fbpx

Rejseguide til Singapore: 10 bedste oplevelser & seværdigheder

Vores bedste rejsetips til at besøge den hypermoderne asiatiske storby
Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere om os her.

Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere.

Få byer i verden pakker så mange oplevelser ned på så lidt plads som Singapore.

Den asiatiske metropol er en vild blanding af skyskrabere, bæredygtige grønne områder og kulturelle attraktioner.

Byen er ren, velfungerende og et glimrende knudepunkt, hvorfra man (billigt) kan tage til andre dele af Asien.

På vej til Filippinerne havde vi fire dage i Singapore, og i denne guide har vi samlet 10 oplevelser, vi synes, der er værd at tjekke ud.

Hvorfor besøge Singapore?

Singapore er en eksemplarisk, moderne storby og ikke mindst en fantastisk smeltedigel af forskellige kulturer.

På få minutter kan man med byens ultra effektive metrosystem gå fra at spise autentiske rotier i Little India til at stå i skyggen af de massive Supertrees i Gardens by the Bay – og kun et enkelt stop derfra ligger byens forretningsdistrikt, der føles som et mini-New York med højhuse og travle folk i jakkesæt.

Melder sulten sig, kan man stikke hovedet ind i et af Singapores utallige hawker centers, hvor Asiens bedste smage er repræsenteret. Før solen går ned, kan man besøge et buddhistisk tempel i Chinatown eller et af byens mange museer, inden man slutter dagen af med en drink i Haji Lane med fredagsbøn i baggrunden.

Her er 10 oplevelser i Singapore, vi kan anbefale:

Singapore skyline

1. Kinesisk mad og templer i Chinatown

Chinatown er en af Singapores største etniske enklaver, og i det livlige område er der masser af shopping, restauranter og templer.

Overalt i Singapore er der kinesiske restauranter, men i Chinatown er mulighederne for autentisk kinesisk mad naturligvis endnu bedre.

Styr uden om de turistorienterede restauranter på Smith Street og spis i stedet i Chinatown Complex, hvor hele førstesalen er dedikeret til hawker stalls (madboder) – blandt andet den Michelinstjernede Hawker Chan. Man skal være der tidligt på dagen og stå i kø, hvis man vil prøve den famøse hawker stall. I stueetagen finder man billigt tøj, accessories og tonsvis af dimsedutter.

Lige overfor Chinatown Complex ligger Buddha Tooth Relic Temple and Museum, der er gratis at besøge. I de stemningsfyldte, røde rum sidder tusindvis af buddhafigurer i væggene, mens buddhister tænder stearinlys og beder knælende.

Dele af Chinatown er mindre kinesiske og mere internationalt orienterede med moderne kaffebarer og caféer, som ligger i underetagerne af charmerende gamle shop houses.

Chinatown
Chinatown shopping
Buddha Tooth Relic Temple and Museum
Indenfor i Buddha temple
Chinatown Complex

I Chinatown Complex er der både autentisk gademad og masser af discount-shopping.

Kina 2
Kina 1
Kina 3
Sri Mariamman Temple

I Chinatown ligger Sri Mariamman Temple, som er det ældste hindu-tempel i Singapore.

Indere

2. En smuttur til Indien i Little India

Vi har begge (hver for sig) rejst i Indien, og vi var enige om, at Little India virkelig føltes som en bid af det rigtige Indien.

Duftene, smagene og menneskerne var meget autentiske. Det eneste der mindede os om, at vi stadig befandt os i Singapore, var de rene, relativt trafiktomme gader uden hunde, køer, elefanter og faretruende hjemmelavede el-ledninger overalt. Navnet Little India er derfor meget passende.

Tag skoene af og træd indenfor i Sri Veeramakaliamman-templet, hvor hinduer kommer for at bede til de mange eventyrlige, pastelfarvede guder, der pryder templet. Det er virkelig et smukt tempel med mange små kroge, men hav respekt og vær opmærksom på ikke at forstyrre de bedende med blitz eller højlydt snak.

