fbpx

Los Angeles: 11 unikke seværdigheder

De bedste oplevelser og områder i Los Angeles
Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere om os her.

Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere.

Vi har besøgt Los Angeles af to omgange – første gang i 2012 og senest i 2018, hvor byen blev afslutningen på vores road trip ad Highway 1 og begyndelsen på det næste road trip til nogle af nationalparkerne i det sydvestlige USA.

Selvom byen er stor og kan virke overfladisk, er vi vilde med den livlige, kreative stemning, der gennemsyrer gaderne og de ambitiøse mennesker (bye bye Jantelov), som kalder Los Angeles deres hjem.

Og så er det bare her det sker. Californien, og i særdeleshed Los Angeles, er nærmest en trend-maskine. Mange fænomener inden for mad, fitness og underholdning er startet og populariserede her – blandt andet sushi, yoga, skating, smoothiebarer og adskillige diæter.

Los Angeles har masser at byde på, og i denne artikel kan du læse om 11 unikke oplevelser samt finde dem på et kort nederst. Vi giver også tips til at leje bil, finde overnatning og booke billige flybilletter.

Velkommen til Los Angeles

LA har et blandet ry og er blandt andet kendt for at være uendeligt stor, spraglet, trafikeret og uden et egentligt centrum.

Byen er stor, trafikken kan være forfærdelig og bydelene i South Central LA er nok ikke det klogeste sted at flashe dyre guldure midt om natten. Men…

Los Angeles er meget mere end det.

Nærheden til vandet og de omkringliggende bjerge giver perspektiv og et tiltrængt pusterum fra intensiteten i byen, hvor der produceres populære biograffilm, nye musikere bliver verdensstjerner, og fancy madtrends dukker op ud af det blå.

Oplevelserne er mange, og med et par dage i Los Angeles vil man både kunne få saltvand i håret ved Venice Beach, se moderne kunst med udsigt på Getty Center, mænge sig med stjernerne i Hollywood, besøge flere af byens unikke muséer og shoppe på Rodeo Drive indtil bankrådgiveren ringer.

Her er 11 oplevelser, du ikke må misse i Los Angeles:

Los Angeles skyline

Los Angeles skyline som set fra Griffith Observatory.

1. Getty Center

Selv hvis man ikke er synderligt kunstinteresseret, er The Getty et sted i Los Angeles, man bare besøge.

Turen derop i Getty Center-monorailen er en oplevelse i sig selv – og udsigten over byen fra toppen er bjergtagende.

Vi har desværre ikke selv besøgt Getty Center ved solnedgang, men det er helt sikkert særligt at se solen dyppe under horisonten i Stillehavet heroppefra.

Når man er færdig med at tage selfies på terrassen, kan man stikke hovedet ind i J. Paul Getty-muséet, der huser verdensberømte værker af blandt andet Paul Gauguin og Van Gogh.

Som prikken over i’et er det helt og aldeles gratis at besøge Getty Center.

Getty Center transport

Getty Center-monorailen.

Getty udsigt

Udsigt over Los Angeles fra Getty Center.

2. Hollywood-skiltet

Det er svært at nævne Los Angeles uden også at nævne Hollywood, og selvom skiltet blev opført tilbage i 1923, er de meterhøje bogstaver stadig underligt relevante.

Nogle af de bedste udsigter til skilter fås fra Hollywood Boulevard og Griffith Observatory.

Det er også muligt at komme op på en vej med udsigt lige bag skiltet, men det er ulovligt at gå helt hen til det. Det stopper dog ikke nogle vovehalse fra alligevel at forsøge.

Hollywood-skiltet

Hollywood-skiltet er 107,3 meter langt og 13,4 meter højt!

Hollywood-insta

3. Hollywood Boulevard

Hvert år i februar mødes filmbranchen til Oscar-uddelingen, der afholdes i Dolby Theatre på Hollywood Boulevard.

