fbpx

Billedskønne Siquijor byder på mystik og flotte vandfald

I det sydlige Visayas venter der masser af (Instagram-venlige) oplevelser
Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alexander og Victoria – to københavnere med uanede mængder af rejselyst, som vi deler ud af her på Nordombord. Læs mere om os her.

Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alexander og Victoria – to københavnere med uanede mængder af rejselyst, som vi gerne deler ud af.
Læs mere om os her.

Siquijor er blandt filippinere kendt som et mystisk sted; hjem til voodoo, hekse og andre overnaturlige kræfter.

Der er sågår flere, der tager hertil for at blive healet af traditionelle medicinmænd – eller for at få hjælp til deres kærlighedsliv med særlige ”love potions”.

Men selv hvis man ikke er overtroisk, er der grund til at tage til ubesøgte Siquijor. Øen har skønne strande, beundringsværdige vandfald og masser af Instagram-værdige spots.

Vi brugte fire dage på Siquijor, hvor vi besøgte kirker, vandfald, strande og nød godt af filippinernes evige gæstfrihed.

Hvorfor skal man tage til Siquijor?

Siquijor (udtales med lidt spansk accent som “si-ki-hor”) er en lille ø i Filippinerne, der ligger i den sydlige del af ø-gruppen Visayas.

Den bliver også kaldt “Isla Del Fuego” (Ildøen), og den associeres med mystiske traditioner og overnaturlige kræfter – men bare rolig, du kan trygt tage afsted.

Vi har testet øen for dig, og der er såmænd både sikkert og super eksotisk.

De mange unikke oplevelser Siquijor byder på, er værd at rejse efter – især de smukke vandfald, de flotte strande og de fantastiske muligheder for snorkling.

Her er langt færre turister end på mange andre af de andre øer i Visayas, og der er (forhåbentligt) stadig en del år til at masseturismen for alvor gør sit indtog.

På den lille ø er finder man ingen hotelkæder, shoppingcentre, fastfoodrestauranter eller turbusser – til gengæld møder man de sødeste, smilende mennesker, og Siquijor er en rigtig dejlig ø, hvis man vil opleve det filippinske lokalliv helt tæt på.

Giver man den gas, kan man godt opleve Siquijors mest populære spots på en enkelt dag, men vi blev i fire dage og vil anbefale mellem tre dage og en uge på øen afhængigt af ens foretrukne ferietempo.

Hvornår skal man besøge Siquijor?

Som alle andre filippinske øer har Siquijor et tropisk klima, og vejret kan være omskifteligt i visse måneder.

Året rundt er der dejlig varmt (25-33 grader), og temperaturen falder sjældent til mindre end 20 grader. De varmeste og tørreste måneder er fra februar til maj.

Det er værd at være opmærksom på regnsæsonen, som typisk varer fra juni til december, hvoraf det regner mest mellem oktober og december. Det vil højst sandsynligt være korte, kraftige regnskyl, så hvis man ikke har noget mod at blive gennemblødt en gang imellem (eller et par gange om dagen!), kan man sagtens rejse i den periode.

Tjek de lokale vejrforhold inden du tager afsted.

Stranden foran Charisma Resort ved Paliton Beach

Stranden foran Charisma Resort, hvor vi boede på Siquijor.

Strande på Siquijor

Der er skønne strande på Siquijor, og de flotteste finder man på vestsiden, hvor der også er klart vand og god snorkling.

Solangon Beach

Solangon Beach er ikke ret bred, og tidevandet ændrer sig i løbet af dagen, så man skal nogle gange langt ud for at svømme.

Det hvide sand, de tropiske palmetræer og det klare vand kan vi dog ikke klage over. Stranden er meget smuk.

På strækningen kan man finde et par spredte hoteller, blandt andet Charisma Resort og Glamping Siquijor, men stranden er gratis for alle, og der er virkelig fredeligt.

Foran Coral Cay Resort kan man svinge sig lidt i et palmetræ (de er glade for svingende reb på Siquijor!), men ellers er der ikke andet at lave end at slappe af – og nyde de vidunderlige solnedgange, man kan se fra stranden om aftenen.

Abekunster
Solangon Beach
Solangon lavvande
Solnedgang Solangon

En af de mange smukke solnedgange ved Solangon Beach.

