Vores bedste tips: Alt du skal vide om at leje bil i USA
Styr udenom ekstra gebyrer og start dit road trip i USA med en god billejeoplevelseHej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere om os her. |
Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere.
USA er lavet til de firhjulede, og den bedste måde at opleve landet på er uden tvivl ved selv at leje en bil.
Da vi besøgte USA i 2012 var det uden kørekort, og efter et større road trip i 2018 kan vi hilse og sige, at det altså er sjovere at køre selv.
Det kan være nemt og billigt at leje bil i USA, men efter at have lejet bil tre forskellige gange har vi både undersøgt og erfaret potentielle faldgruber, som er værd at være opmærksom på.
I denne guide vil vi forsøge at guide dig uden om katastroferne – og i stedet direkte ud på de uendelige landeveje i Amerikas Forenede Stater.
På road trip i USA
I april 2018 tilbragte vi tre uger i USA, hvor vi fik kørt en heeeeel del. Samlet set kørte vi over 3.100 miles, hvilket svarer til ca. 5.000 kilometer.
Med andre ord fik vi virkelig afprøvet de amerikanske landeveje – og vi fik også prøvet et par forskellige biler.
Første bil lejede vi i 4 dage og kørte fra San Francisco til Los Angeles ad Highway 1.
Herfra lejede vi en anden bil og kørte til Las Vegas med stop i Death Valley og Red Rock Canyon på vejen.
Fra Las Vegas kørte vi rundt i en autocamper i 11 dage, hvilket helt klart var anderledes end et road trip i en almindelig bil.
Den sidste dag i Las Vegas lejede vi endnu en bil for en enkelt dag, inden vi skulle i lufthavnen.
Pointen er vist, at vi har været igennem en hel del oplevelser i forhold til at leje bil i USA, og hvis du ikke selv har prøvet det før, håber vi, at vores erfaringer kan gavne.
I denne guide kan du læse om fordelene ved at leje bil selv, hvad du skal gøre på forhånd, hvordan man henter bilen, og hvordan du afleverer den tilbage uden at få en ekstraregning oveni.
Søg efter de billigste lejebiler i USA på Expedia (reklamelink).
Alt du skal vide om at leje bil i USA:
Fordele ved at leje bil i USA
Der er ingen ende på fordelene ved at leje bil på en ferie i USA.
Først og fremmest er USA’s infrastruktur bygget op omkring veje og biler.
Alt er nemmere, når man selv kører, og man er ikke afhængig af den offentlige transport, som kan være sporadisk og besværlig – særligt uden for de store byer.
Når man lejer bil, får man frihed til at opleve tingene i sit eget tempo.
Og så er det endda ret så billigt at leje bil i USA.
De mindste modeller er store i dansk kontekst og koster helt ned til 150 kroner per døgn. Hvis man rejser som familie eller en vennegruppe, kan det oven i købet være billigere at leje bil end at køre rundt med det offentlige.
Om man skal leje bil i USA kommer dog primært an på, hvad man har af planer.
Skal man udelukkende på storbytur i New York eller San Francisco, kan parkering hurtigt blive en dyr fornøjelse. Men så snart man skal ud af byerne, er det letteste klart at sætte sig bag rattet og selv køre mod de store oplevelser.
Godt at vide på forhånd
Ligesom flybilletter svinger priserne på lejebiler meget, og det kan godt anbefales at begynde at lede i god tid inden afrejsen.
I princippet kan man vente med at bestille, til man er afsted, men så vil prisen højst sandsynligt ende med at blive dyrere.
Billeje er også sæsonpræget og efterspørgslen stiger i sommermånederne.
Vi har selv brugt Expedia til at få et overblik over prisniveauet, og fordi siden samler de forskellige biludlejere, er det her, vi har fundet de bedste priser. Du kan bruge vores reklamelink (hvad er det?) herunder til at finde en bil:
Bilens størrelse
Udover timingen er der mange andre faktorer i den endelige pris på en lejebil.
Alle biludlejerne har forskellige prisstrukturer og regler, men det kan generelt siges, at jo større en bil man bestiller, jo dyrere vil den være. Det er egentlig meget logisk men alligevel værd at huske.
De mindste modeller er langt billigere end de større benzinslugere, og som nævnt tidligere vil en bil i economy-klassen ofte svare til en almindelig 5-personers bil i Danmark.
Mange af de større klasser ser man knap nok på vejene i Danmark.
Hvilken størrelse bil, man vælger, er naturligvis op til ens personlige præference, men hvis man vil holde prisen lav, vil vi anbefale, at man lejer den mindst mulige model.
Dato og tidspunkt
Når man bestiller lejebil, vælger man både afhentningsdag, afleveringsdag og tidspunkter.
For det meste kan både dato og tidspunkt laves om helt op til afhentningsdagen, så det er ikke altafgørende, om du har booket præcist – men hvis du vil gøre det så budgetvenligt som muligt, kan det betale sig at tænke det igennem på forhånd.
Vil man hente bilen et par timer tidligere end aftalt, koster det nemlig ekstra (nogle gange det samme som en dags leje), og man får desværre ikke rabat eller penge tilbage ved at aflevere bilen for tidligt.