Besøger man ikke lige Los Angeles den søndag, må man nøjes med de mange hånd- og fodaftryk foran TCL Chinese Theatre, hvor folk fra hele verden sammenligner deres skostørrelser med Johnny Depp, Meryl Streep, Jackie Chan, Tom Cruise og utallige andre kendisser.

Langs Hollywood Boulevard og Vine Street finder man stjerner i fortovet signeret af stjernerne selv på Hollywood Walk of Fame.

Flere end 2.500 stjerner er dedikeret skuespillere, instruktører, musikere og andre personer inden for underholdningsindustrien, og der bliver jævnligt sat nye stjerner i.

TCL Chinese Theatre

TCL Chinese Theatre på Hollywood Boulevard.

Prøv fodaftryk
Victoria og Meryl
Johnny Depp stjerne
Hollywood Boulevard
Hollywood Johnny's

4. Filmstudier og forlystelsesparker

Hvis Hollywood Boulevard ikke er nok, kan man komme endnu tættere på stjernernes hverdag på en studio-tur hos Warner Bros.

På den to-timer lange tur besøger man nogle af de filmset, der rent faktisk bliver brugt til kendte filmproduktioner og aktuelle tv-serier. På turen besøger man blandt andet også caféen Central Perk fra Friends og ser nogle af de originale Batmobiler.

Hos Universal Studios kan man også opleve filmstudier, men her er der lagt større vægt på forlystelser, 3D-oplevelser, restauranter og endda natklubber.

Lidt længere fra byen i Anaheim ligger Disneyland Park, der helt sikkert vil være et hit hos små prinser og prinsesser. Man kan dog godt forvente lange køer.

Warner Bros
Filmset LA
Friends sofa

I mange serier og film bruges de samme gader og bygninger igen og igen, kun med små modificeringer. Pladsen her bruges f.eks. både i Gilmore Girls og Pretty Little Liars.

5. Venice Beach

Der er noget helt særligt over storby-strande, og Venice Beach er perfekt til en eftermiddagstur i solen.

Forvent masser af palmetræer, folk på rulleskøjter og smarte butikker med alt fra poke bowls og hipsterkaffe til bohemekjoler og surfboards.

Du kan også pumpe jern med Arnold-efterligninger på Muscle Beach, lave kickflips i skateparken eller tage plads og nyde det farverige show af mimere, musikere og gøglere, der optræder langs strandpromenaden.

På vores første besøg i LA var vi desuden heldige at spotte et par delfiner, der svømmede forbi – så hold øje med de smukke skabninger i vandet.

I denne 3-dages rejseplan til Los Angeles kan du læse om flere strande tæt på byen (på engelsk).

Venice walk in

Ved Venice Beach ligger der mange lovlige marihuana-klinikker, der ordinerer “medicinen” til alvorlige såvel som mere afslappede formål.

Venice Boardwalk
Venice Beach

6. Santa Monica Pier

Når Los Angeles skal ødelægges i en katastrofefilm, er Santa Monica Pier typisk det første område, der bliver opslugt af kometer og dinosaurerne eller ødelagt af tsunamier og jordskælv.

På selve kajen finder man en ikonisk forlystelsespark, der især er kendt for det store pariserhjul. For enden kan man nyde solnedgangen med udsigt over havet (næste stop: Hawaii!).

Den ikoniske vej Route 66 slutter sin lange færd fra Chicago ved Santa Monica.

Santa Monica hjul
Santa Monica ringe

Prøv kræfter med tyngdekraften i Santa Monica-ringene. Øv dig eventuelt først på kopien ved den grønne cykelsti i København ved Mjølnerparken.

Santa Monica Route 66

Slutningen af Route 66 på Santa Monica Pier.

Santa Monica forlystelsespark

Kør med en af Pacific Parks 12 forlystelser, der har udsigt over Stillehavet.

Solnedgang LA

En klassisk LA-solnedgang.

7. Griffith Observatory

Fra Griffith Observatory er der udsigt til stjernerne på mere end én måde.

