Nusa Penida Rejseguide: 10 bedste strande & seværdigheder
Alt hvad du skal vide, inklusiv hvad man skal se, hvor man skal bo og masser af billeder af den dramatiske øHej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere om os her. |
En ø fuld af eventyr
Nusa Penida ligger kun en kort 30-minutters speedbådstur fra Bali, men alligevel er der en verden til forskel fra travlheden på Balis sydkyst.
Det er først nogenlunde for nylig, at turismen for alvor har taget fat på Nusa Penida (i hvert fald sammenlignet med Bali), og det er tydeligt, at infrastrukturen ikke er fuldt udviklet endnu. Heldigvis!
Masser af dagsturister tager turen over vandet, men hvis man vælger at overnatte på øen, kan man være heldig at opleve turist-hotspots som Broken Beach, Kelingking Beach og Diamond Beach på en meget hyggeligere, mindre travl måde ved solopgang eller solnedgang.
Vi boede 4 nætter på Nusa Penida og elskede, at vi kunne tage det langsomt og opleve seværdighederne i et roligt tempo.
I denne rejseguide til Nusa Penida deler vi de bedste seværdigheder og oplevelser, hvordan man bedst ser dem, hvornår man skal besøge øen, hvor man skal bo, vores bedste tips samt masser af billeder.
Vores favoritter: Hvor skal man bo på Nusa Penida?
- Luksus: Maua Nusa Penida – Sandsynligvis øens mest luksuriøse sted at bo i en villa med privat pool.
- Værdi for pengene: Mambo Hill Resort – Lækre boho-værelser ud til pool med udsigt og fremragende anmeldelser.
- Budget: WK Gamat – Vi nød at bo her på Nusa Penida. Ud fra anmeldelserne ser det dog ud til, at hotellet ikke er blevet vildt godt vedligeholdt siden.
- Budget: You & We House – Vi boede her for at være tæt på Diamond Beach til solopgang.
Søg efter de billigste og bedste hoteller på Nusa Penida her.
Indholdsfortegnelse:
- Hvorfor skal man besøge Nusa Penida?
- Kort over Nusa Penida
- De bedste oplevelser og seværdigheder på Nusa Penida
- Hvor skal man bo på Nusa Penida?
- Hvor mange dage skal man bruge på Nusa Penida?
- Hvornår skal man besøge Nusa Penida?
- Sådan kommer man rundt på Nusa Penida
- Sådan kommer man til Nusa Penida
- Vores bedste tips til at besøge Nusa Penida
Hvorfor skal man besøge Nusa Penida?
Nusa Penida er spektakulær!
De sydlige og østlige kyster har stejle klippesider med drop på hundredvis af meter, masser af udsigtspunkter og bugter med azurblåt vand. På trods af nærheden til Bali er Nusa Penida alligevel geografisk meget anderledes.
Kelingking Beach (eller T-Rex som stranden populært kaldes) er Nusa Penidas absolutte højdepunkt, og selv hvis man ikke ønsker at klatre ned til stranden ad de stejle “trapper”, er udsigten fra toppen i sig selv turen til øen værd.
Broken Beach er en anden sej naturoplevelse på vestkysten, og tæt på finder man den lidt farlige, men fascinerende, naturlige pool Angel’s Billabong.
Atuh Beach og Diamond Beach på østkysten forundrer med særlige klippeformationer i det perfekte vand og smukke solopgange.
De bedste udsigter
Nusa Penida må have nogle af de mest storslåede udsigter, der findes i Sydøstasien – hvilket også tiltrækker en del turister i løbet af dagen.
For at komme til de episke seværdigheder er man af og til nødt til at navigere gennem stejle, hullede veje, der ikke er så velegnede til scooter-nybegyndere.
Der er brug for tålmodighed og is i maven – hvilket øger eventyrsfølelsen af at besøge Nusa Penida nu, før øen bliver fuldt udviklet.
Snorkling og små landsbyer
Vandet er ikke kun smukt fra stranden – der gemmer sig en rig verden under havoverfladen. Noget af regionens bedste snorkling findes nemlig ud for Nusa Penida og de to mindre naboøer Nusa Lembongan og Nusa Ceningan.
