, men som i de andre små landsbyer er det hyggeligt at gå gennem de smalle gader og beundre den simple kykladiske arkitektur.

På byens torv kan man spise under to store flotte træer, og vi forestiller os, at det må være dejligt at drikke en eftermiddagskaffe på den skyggefulde plads. På torvet er der også gamle kilder med rent drikkevand og billeder af Jesus.

Fra Dio Choria kan man se hele vejen til Tinos by.

Mirsini

Efter en strandtur på Livada stoppede vi i Mirsini for at få en is og gå en lille tur. Byens unge spillede fodbold på pladsen, men ellers åndede der fred og ro over den hyggelige by med Evangelismos-kirken i centrum.

Mirsini ligger ved foden af det højeste bjerg på Tinos, Tsiknias, og byen er et oplagt stop for vandrere, der vil udforske bjerget.

Kionia

Et af de mest populære feriesteder er Kionia vest for Tinos by, som er kendt for gamle templer af den græske gud Poseidon og hans kone Amfitriti. Byen har også en lang betagende strand med både sand og småsten, hvor der er parasoller og solstole til leje.

Langs vejen ligger flere stemningsfulde restauranter med udsigt til vandet, blandt andet Nóstos, hvor vi fik squashtærte, okra og imam (aubergine med tomat).

Kionia er en af de mere udviklede turistbyer, og der er flere hoteller tæt på den lange strand.

Billig, lokal mad fås med udsigt til vandet hos Nóstos.

Agapi

Agapi er en af de ældste byer på Tinos, og her er den græske arkitektur lidt anderledes. Gå på opdagelse i de labyrintiske stræder, hvor flere har karakteristiske buer og små rindende kilder.

Fra caféer i byen kan man nyde udsigten over et malerisk landskab med adskillige spredte duetårne.

Et lille tip: styr uden om den græske kaffe, hvis du ikke vil have en halv kop kaffegrums!

Fra Agapi er der udsigt til mange unikke venetianske duetårne.

Laouti

Ikke langt fra Tinos by ligger Lauoti, hvor vi boede under vores ophold på Tinos. Byen har ikke voldsomt meget at byde på i sig selv, og man skal besøge området for at tage på stranden Skylantari.

Det er en af de bedste strande på øen uden særlig mange mennesker, og der ligger flere anbefalelsesværdige restauranter lige i nærheden.

Morgensol over Skylantari.

Den første aften på Tinos spiste vi på Γιαλος Ψαροταβερνα (Gialos Fish Tank Taverna), og madens høje kvalitet og de billige priser satte barren højt for resten af turen.

Restauranten ligger næsten helt ned til vandet, og man kan nyde havudsigten fra den hyggelige terrasse.

Det kan varmt anbefales at tage tallerkenen med lokale delikatesser, hvis man vil prøve nogle af de råvarer, som Tinos er kendt for. Og har man lyst til lidt vin til maden, kan det klares for helt ned til få kroner per glas.

Hotellet Akti Aegeous restaurant ligger smukt ned til stranden, og stedet er både romantisk og familievenligt.

Den skiftende menu står mest på klassisk græsk mad, og restauranten gør noget ekstra ud af fisk og skalddyr. Vi var nogle af de eneste gæster, da vi besøgte Akti Aegeous, så vi fik rigeligt med opmærksomhed fra den piratlignende tjener, som var sjov og en lille smule overgearet.

Græske oste er meget mere end bare feta.

Taverna Antonis var umiddelbart den mindst turistorienterede af restauranterne ved Laouti. Den klassiske taverna virkede primært til at henvende sig til græsktalende gæster, og priserne var også strandens laveste. Restauranten ligger ca. 100 meter fra vandkanten op ad en lille vej.

Maden var ganske udmærket og kom hurtigt. Vi bestilte blandt andet en tallerken med specialiteter fra Tinos, en græsk salat og en spændende blandet salat med artiskokker.

Strande på Tinos

Der er massevis af strande på Tinos, og de kan sagtens måle sig med strandene på Mykonos og Santorini – blot uden alle menneskerne.