Tubod Beach

I forlængelse af Solangon Beach finder man Tubod Beach. Stranden ligger lige ud til et marinereservat, og det klare vand er perfekt til snorkling (når tidevandet tillader det).

Det er også på Tubod Beach, at det skønne Coco Grove-resort ligger.

Tubod Beach

Coco Groves private strand på Tubod Beach.

Salagdoong Beach

Relativt isoleret fra resten af øens attraktioner, ligger Salagdoong Beach på Siquijors nordøstlige side i byen Maria.

Har man set billeder fra Siquijor på Instagram, er der stor sandsynlighed for at de er taget her. Det er nemlig en særdeles flot udsigt fra klipperne.

Salagdoong Beach er især kendt for klippeudspring, hvor man kan hoppe i det lækre vand fra to platforme, der ligger henholdsvis 7 og 10 meter over havoverfladen. Hvis man tør!

Rutsjebanerne, der er bygget ved siden af, har desværre været i stykker, siden de blev ramt af en tyfon, og man kan vist roligt sige, at den generelle vedligeholdelse af stedet har visse fejl og mangler.

Det krystalklare turkise vand gør dog op for det.

På de to små strande er sandet ret koralfyldt og derfor en smule hårdt at ligge på, men ude i vandet kan man svømme hen til lidt forskelligt sjov og spas, blandt andet flamingobaderinge, gynger og en stor hængekøje.

Stedets restaurant tilbyder filippinske retter og diverse snacks, men forvent ikke et stort og imponerende udbud.

Vi betalte 30 pesos per person (ca. 4 kroner) for indgangen, 10 pesos (ca. 1,3 kroner) for knallertparkering og 50 pesos (ca. 6,5 kroner) for at bruge gyngerne på vandet.

Platform
Turkist vand

Vandet ved Salagdoong var for vildt!

Salagdoong Beach
Dronebillede Siquijor

Der er henholdsvis 7 og 10 meter ned til det smukke vand fra platformene ved Salagdoong Beach.

Kagusuan Beach

Kagusuan Beach skulle være en fantastisk strandoplevelse med udsigt til specielle klippeformationer, men vi kom desværre aldrig hele vejen ned til stranden.

Lige inden vi nåede ud til vandet, blev vi (og nogle andre piger) holdt tilbage af en meget bestemt mand, der stoppede os fra at køre videre. Vi fandt aldrig ud af den præcise grund, og det var svært at regne ud, hvilken form for autoritet manden havde, så vi turde ikke tage chancen og køre forbi ham.

Der skulle være super flot, men forhør dig om de lokale forhold (og om der er åbent for offentligheden), inden du begiver dig til Kagusuan Beach. Især fordi der fra hovedvejen er et godt stykke ned til stranden, og der er kun få skilte til at hjælpe en på rette vej. Et lokalt SIM-kort og Google Maps kan anbefales.

Andre strande

Der findes mange flere strande på Siquijor, og selvom vi tit prøver at besøge alle de strande, vi kan komme i nærheden af, nåede vi ikke det hele på de fire dage, vi var på Siquijor.

Vi besøgte den ikke selv, men Paliton Beach fremhæves ofte som Siquijors mest billedskønne strand, og vi har også læst godt om Bacong Beach og Maria Bay.

Oplevelser på Siquijor

Selvom Siquijor er en lille ø, mangler der ikke oplevelser. Her er nogle af de bedste.

Cambugahay Falls

Cambugahay Falls er utvivlsomt Siquijors mest kendte vandfald – og med god grund.

Vandfaldene ligger et par minutters kørsel fra byen Lazi, og den korte (men stejle) stentrappe ned til seværdigheden er overskuelig for de fleste.

Vandet strømmer gennem tre mindre vandfald, der tilsammen udgør Cambugahay Falls, og især det øverste og det nederste vandfald er skønne at bade i.

Hvis man vil udleve sine tarzan-drømme, har de to vandfald også reb, hvorfra man kan svinge sig i vandet, og på vandet er der bambus-tømmerflåder, man kan padle rundt på.

Det koster 50 pesos (ca. 6,5 kroner) per reb eller tømmerflåde for ubegrænset brug.

