fbpx

El Nido: Alt hvad du skal vide om Palawans populære by

Strande, aktiviteter, mad og overnatning
Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere om os her.

Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere.

Ø-havet ud for El Nido i Filippinerne er et af de smukkeste steder, vi nogensinde har befundet os. Selve El Nido by er dog ikke decideret smuk, men byen har et par gode sider.

Inden vi besøgte Palawans mest omtalte turistby, havde vi blandede forventninger. Nogle elsker El Nido, mens andre synes det er forfærdeligt turistet, og efter selv at have været der, kan vi relatere til begge synspunkter.

I løbet af vores måned på Palawan-øen brugte vi nemlig fire dage i El Nido, og i denne guide beskriver vi alt, der er værd at vide om byen.

Hvad er El Nido?

Planlægger man en rejse til Filippinerne, vil man hurtigt støde ind i navnet El Nido. Det er en kommune på den nordlige del af øen Palawan, og i kommunen ligger byen af samme navn.

Rigtig mange af dem der har rejst i Filippinerne, har været i El Nido (nu også os!), og byen er uden tvivl en af Filippinernes mest populære turistdestinationer – særligt for backpackere og selvstændigt rejsende.

Hvis man med det samme tænker, “åh nej, det lyder som et turisthelvede”, skal man huske på, at Filippinerne på ingen måde er så besøgt som de andre lande i Sydøstasien.

Selv de mest turistede steder i landet er ikke overrendte, men man kan forvente en del flere mennesker i El Nido end i resten af Filippinerne.

El Nido by

El Nido bærer ikke præg af avanceret byplanlægning – men beliggenheden er i orden!

Verdens smukkeste øer

Efter Palawan er blevet kåret som verdens bedste ø af flere publikationer, og El Nido gang på gang nævnes som et af verdens smukkeste steder, er det ikke mærkeligt, at byens popularitet er steget eksponentielt i løbet af de sidste par år.

Grunden til at turisterne flokkes til Palawan, og i særdeleshed El Nido, er ø-havet der ligger lige ud for byen. Bacuit ø-havet er helt og aldeles vidunderligt, og øerne er afgjort nogle af verdens flotteste.

Hvis du tvivler, så tag et kig på vores artikel om El Nidos hypede bådture.

El Nido bådtur

En bådtur i ø-havet ud for El Nido er en unik oplevelse.

El Nidos ry

Spørger man rejsende, der har været i El Nido om, hvad de synes om byen, vil man få dybt forskellige svar.

Nogle elsker El Nido, og andre gør alt, hvad de kan for at flygte derfra.

Men hvad er det, der gør El Nido så polariserende?

El Nido står i skarp kontrast til de fleste andre steder på Palawan og Filippinerne i det hele taget, hvor der typisk kun er få turister og ingen souvenirshops.

El Nido er bygget op omkring turismen, og selvom det fører til mange gode muligheder, er det ikke altid så charmerende.

El Nido drone og klippe

Udsigten over bugten i El Nido er virkeligt imponerende.

Velkommen til El Nido
En af gaderne i byen

Der bliver bygget løs i El Nido, og på de smalle gader konkurrerer butikkerne om turisternes opmærksomhed.

Vores holdning

Som med så meget andet kan vi ikke bekende os 100% til den ene eller den anden holdning, for begge sider er forståelige, og det kommer meget an på, hvad man søger.

Inden vi besøgte El Nido, havde vi hørt fra mange, at byen ikke er et stop værd, og at der er alt for mange mennesker og støj. Selvom vi ikke selv havde lyst til at blive længe i El Nido, var det dog ikke helt vores oplevelse.

El Nido er uden tvivl turistet, og hvis man gerne vil opleve autentisk filippinsk liv tæt på, er det måske ikke det mest oplagte sted at tage hen. Men har man brug for et par dage med vestlige madmuligheder og skønne dagsture til bounty-øer og hvide sandstrande, er El Nido et rigtig fint udgangspunkt.

I forhold til de andre steder vi besøgte på Palawan, syntes vi, at det i El Nido var rart at have lidt flere spisemuligheder i nærheden samt bedre kaffe og internet (som man stadig ikke skal have høje forventninger til).

