fbpx

Flodheste og friske fisk: 3 dage i Hawassa

Nyd naturligt skønne omgivelser ved Lake Hawassa
Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alexander og Victoria – to københavnere med uanede mængder af rejselyst, som vi deler ud af her på Nordombord. Læs mere om os her.

Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere.

Hawassa (staves også Awassa) ligger i det sydlige Etiopien, og byen er især kendt for beliggenheden nær søen af samme navn.

Med ca. 315.000 indbyggere er Hawassa landets femtestørste by, og man kan komme dertil med bus fra Addis Ababa på ca. 4 timer eller med fly på en halv time.

Byen fungerer godt som et afbræk fra hovedstaden, og vi brugte tre dage på at slappe af og nyde udsigten til den smukke Lake Hawassa.

Det meste butiksliv er centreret omkring den brede hovedgade, og selvom man sagtens kan finde et fint sted at bo centralt i den moderne og livlige by, skal man helt klart tage til Hawassa for at opleve stilheden og dyrelivet ved søen.

Hoteller i Hawassa

Vores plan var at besøge Hawassa i en enkelt nat, men vi endte med at blive i tre, da vi fuldstændigt forelskede os i Midroc Hotel nede ved søen.

Det er et grønt paradis med udsigt til Lake Hawassa og med masser af dyr i baghaven. Hotellet kostede 560 birr per nat (ca. 185 kroner).

Læs om hele vores oplevelse af Midroc Hotel her.

Der findes flere hotelmuligheder i forskellige prisklasser langs hovedgaden, og tæt på Midroc Hotel ligger Lake View Hotel og det eksklusive Lewi Resort, der begge har udsigt til søen.

Midroc Hotel

Der var både udsigt til søen samt mange træer og dyr i baghaven på vores hotel i Hawassa. Læs mere om opholdet her.

Søpromenade

Langs Lake Hawassas østlige bred går en smal og fin sti, hvor man kan nyde udsigten.

Promenerer man ved søen, er man sikker på at møde flere sælgere af solbriller, smykker og snacks, og langs stien ligger der flere spisesteder med lokale fisk på menuen.

Søen er desuden et yndet sted at hænge ud for endemiske fugle, og især marabustorkene kommer tæt på.

Er man ekstra heldig, kan man få øje på flodheste, der hygger sig i det lave vand tæt på bredden.

Der er skygge under træerne langs søpromenaden, og foran restauranterne er bordene stillet helt ned til søen.

Hovedgade

Hawassas hovedgade strækker sig fra en rundkørsel nede ved søpromenaden og op til endnu en rundkørsel ved den etiopisk-ortodokse kirke St. Gabriel.

Selvom gaden føles som en af de mere moderne i Etiopien, skal man ikke forvente en hyggelig europæisk hovedgade eller forestille sig et større udvalg af fede butikker og lækre spisesteder.

Gaden er støjende og trafikeret af både biler, bajajs (etiopiske tuk tukker) og mennesker, og man længes hurtigt tilbage til Lake Hawassas stilhed og udsigt. Har man brug for lidt byliv og et afbræk fra søen, er der dog lidt at komme efter, for hovedgaden har både hoteller, banker, små supermarkeder samt et par restauranter og caféer.

Klostergrund og kirke

For enden af hovedgaden ligger en klostergrund ved siden af den flotte etiopisk-ortodokse kirke St. Gabriel. Kirken er ikke altid åben for besøgende, men trænger man til en gåtur, kan man gå fredeligt omkring og opsuge den rolige, religiøse stemning.

Lokale kristne holder til på grunden og hilser venligt, og der er flere stole og hvilesteder i skyggen.

Spisesteder

Ultra frisk fisk ved søpromenaden

Ved søpromenaden ligger en lang række af barer og restauranter, hvoraf de fleste sælger billige øl og fisk, som er direkte fisket op fra søen.

Vi satte os et sted, hvor kokken råbte ”amigo, amigo!” efter os – et kærkomment afbræk fra de mere gængse hilsner som ”you, you, you!”, ”farenji” eller ”chinaman”.

Prisen for en friturestegt fisk (som var ekstra stor, blev vi forsikrede om), var på 30 birr (ca. 10 kroner), og den blev serveret med to stenhårde brød, en halv lime og lidt stærk, rød sovs. Retten spises med fingrene, og der er mulighed for at vaske hænderne ude foran restauranten.

Fisken smagte virkelig godt, og fra vores bord ud til vandet kunne vi se fiskene blive hevet direkte op fra søen, renset – og så stegt.

10 kroner for et lille måltid med en friturestegt fisk – friskfanget fra søen.

Derudover var vi meget heldige at se tre flodheste kun små tyve meter ude i vandet. Kommer man en dag hvor flodhestene ikke er på besøg, er udsigten stadig et besøg værd.

Tre flodheste hygger sig i det lave vand tæt på bredden.

Venezia Restaurant & Wine Bar

Med stor sandsynlighed er Venezia en af Hawassas bedste bud på italiensk mad. Restauranten er ejet af en energifyldt italiener fra Venedig og hans etiopiske kone. Han står selv i køkkenet og laver kødretter, frisk fisk, pasta og pizza.

Pizzaen med tomatsovs, mozzarella, oregano og frisk tomat var sprød og lækkert brændt i bunden. Hidtil den klart bedste pizza i Etiopien, men prisen på 140 birr (ca. 42 kroner) er også lidt højere end gennemsnittet.

Dagens pasta bestod af spinat-gnocchi med peber og parmesan, akkompagneret af en dejligt tyk kartoffelmos med lidt smag på toppen af peberfrugt. Vinkortet bød på et fint sortiment af vine fra hele verden.

Udsøgt spinatgnocchi og Margheritapizza fra venetianerens køkken.

Pinna Hotel

Hotellet, der ligger på hovedgaden, virker populært for mere velstillede lokale, og der kan bestilles mad og drikke fra et stort og varieret menukort.

Vi bestilte kun to juicer; en mangojuice og en avocadojuice, som begge smagte, som de skulle. Prisen var i alt på 48 birr, hvilket svarer til ca. 15 kroner.

Time Café

Time Café ligger på hovedgaden og er en af byens mere moderne caféer. Der serveres både kaffe, kager og en del forskellig mad, inklusiv mere vestligt orienterede muligheder.

Leder man efter en Starbucks-oplevelse bliver man skuffet; kagerne ser noget tørre ud, og man kan ikke købe mocca-frappuccino med karamel.

Time Café har dog sin egen charme med en lille have, god café latte og rimelige priser.

Tasso – Italian ice cream

Tasso er en low-key isbar, der også serverer udmærket pizza og pasta til fornuftige priser. Isen er ikke helt som italiensk gelato, men den er alligevel et godt bud, hvis man skal nedkøles på en varm dag.

Der var flere smage at vælge imellem, heriblandt: chokolade, vanilje, stracciatella, peanut butter, mocha og mixed berries.

Priserne er i den lave ende. For en pastaret, en pizza med kartofler (som viste sig at være pomfritter!), en mangojuice og en is betalte vi 165 birr (ca. 50 kroner).

Pizza, pasta, is og juice hos Tasso

Kort

Find de hoteller, restauranter og seværdigheder vi har skrevet om i artiklen på kortet herunder. Klik på ikonet øverst til venstre for at se en oversigt.

Vil du hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com, shoppe på Amazon eller tilmelde dig Airbnb.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak!

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du med ombord?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste artikler med inspiration og rejseråd leveret direkte i indbakken ♡