Begiver man sig lidt væk fra kysten, finder man små landsbyer, hvor lokale beboere er glade for at smile og vinke, og tager man længere ind på øen, kan man blandt andet se jungleudsigter og sjove bakker kaldet Teletubbies Hills.
Alt i alt er Nusa Penida et paradis for eventyrelskere med uendelige muligheder for at komme væk fra civilisationen, vandre på trapper skåret ind i klipper og opleve prangende natur.
Få et glimt af det hele i vores rejsevideo herunder.
Kort over Nusa Penida
Nusa Penida er med sine 202,8 km² væsentligt større end naboøerne Nusa Lembongan og Nusa Ceningan. Nusa Penida er dog meget mindre end Balis 5.780 km².
Man ankommer typisk først til den nordvestlige del af Nusa Penida ved havnen Toyapakeh. De største (ikke særlig store…) byer findes på den nordlige del af øen.
En ringvej strækker sig rundt om Nusa Penida. Østpå følger vejen kysten indtil den sydøstligste del, hvor den går ind til midten af øen igen og hele vejen op til Toyapakeh.
Kører man væk fra denne vej, begynder de ægte eventyr på Nusa Penida.
De bedste oplevelser og seværdigheder på Nusa Penida
Her har vi samlet nogle af de flotteste strande, udsigtspunkter og andre ting at lave på Nusa Penida.
1. Kelingking Beach
Vi blev blæst bagover af Kelingking Beach på Nusa Penidas vestkyst.
Udsigtspunktet til den klippeformede T-Rex er det mest ikoniske sted på Nusa Penida med god grund. Det er virkelig en vild kystlinje.
For at være der som de første kom vi virkelig tidligt om morgenen, og det var skønt at gå rundt og se de forskellige udsigtspunkter ud til vandet. Vi gik hele vejen ned ad den stejle “trappe”, som ikke alle steder er lige behagelig. Man skal i hvert fald ikke være dårligt gående, og det kan anbefales at have godt fodtøj på.
Selve stranden er enormt flot, men det frarådes at bade, da bølgerne er vilde, og strømmen kan være stærk. I den anden ende end trappen er der en lille grotte, hvor man kan søge ly for solen.
Da vi kom op igen, var der kommet væsentligt flere mennesker til Kelingking Beach. Trappen var mere proppet for både dem, der gik ned og op, og der var kø til mange af de gode fotospots.
Det virkede især til at være dagsturister, så hvis du bor på Nusa Penida og har mulighed for at komme før de store menneskemængder, er det værd at stå tidligt op. Hvis du kommer på en dagstur, er det godt at være klar over, at du nok ikke får hverken udsigterne eller stranden for dig selv…
Uanset er det et must-do at besøge Kelingking Beach på Nusa Penida!
Læs vores store guide til Kelingking Beach (på engelsk) og bliv klogere på, hvad man kan forvente, hvordan man kommer dertil og meget mere.
2. Broken Beach & Angel’s Billabong
Broken Beach og Angel’s Billabong er to naturvidundere på Nusa Penidas vestkyst.
Angel’s Billabong er en lille, men utrolig smuk naturlig pool, mens Broken Beach er en meget større (omend utilgængelig) pool med en strand og et hul i klipperne, hvor bølgerne kommer i.
De to attraktioner er kun få minutters gang fra hinanden.
Læs vores guide til Broken Beach & Angel’s Billabong (på engelsk) og lær alt om hvad man kan forvente, hvordan man kommer dertil (og hvordan man undgår at blive revet ud på havet af bølgerne!)
Tag afsted med ro i maven til Indonesiens populære ferie-ø
Læs mere3. Atuh Beach
Stranden Atuh Beach ligger på Nusa Penidas østkyst, og den er kendt for de særlige klippeformationer i vandet – inklusive en stenbue.
Stranden er tidevandsbestemt, så det er afgørende at komme forbi ved højvande, medmindre du bedre kan lide sten end azurblåt vand. Ved højvande kan man sagtens svømme på stranden.
Få meter fra havet kan man slappe af i liggestole og sækkestole. De står foran en lang række lokale restauranter, som tilbyder kokosnødder, kolde drikke og indonesisk mad.