Byen var en oplagt base til at tage på en skøn bådtur i Bacuit ø-havet, som vi havde glædet os til, lige siden vi første gang hørte om Filippinerne.

Når det så er sagt, ville vi ikke have lyst til kun at bo i El Nido på en hel ferie. For os var fire nætter perfekt, inden vi flyttede videre nordpå til Nacpan Beach. To nætter kan også gøre det, hvis man blot kommer forbi for at tage en bådtur.

El Nido gade

På hovedgaden i El Nido er der det hele: butikker, restauranter, caféer, hoteller og ikke mindst trafik.

El Nido gade 2
El Nido gade 3

Selve byen

El Nido er en lille by langs en strand, der er omringet af store, imponerende klipper.

Om dagen er byen og stranden ganske rolige, da de fleste besøgende forlader El Nido til fordel for bådture eller dagsture til andre strande.

Selvom El Nido har oplevet et massivt boom i turister de seneste par år, ser udviklingen desværre ikke ud til at være kommet byens infrastruktur til gode.

Internettet er, som på resten af Palawan, sporadisk de fleste steder, og stort set dagligt er der strømafbrydelser.

Der er et par hæveautomater i El Nido, men blandt andet på grund af strømafbrydelser virker de ikke altid, og det sker hyppigt, at de løber tør for penge.

Det kan derfor virkelig anbefales at have filippinske pesos med hjemmefra.

El Nidos klippe
Både på stranden

Inden de drager ud på dagens bådtur, ligger der en del både ved stranden i El Nido.

Limstensklipper i byen

På trods af flere udmærkede restauranter og turistorienterede forretninger, er det ikke særlig hyggeligt at gå rundt i byen.

Souvenirshops

Der ligger en del souvenirshops i El Nido med hipstervenligt strandtøj og accessories.

Aktiviteter

Både i og lige uden for El Nido er der masser af oplevelser. Her er et par forslag til aktiviteter.

Bådtur i Bacuit ø-havet

De enorme kalkstensklipper og de hvide sandstrande er fantastiske, og en bådtur er et must, hvis man er i El Nido.

Øerne ud for byen er særdeles velbesøgte, så man kan desværre ikke forvente at få det hele for sig selv.

Vi tog en privat bådtur, hvor vi kombinerede to ruter, så vi kunne stoppe otte forskellige steder. Priserne er meget overskuelige, og fik vi nævnt, at der bare er helt vildt smukt?

I denne artikel om at sejle til El Nidos hemmelige strande og laguner har vi skrevet en hel masse om bådturen, og der er desuden super mange billeder og tips til at få det meste ud af dagen.

Helicopter Island
El Nido bådtur
Strand på bådtur
El Nido
Festbådtur med Tour Z

Skal det være lidt vildere, kan man tage på festbådtur med Tour Z.

El Nido strand

Stranden i El Nido er ret fin, særligt hvis man bevæger sig væk fra størstedelen af restauranterne og barerne.

På trods af at byen er turistet, er der stort set ingen sælgere på stranden. Man kan derfor nyde udsigten til klipperne og det turkisfarvede vand i ro og mag.

Om aftenen er der mere liv omkring restaurantbordene, der rykkes ud i sandet, og happy hour til de hjemvendte ø-hoppere.

Stranden i El Nido med både og vand
Nido strand fra siden

Hvis man lægger sig på stranden i El Nido om dagen, mens alle andre er på bådtur, er der rigeligt med plads at boltre sig på.

Klippe i solnedgang

Dagstur til Nacpan-stranden

Nacpan Beach ligger ca. 20 kilometer nord for El Nido, og man skal ikke gå langt på hovedgaden, før en tricycle-chauffør spørger, om man vil til Nacpan.

Stranden ved Nacpan er lang, bred og ren – og vi synes egentlig, at man skal bo der i stedet for kun at besøge Nacpan Beach på en dagstur. Men turen tager højest en time, så det kan sagtens lade sig gøre med en tricycle eller ved selv at leje en scooter.

De første tre fjerdedele af vejen til Nacpan fra El Nido er godt asfalteret, og medmindre det virkelig har regnet meget, er den uasfalterede, sidste fjerdedel af vejen rimelig overskuelig.