Om dagen kan man kigge ned i de kendtes baghaver, og om aftenen bliver der stillet gratis teleskoper til rådighed, så man kan beundre nattehimlen.

Udsigten fra Stillehavet til Downtown LA gør den lange tur op til observatoriet det hele værd. Og så er Hollywood-skiltet også i fotohøjde.

Griffith Observatory
Victoria Hollywood Griffith
Hollywood-skiltet fra Griffith
Griffith udsigt

Griffith Observatory med Los Angeles downtown i baggrunden.

8. LACMA

Los Angeles County Museum of Art (LACMA) er både kendt for sine indendørs- og udendørsudstillinger.

Særligt de 202 lampeposter i udstillingen Urban Light er populære – og kan blandt andet ses på utallige Instagram-feeds samt i Oscarvinderen La La Land.

Urban Light kan besøges gratis døgnet rundt på Wilshire Boulevard.

LACMA

9. La Brea Tar Pits

Midt i Los Angeles ligger La Brea Tar Pits, hvor dyr fra den sidste istid blev fanget i den naturligt forekommende asfalt og på den måde blev særdeles godt bevaret, indtil forskere for nylig begyndte at grave dem op. Og der graves stadig på livet løs.

Det tilhørende museum udstiller flere af fundene; blandt andet knoglerne fra en imponerende mammut og en sabeltiger (der har det charmerende latinske navn Smilodon).

Den første tirsdag i hver måned (undtagen juli og august) er det gratis at besøge La Brea Tar Pits. Det er også gratis hver tirsdag i september.

Tar pits
La Brea museum

På spansk betyder “la brea”, hvad der svarer til “the tar” på engelsk, så når man siger “the La Brea Tar Pits” siger man faktisk “The the tar tar pits”.

10. The Grove

Hvis man gerne vil shoppe lidt i fred for biler, er The Grove et oplagt tilflugtssted i Los Angeles.

Det hyggelige område er fyldt med butikker, caféer og restauranter – blandt andet Nordstrom, Apple og The Cheesecake Factory. Og så er der også en stor biograf.

11. Rodeo Drive i Beverly Hills

Butikkerne på Rodeo Drive frekventeres primært af folk, der har rigtig mange penge.

De parkerede biler på gaden er dyre sportsvogne, og forventer man at kunne købe et par billige t-shirts med hjem, vil man blive skuffet.

Til gengæld kan man, hvis man har råd, lege Julia Roberts i Pretty Woman for en dag, eller blot observere luksusspektaklet på afstand og nøjes med window shopping.

Ikke langt fra Rodeo Drive ligger Beverly Hills High School, der blev udødeliggjort af teenageserien Beverly Hills 90210 tilbage i 90’erne.

Rodeo Drive

Kort over Los Angeles

Find de oplevelser i LA vi har skrevet om i artiklen på kortet herunder. Klik på ikonet øverst til venstre for at se en oversigt.

Leje af bil i Los Angeles

Det kan godt lade sig gøre at komme rundt i byen med en blanding af offentlig transport og taxi eller Uber, men for at få den fulde Los Angeles-oplevelse, skal man selv sidde bag rettet.

Byen er lavet til at blive kørt rundt i, så lej en bil hvis du har mulighed for det.

Da vi besøgte Los Angeles i 2018, havde vi selv lejet bil fra San Francisco og kørt ned ad Highway 1 (hvilket varmt kan anbefales!).

De fleste biludlejningsfirmaer i Los Angeles ligger tæt på lufthavnen (LAX), og der går gratis shuttles mellem terminalerne og afhentningsstederne.

På Expedia kan man sammenligne priser på bilerne, og forhandlere som Alamo og Hertz har ofte biler til omkring 200 kroner per dag.

Søg på Expedia efter en lejebil i Los Angeles (Reklamelink: hvis du booker gennem dette link, får vi en lille kommission. Det koster absolut intet ekstra for dig, og vi vil blive meget glade, hvis du har lyst til at støtte os. Læs hele vores reklamepolitik her).