Da vi besøgte Atuh Beach, fik vi to kokosnødder, nasi goreng og mie goreng (stegte ris og nudler) for under 50 kroneri alt.
Eftersom der er stejle klipper på begge sider af stranden, kan man komme til Atuh Beach fra to forskellige parkeringspladser.
Gåturen derned er ikke særlig svær – slet ikke i forhold til andre strande på øen.
Vi parkerede ved den sydlige parkeringsplads, som også giver adgang til Diamond Beach.
4. Diamond Beach
Diamond Beach er en af de mest imponerende strande, vi nogensinde har set. Den er så smuk!
Hvis du har tid til at besøge Nusa Penidas østkyst (og det bør du!), er Diamond Beach det absolutte højdepunkt.
Vejen derned tager lidt tid, men det er en bedre trappe end den til Kelingking Beach, og udsigten til de diamantformede klipper i havet og det hvide sand er fantastisk.
Stranden er dog ikke oplagt til svømning – faktisk frarådes det kraftigt på grund af de vilde bølger.
Atuh Beach, som ligger blot et par minutters gang væk, er bedre til det formål.
Læs vores guide til Diamond Beach (på engelsk) og få mere at vide om stranden, hvad man kan forvente og se masser af billeder.
5. Crystal Bay
Vejen til Crystal Bay er asfalteret, hvilket gør den en del nemmere at nå end nogle af de andre strande på øen.
Det er også herfra at mange snorkling- og dykkerture starter, hvilket gør det til et ret travlt sted.
Beliggende på øens vestkyst er det et perfekt sted at se det daglige solnedgangsshow, og den lille ø i bugten tilføjer lidt ekstra til den allerede skønne udsigt.
Vi besøgte stranden om eftermiddagen og slappede af i et par timer på en liggestol og så solnedgangen. Masser af lokale legede i vandet, og stemningen var meget livlig.
Bølgerne var ret store, men Crystal Bay er mere badevenlig end nogle af Nusa Penidas andre strande.
Man finder selvfølgelig også lokale restauranter, der sælger kokosnødder, Bintang-øl og nasi goreng langs stranden.
Få overblikket og planlæg den perfekte tur
Læs mere6. Teletubbies Hills
Teletubbies Hills (Bukit Teletubbies på indonesisk) er mere et landskab end et enkelt højdepunkt, men lad ikke det fjollede navn skræmme dig væk.
Hvis du vil se en anden side af Nusa Penida, er Teletubbies-bakkerne et ganske særligt syn med de runde former.
Vi besøgte bakkerne ved solnedgang og nød at udforske området til fods. Det mindede os meget om Chocolate Hills på Bohol i Filippinerne.
Der er absolut ingen turistfaciliteter her, og det meste af jorden er faktisk landbrug, så husk at træde forsigtigt og at respektere de lokale når du går rundt.
7. Vær frivillig
Friends of the National Parks Foundation administrerer samfundsudviklingsprogrammer og holistisk bevaring af Nusa Penida.
Hvis du har tid til at give en hånd med, er det en rigtig fed måde at blive involveret og hjælpe øen på.
Et af deres nøgleprojekter er beskyttelse af en af verdens mest truede fuglearter – den endemiske Bali-stær.
FNPF administrerer også et Sea Turtle Saver-program for truede havskildpadder.
Læs mere om frivilligt arbejde hos Friends of the National Parks Foundation på Nusa Penida her.
8. Snorkling og dykning
Vi prioriterede oplevelser på land, og fik faktisk aldrig begivet os ud i at se livet under havoverfladen – men det skulle angiveligt være virkelig godt.
Turoperatører, dykkerbutikker og hoteller over hele øen kan hjælpe dig med at arrangere en tur.
Djævlerokker (manta rays) er den helt store attraktion, men spørg gerne ind til virksomhedens etik i forhold til at opleve dem tæt på.
Ligesom med turene for at se delfiner i Lovina på Bali fik vi det indtryk, at turist-selfies nogle gange bliver prioriteret højere end dyrevelfærd og at undgå havforurening.
Hvis du vælger at tage på en tur, så jag aldrig dyrene og lad dem i stedet komme til dig.
Reklame
9. Templer
Ligesom på Bali praktiserer folket på Nusa Penida overvejende en form for buddhistisk hinduisme.