Et “tourism development fee” på 50 pesos per person (ca. 6,5 kroner) indkræves for at få adgang til stranden.

Nacpan strand droneskud

Nacpan er fire kilometer ren strandlykke.

Nacpan strand
Victoria på stranden i Nacpan
Palmer i silhuet
Sen solnedgang med refleksioner
Scooterudlejning

Der er rig mulighed for at leje en scooter til at tage på dagsture fra El Nido. Prisen ligger som udganspunkt på 500 pesos (ca. 65 kroner) per dag.

Massage

Massage i El Nido er ingen mangelvare.

Efter en dags afslapning kan man slappe endnu mere af med en times filippinsk massage til omkring 500 pesos (ca. 65 kroner).

Ofte kan man de samme steder også få manicure og pedicure.

Massage

Solnedgang på Las Cabanas

Vi besøgte ikke selv Las Cabanas, men solnedgangsture til stranden virkede populære – i hvert fald for chaufførerne at forsøge at sælge.

Las Cabanas ligger syd for El Nido, og turen burde ikke tage meget mere end 15 minutter.

Tricycles

De fleste tricycle-chauffører spørger, om man vil til stranden Las Cabanas og se solnedgangen eller til Nacpan Beach på en dagstur. Priserne kan (og skal!) forhandles.

Spisesteder

Der er utallige restauranter og spisesteder i El Nido.

Vi kan på ingen måde sige, at vi nødvendigvis har fundet byens bedste steder – men flere af dem er værd at tjekke ud.

Restauranter ved happy hour

Ved aftentide er der happy hour og masser af liv ved restauranterne på stranden i El Nido.

Græsk mad hos Agape

Agape er indrettet i den klassiske græske hvide og blå stil, og sidder man derinde i stearinlysenes skær, kan man for en stund glemme, at man er i Asien.

Menukortet byder på mange spændende middelhavsretter, og har man lyst til noget helt andet end ris og nudler, er Agape et godt bud.

Helt græsk er det dog ikke. Tzatzikien var meget flydende og virkede ikke til at være lavet på yoghurt, og den stegte ost smagte ikke som noget, vi nogensinde har fået i Grækenland. Men det skal ikke lyde som klager – Agapes mad er virkelig god. Vores aubergine-ret havde en meget fin smagsbalance, og pitabrødet var lige i skabet.

Agapi front
Pita hos Agapi

Falafel Snack Food

Vi er ellevilde med falafel, og vi bliver begejstrede af selv middelmådig hummus. Der er dog intet middelmådigt over falafelboden i El Nido, der frituresteger falaflerne på bestilling.

For 200 pesos (ca. 26 kroner) får man en falafelwrap med det hele: falafel, hummus, kål, grillet aubergine, sylt, chili, tomat, salsa og valget mellem flere slags dressing (tahin, hvidløg, tzatziki eller pesto).

Brødet har godt med bid og en let sød smag, der komplimenterer wrappens indhold. Falaflerne var virkelig sprøde, og smagen af grillet aubergine satte prikken over i’et.

Vi var oprigtigt imponerede over falafelen i El Nido og kunne sagtens finde på at købe den i København, hvis de skulle åbne en bod på Nørrebro en dag. Indtil da bliver man nok desværre nødt til at tage til Filippinerne!

Falafel wrap
Falafel i El Nido

Falafelboden i El Nido kan sagtens konkurrere med fornemme falafler fra Tyrkiet, Israel, Jordan og København.

Vegeburger hos Paul’s Magic

I et lille hul i væggen i en af El Nidos mindre befærdede gader finder man Paul’s Magic, der serverer vegetariske og veganske burgere, sandwiches, nuddelretter og lidt morgenmad.

Menukortet er simpelt, men det er ikke så mærkeligt, når man ser, at Paul kokkererer alle retter foran ens øjne i biksens lille køkken.

Der er flere veganske “bøffer” at vælge mellem, og burgeren kan enten forblive vegansk eller få ost og mayonnaise i, hvis man ønsker det. Vi bestilte en omgang søde kartoffelfritter til – men burgerne var så store og mættende, at det faktisk var for meget.