Hvis man er klædt upassende (læs: for korte shorts), er der farverige slå-om-klæder til låns.

Efter man har chantet igennem og indåndet rigeligt med røgelse, kan man sætte sig ind på en af de mange gode indiske restauranter og bestille karry med ris, roti prata og en mangolassi til at skylle indtrykkene ned med.

Det farverige Tan Teng Niah-hus

Det farverige Tan Teng Niah-hus i Little India.

Kjoler
Indiske blomster
Indgang til tempel
Statue
Mand der ber

3. Mellemøstlige fornøjelser i Kampong Glam

Kampong Glam er Singapores muslimske centrum, og området har længe været hjem til moskéer, mellemøstlig mad og persiske tæpper.

I graffitifyldte Haji Lane ligger tattoo shops og små designerbutikker side om side med hipstercaféer, restauranter og barer, som især kommer til live om aftenen, hvor byens expats og backpackere hænger ud.

Arab Street bliver man på arabisk manér gelejdet ind i restauranterne, der serverer shawarma, falafel, hummus og andre mellemøstlige delikatesser.

For enden af gaden ligger den flotte Sultan-moské, der er samlingspunkt for mange af Singapores muslimske indbyggere.

Palmer langs gaden
Festlig stemning
Moskéen

Sultan-moskéens guldkuppel og fire minareter er svære at overse i Kampong Glam.

4. Fremtidens superhave i Gardens by the Bay

Man kan nærmest ikke tænke på Singapore uden at forestille sig de gigantiske, lysende supertræer, der kan opleves ved havnefronten.

Gardens by the Bay er på rekordtid blevet ikonisk for Singapore, og særligt havens Supertree Grove, der er hjem til 12 af parkens 18 Supertrees, må være en af byens mest instagrammede locations.

Om dagen kan supertræerne nydes i solen, og ved mørkets frembrud lyser de op i forskellige tryllebindende farver.

De fascinerende Supertrees er rigelig grund til at besøge Gardens by the Bay, men vil man endnu tættere på havens mange, eksotiske planter, kan man også opleve verdens største glashus, Flower Dome, samt verdens højeste indendørs vandfald i Cloud Forest.

Det er gratis at slentre gennem den store have, som har åbent fra 05.00-02.00, men der er separate indgangspriser for Flower Dome, Cloud Forest og OCBC Skyway.

Se endnu flere billeder og læs meget mere om Supertrees, Cloud Forest og Flower Dome i vores artikel Lysende supertræer i Gardens by the Bay.

Supertrees om natten
Blomsterhave
Vandfald

5. En grøn gåtur i Botanisk Have

Singapores store UNESCO-listede Botanic Garden er hjem til en utrolig mængde frodige planter og blomster, og den bedste del er, at den er helt og aldeles gratis at besøge.

Inden resten af byen vågner, er haven perfekt til en forfriskende promenade gennem de mange spændende områder.

Besøg for eksempel Evolution Garden, hvor plantelivet og geologien skal efterligne livet på jorden dengang det hele startede, eller gå gennem den seks hektar store primære regnskov, der er hjem til mere end 300 plantearter.

Orkidéhaven i midten af parken er ekstremt flot vedligeholdt (og meget populær) med mere end 2.000 orkidéer i alle farver og hyggelige små stier. Indgangen til orkidéhaven koster 5 singaporeanske dollar (ca. 23 kroner). Kan man ikke få nok af orkidéer, ligger der også en orkidé-gift shop.

Botanisk have

Singapore Botanic Garden er verdens eneste UNESCO-listede tropiske botaniske have.

Evolution Garden

I Evolution Garden leder stierne forbi anderledes træer og planter.

Orkidéhaven
Orkidé 1
V med Orkidé
Orkidé 2

6. Historisk hygge ved vandet

De tre kajer langs Singapore-floden, Boat Quay, Clarke Quay og Robertson Quay, var engang omdrejningspunktet for meget af Singapores handel.