Nusa Penida er kendt som stedet, hvor man skiller sig af med “bad spirits”, altså onde ånder, men vi følte nu heldigvis ingen mørk magi. Det er dog en af grundene til, at turismen på øen er steget i de senere år.
Der er adskillige templer spredt rundt på Nusa Penida, som giver et indblik i det daglige liv med ceremonier og bøn.
Hvis du besøger Bali på samme tur, som du besøger Nusa Penida (hvilket de fleste gør), vil vi ikke fremhæve at besøge templerne her som et must-do, men når man alligevel passerer dem langs vejen, kan man stoppe og kigge hurtigt. De er typisk flot udskåret og dekoreret.
Der er to templer på øen, som især er interessante. Goa Giri Putri-templet er et unikt tempel, fordi det er skåret ind i en grotte. Det ser ret sejt ud.
Det hellige vandtempel ved Peguyangan-vandfaldet er ikke så imponerende i sig selv, men dets placering ved havet er flot. Og de blå trapper derned er fotogene.
10. Andre seværdigheder
Nusa Penida er en stor ø, og der er meget mere at udforske end det, vi har nævnt her – inklusiv masser af både navngivne og unavngivne udsigtspunkter langs kysten.
Thousand Island Viewpoint (Pulau Seribu på indonesisk) er berømt, men vi snød lidt og så udsigten fra vores drone, da vi fløj ved Diamond Beach. Det er her, det kendte og meget fotograferede Airbnb-træhus ligger.
Saren Cliff Viewpoint og Banah Cliffs er to andre spektakulære udsigtspunkter.
Hvis man er endnu mere eventyrlysten, kan man overveje at tage til Seganing Falls og Tembeling Beach.
Hvor skal man bo på Nusa Penida?
I hvilket område skal man bo på Nusa Penida?
Hvor man skal bo på Nusa Penida kommer helt an på, hvad man godt kunne tænke sig at lave på øen. På grund af den manglende infrastruktur kan det i hvert fald være en god idé at bo tæt på de steder, man gerne vil opleve.
Det skal dog bemærkes, at madmulighederne generelt er bedst omkring havnen i Toyapakeh i nordvest og i hovedbyen Sampalan lidt længere mod øst.
Hvis det ikke er en prioritet for dig at være den første på et sted til solopgang (eller du ikke har noget imod at vågne virkelig tidligt), kan du nemt bruge alle dine nætter på ét sted på Nusa Penida, da øen ikke er så stor at køre rundt på.
Hvor vi boede på Nusa Penida
Vi boede i to nætter på WK Gamat (reklamelink) på Nusa Penidas vestlige side, hvilket gjorde at vi var tætte på Broken Beach og Kelingking Beach.
Vi boede derefter to nætter på den østlige side på You & We House (reklamelink), så køreturen til Diamond Beach (hvor vi gerne ville opleve solopgangen) ikke var så lang.
Søg efter de billigste og bedste hoteller på Nusa Penida her (reklamelink).
Luksus
Maua Nusa Penida – Private villaer med pool
Maua Nusa Penida er sandsynligvis det bedste bud på et luksuriøst hotel på Nusa Penida.
Deres et- og to-værelsesvillaer er indrettet i en moderne stil og har private pools med flotte udsigter.
Resortet ligger på den nordvestlige del af øen tæt på Crystal Bay, og der er både en spa, restaurant og et fitnesscenter på stedet.
Tjek priser og tilgængelighed på Maua Nusa Penida (reklamelink).
Pramana Natura Nusa Penida – Stilfulde rum og infinity pool
En anden mulighed for et lidt mere overdådigt sted er Pramana Natura Nusa Penida, der ligeledes ligger på den nordvestlige del af øen tæt på havnen og i kort køreafstand til attraktionerne på vestsiden.
Fra hotellets infinity pool med havudsigt kan man nyde smukke solnedgange, og der er også både en restaurant og en spa.
Deres indonesiske indretning har lånt lidt fra den sydeuropæiske stil, og vi synes, det er et af de flottere steder at bo på Nusa Penida.
Tjek priser og tilgængelighed på Pramana Natura Nusa Penida (reklamelink).
