fbpx

Caribisk stemning og hummer på Caye Caulker

Nyd livet langsomt med bare tæer i sandet
Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alexander og Victoria – to københavnere med uanede mængder af rejselyst, som vi deler ud af her på Nordombord. Læs mere om os her.

Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere.

I Det Caribiske Hav ud for kysten i Belize ligger den lille ø Caye Caulker, der er en populær destination for backpackere.

Her går alting lidt langsommere, så der er god tid til at nyde de pastelfarvede huse, smukke udsigter, palmer, frisk juice, reggaemusik, rasta-vibes og sand mellem tæerne.

Vi brugte fem dage på at slappe af, svømme med havskildpadder, spise hummer og opleve den caribiske stemning, og vi kan virkelig anbefale et besøg på den charmerende ø.

Alle følelser af travlhed og stress forsvinder, når man ankommer til Caye Caulker. På den lille bilfri ø er der skilte med teksten “Go slow”, og forslaget ser ud til at virke.

En blanding af turister og lokale går langsomt op og ned af de hyggelige gader uden større formål end at nyde livet, og det er oplagt at følge i deres fodspor.

Den afslappede stemning giver mulighed for at slentre øen rundt i et roligt tempo eller blot at kigge på bølgernes gang fra en hængekøje i skyggen af et palmetræ.

Hvis man har behov for at være lidt aktiv, og vejret ikke er uudholdeligt varmt, kan man spille basket eller fodbold med de lokale.

Man kan også finde indre ro ved at tage en yogalektion hos RandOm Yoga på tagterrassen af et hotel med panoramaudsigt over Caye Caulker.

Lektionerne foregår tidligt om morgenen og sent om eftermiddagen, så man kan nyde en smuk solopgang eller solnedgang og en let brise, mens man laver vinyasa-yoga. Alle er velkomne uanset niveau, og prisen bestemmer man selv – det er nemlig donationsbaseret for at alle kan være med.

Derudover foregår de fleste aktiviteter på vandet.

Caye Caulker ligger perfekt placeret til snorkel- og dykkerture i Belizes turkise hav, som er fyldt med fantastiske koraller og farvede fisk.

Vi var blandt andet på en skøn bådtur, hvor vi svømmede med hajer og havskildpadder.

Alexander kommer helt tæt på de fredelige nursehajer.

I april, maj og juni er det muligt at svømme med de majestætiske hvalhajer, og året rundt kan man besøge det kendte Blue Hole, som ofte nævnes som et af de mest specielle dykkersteder i verden.

Vi har ikke selv prøvet det, men du kan læse mere om det (på engelsk) i denne guide om at scuba-dykke i Blue Hole i Belize.

Det er også muligt at leje kajakker i et par timer og udforske øens nordlige mangroveskov, der er hjem for et stort antal fugle.

Stemningen er afslappet i de mange boder ned til vandet på Caye Caulker. Her kan man købe enkel kunst, smykker og souvenirs.

Transport til Caye Caulker

Turen fra Belize City til Caye Caulker tager 30-45 minutter og koster 15 amerikanske dollar hver vej (ca. 100 kroner) eller 25 amerikanske dollar for en tur-retur-billet (ca. 165 kroner).

Fra færgeterminalen i Belize City er det nemt at få et overblik over de mange afgange, og da stort set alle taler engelsk, er det enkelt at spørge om hjælp.

Bådturen til Caye Caulker er generelt rolig, og bådene er store og moderne. Det er muligt både at sidde indenfor og udenfor på bådturen.

Velkommen til Caye Caulker! Sådan ser havnen ud, når man ankommer til øen.

Transport på øen

På Caye Caulker er der ingen biler, og i de fem dage, vi boede der, fungerede det fint at gå rundt på øen. Den er kun otte kilometer lang fra nord til syd og maksimum 1,6 kilometer bred fra øst til vest.

Det er dog muligt at leje cykler og golfvogne, hvis man får trætte fødder eller vil udforske lidt mere.

Caye Caulkers strande

Selvom Caye Caulker på mange måder er en caribisk bountyperle, er der ikke nogle deciderede strande på den lille ø.

Hele øen er i princippet dækket af sand, så flere steder kan man uden problemer slå en strandstol op og nyde solen. Der findes også hoteller med private “strande”, men hvis man forestiller sig kilometerlange hvide sandstrande, bliver man skuffet.