Hvis prisen skal holdes så lav, skal man dog være opmærksom på at takke nej til de fleste af de tilkøb, der bliver tilbudt.

Alle bilerne har automatgear, aircondition, radio og inkluderer et ubegrænset antal miles. Det kan ofte lade sig gøre at aflevere sin bil et andet sted mod et mindre beløb.

Flere biltips? Læs vores bedste råd til at leje bil i USA i denne artikel.

Lejebil Los Angeles

Vores lejede Nissan Sentra i Los Angeles.

Hvor skal man bo i Los Angeles?

Før man finder ud af, hvor man gerne vil bo i Los Angeles, er det en god idé at finde ud af, hvad man gerne vil lave i byen.

Hvis man bare gerne vil på stranden og stadig have resten af byen tæt på, er Santa Monica et oplagt valg.

Er Los Angeles’ stjernekvaliteter tiltrækkende, er det måske nærmere Beverly Hills eller Hollywood, der er mest passende.

I og omkring Downtown er der mange billige bud på overnatning, men vær opmærksom på anmeldelserne, da nogle gader og områder ikke er så …turistvenlige.

Vi boede selv i North Hollywood, som havde lidt lavere priser end resten af byen og stadig virkede som et meget sikkert valg.

Eftersom vi havde lejet bil, var det ikke noget problem at komme rundt. Lejer man ikke bil, er det smartest at bo tæt på en metrostation.

De bedste hotelpriser finder vi ofte på Hotels.com.

Søg på hoteller i Los Angeles og tjek priser samt ledighed på Hotels.com (reklamelink).

LA palmer

Flybilletter til Los Angeles

Det er efterhånden rigtig billigt at flyve fra Danmark til Los Angeles og tilbage igen.

I april 2018 gav vi 995 kroner per person for at flyve direkte fra Los Angeles til København med Norwegian.

Vi rejste kun med håndbagage og medbragte vores egen mad og drikke til den lange tur – men selv hvis man køber en mindre skrabet billet (eksempelvis med SAS), er turen over Atlanterhavet historisk billig.

Vores bedste tip til at finde gode priser til Los Angeles (og USA generelt), er at kigge på Norwegians lavpriskalender – især hvis du er lidt fleksibel med datoerne.

Hvis du har mere faste datoer, kan du nemt få et overblik over de bedste og billigste flybilletter på Momondo.

Søg efter flybilletter fra København til Los Angeles på Momondo (reklamelink).

Rejser du fra Jylland? Søg efter flybilletter fra Billund til Los Angeles på Momondo (reklamelink).

Er du klar til at tage til Los Angeles?

Vi håber, at du kunne bruge vores tips til LA.

Hold dig endelig ikke tilbage med at kommentere nedenunder, hvis du har nogle spørgsmål. Vi hjælper dig hellere end gerne.

Vil du også hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com, shoppe på Amazon eller tilmelde dig Airbnb.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak, og rigtig god tur!

2 Kommentarer

 1. Mette Malene

  Hej med jer – fede guides I laver! Min kæreste og jeg skal selv til LA i november, og vi overvejer lidt transportmulighederne. Vi lejer en bil da vi skal en del rundt, men vi er lidt i tvivl om det giver mening at køre rundt i LA. Hvordan oplevede I at finde parkering osv.? Mvh, Mette Malene

  Svar
  • Alexander & Victoria

   Hej Mette, tusind tak! Det lyder dejligt med en tur til Californien i november. Første gang vi var i Los Angeles, var det med offentlig transport, og det gik sådan set fint. Anden gang (med lejebil) var dog lige en tand federe, og vi kan uden tvivl anbefale, at man kører rundt i den enorme by. I rush hour kan trafikken være slem på de store færdselsårer, men som turist kan man evt. planlægge sine ture uden om. Parkering er generelt nemt – LA er lavet med biler i tankerne, og vi oplevede det aldrig som et problem. Rigtig god tur!

   Svar

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du med ombord?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste artikler med inspiration og rejseråd leveret direkte i indbakken ♡