Til 160 pesos (ca. 21 kroner) er en burger fra Paul’s Magic virkelig god værdi for pengene. Burgerbollen bages på et lokalt bageri efter Pauls egen opskrift, dressingen er en smagfuld blanding af ketchup, mayonnaise og sennep, og mængden af sprøde grøntsager er perfekt.

Den samlede oplevelse gør en burger fra Paul’s Magic til en af El Nidos bedste bud på billig, syndfuld gademad i moralsk forklædning.

Paul's Magic
Bedste vegetarburgere i El Nido

Et af vores bedste måltider i El Nido fik vi hos Paul’s Magic, der laver store(!) vegetariske og veganske burgere til små priser.

Pizza hos Altrove

Altrove er en af El Nidos mest populære restauranter, og da vi så, at de annoncerer med at bage napolitanske pizzaer, måtte vi selvfølgelig prøve en margherita.

Dejen var god, omend en smule underbagt, og tomatsovsen smagte som den skulle. Osten smagte desværre mere af Pizza Hut end af Italien, men ovnen er skam ægte brændefyret. Alt i alt var det nok til at klare vores pizzacravings – men det var desværre ikke nogen stor gastronomisk oplevelse.

Udover en pizza prøvede vi også en panini med tomat, mozzarella og olivenolie, der til 100 pesos (ca. 13 kroner) føltes som lidt mere værdi for pengene. Igen var den desværre lidt underbagt og uden ingredienser af nævneværdig kvalitet.

Altrove har både en aftenrestaurant kaldet Trattoria Altrove, og en “Express”-udgave 50-100 meter derfra, der også har åbent til frokost. Maden skulle gerne være mere eller mindre identisk på de to.

Pizza margherita

Pizzaen fra Altrove er god, men måske en smule dyr og overvurderet.

Pizziola
Panini med mozzarella
Altrove express

Frisk mangojuice

På hovedgaden i El Nido ligger der flere juicepushere, der er klar til at blende diverse tropiske frugter til lækre juices og smoothies.

Det blev til et par mangojuices i alt, og det kan bestemt anbefales, hvis man besøger Filippinerne, mens der er mangosæson.

Tip: Få en renere frugtoplevelse ved at undlade mælk og sukker, så juicen blot består af blendet frugt med is.

Priser fra omkring 70 pesos (ca. 9 kroner).

Mango!
Frisk frugtjuice

Filippinerne er fyldt med lækker, frisk frugt – så det er bare om at udnytte det!

Smoothiebowls og frugtskåle hos Glow

Lidt overraskende ligger der et meget Instagram-venligt sted lidt nede af hovedgaden, der sælger koldpressede juices og smoothiebowls.

Vi prøvede en dragefrugtbowl med bananer, cashewnødder, kokos og chiafrø samt en tropisk bowl med bananer, mango, kokos og chiafrø.

Desværre var de lige lovligt vandede og ikke vildt tilfredsstillende rent smagsmæssigt. Men flotte var de. Begge smoothiebowls kostede 230 pesos (ca. 30 kroner) per styk.

En frugtskål med stykker af melon, banan, mango, papaya, granatæble samt frø og kerner blev serveret i en halv kokosnød os og kostede 250 pesos (ca. 32 kroner).

Det er muligt at få ekstra chiafrø, hørfrø og solsikkekerner på gratis.

Glow smoothiebowls
Granatæblekerner
Smoothiebowls med bananer

Øjnene bliver mætte, men smoothiebowls fra Glow smager desværre ikke af nær så meget, som de ser ud til.

Kaffe, is og crêpes hos Gusto

Der er gang i den hos Gusto, hvor man både kan få crêpes, vafler, is og byens måske bedste bud på kaffe.

På gadeplan kan der være en smule kaotisk med scooter-trafik og is-hungrende folk, der har været på bådtur, men på overetagen er der mulighed for at sidde i ro og nyde desserterne.

De har sågar wifi, der kan virke, hvis man har heldet med sig.

Kvaliteten er ikke overrumplende, men det er priserne heller ikke.

Gusto isdisk
Pandekage med choko
Is
Kaffe med mælk
Udsigt fra Gusto
Overetagen

Hos Gusto er der arbejdsro på overetagen, hvorfra man kan kigge ned på hovedgaden, mens man nyder en kop kaffe.