Det er vores erfaring, at det bedst kan betale sig at bestille afhentning og aflevering i 24 timers-intervaller for at få den billigste pris.
Et priseksempel
Hvis den gennemsnitlige pris per dag hypotetisk er 100 kroner, vil det koste 300 kroner at leje en bil fra den 20. juni klokken 12.00 til den 23. juni klokken 12.00.
Vælger man i stedet at hente bilen klokken 12.00 og aflevere bilen klokken 14.00, vil prisen nærmere være 400 kroner, da det tæller som en ekstra dag (3 dage med 24 timer + 2 ekstra timer).
Ekstra tilkøb
Som udgangspunkt kommer alle lejebiler med aircondition, automatgear, radio og et ubegrænset antal miles. Det betyder, at man i lejeperioden må køre så langt i bilen, som man vil.
Der er ingen ende på de valgfrie tilkøb, man bliver tilbudt, når man lejer bilen. Vi vil som udgangspunkt råde dig til at sige nej til alt.
Det er almindeligt at blive tilbudt at leje en GPS, men priserne er astronomiske sammenlignet med, at de fleste kan bruges deres telefoner i stedet.
Man kan også tit tilkøbe AUX-kabler, iPhone-opladere og ophæng til telefonen i bilen. Det kan være bekvemt at sige ja til disse ting, hvis man ikke selv har medbragt dem – men der kan være mange penge at spare ved selv at købe udstyret i en CVS eller RadioShack.
I de fleste lejebiler er der et USB-input, der kan bruges til både opladning og afspilning af musik. Alternativt kan man skaffe en lille adapter til cigarstikket.
Vær opmærksom på at det kan være dyrere at leje bil, hvis man er under 25 år, eller hvis man vil være to chauffører.
Forsikring
Forsikring kan man ikke bare sige nej til.
Det er alfa og omega at være dækket godt ind ved eventuelle uheld – og det er ligeledes vigtigt at være opmærksom på, hvilken forsikring der er inkluderet i prisen fra starten, og hvor meget man skal tilkøbe bagefter.
Forskellene på tilbuddene kan være store, og det er værd at vide, hvorvidt man selv har en forsikring hjemmefra, der dækker.
Forsikring er kedeligt, men det er langt kedeligere ikke at have dækning, hvis uheldet er ude.
Det skal dog siges, at mange biludlejningsfirmaer forsøger at sælge en masse ekstra forsikring, som man ikke nødvendigvis har brug for. Hold tungen lige i munden og kend dine betingelser og behov.
Hvem skal man bestille bil fra?
Vi har langt fra prøvet alle de mange biludlejningsfirmaer, der er i USA, men gennem Expedias søgemaskine fandt vi flere gange de bedste priser hos Alamo.
Vores erfaring med Alamo var på alle måder simpel og smertefri.
Hertz, Dollar, Thrifty, Avis, Enterprise, Sixt, Budget og Europcar er nogle af de andre store biludlejningsfirmaer. Oplevelsen hos firmaerne er generelt ens.
Der findes flere søgemaskiner på nettet, der sammenligner prisen på biludlejning i USA. Expedia var bedst for os – men prøv et par forskellige, inden du bestiller.
Søg på Expedia efter de billigste lejebiler i USA (reklamelink).
Afhentning af bilen
Bestiller man afhentning af lejebilen fra lufthavnen i USA, vil man oftest blive gelejdet ind i, hvad der bedst kan beskrives som et stort biludlejningssystem.
Skrankerne fra de forskellige firmaer ligger tæt, og processen minder lidt om indcheckningen i en lufthavn.
Man skal finde sit firma (eksempelvis Alamo) og så enten stille sig i kø til personlig betjening eller bruge en af de skærme, der kan være stillet op til formålet.
Med dokumentationen i hånden går man nu gennem en proces, der i bund og grund handler om at bekræfte og acceptere aftalen – og så vil firmaet selvfølgelig prøve at sælge lidt ekstra imens.
Som tidligere nævnt er man som udgangspunkt ikke tvunget til at købe noget ekstra, og man kan med god samvittighed sige nej til alle tilkøbene.
Der kan dog være særlige regler omkring forsikring.
Når processen er afsluttet, går man mod parkeringspladsen (nogle gange i et stort p-hus), hvor en medarbejder forklarer, hvilken lejebil man kan tage.
Typisk kan man selv vælge en bil fra klassen, og der vil stå mellem 3 og 10 bilmodeller i forskellige farver.
Vi oplevede to gange at blive opgraderet og gratis kunne vælge bil fra en større klasse, end den vi havde bestilt.
Det er en god idé at tjekke bilen for skader og skrammer. Tag gerne billeder hvis du opdager noget, du ikke selv vil have en regning for senere.
Herfra sætter man sig blot ind i den bil, man helst vil leje. Nøglen ligger allerede i bilen.
Man kører så hen til en slags udtjekning, der skal se dokumentation for, at man har lejet bilen – og så kan eventyret ellers begynde.