I stedet for skibsværfter og lagerbygninger huser de gamle havneområder i dag et rigt udbud af restauranter og barer.

Clarke Quay er den mest berømte kaj, hvor historiske, kulørte huse ligger ned til vandet.

Området er som sådan hyggeligt nok, men de mange spisesteder er super turistgearede med høj musik, vestlig mad og tilbud på øl. Det er helt sikkert et godt sted at gå i byen, men det er ikke ret charmerende, hvis man leder efter lokale oplevelser.

Vi besøgte ikke Robertson Quay, men efter sigende skulle stemningen her være noget mere tilbagelænet.

Boat Quay

Boat Quay er især kendt for sine mange seafood-restauranter med alt godt fra havet.

Clarke Quay

Clarke Quay er et af Singapores mest populære steder at drikke drinks.

7. Museer for de kulturinteresserede

Vi nåede desværre ikke selv på museum i Singapore, men byen har et imponerende udbud, uanset om man er til antikviteter, moderne kunst eller naturhistorie.

Et af de mest populære er ArtScience Museum, der ligger lige ved Marina Bay Sands-shoppingcenteret. Som navnet indikerer, forsøger museet at smelte kunst og videnskab sammen.

I den permanente udstilling Future World: Where Art Meets Science kan besøgende opleve interaktive kunstinstallationer (inklusiv et af Singapores bedste Instagram-spots).

Det lotus-formede museum opsamler regnvand til et indendørs springvand og til toiletfaciliteterne.

National Gallery Singapore kan man få sit behov for moderne asiatisk kunst stillet. Med mere end 8.000 objekter fra den nationale samling har museet en af verdens største samlinger af moderne sydasiatisk kunst.

Er man mere til det historiske, skal man besøge Asian Civilisations Museum. Her er der flere permanente udstillinger med udgangspunkt i Kina, Indien og Sydøstasien samt den islamiske verden, hvilket har til formål at give et indblik i de mangfoldige asiatiske kulturer.

National Museum of Singapore, der blev grundlagt i 1887, er landets ældste museum. Her fremvises et stort udvalg af objekter og udstillinger, der tilsammen fortæller Singapores spændende historie. Fremfor kronologi bindes udstillingerne sammen af temaer som film, fotografi, mode og mad, og undervejs bliver der suppleret med interaktive videoer.

National Museum Singapore

Bliv klogere på singaporeansk kultur og historie på Singapores nationalmuseum.

ArtScience Museum

Det lotusformede ArtScience Museum ligger ved marinaen med Singapores skyline i baggrunden.

8. God mad til billige priser

Singapore tager madkulturen meget seriøst, og byen byder på utallige muligheder for førsteklasses gademad.

De største smagsindflydelser kommer fra Kina, Indonesien og Malaysia, men man skal ikke lede længe efter indiske, koreanske, thailandske, vietnamesiske, japanske eller mellemøstlige retter.

Hvis maden er god nok, er indbyggerne ikke blege for at stille sig i kø – så vil man besøge et populært sted, kan det anbefales at lægge sit visit i løbet af eftermiddagen fremfor i frokostpausen. Og hvis man er i tvivl om, hvor man skal spise, kan man blot følge næsen, eller stille sig bag i køen og bestille hvad de lokale bestiller.

Indonesiske nudler

I Singapores hawker centers serveres der mad fra hele Asien. Her ses indonesiske nudler med bønnespirer og chili.

Michelin- og Bib Gourmand-retter hos Hawker Chan

Singapore rummer mange superlativer, og et af dem er verdens billigste Michelin-stjernede måltid hos Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle (også kaldet Hawker Chan).

I 2016 fik Singapore en udgave af Michelin-guiden, og overraskende for mange var det ikke kun restauranter med hvide duge, der var repræsenteret. Hawker Chan, der serverer ris eller nudler med kylling i Chinatown Complex i Chinatown, havde fået en Michelinstjerne.

