fbpx

Undgå at støtte disse dyreoplevelser på Filippinerne

Vær en god dyreven og styr uden om turistfælderne
Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alexander og Victoria – to københavnere med uanede mængder af rejselyst, som vi deler ud af her på Nordombord. Læs mere om os her.

Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alexander og Victoria – to københavnere med uanede mængder af rejselyst, som vi gerne deler ud af.
Læs mere om os her.

Vi har brugt næsten to måneder i Filippinerne, og vi holder enormt meget af både menneskene og alle de fantastiske oplevelser, man kan få i landet.

Desværre er det ikke alle steder, folk er så opmærksomme på god dyrevelfærd.

Som turist i landet kan man dog gøre lidt forarbejde hjemmefra og vige uden om aktiviteter, hvor dyrene behandles dårligt. Kultur er ikke en undskyldning for dyremishandling.

Her er tre oplevelser, du skal være opmærksom på ikke at støtte, hvis du tager til Filippinerne.

1. Hanekampe

Overalt på Filippinerne så vi haner bundet fast til pæle, hegn og alt muligt andet, man kan binde haner fast til.

Det er nemlig en gammel tradition at opdrætte haner til kamp for at vædde om penge.

Vi så også flere ”kamppladser”, men heldigvis ingen hanekampe. De skulle efter sigende være meget blodige, da hanerne kæmper med påsatte knive på fødderne, indtil den ene hane er død (eller er tæt på).

Det er ekstremt voldsomt og unødvendigt at udsætte dyrene for kampene.

Selvom man ikke kan stoppe filippinerne i selv at gå til hanekampe, kan man som turist sige nej tak til en invitation og lade være med at opsøge kampene som underholdning på ferien.

Hanekamp Filippinerne
En hane på gaden bundet fast

2. Hvalhajer i Oslob, Cebu

At svømme med hvalhajer er en af de største turistattraktioner i Filippinerne, men desværre er det ikke alle steder, at dyrene og naturen er førsteprioritet.

Især ved Oslob, der ligger på den populære turistø Cebu, er det blevet en kommercialiseret fornøjelse.

Hvalhajerne fodres af fiskerne for at sikre, at de forbliver tæt på øen, så turisterne kan se dem året rundt (og så de kan tjene penge). Det forstyrrer dyrenes naturlige migrationsmønstre, hvilket kan have store konsekvenser for hvalhajernes formering og levetid.

Normalt vil hvalhajernes migration også medføre, at de spiser forskellige typer plankton, der giver forskellige næringsstoffer. Den næring kan de ikke få i Oslob, hvor fiskerne kun tænker på at fodre dyrene for at få dem tæt på turistbådene.

Sidst, men ikke mindst, bliver hvalhajerne rørt ved upassende meget, selvom arten er beskyttet, og at chikanering af hajerne er ulovligt. Turister vil gøre alt for en hvalhajs-selfie.

Efter at have læst artikler som denne og denne, blev vi overbeviste om, at det ikke var noget, vi ville støtte.

Det er bestemt en stor rejsedrøm for os at svømme med disse søde, rolige giganter. På trods af at vi havde muligheden på Cebu, valgte vi dog at gemme oplevelsen til et anden gang, hvor vi forhåbentligt kan finde et sted, der tager hensyn til dyrenes behov.

Det gode alternativ

I Filippinerne kan hvalhajerne også opleves i Donsol Bay, hvor de naturligt migrerer til mellem december og maj (bedste tidspunkt er fra februar til april). Her tillades desuden kun 30 både i bugten ad gangen, så hvalhajerne ikke bliver for stressede.

Hvalhaj Filippinerne

Vores Instagram-homie Jonas Hornehøj fra @thefreedomcomplex har taget dette fantastiske billede af en hvalhaj i Donsol Bay.

3. Spøgelsesaber på Loboc Tarsier Conservation Area, Bohol

De filippinske spøgelsesaber, som kaldes tarsiers, er simpelthen så nuttede, at man må se dem med egne øjne.

De ses bedst på Bohol, hvor der findes to reservater. Det ene, Loboc Tarsier Conservation Area, er dog et uofficielt tarsier-reservat, som det frarådes, at man støtter.

Her holdes dyrene i fangenskab under dårlige forhold, og de små, skrøbelige spøgelsesaber bliver deprimerede, stressede og selvskadende, når de holdes fanget.

Heldigvis findes der et sted tæt på, hvor man kan opleve de små spøgelsesaber uden at gå på kompromis med deres frihed.

Det hedder Tarsier Sanctuary (eller The Philippine Tarsier and Wildlife Sanctuary), og du kan læse meget mere om både spøgelsesaberne og det gode reservat i denne artikel om at se Tarsier Monkeys og de berømte Chocolate Hills på Bohol.

Tarsier monkey

En sød (og meget lille!) tarsier på Tarsier Sanctuary, som man skal besøge i stedet for Loboc Tarsier Conservation Area.

Skræmt lille Tarsier

Hos Tarsier Sanctuary lever spøgelsesaberne i det fri.

Tak fordi du tænker på dyrene!

Vi håber, du får en god og dyrevenlig ferie til Filippinerne.

Hvis du vil læse mere om landet, kan du se alle vores artikler fra Filippinerne her.

Det er en god start ikke at støtte de tre dyreoplevelser, men det er også værd at være opmærksom på hvad man spiser, når man rejser.

Læs med her om 8 “delikatesser” du ikke skal spise, hvis du vil være en god dyreven.

Vil du hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com, shoppe på Amazon eller tilmelde dig Airbnb.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak, og rigtig god tur!

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender rejseråd og inspiration, som vi har gjort os umage med - maks én gang om måneden ☀