fbpx

Paradisstrande og vilde flamingoer på Isla Holbox

En anbefaling af vores favorit-ø i Mexico
Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alexander og Victoria – to københavnere med uanede mængder af rejselyst, som vi deler ud af her på Nordombord. Læs mere om os her.

Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alexander og Victoria – to københavnere med uanede mængder af rejselyst, som vi gerne deler ud af.
Læs mere om os her.

Efter en ferie på Isla Holbox får man høje ø-standarder. Få andre øer i Latinamerika kan leve op til så kridhvide bountystrande, lave priser og formidabel mad.

På Isla Holbox kan man komme helt tæt på flamingoer og hvalhajer, men ellers er der ikke meget andet at lave end at trække stikket ud, gå lange ture, spise guacamole og nyde livet.

Det er helt sikkert et af de bedste steder i Mexico at gøre netop dette, og der er kun få timer til denne hemmelige perle fra Cancún.

Vi brugte en uge på skønne Isla Holbox, og vi drømmer ofte om at tage tilbage!

Ps. På Yaneeda har vi desuden skrevet et blogindlæg om de 5 bedste grunde til at besøge Isla Holbox.

Yucatan-halvøen i Mexico er meget mere end de to kendte resortbyer Cancún og Playa del Carmen. Hvis man vil slippe væk fra turistmasserne og opleve Mexico fra sin bedste side, skal man søge mod de mindre byer – og i særdeleshed øer.

Isla Mujeres kan i høj grad anbefales, men hvis man virkelig vil ned i gear, skal man tage til Isla Holbox (der udtales ålbosh).

Isla Holbox ligger 3-4 timer nordvest for Cancún i Yum Balam-naturreservatet, der er opholdssted for mere end 100 fuglearter. Især de mange lyserøde flamingoer er et imponerende syn.

Besøger man øen mellem juni og september, kan man også være heldig at møde verdens største fisk; hvalhajen.

Den vidunderlige, endeløse strand på Isla Holbox.

Holbox by

Der er kun en håndfuld biler på Isla Holbox. Der er ikke nogle asfalterede veje og blot en enkelt by af samme navn, hvor 1.500-2.500 mennesker bor.

Øen er ca. 30 kilometer lang og mellem 500 meter og 2 kilometer bred.

Det tager kun 10 minutter at gå fra havnen ind til pladsen, og selvom det er muligt både at leje cykler og golfbiler, klarer man sig fint på gåben.

Stort set alt socialt og kulturelt liv sværmer omkring den centrale plads, der både rummer basketballbane, rådhus, politistation samt flere butikker, hoteller og restauranter.

En rolig gade på Isla Holbox. Der kører stort set kun golfvogne rundt på de stille gader.

Den centrale plads er samlingspunktet og udgangspunktet for det meste liv i byen.

På pladsen er der også en legeplads og en basketballbane – hvor Alexander her forgæves forsøger at ramme målet fra midten.

En af Isla Holbox’ livligere gader.

Stranden på Isla Holbox

Fra den centrale plads er der ikke langt til stranden, som strækker sig så langt øjet rækker – og dét er det. Resten af øen er vild natur.

Det turkise caribiske hav mødes med det mørkeblå vand fra den mexicanske golf omkring Isla Holbox, hvilket gør, at vandet er lidt mørkere end på Isla Mujeres eller ved Playa del Carmen.

Paradisstemningen er dog intakt med fint hvidt sand og masser af plads at boltre sig på uden gadestøj eller insisterende sælgere.

Roen er i det hele taget en af Isla Holbox’ absolutte højdepunkter. Her kan man virkelig få fred og synke langt ned i hængekøjen og lade verden dreje videre på den anden side.

Så bliver det ikke meget bedre.

Kiteboarding

Får man ø-kuller af mangel på aktiviteter, er der for eksempel mulighed for at give sig i kast med kiteboarding.

Vinden blæser relativt konstant (især om vinteren), der er ingen større forhindringer eller rev, man kan komme til skade på, og samtidig er der forholdsvist lavvandet.

Temperaturen er behagelig året rundt – både i vand og på land.

Flamingoer

Vil man opleve vilde flamingoer helt tæt på, kan man gå en tur østpå langs stranden.

Der er ingen indhegninger eller adgangspris; flamingoerne går blot på stranden og hygger sig. Det er fantastisk at se de lyserøde fugle i det fri.

Husk at være stille og gå forsigtigt for ikke at skræmme dem væk.

Victoria på flamingojagt.

Det er oplagt at smide klip-klapperne og soppe sig frem til de lyserøde fugle.

Pludselig står de der, flamingoerne, på rad og række.

Udover flamingoer kan man typisk se en masse andre fugle, blandt andet pelikaner og havørne.

Oddere og delfiner lever ligeledes i nærheden, men de kan være svære at få øje på.

Efter sigende skulle der også være pumaer og jaguarer, men det er så godt som umuligt at spotte dem.

Hummerpizza og billig guacamole

En af de sværeste beslutninger man kan tage på Isla Holbox er, hvor og hvad man skal spise. For den lille by er fyldt med gode restauranter.

I gaderne rundt om pladsen er der gode muligheder for autentisk, lokal mad. Der ligger flere små steder, hvor man til billige penge kan spise sig lykkelig i huevos rancheros, tacos og guacamole – skyllet ned med en kold øl eller en margarita.

En stor andel af Isla Holbox’ indbyggere er fiskere, og specialiteten på øen er uden tvivl frisk seafood. Grillede fisk, ceviche og hummer er faste indslag på mange menuer, og særligt hummerpizza er blevet populært. Det kan varmt anbefales at prøve den famøse hummerpizza hos El Hornito Argento.

Om aftenen ruller der madvogne ud på byens centrale plads, hvor man kan spise diverse mexicanske snacks og desserter med de lokale. Prøv for eksempel en blæksprutte-taco. Eller hvad med en papirstynd marquesita (crêpe) til dessert?

Man kan få serveret hummer på utallige måder på Isla Holbox – her er hummerpizzaen fra El Hornito Argento.

Frisk frugt og grønt kan købes hos den lokale grønthandler.

Overnatning

Da vi besøgte Isla Holbox, havde vi et rimeligt lavt budget, så vi boede på Hostel Tribu, hvor der både er private værelser og sovesale til fine priser.

Hostellet har desuden gratis wifi, drikkevand, hængekøjer, tagterrasse og fælles køkken. Det ligger tre blokke væk fra pladsen og kun 40 meter fra stranden.

På øen er der dog flere andre overnatningsmuligheder, og har man et lidt højere budget, kan man bo helt fantastisk.

Klik her for at se ledige værelser og priser på Isla Holbox på Hotels.com (reklamelink). Tjek for eksempel det ekstravagante “Villas HM Paraiso del Mar”!

Udendørsområder fra farverige Hostel Tribu.

Transport

Den nemmeste måde at komme til Isla Holbox fra Cancun er ved at tage en direkte bus til byen Chiquilá. Busser til Chiquilá går et par gange om dagen, og det tager 3-3,5 timer.

Fra Chiquilá til Isla Holbox går en færge, der tager ca. 30 minutter – og så er man i paradis!

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender rejseråd og inspiration, som vi har gjort os umage med - maks én gang om måneden ☀