Overordnet set kan man sige, at strandene mod syd er mere udviklede og organiserede med restauranter, hoteller og strandstole, mens strandene mod nord er mere isolerede og lidt hårdere ramt af vind og vejr.

Den nordlige strand i Panormos er meget blæsende, men det er et oplagt valg, hvis man er glad for vandsport og i særdeleshed windsurfing.

Fra Tinos by strækker den næsten endeløse Agios Fokas-strand sig – øens største og mest organiserede strand med liggestole, parasoller, barer og restauranter.

I byerne Kionia og Isternia badede vi ikke, men strandene var lange og flotte.

Stranden i Panormos.

Stranden Agios Fokas.

Stranden i Kionia.

Stranden i Isternia.

Skylantari

Vi lejede et hus i Laouti tæt på en af de bedste strande på Tinos med fint sand, helt klart vand og nogle strandstole.

Det er en af øens længste strande, og der er masser af plads til de få mennesker, der vælger at tilbringe dagen på Skylantari.

Når vinden blæser, er det ikke rart at ligge på sandet, men det er stadig muligt at bade i det dejlige vand, selvom bølgerne kan blive lidt høje i august.

Skylantari ligger i forlængelse af den populære strand Agios Sostis, og kigger man i den retning, kan man få et smukt syn når solen går ned bag byen og kirken af samme navn.

Skylantari er en af de flotteste og bedste strande på Tinos.

Stemningsfuld solnedgang over Laouti med byen Agios Sostis til venstre i billedet.

Livada

Stranden Livada ligger nordøst på øen, og her bølger det klare blå vand legesygt mod land.

Selve stranden er en blanding af sand og småsten, som man kan ligge og dase på, men det er også muligt at lægge sig på de store, spektakulære klippeformationer, der strækker sig op ad en bakke på strandens vestside.

Livada er et oplagt sted for familier med større børn og for legesyge voksne, der ikke er bange for lidt bølger. Lidt fra stranden findes en taverna med klassiske græske retter.

Livada-stranden fra luften. Til højre ses de store klippeformationer, hvor man kan ligge og sole.

Lichnaftia

På østsiden af Tinos ligger Lichnaftia by og en stenstrand med sorte og hvide rullesten. Stranden er ideel for dem, der vil bade i krystalklart vand og sole sig uden at blive helt sandet til – og så ligger stranden godt beskyttet for vinden.

Der er skygge i form af træer, men ellers er der ingen solstole, strandbarer eller andre faciliteter. Til gengæld er der meget få mennesker.

Den eftermiddag vi kom forbi, mødte vi kun nogle får og deres lam i en fold lige ned til vandet. For at komme ned til stranden, skal man på en hyggelig tur gennem byen og en tilvokset mini-jungle.

Transport

Fra Danmark til Grækenland

Skal du til Grækenland, eller drømmer du om det?

Flybilletter til Athen koster ikke ret meget, hvis man skal afsted uden for højsæsonen, men vil du rejse i sommerferien, kan det betale sig at være ude i god tid.

Du kan tage et kig på priserne ved at klikke på vores reklamelink (hvad er det?) herunder:

Søg efter de billigste flybilletter til Athen på Momondo.

Til og fra Tinos

Tinos er godt forbundet til mange andre græske øer, blandt andet Mykonos, Syros, Andros, Naxos, Paros, Antiparos samt havnene Piræus og Rafina på fastlandet.

Færgeforbindelserne går til og fra Tinos havn, og kommer man fra Athen er det hurtigst at bruge færgen mellem Rafina og Tinos.

Havnen i Rafina ligger kun 10 kilometer fra Athens lufthavn, og det tager omkring 20 minutter i taxi og koster i omegnen af 35 euro om dagen (262 kroner) og 50 euro om natten (375 kroner). Suburban (KTEL) busser mellem lufthavnen og Rafina tager ca. 30 minutter og koster 3 euro per person (22,5 kroner).