Vil man, som mange af de filippinske par der besøger Cambugahay Falls, gerne have hjælp til at tage en hel stribe romantiske parbilleder med vandfaldene som baggrund, kan man hyre en guide. Alternativt kan man uden problemer udforske området på egen hånd.

Hvis man har eget transportmiddel, kan det anbefales at komme tidligt.

Eksotisk vandfald
Vandfald øvre
Alex abe
Vandfald Cambugahay
Tarzan swing Cambugahay
Find vej på øen

Det er enkelt at finde rundt på Siquijor. Her skiltes der mod Cambugahay Falls fra byen Lazi.

Kawasan Falls

Efter vi havde besøgt Cambugahay Falls, tog vi til nærliggende Kawasan Falls (der ikke skal forveksles med det store, famøse vandfald af samme navn på Cebu).

Selvom vi kom i løbet af formiddagen, var vi dagens første gæster, og vi kunne nyde at have det helt for os selv.

Vandfaldet er mindre spektakulært end populære Cambugahay Falls, men vandets farve er helt fantastisk, og der er en lille grotte, som man kan svømme ind i.

Der er også en tarzan-swing, som koster 50 pesos (ca. 6,5 kroner) for ubegrænset sjov, spas og plask ned i vandet.

Hvis man har tid, kan det bestemt anbefales at tage forbi Kawasan Falls.

En guide er obligatorisk – og også meget brugbar, da man fra den lille parkeringsplads skal gå over en mark og ad en lille stejl vej ned til vandfaldet.

Kawasan-vandfald
Alex Kawasan
Kawasan Tarzan Swing
Op ad vandfaldet

På vej tilbage fortsætter eventyret op ad vandfaldet.

Flere vandfald

Efter at have badet og leget i både Cambugahay og Kawasan Falls havde vi ikke behov for at se flere vandfald.

Der findes dog flere på Siquijor, som også skulle være flotte, blandt andet Lugnason Falls, Cangbangag Falls og Lagaan Falls.

Kirker

Siquijor har mange gamle katolske kirker og klostre, hvoraf den mest kendte er San Isidro Labrador Parish Church.

Den går også under det mere simple navn Lazi Church, da kirken ligger i den lille by Lazi. Den blev bygget i 1857.

Både kirken St. Francis Of Assisi samt Mount Carmel Church ser også fine ud.

San Isidro Labrador Parish Church

San Isidro Labrador Parish Church i Lazi.

Lazi vej

Balete Tree

Siquijors mystik kan eftersigende mærkes ved Balete Tree – et fortryllet 400-år gammelt træ, der imponerer med store rødder og lange grene.

Foran træet er der en menneskeskabt fiskedam, hvor man kan få renset fødder af fisk, og det var blandt andet derfor (+ at der vist holdes en babyabe i bur), vi valgte at skippe et visit til det gamle træ.

Balete Tree er dog et af Siquijors mest kendte turistspots, så det ville være mærkeligt ikke at nævne det i denne guide. Bedøm selv om det er en turistfælde eller ægte hekseri.

Apo Island

Hvis du er glad for dykning og snorkling, er en tur til Apo Island et must.

Øen ligger ca. 7 kilometer fra den sydøstlige spids af øen Negros, og vandet omkring er et beskyttet marinereservat, hvor koraller og havliv trives i stor stil. Havet ved Apo Island er især kendt for de mange havskildpadder.

Dagsture til Apo Island kan arrangeres flere steder på Siquijor, blandt andet hos Coco Grove.

Spisesteder på Siquijor

Det filippinske køkken kan ikke sammenlignes med hverken det thailandske eller vietnamesiske, men i løbet af de næsten to måneder vi brugte i Filippinerne, fik vi gode lokale retter, og vi blev især glade for deres risretter med karry, kokos og grøntsager.

Vi vil ikke lyve; mulighederne for at spise ude på Siquijor er begrænsede. Der er ingen McDonald’s, Jollibee eller Starbucks (som i de større byer), og de fancy turistorienterede restauranter er ikke helt kommet til øen endnu – selvom vi spår, at de dukker op inden for få år.

Der er dog lokale madboder rundt omkring på øen, og de fleste hoteller har en lille restaurant med filippinske retter, kødretter og pasta. Har man en scooter, kan man sagtens prøve noget nyt hver dag.