Værdi for pengene
Mambo Hill Resort – Boho-værelser med udsigt
Fra de lyse boho-værelser på Mambo Hill Resort kan man hoppe direkte i poolen, hvorfra der er udsigt over grøn vegetation og havet i det fjerne.
Beliggende på den nordlige del af Nusa Penida er hotellet tæt på havnen, og det får fremragende anmeldelser – især med fokus på det søde personale og den gode atmosfære.
Tjek priser og tilgængelighed på Mambo Hill Resort (reklamelink).
Budget
WK Gamat
WK Gamat ligger et par minutters kørsel nede ad en grusvej, så det er en god idé at have egen scooter. Til gengæld føler man også virkelig øens ro her.
Hotellet ligger i et landligt område med en charmerende udsigt (og de lyde, der hører med).
Vi boede her i 2019 og efter en dag med udforskning af øen, var det skønt at slappe af ved poolen. Værelset havde en komfortabel dobbeltseng, et skrivebord, wifi, aircondition og et tagløst privat badeværelse (som mange andre steder på Bali).
På nogle af de nyeste anmeldelser kan vi se, at det måske ikke er så vedligeholdt længere, men da vi var der, var personalet super søde, og vi følte, at vi fik meget for pengene.
WK Gamat ligger på Nusa Penidas vestlige del, omkring 45 minutters kørsel fra Kelingking Beach og kun 15 minutter fra havnen.
Tjek priser og tilgængelighed hos WK Gamat (reklamelink).
You & We House
You & We House ligger i en lille landsby (kun 30 minutter fra Diamond Beach), hvor de lokale stadig ser på udlændinge som sjældenheder og smiler og vinker ivrigt.
Der sker ikke ret meget her i forhold til butikker og restauranter, så det er et must at have sit eget transportmiddel til at komme til andre dele af Nusa Penida.
Til gengæld får man billige dobbeltværelser med A/C, wifi og private badeværelser – og der er endda pool og morgenmad.
Tip: Da vi selv kørte til hotellet, gav Google Maps os nogle mærkelige vejvisninger, og vi endte med at køre gennem nogle smalle gange mellem de lokale huse. Det skal man ikke – insister på at køre på den bredere vej og spørg de lokale om vej, hvis du får brug for det. Drej blot til højre ved volleyballbanen og følg vejen i to minutter.
Tjek priser og tilgængelighed hos You & We House (reklamelink).
Hvor mange dage skal man bruge på Nusa Penida?
Hvor længe man skal blive på Nusa Penida afhænger helt af, hvor mange aktiviteter man vil lave og det tempo, man ønsker at se det hele i.
Der er nemlig nok at lave.
Hvis du har tid på din ferie, vil vi helt klart anbefale, at du overnatter på øen, men der er også dagsture fra Bali.
Dagsture fra Bali dækker normalt enten:
- En vestlig tur med Angel’s Billabong, Broken Beach og Kelingking Beach.
- En østlig tur med Atuh Beach, Diamond Beach og Thousands Islands-udsigtspunktet.
- Eller fokuser helt på snorkling eller dykning.
Hvis du vil opleve mere end blot én af de tre muligheder (og det synes vi bestemt, du skal!), giver det mening at overnatte på Nusa Penida.
At sove på øen mindst én nat er også en god idé, hvis du vil opleve de store attraktioner ved solopgang eller solnedgang uden alle dagsturisterne, hvilket giver meget roligere og smukkere oplevelser.
Reklame
Nusa Penida-rejseforslag
Selvom vi virkelig nød at bo fire nætter på Nusa Penida, er det bestemt ikke nødvendigt for at se højdepunkterne på øen.
Hvis du ankommer tidligt den første dag og tager afsted sent den sidste dag, kan du pakke en masse oplevelser ind på enten en, to eller tre nætter på Nusa Penida.
Hvis du vil se seværdighederne og udsigtspunkterne, når lyset er bedst (og der er færrest mennesker), så planlæg efter hvor du vil være til solopgang og solnedgang hver dag.
Har du planer om at snorkle eller dykke? Så skal det selvfølgelig også medregnes i tidsplanen.
En nat på Nusa Penida
Med én nat ville vi vælge at tage til Broken Beach og Angel’s Billabong i løbet af dagen og derefter tage til Kelingking Beach om eftermiddagen og blive til solnedgang.