Det mest populære sted at hænge ud, sole og bade på øen er The Split – Caye Caulkers nordligste punkt. Herfra er der gode snorkelmuligheder, og baren The Lazy Lizard sælger kolde drinks.

The Split er især populært omkring solnedgang, hvor mange unge backpackere nyder en drink med fødderne i vandet.

Tag en dukkert eller hæng ud med en drink i solnedgangen ved The Split.

Overnatning

Da vi ankom til Caye Caulker havde vi ikke booket overnatning på forhånd.

Vi havde læst, at der er mange muligheder, men at Jeremiahs Inn var en af de billigere. Derfor gik vi målrettet mod stedet, og der var heldigvis et ledigt dobbeltværelse til os for 50 Belize dollar per nat (ca. 165 kroner).

Til prisen var værelset rummeligt, rent og hyggeligt, men den manglende aircondition gjorde, at nætterne blev meget varme.

Alexander peger på Jeremiahs Inn, som ligger ud til små hyggelige shops og masser af palmer.

Har man plads i budgettet, kan det bestemt anbefales at finde et hotel med mulighed for nedkøling, og der er masser af overnatningsmuligheder at vælge mellem på Caye Caulker.

Overnatning på øen og i resten af Belize er dog generelt dyrere end i de mellemamerikanske nabolande.

Af med skoene! På det charmerende Barefoot Caribe Hotel skal tæerne luftes.

Spisesteder på Caye Caulker

Der er mange gode spisesteder på Caye Caulker. Specialiteten er sæsonbestemt frisk fisk, hvor særligt hummeren er en forholdsvist billig delikatesse.

Øen byder på mad fra hele verden, inklusiv gode bud på både italiensk og arabisk mad, og hvis man ikke er klar til at gå i seng efter middagen, kan festen fortsætte på en af de mange barer, der spiller reggaemusik til den lyse morgen.

Errolyns House of Fry Jacks

Der er ingen grund til at lade dagens vigtigste måltid ruinere en, når man kan spise god morgenmad hos Errolyns House of Fry Jacks.

Fry jacks er friturestegt dej, som fyldes med forskellige kombinationer af ost, æg, bønner, oksekød og kylling. Resultatet er lækkert, og på Caye Caulker er det en af de billigste måder at blive mæt på.

Særligt en fry jack med æg, bønner og ost til 3,5 Belize dollar (ca. 12 kroner) kan anbefales.

Favoritmorgenmad på Caye Caulker: fry jack med æg, bønner og ost.

Maggie’s Sunset Kitchen

På solnedgangssiden af Caye Caulker ligger Maggie’s Sunset Kitchen som en gemt skat ud til vandet. Alle siddepladserne er udenfor, så man kan nyde udsigten ved aftentide, og hvis man er ekstra heldig, kan man sidde helt ned til kajen.

Stedet føles lokalt, har en afslappet vibe, og mad og service er i top. Der serveres blandt andet en fantastisk fisk med karry-kokos-sovs og caribiske kokosrejer – begge naturligvis med kokosris til.

Ice and Beans Coffee Shop

Som noget unikt kan man få økologisk belizisk dyrket kaffe hos Ice and Beans Coffee Shop, der også tilbyder læskende smoothies og nedkølende iskaffe.

I butikken deles der ofte gratis smagsprøver ud af frisklavede mini-donuts, som kan nydes på terrassen med havudsigt.

Fair priser, øens bedste kaffe og sød betjening gør, at man godt kan nå at blive stamkunde selv på et kort visit til Caye Caulker.

The Little Kitchen

The Little Kitchen ligger et par blokke fra øens mest populære gader og ville være svært at finde, hvis det ikke var for de mange små skilte undervejs. Det kan dog alligevel være nødvendigt at spørge om vej.

Fortvivl ikke, hvis du finder dig selv på meget lokale gader i din søgen efter restauranten – du er højst sandsynligt på rette spor!

Restauranten ligger på toppen af familiens hjem med god udsigt over øen, og servicen, maden og stemningen gør hurtigt op for, at det eksterne ikke er vildt indbydende.

Priserne er nogle af de laveste på øen, og især forretterne er gåturen værd.

Enjoy

Midt under middagen kom en krabbe gående ind på restauranten, og straks fløj de fleste fødder væk fra det sandede gulv. Kort efter kom krabben dog tilbage på kurs mod vandet, og alle gæster kunne ånde lettet op.

Da vi besøgte Enjoy, virkede det til, at gæsterne primært var turister – men det skal ikke tage noget fra den sjove stemning, de gode drinks og den sublime hummer.