Fransk is hos L’Assiette Icecream

Isen fra L’Assiette Icecream smagte umiddelbart bedre end hos Gusto. Til gengæld tæller beliggenheden ud til gaden (uden siddepladser) dog lidt ned.

Vi fik to kugler: hasselnød og mandelkrokant til 180 pesos (ca. 23 kroner). Der er mulighed for smagsprøver på isen – og så laves der af og til også crêpes.

Art Café

Interiøret hos Art Café adskiller sig fra de fleste andre steder i El Nido med flettede stole og højt til loftet.

Vi fik en lige lovligt sød iskaffe og en fin crème brûlée. Der serveres også morgenmad, frokost og aftensmad.

På caféen er der desuden et udvalg af låne-/byttebøger, en stor altan og engang i mellem spilles der livemusik.

Art cafe
Kaffe og kage

LC’s Burrito Bar

Hos LC købte vi en vegetarisk burrito til 250 pesos (ca. 32 kroner), som havde en interessant blanding af filippinske og mexicanske smage.

Tortillaen havde den rigtige, bløde konsistens, og rullen blev akkompagneret af salsa og yoghurt. Burritoen bestod af ris, bønner og flere forskellige slags grøntsager – og det var her, de filippinske kokke freestylede i forhold til mexicanerne.

Den samlede smag var god, og burritoen var meget mættende. Det var også muligt at få samme fyld i tacos eller i en salatbowl.

Filippinsk morgenmad hos Maa’s Grill

Filippinerne elsker silog, og hos Maa’s Grill får man nok byens billigste morgenmad.

For 80 pesos (ca. 10 kroner) kan man vælge mellem flere slags silog, som serveres med et stegt æg og ris. Smagssammensætningen er ikke vildt sindsoprivende – det smager, som det ser ud; lidt kedeligt.

Maas Grill
Silog til 80 pesos

På Maas Grill får man El Nidos billigste fishsilog; ris, stegt æg og et stykke fisk.

Giovanz Beef Stew Hauz

Vi prøvede kun Giovanz vegetariske karrykokos med ris til 200 pesos (ca. 26 kroner), som smagte fint, og vi kan derfor ikke kommentere på stedets signaturkødretter.

Efter sigende skulle der være god BBQ om aftenen.

Ris og karry
Giovanz

Gademad

Er man frisk på at mænges med de lokale, kan man på hovedgaden om aftenen finde en madvogn med diverse sticks og snacks til mellem 5 og 20 pesos (ca. 65 ører til 2,6 kroner) per styk.

Der er flere forskellige stykker kød samt friteret ost, chili og forårsruller, som kan dyppes i fire forskellige sovser.

Selv hvis man ikke er interesseret i at smage, er optrinnet med folk der dypper løs ret så underholdende at overvære.

Gademad i El Nido
Så er der sticks

Spis snacks med de lokale på hovedgaden om aftenen.

Kort over spisesteder i El Nido

Find de spisesteder vi har skrevet om i artiklen på kortet herunder. Klik på ikonet øverst til venstre for at se en oversigt.

Overnatning

For at vide hvor man skal overnatte i El Nido, er det godt at kende lidt til områdets geografi.

Der er overordnet set to muligheder: enten at sove i selve El Nido by, eller at bo lidt syd for byen.

El Nido by

I El Nido by ligger de fleste hoteller, barer, restauranter og små butikker.

Det er også fra byens strand, at man tager på bådture ud til øerne, og af disse grunde er der mange, der vælger at placere sig i byen.

Ved at bo ud til stranden i El Nido by hører man ikke nødvendigvis noget til bylivet – som trods alt er langt fra full moon party, Alanya, Sunny Beach eller Ibiza. Der er ikke nogle store klubber, kun barer og restauranter med happy hour.

Bungalows ud til vandet kan fås til ca. 1.500 pesos (ca. 195 kroner) inklusiv strøm og aircondition, og prisen falder, hvis man i stedet bor på et guesthouse i byen eller på et af El Nidos hostels.

Spring direkte ned til vores hotelanbefalinger her.

Syd for El Nido

Overnatter man syd for byen, kommer man lidt væk fra mylderet.