Næste morgen vil vi anbefale at tage til Diamond Beach ved solopgang.
To nætter på Nusa Penida
Med et ophold på to nætter på Nusa Penida kan du blive omkring Diamond Beach i længere tid og hænge ud på nabostranden Atuh Beach på dag 2 – eller udforske nogle af udsigtspunkterne på østkysten resten af dagen og blive indtil solnedgang.
Hvis du har fået nok af strande, så tag den korte køretur til de sjove bakker kaldet Teletubbies Hills.
Tre nætter (eller mere) på Nusa Penida
Tre nætter på Nusa Penida bør være tid nok for de fleste til at se øens bedste seværdigheder.
Du kan vælge noget af det, du helst vil opleve og bruge en hel dag på det (for eksempel Kelingking Beach og/eller Diamond Beach), eller du kan prøve at nå så meget som muligt, hvis du kan overskue et hurtigere tempo.
Med tre nætter er det helt sikkert muligt at se alt, hvad vi har skrevet om i denne guide + mere!
Vi valgte at tage det ret langsomt med vores fire nætter og brugte også tid på at slappe af ved poolen og spise lækre måltider.
Hvornår skal man besøge Nusa Penida?
Generelt kan Nusa Penida og de mange seværdigheder besøges året rundt.
Hele året svinger gennemsnitstemperaturen omkring 27°C om dagen og 22°C om natten. Med andre ord er det et meget behageligt klima!
Årstiderne kan groft sagt opdeles i en tørsæson og en regntid.
Læs mere om vejret i vores guide “Hvornår skal man rejse til Bali? – Det bedste vejr & forskellene på sæsonerne“. Vejrmønstrene på Bali og Nusa Penida minder en hel del om hinanden.
Den tørre sæson
Den tørre sæson er også højsæsonen på Bali og de omkringliggende øer, og den strækker sig fra omkring maj til oktober.
Juli og august er de mest populære måneder at rejse til Nusa Penida.
I de måneder kan man forvente masser af sol, lidt lavere (og behageligere!) temperaturer samt relativt lidt regn.
December og januar er også populære måneder på grund af juleferien og nytår.
Bliv klogere på hvornår det er bedst at rejse til Bali i Indonesien
Læs mereRegnsæson
Nusa Penida er vådest fra november til april, og der falder normalt mest regn i januar og februar.
Fortvivl ikke hvis du besøger Nusa Penida i regntiden; priserne på overnatning er lavere, og der vil være færre turister, som besøger øen.
Regnskyllene er generelt korte og intense, og efterfølges typisk af solskin.
Sådan kommer man rundt på Nusa Penida
Der er ingen offentlig transport på Nusa Penida, så for at komme rundt på øen skal man arrangere sin egen transportform.
Tager du på en dagstur fra Bali, vil en chauffør typisk være inkluderet i prisen.
Arrangerer man selv en bil med chauffør (inklusiv benzin) vil det normalt koste omkring 600.000-800.000 IDR per dag (~ 300-400 kroner).
Hvis du har mod på det, er den bedste mulighed at leje en scooter selv. Det er som regel ikke ret dyrt, og det giver fleksibilitet.
Det er den mest almindelige måde at komme rundt på.
Lej en scooter på Nusa Penida
Scootere kan lejes fra havnen, når man ankommer, og som regel kan det også lade sig gøre gennem ens hotel.
Vi betalte 300.000 IDR for 4 dages leje (75.000 IDR per dag ~ 37 kroner).
Vi har hørt om lejepriser mellem 70.000 og 100.000 IDR per dag (~ 35-50 kroner), så man kan ikke forvente, at priserne er så lave som på Bali. Ofte kan man få rabat på at leje scooter i mere end én dag.
Vejforholdene på Nusa Penida er også ret vilde, så vi kan godt forstå, hvis scooterne skal vedligeholdes en del.
Den første fyr, vi snakkede med på havnen, havde ingen hjelme, så vi gik et par meter længere, og den næste var ivrig efter at hjælpe.
At “der ikke er politi på øen” er ikke en god grund til at lade være med at bruge hjelm. Alle kan komme ud for ulykker – især på dårlige veje – så vi vil helt klart anbefale, at man bruger hjelm, hvis man selv kører scooter på Nusa Penida.