På vejen
Stort set alle stater i USA har særlige trafikregler, så det er en god idé at lave en simpel søgning på trafikreglerne for den stat, man skal besøge. I mange stater er det eksempelvis lovligt at dreje til højre for rødt.
Når man tanker, er det vigtigt at være opmærksom på, hvorvidt man kører en benzin- eller dieselbil.
Tanker man den forkerte type brændstof, kan det blive en bekostelig affære at skulle have renset tanken.
Hvis man ikke kan huske, hvilket brændstof bilen bruger, og man heller ikke kan finde informationen i sine papirer, vil det som regel være indikeret på dækslet til tanken.
Ved uheld på vejene, uanset hvordan man skulle være indblandet, er det vigtigt at kontakte biludlejningsfirmaet så hurtigt som muligt.
Parkeringsbøder og lignende skal man selv betale, og det går ikke bare at smutte fra dem. Hvis man er så dum at forsøge – og så heldig at slippe ud af landet, inden det bliver opdaget – skal man i hvert fald ikke regne med at vende tilbage til USA uden problemer.
Aflevering af bilen
Når lejeperioden er ved at udløbe, er det på tide at aflevere bilen.
Nogle udlejningsfirmaer har en såkaldt grace period, der giver op til 59 minutter ekstra tid til aflevering. Men tjek godt efter i betingelserne, hvis du vil satse på dette.
Afleverer man for sent, skal man sandsynligvis betale en heftig “bøde” – for eksempel en hel dags ekstra leje, hvis man afleverer to timer senere end aftalt. Så husk at aflever til tiden.
Selve afleveringsprocessen er enkel. Kør bilen ind ved udlejningsfirmaet, og en medarbejder vil registrere afleveringen samt hvor meget benzin, der er tilbage.
Det er vigtigt at aflevere bilen med lige så meget benzin, som den havde, da man modtog den. Biludlejningsfirmaerne tager helt op til 10 dollar per gallon – i stedet for de 3-4 dollar det koster per gallon på en benzintank.
Bilen behøver ikke at være specielt rengjort ved aflevering, men tjek selv med firmaet i forvejen.
Husk alle dine ting fra bilen – og husk at aflevere bilnøglen tilbage!
Vi håber, at du nu føler dig forberedt og får en rigtig god oplevelse med at leje bil i USA.
Er du klar til at booke en bil til dit næste road trip? Tag et kig på modellerne og priserne gennem vores reklamelink herunder:
Skal du til USA?
Vi er vilde med USA og har indtil videre skrevet om vores oplevelser i New York og Californien.
Hvis du har nogle spørgsmål til billeje i USA eller USA i det hele taget, er du meget velkommen til at skrive til os i kommentarerne.
Vil du også hjælpe os?
Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com eller shoppe på Amazon.
Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.
Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.
Tusind tak, og rigtig god tur!
Hej Victoria og Alexander. Tak for en fin artikel. Min kæreste og jeg skal selv til USA i Påsken og sidder nu og søger efter lejebiler i USA. I skriver I jeres artikel, at det er billigt at leje bil i USA. I nævner priser omkring 150kr/døgn, men de priser, vi finder, ligger omkring 5-600kr/døgn. Vi skal fra Auburn, Alabama til Miami, Florida fra d. 14 til den 20 april, men kan ikke forstå, at priserne ligger så højt. Vi har søgt på Expedia og på Enterprise’ egen side. Er der måske noget i vores søgning, vi ikke har taget hensyn til?
Håber I kan hjælpe os 🙂
Hej Simon,
Tak for din kommentar og pæne ord. Vi har prøvet at søge lidt rundt og kommer – ligesom jer – frem til priser på 5-600 kroner per døgn fra Alabama til Florida.
Da vi forsøgte at vende søgningen om, og altså søge på biler fra Florida til Alabama i stedet, faldt priserne helt ned til 500 kroner – i alt! Hvis I kan vende jeres tur på hovedet, er der tilsyneladende penge at spare 🙂
Ok, tak for svar 🙂 Vi ser, om vi kan finde ud af en måde at gøre det billigere.
Selv tak! Held og lykke med det – og rigtig god tur 🙂
Hej Victoria og Alexander
Dejlig artikel i har skrevet om USA. Jeg skal selv afsted til sommer med min kæreste. Det er noget af en jungle omkring biludlejning. Jeg vil derfor høre jer om der er nogen restriktioner omkring hvilket kort man kan bruge? Da vi var i Irland kostede det nemlig ekstra da jeg havde et debet kort. Og det vil jeg helst undgå ☺️
Mvh Maria
Hej Maria,
Mange tak! Det lyder skønt. Det er muligt, at biludlejningsfirmaet vil kræve, at man bruger et kreditkort (såsom Mastercard, og ikke de fleste almindelige Visa-Dankort) – men dette har vi personligt kun prøvet i Europa; ikke i USA. Om det skulle koste ekstra med et debetkort har vi ikke nogen erfaring med. Det er dog altid en god idé at tjekke firmaets hjemmeside i forvejen og at læse lejeaftalen igennem for at være på den sikre side 🙂
Rigtig god tur!