fbpx

Manila: 5 hyggelige kaffebarer i Makati

Specialkaffen trives i Filippinernes hektiske hovedstad
Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere om os her.

Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere.

I midten af et næsten to måneders ophold i Filippinerne, havde vi et par dage i den travle hovedstad Manila.

Mens vi boede i forretningsområdet Makati, skulle kaffefixet naturligvis stilles, og heldigvis viste der sig at være en hel del muligheder for god håndbryg og dertilhørende snacks i nærheden.

Hipsterfaktoren var i top på flere af caféerne, og det var skønt at kunne sætte sig ind på de små kaffeoaser og drikke single estate-kaffe i sikkerhed fra storbyens mylder.

Her er fem hyggelige kaffebarer, vi kan anbefale. Nederst i artiklen kan du se, hvilke kriterier vi bedømmer efter samt finde alle stederne på et kort.

Habitual Coffee

Vi besøgte Habitual Coffee den første morgen i Manila. Caféen ligger lidt gemt væk fra vejen i en lagerbygning, der også huser en Crossfit-filial samt en triatlonbutik.

Habitual Coffee opereres og ejes af AeroPress-mesteren Kaye Ong, som med sine to x-kromosomer skiller sig lidt ud fra sine mange mandlige barista-kolleger.

Indretningen er bar med betonvægge og rå metaldetaljer, som står i flot kontrast til de mørke træborde, stilfulde porcelænskopper og fashionable magasiner.

Vi fik en god filippinsk single estate AeroPress, en filippinsk latte (med fin latteart) samt en lækker cookie. Den filippinske kaffe var overraskende god, og udover kaffe og kage bliver der til frokost serveret simple pastaretter.

2135 Chino Roces Avenue, Legazpi Village, Makati, Metro Manila

Yardstick Coffee

På trods af et lidt børnehaveagtigt interiør viste Yardstick Coffee sig at være en af Makatis bedste bud på god third wave-kaffe, lækker mad og spændende desserter.

Vi delte en yderst elegant og ekstra fermenteret filterkaffe fra Colombia samt to skiver brød med pocherede æg og rå laks. På den store menu er der flere specielle te-sorter, ris- og pastaretter, morgenmad, vafler og bagværk.

Yardstick Coffee rister selv bønnerne, og afholder dagligt kurser i blandt andet latteart, smagning af specialkaffe, og hvordan man kan lave god espresso derhjemme.

Stemningen i caféen var ikke lige så personlig og hjemlig som nogle af de andre på listen, men kvaliteten på deres produkter var i top.

Universal LMS Building, 106 Esteban street, Legazpi Village, Makati, Metro Manila

Toby’s Estate

I 2001 åbnede den tidligere advokat Toby Smith den første Toby’s i sin mors garage i Sydney, og siden har kæden åbnet caféer i resten af Australien samt i storbyer såsom New York og Manila.

Toby ejer selv en kaffeplantage i Panama, men serverer også kaffe fra Kenya og Filippinerne. Toby’s Estate er fortalere for Direct Trade-modellen og bæredygtig kaffe i det hele taget.

Hos Makati-filialen fik vi en house blend espresso med en god og kraftig syrlig smag. Det er også muligt at få flere lette frokostanretninger, morgenmad, vafler og kager.

Vi besøgte Toby’s Estate ved Senta Condominium, 140 Legazpi street, Legaspi Village, Makati, Metro Manila, men der er også tre andre kaffebarer i Makati.

Local Edition

Uligt de fire andre kaffebarer på denne liste, kan Local Edition ikke falde ind under third-wave-kategorien, men caféen er alligevel et populært sted at hygge eller arbejde.

Kaffen skilte sig ikke synderligt ud, vi frøs i den alt for kolde aircondition og de to pastaer vi bestilte var gennemsnitlige. Men med spacy budskaber på væggen, lokal stemning og en virkelig sød, personlig betjening fortjener Local Edition alligevel et besøg, hvis man er i området.

Der serveres også salater, sandwich, suppe og kager.

Mayfair Mansion, 116 Perea street, Legaspi Village, Makati, Metro Manila

Fundamental Coffee

Selv hardcore kaffenørder vil blive imponerede af Fundamental Coffee, der med sin stilrene indretning, kompetente baristaer og fantastiske single estate-kaffe varmede vores kaffehjerter.

Vi fik en kop hver: en frugtig etiopisk heirloom og en bourbon fra Rwanda med smagsnoter af kanel, mørk sirup og hasselnød.

Kopperne var store, og udover kaffe serveres der flere lette retter som toast, æg, salater, risskåle, sandwiches og pasta.

Retail 3, Park Terraces Tower 1, Ayala Center, Makati, Metro Manila

Næste gang

Vi blev også anbefalet Commune, Bean & Yolk, The Curator Coffee and Cocktails og Narrative Coffee, som vi vil besøge, næste gang vi er i Manila.

Bevæger man sig til byen Quezon City (som vi ikke nåede i denne omgang), har vi desuden hørt godt om Craft Coffee, Coffee Empire, Equatorial Coffee og Maillard Coffee.

Sådan bedømmer vi kaffebarer

Faktorer der vejer positivt i jagten på god kaffe:

  • Kaffen bliver brygget friskt på bestilling med nykværnede bønner.
  • Espresso-baserede drikke som café latte og cappuccino bliver lavet på espressomaskine med frisk, steamet mælk.
  • Man kan vælge mellem flere typer bønner; gerne inddelt i variant (Caturra, Geisha), proces (washed, natural), land og så vidt muligt også helt ned til et kooperativ eller en enkelt kaffefarm (single estate).
  • Kaffen bærer certifikater såsom Økologi, Fairtrade og Bird Friendly.
  • Al information om selve kaffen, hvor den kommer fra og overvejelserne herom, er et godt tegn på transparens og bevidsthed på området.
  • Bønnerne ristes hyppigt, og det er et stort plus, hvis kaffebaren selv rister dem.
  • Sort kaffe kan laves med flere brygningsmetoder, såsom AeroPress, French Press, Chemex og V60.
  • Servicen er god, og ventetiden er lav.
  • Indretningen opfordrer til afslapning og hygge.
  • Priserne er menneskelige.

Kort over kaffe i Manila

Find de kaffebarer vi har skrevet om i artiklen på kortet herunder. Klik på ikonet øverst til venstre for at se en oversigt.

Vil du hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com, shoppe på Amazon eller tilmelde dig Airbnb.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak!

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du med ombord?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste artikler med inspiration og rejseråd leveret direkte i indbakken ♡