Sådan kommer man rundt på øen og i byerne (inklusiv priser)
Læs mereScooterkørsel på Nusa Penida
Hovedvejene på øen er asfalterede og i god stand.
Når man først kører væk fra de veje, bliver det dog rigtig interessant… De mindre veje er nemlig smalle, hullede og udfordrende at køre på.
Hvis du aldrig har kørt på scooter før, eller du føler dig utilpas med en blanding af store huller, grus og hældninger, vil vi anbefale, at man lejer en bil med chauffør i stedet for en scooter.
Hvis du tænker, at det lyder som et eventyr, du er frisk på, kan du godt glæde dig – for det er noget af en oplevelse.
Den værste vej vi stødte på, var passende nok den, der førte til Broken Beach (og Angel’s Billabong).
Det var mindre stressende at køre til Kelingking Beach, men stadig en del sværere end vejen til Atuh Beach og Diamond Beach på øens østside.
Trafikken på Nusa Penida
Udover de dårlige vejforhold skal man håndtere den modkørende trafik, når man selv kører på Nusa Penida.
SUV’er drøner rundt på øen med turister, og de sænker ikke nødvendigvis farten, bare fordi vejen smaller sig ind – og det bliver scooterne, der skal vige for de store biler.
Det gælder især i dagstimerne, hvor dem der er på besøg én enkelt dag fra Bali skal køres rundt for at se så meget som muligt.
Hvis man kører langsomt, ekstra opmærksomt og ikke-aggressivt, især rundt i de snævre sving, skal man nok få det sjovt med at udforske Nusa Penida på scooter.
Når først man er på Nusa Penidas østlige side, er der langt mindre trafik, og det er faktisk hyggeligt at køre (og løbe!) her.
Sådan kommer man til Nusa Penida
Der er ingen lufthavn på øen, så den eneste måde at komme til Nusa Penida er med båd.
Den mest almindelige mulighed er at tage en speedbåd fra havnen i Sanur på den sydlige del af Bali.
Det er også muligt at sejle fra Lombok (og Gili-øerne), fra Nusa Lembongan eller Nusa Ceningan for at komme til Nusa Penida.
Alt hvad du skal vide om Gili Meno, inklusiv hvor du skal bo, hvad du skal lave og vores bedste tips til den lille ø tæt på Bali
Læs mereSådan kommer man fra Bali til Nusa Penida
Turen fra Bali til Nusa Penida med speedbåd tager kun omkring 30 minutter, hvilket gør det muligt at besøge øen på en dagstur – men vi klart vil anbefale, at man bliver et par nætter.
Der er masser af bådselskaber, som udbyder turen med forskellige priser og standarder.
Bestiller man sin bådtur på forhånd, inkluderer det normalt også en form for transport til havnen i Sanur og måske endda transport til dit hotel på Nusa Penida. Vær sikker på hvad der er inkluderet, når du booker hos et selskab.
Man kan også bare dukke op i Sanur og bestille en bådbillet, men der kan godt være travlt, og nogle gange skal man vente lidt for at komme med en båd – især i højsæsonen.
Reklame
Vores personlige oplevelse
Vi sejlede med Crown Fast Cruises til Nusa Penida i 2019.
Aftenen før vi tog afsted, ringede vi til dem og arrangerede detaljerne gennem WhatsApp. Deres engelsk var fremragende.
For en retur-billet betalte vi 600.000 IDR hver (~ 300 kroner). Vi betalte desuden 150.000 IDR ekstra for transport til og fra havnen, hvilket gjorde at den samlede pris for os begge blev 1.500.000 IDR (~ 750 kroner) fra vores hotel i Canggu til Nusa Penida og tilbage.
Afhentning er gratis gennem nogle selskaber.
Vi følte os trygge med Crown Fast Cruises og kan sagtens anbefale dem. Båden var i god stand, sæderne var komfortable, og der var redningsveste nok til alle ombord.
Sejlturene kan sikkert både være billigere og dyrere afhængigt af selskabet, og hvor længe man bestiller i forvejen.
Oplevelsen ved havnen i Sanur
Efter en trafikfyldt rejse til Sanur fra Canggu, blev vi ført til Crown Fast Cruises lille udendørs “kontor” på havnen.
