fbpx

Tæt på tapirer, jaguarer og tukaner i Belize Zoo

En exceptionel oplevelse for de dyreglade
Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alexander og Victoria – to københavnere med uanede mængder af rejselyst, som vi deler ud af her på Nordombord. Læs mere om os her.

Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere.

På en længere tur gennem Mellemamerika blev vi lokket til Belize af den caribiske stemning og snorkelture i krystalklart vand.

Det øverste på Victorias ønskeliste var at besøge Belize Zoo – en “zoologisk have” med mere end 45 dyrearter, der findes vildtlevende i Belize.

Belize Zoo er ikke som andre zoologiske haver, og for at få mest muligt ud af dagen bookede vi en VIP-tour, så vi kunne komme helt tæt på dyrene.

Det er en af de største og bedste dyreoplevelser, vi har haft!

Belize Zoo er en non-profitorganisation, der gennem undervisning og rehabilitering af dyr arbejder for at bevare dyrelivet i Belize.

Ingen dyr tages fra naturen, og zooen tager sig af vilde dyr, der er kommet til skade, blevet mishandlet i andre zoos eller solgt som kæledyr.

Hvis dyrene bliver raske, sættes de ud igen, og ellers bliver de i Belize Zoo i så naturlige omgivelser så muligt og indgår i undervisningen af befolkningen og især de lokale skoler.

Mange af dyrene er truede, og zooen gør en stor indsats for at bevare dem i naturen.

Jaguaren Junior Buddy er zooens ambassadør for programmet Problem Jaguar Rehabilitation, der har til formål at beskytte vilde jaguarer i Belize.

Belize Zoo ligger et stykke fra Belize City, men det er nemt at komme dertil med bil eller offentlig transport – se hvordan nederst i artiklen.

I forbindelse med et besøg, kan man spise medbragt mad i picnicområdet eller købe måltider, snacks og desserter i Harpy Café. Der er desuden en lille legeplads til de små og en gavebutik med souvenirs, bamser og lokalt håndværk.

Grundlæggeren og ejeren af zooen, Sharon, giver pelikanerne frokost.

Man kan sagtens besøge Belize Zoo og selv gå rundt og se de mange søde beliziske dyr. Hele zooen kan ses på én til to timer, og indgangen koster 15 amerikanske dollar (ca. 100 kroner).

Skal man have den fulde oplevelse (og det skulle vi selvfølgelig), så skal man i forvejen booke Director’s VIP Tour. Vi betalte 150 amerikanske dollar per person (ca. 980 kroner), hvilket gjorde lidt ondt i backpacker-budgettet, men er man dyreelsker og befinder sig i Belize, så er det en af de oplevelser, hvor man ikke skal spare – det er det hele værd!

På turen fortalte Sharon os om historien bag zooen, og hun kunne svare på alle vores nysgerrige spørgsmål om dyrene.

Vi fik en privat rundvisning af grundlæggeren og ejeren af zooen, Sharon, der tog os med indenfor i flere af anlæggene, så vi kunne fodre og kæle med dyrene.

Det er tydeligt, at Sharon holder af og bekymrer sig for hvert enkelt dyr, og at dyrene genkender hende og føler sig trygge.

Først fik vi lov at møde tapirerne, Belizes nationaldyr, der af de lokale også kaldes bjergkøer. Det var fantastisk at komme så tæt på og klappe dem, selvom de nu mest var interesserede i det mad, vi havde med til dem.

Inde i buret hos tapirene fik vi lov at fodre dem med bananer og gulerødder.

Det blev også til et tæt kram med en lille krokodille, Rose, der elskede at få fodmassage.

I løbet af dagen mødte vi mange forskellige slags dyr så tæt på deres naturlige omgivelser som muligt, herunder edderkopaber, brøleaber, næsebjørne, hjorte, navlesvin og slanger.

Der var flere eksotiske fugle, blandt andet tukaner, harpy-ørne, papegøjer, ugler, storke og pelikaner.

Zooen tog sig også af nogle af de store kattedyr, der lever vildt i regnskoven i Belize, men som i dag er udrydningstruede.

Her ses en legesyg jaguar, en sulten sort panter og en smuk puma.

Et af dagens højdepunkter var at komme helt tæt på jaguaren Junior Buddy.

Gennem et beskyttende bur inde i jaguarens anlæg kunne vi se ham lave kolbøtter, mærke hans bløde pels, og vi fik også begge et vådt kys på panden af ham, da han stod oven på buret.

Alt i alt en helt fantastisk dag med uforglemmelige minder!

I sikkerhed bag burets tremmer fik vi os et pandekys af jaguaren Junior Buddy.

Transport

Fra busterminalen i Belize City går der busser til Belize Zoo hver halve time. Kig eller spørg efter busser, der går i vestlig retning mod Benque eller Belmopan. Tag en “regular” bus, ikke en “express”.

Der er ingen nummererede sæder, så der kan godt være lidt kamp om siddepladserne i bussen. Man betaler blot, når man er stået på. Prisen er 4 Belize dollar per person per vej (ca. 13 kroner).

Når man har kørt i ca. 45 minutter, kommer man til Belize Zoo, der ligger ved mile 29, omkring halvvejs mellem Belize City og hovedstaden Belmopan.

Der er ikke et decideret busstop, men vi fortalte blot chaufføren, at vi skulle af ved Belize Zoo og blev sat af det rette sted. Fra motorvejen er der kun et par minutters gang til zooens indgang.

Efter at have besøgt Belize Zoo er det enkelt at komme tilbage til Belize City. Gå tilbage til motorvejen og vent på den anden side til der kommer en bus, og sørg for at vinke den ind til siden. Expressbusserne stopper ikke, men stort set alle andre busser kører til Belize City. Spørg gerne chaufføren for en sikkerheds skyld.

Vil du hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com, shoppe på Amazon eller tilmelde dig Airbnb.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak, og rigtig god tur til Belize!

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du med ombord?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste artikler med inspiration og rejseråd leveret direkte i indbakken ♡