Southside Pizza

Et af Caye Caulkers bedste bud på pizza er Southside Pizza, der serverer pizzaer som Screaming Eagle Pizza med chorizo, mozzarella, japapenos, rød peperfrugt, løg og stærk sovs og Heritage Softail Pizza med sort oliventapenade, artiskokhjerter, grøn peberfrugt, rødløg, tomater, feta og mozzarella.

I hummersæsonen kan man få et delikat stykke hummerpizza, og der kan også købes simple desserter samt øl, drinks og juice. Priserne for pizzaerne er i den høje ende.

The Creamery

I et sødt turkist hus på Front Street ligger The Creamery, hvor man købe frozen yoghurt og is, der er lavet i Belize City.

Priserne løber hurtigt op, men smagen er god og på en varm dag kan det være dejligt at nyde en is i skyggen på terrassen.

Ana’s Aladdin Cuisine

På Ana’s kan man få god frisklavet arabisk mad, der kan føles som et rart afbræk fra Caye Caulkers obligatoriske fisk, kylling og ris.

Menukortet er varieret og indeholder flere forretter, wraps og hovedretter. Vi delte en vegetarisk tallerken til 22 Belize dollar (ca. 72 kroner) med god hummus, babaganoush, falafel, tabouleh, dolme, oliven og pitastykker.

Il Pellicano – Cucina Italiana

Il Pellicano er en af øens mest date-venlige restauranter. Den grønne have er indbydende, og mange aftener er der rolig livemusik.

Der er mulighed for flere italienske klassikere som pizza, fisk, lasagne, pastaretter og caprese med frisk basilikum og mozzarella, hvoraf flere er vegetariske. Vil man have et afbræk fra rom og øl, kan man sågar få et glas vin for at fuldende den sydeuropæiske stemning.

Priserne på hovedretter starter omkring 30 Belize dollar (ca. 100 kroner), hvilket er lidt højere end øens gennemsnit. Kvaliteten på maden taget i betragtning er det dog meget rimeligt.

Reina’s

På Reina’s får man autentisk caribisk mad som jerk chicken, kreolske rejer og helt friskfanget fisk.

Spørger man de lokale, hvor man skal spise på øen, vil Reina’s være et populært svar – og med rette. Maden er lige til og smager fantastisk. Der er også god morgenmad.

Priser på hovedretter begynder ved 15 Belize dollar (ca. 50 kroner).

Kagedamen

Øens bedste desserter får man hos The Cake Lady, der stort set hver dag stiller et bord op på gaden og sælger hjemmelavet kage.

Ingredienser som kokos, chokolade, ananas og banan er i fast rotation, og rygtet siger, at de fleste der har prøvet en af hendes kager kommer igen næste dag.

Kort

Find de hoteller, restauranter og seværdigheder vi har skrevet om i artiklen på kortet herunder. Klik på ikonet øverst til venstre for at se en oversigt.

Vil du hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com, shoppe på Amazon eller tilmelde dig Airbnb.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak!

3 Kommentarer

 1. Two Danes On Tour

  Tak for en rigtig god liste af spisesteder på Caye Caulker. Vi har været der flere gange før (sidst i 2015), og glæder os usigelig meget til at gense øen til sommer. Vi vil uden tvivl tjekke nogle af restauranterne ud, som I har skrevet om her. Og meget sjovt, så er det nogle andre steder, som vi husker at have besøgt.

  Hygge hejsa
  Rasmus og Anne Marie/Two Danes On Tour

  Svar
  • Alexander & Victoria

   Dejligt at I kunne bruge det I to! Ja, der er faktisk en hel del spisesteder at vælge mellem, især øens størrelse taget i betragtning 🙂 Det lyder super skønt, at I skal dertil igen til sommer! Hils de søde havskildpadder 😉

   Bedste hilsner Victoria

   Svar
   • Two Danes On Tour

    Vi skal nok hilse både skildpadder og hajer – og så håber vi også at få lov til at se en søko. De er så nuttede og helt igennem elskelige 🙂

    Tjek lige denne sejltur ud, som vi tog fra Caye Caulker sidst vi var der. Det når vi desværre ikke denne gang.
    http://twodanesontour.com/2015/07/raggamuffin-tours/

    God vind
    Anne Marie

    Svar

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du med ombord?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste artikler med inspiration og rejseråd leveret direkte i indbakken ♡