Monkey Business

En af Siquijors mere moderne spisemuligheder er restauranten Monkey Business, der har et stort menukort med blandt andet pizzaer, vegetarburger og bananfritter. Det er ikke gourmet, men det er god mad til prisen og et fint afbræk fra det filippinske køkken.

Juices og shakes fås til billige priser – prøv f.eks. kombinationer som peanutbutter og banan eller ananas, lime og kokos.

Stemningen om aftenen er ofte festlig, og der er af og til livemusik.

Monkey Business
Vegeburger

Coral Cay Resort

Når man er færdig med at lave abekunster ved Coral Cay Resorts svingende reb, kan man spise i skønne omgivelser på hotellets restaurant, der ligger ned til vandet.

Stedet er australsk ejet, og der tilbydes både vestlige, thailandske og filippinske retter.

Se billeder og priser på Coral Cay Resort hos HotelsCombined (reklamelink).

Coral Cay restaurant

Salamandas på Coco Grove Resort

En af Siquijors bedste restaurantoplevelser fik vi på Salamandas, der er en del af Coco Grove.

Vi spiste ris med østerssauce, spaghetti carbonara sans bacon og drak en god mangojuice. Til dessert er der flere lækre kager at vælge mellem, og vi sluttede af med en chokoladecheesecake.

Servicen var god, og udsigten til den private strand hævede hele oplevelsen.

Desværre skal man bo på resortet for at få adgang til stranden og de fire pools, men det kan alligevel godt anbefales at svinge forbi Coco Grove bare for restaurantens skyld.

Frokost Salamandas
Salamandas

U.Story Guesthouse

Hvis man har spist frokost på Salamandas, skal man næsten fortsætte romantikken ved at spise aftensmad hos U.Story Guesthouse.

Restauranten på det franskejede resort bliver lyst op af levende lys om aftenen, og man kan nyde sin mad med fødderne i sandet.

Vi fik lækker pasta med grillet aubergine, og restaurantens desserter kan virkelig også anbefales. Generelt synes vi, at det var god værdi for pengene, og at servicen var rigtig fin.

Havde vi haft flere dage på Siquijor, ville vi bestemt have spist på U.Story igen.

Lokal gademad

Vil man spise med de lokale på Siquijor, skal man opsøge et af de mange små køkkener, der ligger ud til vejen. Der serveres typisk forskellige retter fra metalbakker sammen med ris, og priserne er nærmest rørende.

I havnebyen Larena betalte vi for eksempel 40 pesos (ca. 5 kroner) for ris, grøntsager og æg, og tæt på vores hotel slap vi 35 pesos (ca. 4,5 kroner) for en ret med ris og grøntsager.

Karry med ris

På vej fra Salagdoong Beach stoppede vi ind på et lokalt sted ved vejen og fik to vegetariske karryretter med ris.

Overnatning på Siquijor

På trods af øens beskedne størrelse er der et rigt udbud af steder at bo på Siquijor – hvad enten man er backpacker og vil sove på sovesal, eller man er på bryllupsrejse og vil bo på luksusresort.

Koncentrationen af hoteller og resorts er størst nær San Juan på øens vestlige side mellem strandene Solangon Beach og Tubod Beach.

Charisma Resort

Under vores ophold på Siquijor boede vi selv fire nætter på Charisma Resort, der ligger på Solangon Beach.

Resort bruges ret flittigt på Filippinerne om alle slags hoteller, og i stedet for charterrejse-hotelstemning skal man forestille sig et hyggeligt lille sted med små hytter ned til stranden.

For 1.600 pesos (ca. 208 kroner) fik vi en bungalow få meter fra vandet med dobbeltseng, privat badeværelse, vifte og veranda.

I Charisma Resorts have ligger alle værelserne ud til en børnevenlig pool, der har flere solstole og naturligvis havudsigt.

Stranden ud for Charisma er meget tidevandsbestemt, og man skal langt ud, hvis man vil svømme i havet. Der er sol helt fra om formiddagen, og om aftenen samles de fleste af resortets gæster på stranden for at nyde solnedgangen.

Udover bungalows og private værelser er det også muligt at bo på dorm room/sovesal for omkring 500 pesos (ca. 65 kroner).

Sammenlign og find den billigste pris på Charisma Resort hos HotelsCombined (reklamelink).

Solnedgang Charisma Resort

Solnedgang fra Charisma Resort, der har bungalows helt ned til stranden.