Her går der en strand hele vejen fra Corong Corong til Las Cabanas, og selvom der langt fra er lige så mange muligheder som i El Nido by, ligger der stadig en del restauranter i gåafstand.

El Nido by er heller ikke længere væk end en gåtur langs en trafikeret vej, og alternativt kan man tage en af de mange tricycles (en motorcykel med ekstra siddepladser i en slags sidevogn) for omkring 50 pesos (ca. 6,5 kroner) ind til byen.

Vi kan ikke tale om strandene nede ved Marimegmeg og Las Cabanas, men en aftentur ved Corong Corong overtalte os til i stedet at sove ved stranden inde i El Nido.

Corong Corong virkede beskidt, smal og ikke specielt hyggelig ved solnedgang – men hvem ved, måske er den bedre længere nede eller på et andet tidspunkt af dagen.

Se ledige værelser og priser i El Nido på Hotels.com (reklamelink).

Klippe i El Nido solopgang

Ikke den værste udsigt at vågne op til!

Solnedgang ved stranden
Vejen fra El Nido til Las Cabanas

Vejen fra El Nido til Las Cabanas.

Klippen
Corong Corong ved aftentide

Corong Corong ved aftentide.

Dreng med hund
Corong Corong
Solnedgang på Corong Corong.
Børn leger i vandet
Smukke palmer i silhuet i solnedgangen
El Nido om natten

El Nido er lys og farverig om aftenen, men ikke decideret støjende eller larmende, hvis man bor lidt nede af stranden, hvor man kan blive lullet i søvn af bølgeskvulp.

Hotelanbefalinger i El Nido

Vi har fundet fire steder i El Nido, der umiddelbart er gode bud på overnatning inden for hver deres prisklasse.

Under alle omstændigheder kan de være med til at give et overblik over, hvilke muligheder der findes i (og uden for) byen.

Pangulasian Island Resort

Vi har fundet vores drømmeresort!

Luksushotellet Pangulasian Island Resort må være så tæt på paradis, man kan komme.

Hvis man har mange penge at brænde af på sin ferie, synes vi, at man skal bruge dem her.

Hotellet ligger på en af øerne i El Nidos ø-hav, og billederne taler nærmest for sig selv.

Her er der privat strand, pool, fitnessfaciliteter, gratis morgenmad og naturligvis tv, wifi, aircondition og skrivebord.

Det bliver ikke meget smukkere – og Pangulasian Island Resort ser ud til at være det perfekte sted til at udforske det vidunderlige hav.

Se billeder, priser og ledighed hos Pangulasian Island Resort (reklamelink).

Dronebillede Pangulasian

Skal du til Filippinerne på bryllupsrejse eller romantisk getaway, så er Pangulasian Island Resort stedet. ©Hotels.com

Værelse med dobbeltseng

En nat på Pangulasian Island Resort er ikke billig – men se hvor skønt det ser ud! ©Hotels.com

El Nido Garden Beach Resort

Vil man bo lidt væk fra nattelivet men samtidig kunne gå til Nido by, lokker El Nido Garden Beach Resort.

Hotellet har et lækkert poolområdet som ligger få meter fra stranden.

Værelserne er rene og pæne og har både aircondition, tv og køleskab.

Se billeder, priser og ledighed hos El Nido Garden Beach Resort (reklamelink).

Poolområde i El Nido

Pool med udsigt til bugten i El Nido på El Nido Garden Beach Resort. ©Hotels.com

Cadlao Resort & Restaurant

10 minutters gåtur nord for El Nido strand, finder man dette idylliske resort.

Cadlao Resort har en pool med udsigt til de imponerende kalkstensklipper i havet samt en strand, som er langt mindre besøgt end hovedstranden.

Værelserne er store, har aircondition og gratis morgenmad – og mange af dem har havudsigt.

Se billeder, priser og ledighed hos Cadlao Resort (reklamelink).

Cadlao Resort

Udsigten fra Cadlao Resorts pool fejler ikke noget. ©Hotels.com

Joaquinns Bed & Breakfast

På Joaquinns Bed & Breakfast starter priserne for et dobbeltværelse på omkring 300 kroner per nat, og placeringen midt i byen gør både stranden og El Nidos restauranter meget tilgængelige.

Værelserne er rene og har aircondition, og fællesområdet uden for ser hyggeligt ud.