Fra midten af Athen tager det lidt længere tid; mellem en time og halvanden afhængig af trafikken. Prisen fra centrum ligger på ca. 50 euro om dagen (375 kroner) og 65 euro om natten (488 kroner). Suburban (KTEL) busser fra Pedion Areos i midten af Athen går hver time og tager nogenlunde samme tid som en taxi. Prisen er 2,60 euro per person (20 kroner).

Fra Rafina havn tager det 1 time og 40 minutter med Seajets eller 2,5-3 timer med en langsommere båd til Tinos. Der findes forskellige hjemmesider, blandt andet OpenSeas, hvor man kan tjekke færgeafgange, men forsinkelser og aflysninger fremgår ikke.

Der ligger dog mange små rejsebureauer i Athen og på øerne, hvor man kan henvende sig og få oplysninger om afgange og booke færgebilletter. Priserne afhænger af dato og tidspunkt, men svinger mellem 20 og 30 euro (150 til 225 kroner).

Transport på øen

Tinos har et godt vejnet, og det er nemt at komme rundt på øen. Der er masser af taxier, især omkring Tinos by ved havnen og det centrale torv.

De fleste traditionelle landsbyer og strande kan nås med lokale busser, der kører regelmæssigt fra maj til september og koster mellem 1,80 euro og 4,5 euro (14-34 kroner).

Billeje

Leje af bil, motorcykler og knallerter foregår i Tinos by, og der er flere at vælge mellem. Priserne virker dog til at være de samme alle steder, og vi gav 40 euro for 24 timers leje af en Nissan Micra inklusiv forsikring hos Koulis Rent-a-Car.

Lejer man bil, kan man stoppe ind flere steder og se forrygende udsigter.

Kort

Find de byer, restauranter, caféer, strande og seværdigheder vi har skrevet om i artiklen på kortet herunder. Klik på ikonet øverst til venstre for at se en oversigt.

Tak fordi du læste med

Vi håber, at du kunne bruge vores guide!

Skriv endelig en kommentar nedenunder, hvis du har nogle spørgsmål, eller hvis du selv har lyst til at dele et tip til Tinos.

Vil du hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com eller shoppe på Amazon.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak, og god tur til Tinos!

4 Kommentarer

  1. Julie

    Hej. Vi overvejer at tage til Tinos og kea til sommer, men jeg kan se at der ikke er nogen både mellem de to øer, hvordan kom I fra Tinos til Kea? Og hvilken af øerne vil I anbefale ?

    Mh julie

    Svar
    • Alexander & Victoria

      Hej Julie,
      Det lyder godt nok skønt! Vi tog fra Kea til Tinos ved at have et kort stop på Mykonos, der forbinder de to øer.

      Som du nok også har læst dig til i de to artikler om henholdsvis Kea og Tinos, er de to øer ret så forskellige og har også begge mange sider.

      Ioulis gør helt klart Kea unik, ligesom alle Tinos landsbyer også har hver deres særegne charme. Begge øer har fine strande og gode madmuligheder, så det er svært at gå helt galt i byen. Det er trods alt det smukke græske ø-hav, vi taler om her 🙂

      Rigtig god tur!

      Svar
  2. Regina Kanta

    Hej Victoria og Alexander,
    Vidunderlig artikel.
    Hvor skal man bo på Tinos. Hvor er bedst at bo ?
    Mvh Regina

    Svar
    • Alexander & Victoria

      Hej Regina, tusind tak for dine pæne ord! Tinos By er praktisk at bo i, da man her vil finde flest butikker og restauranter. Den er dog naturligvis ikke lige så hyggelig, som nogle af de mindre byer.

      Hvis du/I forventer at hoppe i havet på turen og nyde Tinos strande, kan det være en god idé at bo tættere på en af dem. Her vil udbuddet af f.eks. restauranter ikke være så stort, men øen er ikke større, end at man sagtens kan spise mange forskellige steder, hvis man lejer bil eller bruger busserne flittigt. Vi boede selv i Laouti, som vi nød meget.

      Her er et reklamelink til at finde de bedste og billigste hoteller på Hotels.com: https://nordombord.dk/go/hoteller-i-tinos

      Svar

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du med ombord?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste artikler med inspiration og rejseråd leveret direkte i indbakken ♡