Bungalow seng
Bungalow udefra
Solnedgang fra stranden på Siquijor

Glamping Siquijor

Længere oppe af samme strand som Charisma Resort ligger det forholdsvist nyåbnede Glamping Siquijor.

Glamping er en sammentrækning af glamour og camping, og det kan bedst beskrives som rustik luksus.

Man sover i telt, men associationen til små telte på lejrskoler eller festivaler kunne ikke være længere fra virkeligheden.

Teltene hos Glamping Siquijor er utroligt rummelige (man kan nemt stå op og gå rundt), og der er både dobbeltseng og skrivebord.

Udenfor teltene er der hyggelige chill-out områder, og der stilles gratis grill til rådighed inklusiv et stort udvalg af krydderier, så man kan holde sin helt egen grillfest på stranden.

For to personer er der forskellige muligheder alt efter komfort og placering. Et telt med luftmadras koster 1.500 pesos (ca. 195 kroner), mens et telt med dobbeltseng koster 2.000 pesos (ca. 260 kroner). For at ligge helt ned til stranden, skal man give 2.500 pesos (ca. 325 kroner).

Sammenlign og find den billigste pris på Glamping Siquijor hos HotelsCombined (reklamelink).

Teltområde
Telt indenfor
Strand glamping

Det største plus hos Glamping Siquijor er uden tvivl at kunne åbne sit telt og med få skridt befinde sig på det bløde sand.

Coco Grove Resort

Hvis vores budget havde været en smule højere, ville der ikke være nogen tvivl om, at vi helst ville have boet på Coco Grove Resort i San Juan under vores ophold på Siquijor. Her får man virkelig god værdi for pengene.

Vi spiste frokost i deres restaurant en dag og fik i den forbindelse en rundvisning på hotellets store grund.

Stedet er super tjekket, og fra første sekund vi trådte ind, stod det klart, at Coco Grove er en sjælden resortperle. Vi blev konstant mødt med store smil og følte os meget velkomne.

Coco Groves ca. 1 kilometer lange private strand var den flotteste strand, vi så på Siquijor. Desværre for alle andre kan den kun bruges af resortets gæster.

Foruden stranden var der hele fire swimmingpools, to restauranter og flere gratis aktiviteter for beboerne.

Coco Grove arrangerer også ture rundt på øen samt bådture – blandt andet til favoritten Apo Island.

Sammenlign og find den billigste pris på Coco Grove Resort hos HotelsCombined (reklamelink).

Swimmingpool

En af Coco Groves fire swimmingpools.

Strandhytte
Stranden ved Coco Grove

Stranden ved Coco Grove var fantastisk. Vi havde faktisk ikke rigtig lyst til at tage derfra.

The Danish Lagoon

Vil man bo i danske villaer som “The Little Mermaid” og “The Ugly Duckling”, så skal man booke hos The Danish Lagoon, der ligger på H.C. Andersens Boulevard (!).

Det dansk-norske par har skabt et skønt strandresort med luksusvillaer, en swimmingpool og en restaurant – alt sammen ned til en fin sandstrand.

Sammenlign og find den billigste pris på The Danish Lagoon hos HotelsCombined (reklamelink).

Transport til og fra Siquijor

Fly fra Danmark til Filippinerne

Fra Danmark skal man først og fremmest til Filippinernes hovedstad Manila. Ved at bruge vores reklamelink (hvad er det?) herunder kan du søge på flybilletter:

Find de billigste flybilletter fra København til Manila på Momondo.

Rejser du fra Jylland? Find de billigste flybilletter fra Billund til Manila på Momondo.

Til og fra Siquijor med fly

Der går desværre ingen fly fra Manila direkte til Siquijor.

For at komme fra Manila så tæt på Siquijor så muligt, kan man flyve til Dumaguete i Negros Oriental, hvorfra man kan sejle (der er flere daglige forbindelser), eller man kan flyve til Cebu, hvorfra man både kan sejle eller tage et direkte fly.

På Siquijor ligger der en lille lufthavn, hvor Air Juan flyver til og fra Cebu hver onsdag, lørdag og søndag. Flyene er små, og det er begrænset hvor meget bagage man kan have med.

