Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere om os her. |
Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere.
Termet third wave coffee bruges om en ny bølge inden for kaffeindustrien, hvor der fokuseres på høj kvalitet, smag, bæredygtighed, transparens og godt håndværk.
Den tredje bølge er skyllet ind over Singapore, og der åbner nye kaffebarer stort set dagligt. Som kaffeentusiaster skulle vi selvfølgelig prøve nogle af stederne i løbet af vores tre dage i byen – og vi må indrømme, at en pause med aircondition (og et stykke kage!) også var tiltrængt undervejs.
Det er dog ikke alle kaffebarer med specialkaffe, man naturligt lige kommer forbi. De kan gemme sig i sidegader, centre og foodcourts, så hvis man virkelig vil have sin V60 eller AeroPress, kan det være en fordel at kende caféerne i forvejen.
Her er 6 third wave-kaffebarer i Singapore, der laver virkelig god kaffe. Nederst i artiklen kan du se, hvilke kriterier vi bedømmer efter samt finde alle stederne på et kort.
6 third wave-kaffebarer i Singapore:
CSHH Coffee Bar (Papa Palheta)
CSHH Coffee Bar er et kaffemekka i Singapore, hvor der både er ristningsfaciliteter, et cuppingrum, en ølbar samt en fin butik, hvor man kan købe kaffebønner og professionelt kaffegear.
I selve caféen kan man få third wave-klassikere som hånddryppet single estate-kaffe, nitro cold brew og kaffeteen cascarra.
Med siddepladser 360° rundt om baren kan man kigge baristaerne over skulderen, når de tryller bag disken – og måske endda lære et trick eller to.
Kaffebønnerne ristes nænsomt af Papa Palheta, som ejer og medejer flere caféer i Singapore.
Navnet Papa Palheta kommer af en historie fra 1700-tallet, hvor kaffesmugleren Francisco de Mello Palheta forførte den franske guvernørs kone i Fransk Guyana for at kunne importere kaffebønner til Brasilien for første gang. I dag er landet verdens største kaffeproducent.
CSHH Coffee Bar sælger både mad og desserter. Priserne er i den høje ende, men kvaliteten er også derefter. Vi prøvede en vegansk müsli med masser af frisk frugt, en islatte til at køle ned på samt en etiopisk drypkaffe fra Guji-regionen. Alt sammen anbefalelsesværdigt!
150 Tyrwhitt Road.
Jewel Coffee
Den første Jewel Coffee åbnede i 2011, og i dag er det Singapores hurtigst voksende kæde af specialkaffecaféer.
Hos kaffebaren er der rig mulighed for at prøve forskellige typer specialkaffe. Prøv for eksempel en El Salvador Picacho; 100% bourbon-kaffe dyrket 1200 meter over havoverfladen (strictly high grown), eller en indonesisk wet-hulled kaffe, der kaldes Sumatra Mandheling Terminator 3.
Alle espressoer og espresso-baserede drikke såsom latte og cappuccino serveres som udgangspunkt med dobbeltskud.
Udover kaffe kan der også købes kager og lette måltider. Victoria fik en quinoa-salat med kål, søde tranebær og en syrlig balsamicodressing.
Vi besøgte baren på 442 Orchard Road/Claymore Connect, men Jewel Coffee har flere kaffebarer i Singapore.
Oriole
Ud til en livlig gågade, der fører til centeret 313@Somerset, ligger den ene af de to Oriole-kaffebarer. Indenfor kan man sidde i et hipt indrettet lokale, mens siddepladserne under markiserne udenfor lægger op til at iagttage de mange forbipasserende.
Oriole rister selv kaffen, og de samarbejder tæt med selvstændige kaffefarmere og små kooperativer om hele tiden at forbedre kvaliteten. Vi fik en dejlig, stor kop Direct Trade-kaffe fra Papua Ny Guinea, hvortil der lå et kort med oplysninger om kaffens dyrkningshøjde, proces, smagsnoter og en lille historie om, hvor den kommer fra. Pluspoint herfra.