Se billeder, priser og ledighed hos Joaquinns Bed & Breakfast her (reklamelink).

Joaquins - værelse

Hyggeligt dobbeltværelse (med penge på sengen) hos Joaquinns Bed & Breakfast i El Nido. ©Hotels.com

The Cavern Pod Hotel & Specialty Café – Hostel

The Cavern Pod ligger lidt syd for El Nido og tilbyder funky “pods” i fællesrum til par og enkeltpersoner.

Prisen er på ca. 125 kroner per person, og hostellet ser moderne, rent og indbydende ud. Deres café skulle også tilbyde appetitlig mad samt specialkaffe.

Se billeder, priser og ledighed hos The Cavern Pod her (reklamelink).

Hostel pod

Pod på det populære hostel The Cavern Pod. ©Hotels.com

Transport til og fra El Nido

Fly fra Danmark til Filippinerne

Fra Danmark skal man først og fremmest til Filippinernes hovedstad Manila. Ved at bruge vores reklamelink (hvad er det?) herunder kan du søge på flybilletter:

Find de billigste flybilletter fra København til Manila på Momondo.

Rejser du fra Jylland? Find de billigste flybilletter fra Billund til Manila på Momondo.

Fly fra Manila til El Nido eller Puerto Princesa

Når man først er i Manila, er der to muligheder: flyv direkte til El Nido eller flyv til Puerto Princesa, som er hovedbyen på øen Palawan.

El Nido lufthavn ligger selvfølgelig tættest på El Nido by, men det er også en dyrere flyrute. Hvis prisen ikke er en faktor, er det klart den hurtigste og nemmeste løsning.

Puerto Princesa er billigere at flyve til, og der er mange flere afgange. Fra lufthavnen kan man tage vans direkte til El Nido, eller man kan gøre et stop i Port Barton først – det kan vi hvert fald anbefale.

Find de billigste flybilletter fra Manila til Puerto Princesa på Momondo (reklamelink).

Fra Puerto Princesa til El Nido

Når man ankommer til lufthavnen i Puerta Princesa, er man ikke i tvivl om, hvad der er Palawans største turistattraktion.

“El Nido! El Nido!”, siger turoperatørerne i kor, og der går jævnligt vans mellem lufthavnen og El Nido for omkring 600 pesos (ca. 78 kroner). Regn med 6-7 timers kørsel, højst sandsynligt med et madstop undervejs.

El Nido er også godt forbundet med stort set alle andre byer på Palawan, og det er sjældent svært at arrangere transport.

Palawan er i det hele taget et af de lettere steder at rejse selvstændigt. Turistruten fra syd til nord og tilbage igen er veltrampet, og der er mere eller mindre kun én vej, der giver mening at tage.

Færge

Fra El Nido er det muligt at tage færgen til Coron på Busuanga Island (og den anden vej rundt), hvilket også er en almindelig destination i Palawan (staten, ikke øen). Færgeturen tager omkring 4 timer.

Busholdeplads

Et lille udsnit fra busholdepladsen i El Nido. Herfra kører der vans, store busser og farverige jeepneys (som ses på billedet) til mange andre destinationer på Palawan.

Vil du vide mere om Filippinerne?

Vi brugte næsten to måneder i landet, og vi blev ellevilde med Filippinerne.

Hvis du vil læse mere, kan du se alle vores artikler om Filippinerne her.

Tak fordi du læste med!

Forhåbentligt kunne du bruge vores guide til El Nido. Lad os endelig vide hvad du synes i kommentarerne nedenunder, og hvis du har nogle spørgsmål, så hold dig ikke tilbage.

Vil du hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com, shoppe på Amazon eller tilmelde dig Airbnb.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak, og god tur!

2 Kommentarer

 1. Finn

  Kære Alexander og Victoria

  Lige læst jeres artikel om El Nido. Mange tak for en flot og sober fortælling til stor indsigt og inspiration.
  vh
  Finn

  Svar
  • Alexander & Victoria

   Hej Finn,
   Tusind tak for din søde kommentar. Det er vi rigtig glade for at høre!

   Svar

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du med ombord?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste artikler med inspiration og rejseråd leveret direkte i indbakken ♡