Søg på Momondo for at finde flybilletter fra Manila til Dumaguete eller søg efter flybilletter fra Manila til Cebu (reklamelink).

Til og fra Siquijor med båd

Den nemmeste og billigste måde at besøge den lille mystiske ø på er ved at sejle fra en af de nærliggende øer. Den største havn på Siquijor er Larena, men der ligger også en havn i byen Siquijor omtrent 10 kilometer derfra.

Der går adskillige færger hver dag mellem Dumaguete og Siquijor. Det tager kun en time og er dermed den korteste sejltur til en anden ø, man kan tage fra Siquijor.

Vi tog til Siquijor fra Tagbilaran på Bohol, og vi betalte 700 pesos (ca. 91 kroner) per person for den halvanden-time lange tur.

Fra Siquijor tog vi videre til Cebu, hvorfra der går mange fly til og fra Manila. Den samlede tur fra Siquijor til Cebu tog ca. 3,5 timer og kostede 1.200 pesos (ca. 156 kroner) per person. På vejen stopper man ved Tagbilaran på Bohol og skal bare blive siddende på båden.

Til og fra færgen

Når man stiger af færgen, vil man med stor sandsynlighed blive bombarderet med tilbud om at leje scooter eller at blive kørt til ens hotel med tricycle.

Vi kørte fra Larena til Charisma Resort for 300 pesos (ca. 39 kroner) med tricycle, og vi betalte samme pris retur. Sælgerne prøver med en højere pris – så husk at forhandle.

Prisen for at leje en scooter er omtrent det samme per døgn som for en tur fra havnen til San Juan. Rejser man kun med små tasker, kan man overveje den model.

Bor man på et lidt finere resort er det også muligt, at de sørger for transport til og fra færgen, så hør dem ad i forvejen.

Rundt på øen

Den gængse offentlige transport for turister på Siquijor er tricycles, som for beskedne priser kører til nær og fjern.

De fleste tricycle-chauffører vil hellere end gerne køre turister rundt på Siquijor en hel dag for at se de største attraktioner. Prisen skal man vist forhandle om.

Vi kan dog anbefale, at man i stedet lejer en scooter. Prisen ligger på 300-350 pesos (ca. 39-45 kroner) per døgn, og det er meget enkelt selv at finde rundt på øen. Hovedvejen er godt asfalteret, og trafikken er meget overskuelig.

Ved selv at leje scooter får man langt bedre mulighed for at opleve det charmerende lokalliv med unge såvel som gamle, der ivrigt vinker langs vejene.

Chauffør

Kort over Siquijor

Find de oplevelser, spisesteder og hoteller vi har skrevet om i artiklen på kortet herunder. Klik på ikonet øverst til venstre for at se en oversigt.

Skal du til Siquijor?

Vi håber, at vores guide kunne bruges!

Har du fået lyst til at besøge øen, eller har du allerede planer om at tage afsted?

Skriv til os i kommentarerne nedenunder – vi vil elske at høre fra dig.

Vil du også hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com, shoppe på Amazon eller tilmelde dig Airbnb.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak, og rigtig god tur!

4 Kommentarer

 1. Mia

  Hej! Super fedt indlæg i har lavet om Siquijor – og sikke nogle flotte billeder. Vi har selv planlagt at skulle til dertil i 2019 på vores rundrejse i Filippinerne, og glæder os helt vildt. Jeres indlæg er i hvert fald super nyttigt i forhold til planlægningen af, hvad vi skal opleve, mens vi er der 🙂

  Svar
  • Alexander & Victoria

   Tusind tak Mia, det er vi så glade for at høre! I kan godt glæde jer – der er simpelthen så flot 🙂 Håber I får en fantastisk tur.

   Svar
 2. Annalene

  tak for jeres fine beskrivelse , den har jeg læst med glæde og er da rigtig glad for at vi valgte netop Siquijor til vores første rejse til Filipinerne. nu kan jeg slet ikke vente til januar 2020, år maske og finner igen skal dyppes i det klare vand.

  Svar
  • Alexander & Victoria

   Mange tak for din søde kommentar Annalene, det er så dejligt, at vi kan hjælpe! Vi håber, at I får en fantastisk rejse til smukke Siquijor 😀

   Svar

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender rejseråd og inspiration, som vi har gjort os umage med - maks én gang om måneden ☀