På menukortet er der blandt andet comfort food såsom fish and chips, trøffelburger og avocado på foccacia samt flere salater, morgenmad dagen lang og syndige desserter. Vi blev lokket af nogle lækre vafler med is fra Coldstone – der var rigeligt til to!
The Coffee Academïcs
Kaffebaren The Coffee Academïcs er oprindeligt startet i Hong Kong af Jennifer Liu, der har en baggrund som arkitekt. Det mærkes tydeligt på den stilfulde indretning, hvor omdrejningspunktet er kaffen og de dygtige baristaer.
Udover at servere noget af Asiens bedste kaffe, er kaffekæden også kendt for Coffee in a Cone – altså varm latte i en isvaffel. Vi prøvede dog signaturkaffen The Manuka med honning fra New Zealand.
Kaffebaren sælger desuden muffins, små kager og frokostvenlige retter til rimeligt pebrede priser. Det så til gengæld meget appetitligt ud.
Vi besøgte The Coffee Academïcs på 6 Scotts Road, Scotts Square, og de har også fået en kaffebar kaldet Nitro Pitstop i 252 North Bridge Road, Raffles City Shopping Centre (ved metrostoppet City Hall). Desuden har de ret mange caféer i Hong Kong.
Populus
Efter at have slentret rundt blandt fine, farvede shophouses i udkanten af Chinatown holdt vi en eftermiddagspause på caféen Populus.
Den lille café har et high-end touch og serverer primært mad til lidt høje priser – særligt brunchlignende retter med moderne twists. Udvalget af kaffe er ikke lige så stort som hos de andre kaffebarer på denne liste, men til gengæld var kvaliteten høj på kaffen, der ristes af 2° North Coffee Co.
Vi fik en latte (med flot latteart) lavet på fuldt vaskede caturra-espressobønner fra Colombia. Fancy, ikke? Deres chokoladekage med passionsfrugt og kiksebund var også en smagfuld succes. Næste gang vil vi prøve brunchanretningerne.
146 Neil Road.
The New Black
I stedet for selv at riste bønnerne, sælger The New Black kaffe (og te) fra flere af verdens mest anerkendte ristere – blandt andet fra The Coffee Collective i Danmark.
Placeringen under en rulletrappe i Raffles Place 9 var umiddelbart lidt spøjs, men selv på en hektisk hverdagsformiddag var der en rolig stemning på kaffebaren.
Stedet føltes meget moderne og rent med lysende CMYK-farvede vægge, et stort billede af kaffesmagshjulet og generelt fokus på kaffe overalt. The New Black sælger lidt bagværk, men det er den sublime kaffeoplevelse, man skal komme for.
Vi prøvede Emilo: en stor kop V60 ristet i München, Tyskland med mexicanske bønner, der havde smagsnoter af mælkechokolade, mandler og brændt sukker.
9 Raffles Place.
Sådan bedømmer vi kaffebarer
Faktorer der vejer positivt i jagten på god kaffe:
- Kaffen bliver brygget friskt på bestilling med nykværnede bønner.
- Espresso-baserede drikke som café latte og cappuccino bliver lavet på espressomaskine med frisk, steamet mælk.
- Man kan vælge mellem flere typer bønner; gerne inddelt i variant (Caturra, Geisha), proces (washed, natural), land og så vidt muligt også helt ned til et kooperativ eller en enkelt kaffefarm (single estate).
- Kaffen bærer certifikater såsom Økologi, Fairtrade og Bird Friendly.
- Al information om selve kaffen, hvor den kommer fra og overvejelserne herom, er et godt tegn på transparens og bevidsthed på området.
- Bønnerne ristes hyppigt, og det er et stort plus, hvis kaffebaren selv rister dem.
- Sort kaffe kan laves med flere brygningsmetoder, såsom AeroPress, French Press, Chemex og V60.
- Servicen er god, og ventetiden er lav.
- Indretningen opfordrer til afslapning og hygge.
- Priserne er menneskelige.
Kort over kaffe i Singapore
Find de kaffebarer vi har skrevet om i artiklen på kortet herunder. Klik på ikonet øverst til venstre for at se en oversigt.
Vil du hjælpe os?
Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com eller shoppe på Amazon.
Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.
Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.
Tusind tak!
Indsend Kommentar