Her blev vi tjekket ind af en sød dame, som bekræftede vores rejseplan.
Derefter ventede vi omkring 30 minutter, før vi rent faktisk tog afsted. Der er stole i skyggen.
På havnen i Sanur er der små caféer med drikkevarer, og det er muligt at betale for toilet- og badefaciliteter.
Vær opmærksom på at der ikke er nogen mole, hvis du sejler med speedbåd fra Sanur til Nusa Penida. Man skal gå gennem vandet til knæene for at komme ud til båden, så man kan godt forvente at blive lidt våd. Bagagen bæres derud og bliver ikke våd.
Læs vores store rejseguide til Sanur her.
Alt hvad du skal vide om Sanur på Bali, inklusiv hvad man skal se, hvor man skal bo og vores bedste tips til strandbyen
Læs mereAndre måder at komme fra Bali til Nusa Penida på
Offentlig færge
Vi har hørt, at der er en offentlig færge, som transporterer mennesker, biler og varer mellem Bali og Nusa Penida.
Den afgår fra Padang Bai, tager 1-2 timer og koster omkring 40.000 IDR (~ 20 kroner).
Man kan medbringe sin egen scooter for omkring 50.000 IDR (~ 25 kroner).
Så vidt vi ved, er der ikke en helt fast tidsplan for færgen, så det er måske mest en mulighed for de meget fleksible og budgetorienterede.
Fra Tribuana/Kusamba
Speedbåde sejler også til Nusa Penida fra Pelabuhan Tribuana i Kusamba på Bali.
Det kan være mere praktisk, hvis man bor på Østbali.
Turen herfra tager også omkring 30 minutter.
Bali – Nusa Lembongan – Nusa Penida
Da der er masser af både, som sejler fra Bali til Nusa Lembongan, er det også en mulighed at sejle hertil først.
Turen fra Nusa Lembongan til Nusa Penida med båd er kun på 10-15 minutter.
Det burde være muligt at arrangere at ankomme fra Bali til den ene ø og tage tilbage fra den anden. Snak med turoperatøren om det, hvis du vil rejse sådan.
Vores bedste tips til at besøge Nusa Penida
- Affald er desværre et kæmpe problem på Nusa Penida. Gør hvad du kan for at reducere din egen miljøpåvirkning ved at minimere brugen af engangsplastik, mens du er på øen.
- Stikkontakterne på Nusa Penida har generelt to runde ben, der passer til de fleste danske stik. Standardspændingen er 220 volt.
- Medbring indonesiske rupiah i kontanter (helst også i små sedler). Kreditkort accepteres kun få steder. Hæveautomater kan findes rundt omkring på Nusa Penida, men vi ville ikke være afhængige af dem.
- Sørg for at booke overnatning i god tid hvis du rejser i højsæsonen (juli, august og december til marts). Der vil altid være ledige senge, men mange af de bedste overnatningssteder bliver fuldt bookede.
- Solen er kraftig. Husk solcreme, solhat og at blive i skyggen i de farlige timer midt på dagen.
- Medbring gode sko hvis du har tænkt dig at gå (klatre!) ned til Kelingking Beach.
- Wifi-forbindelsen på Nusa Penida er ikke fantastisk. De fleste steder er det ikke engang særlig godt…
- Nusa Penida er utroligt naturskøn. Sørg for at medbringe et godt kamera! Her er en guide til det udstyr, vi bruger.
Kamera, objektiver, drone og andet tilbehør vi bruger til at skabe rejseindhold i høj kvalitet
Læs mereTak for at læse med
Tak skal du have for at læse vores guide til Nusa Penida. Vi håber, at den har været brugbar.
Hvad synes du om øen?
Hvis du har nogle spørgsmål til Nusa Penida, så stil dem gerne nede i kommentarerne – så hjælper vi så hurtigt, vi kan.
Og har du allerede været på Nusa Penida, ville det være vildt fedt at høre dine bedste tips.
Du kan også se alle vores guider til Bali her.
Vil du hjælpe os?
Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo og booke overnatning på Hotels.com eller på Booking.com.
Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.
Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.
Tusind tak!
Indsend Kommentar