Vil man spise på den originale Hawker Chan, må man være tidligt ude og meget tålmodig. Køen er super lang, og når alle dagens kyllinger er solgt (omkring 300 styk), lukker biksen for dagen.

Samme madoplevelse uden stjernen (men dog med en Bib Gourmand), kan fås 200 meter derfra på Hawker Chans aircondition-kølede og meget moderne, lille restaurant Hawker Chan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle.

Her prøvede Alexander den famøse ret, som meget gerne skulle være identisk med retten inde i centeret. Kyllingen var god og sovserne smagfulde, men helt ærligt synes vi ikke, at oplevelsen rent gastronomisk var noget ekstraordinært. Det var dog meget sjovt at prøve, og til 5,6 singaporeanske dollar (ca. 26 kroner) var retten stadig et kup til prisen.

Den originale Hawker Chan

Den originale Hawker Chan i Chinatown Complex. Biksen lukker ned, når den populære ret er udsolgt.

Den nye Hawker Chan

Den nye Hawker Chan ligger få skridt fra den originale.

Hawker Chan kasse
Hawker Chan
Kylling og nudler hos Hawker Chan

Kylling og nudler hos Hawker Chan.

Hawker Centers

Byens billigste måltider fås i de utallige hawker centers, der findes rundt omkring i hele Singapore. Her er ofte mange forskellige køkkener repræsenteret, og mættende retter kan fås til billige penge.

Forestiller man sig et let asiatisk twist af Papirøen eller Torvehallerne, vil man nok få sig et chok.

I de fleste hawker centers er der (desværre!) hverken økologiske burgerbarer, gourmethotdogs, tapas eller tacos, men i stedet en masse smagfulde, omend lidt fremmede, asiatiske retter.

Hawker Center 1
Hawker Center 3
Hawker Center 2
Hawker Center 4

9. Drik third wave-kaffe

Starbucks findes flere steder ud til gaden i de moderne dele af byen, men vil man have rigtig hipsterkaffe (eller såkaldt third wave-kaffe), skal man helst kende til de gode steder.

Third wave-kaffebarerne ligger nemlig ofte inde i centre eller større bygninger gemt lidt væk for tilfældige forbipasserende.

Den hyggeligste kaffebar, vi besøgte, var Papa Palheta i CSHH-bygningen. Kaffebaren rister selv kaffebønnerne, som vælges med omhu fra enkelte kaffefarme og kooperativer, og så har de desuden et spændende (men lidt dyrt) udbud af morgenmad, snackretter og desserter.

Læs hele vores guide til third wave-kaffe i Singapore for flere anbefalinger af god kaffe.

Third wave kaffe
Kaffekop

10. Masser af shopping

Når heden bliver for intens, kan man gå i shopping-terapi i et af Singapores talrige airconditionerede shoppingcentre.

Vi shoppede ikke selv på vores ophold, men har man plads i budgettet, er The Shoppes at Marina Bay Sands og shoppinggaden Orchard Road oplagte destinationer.

Orchard Road ligger der 22 shoppingcentre og seks stormagasiner med i alt tusindvis af brands, så der er masser af shopping for enhver smag.

I The Shoppes at Marina Bay Sands finder man især dyre, europæiske luksusbrands, men der ligger også butikker som Zara og Adidas.

Har man brug for ekstra energi til shoppingen, er priserne på maden i madhallen meget rimelige.

Orchard Road

Orchard Road er Singapores kommercielle pulsåre med tonsvis af butikker og storcentre.

Marina Bay Shopping
Marina Bay Food Court

Shopping og madhal hos The Shoppes at Marina Bay Sands.

Har du nogle gode oplevelser fra Singapore, som du kan anbefale, så del dem endelig med os i kommentarerne nedenfor!

Vil du hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com eller shoppe på Amazon.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak!

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du med ombord?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste artikler med inspiration og rejseråd leveret direkte i indbakken ♡