fbpx

Den bedste rejseforsikring til længere rejser og rejser uden returbillet: Hvad skal man vælge?

En guide der sammenligner rejseforsikringer, som kan købes på farten, hvis man er på en længerevarende eller fleksibel rejse
Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere om os her.

Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere.

Med et utal af rejser i bagagen (og flere af dem på 3-6 måneders længde), har det været nødvendigt for os at have en god rejseforsikring.

Heldigvis har vi aldrig haft brug for at blive evakueret med helikopter…

Til gengæld har vi haft brug for vores rejseforsikring til et par lægebesøg og hospitalsbesøg, som helt sikkert ville have kostet os mere end forsikringen, hvis ikke vi havde haft én.

I denne guide om rejseforsikringer til længerevarende rejser eller rejser uden en returbillet vil vi sammenligne tre populære selskaber: SafetyWing, World Nomads og True Traveller (reklamelinks).

Læs med for at finde ud af, hvilken forsikring der passer netop dine behov bedst.

Reklame: Denne artikel indeholder reklamelinks, hvilket vil sige, at vi får en lille kommission, hvis du benytter vores link til at bestille din rejseforsikring. Vi vil blive uendeligt glade for støtten, og det koster dig ikke en krone ekstra! Som altid deler vi vores personlige erfaringer og holdninger, og alle ord er skrevet af os. Tak fordi du læser med.
Dansk eller international forsikring

Der findes et utal af muligheder for at købe rejseforsikringer – både i Danmark og internationalt.

Og selvom vi har prøvet en del forskellige, vil vi alligevel pointere:

Vi er ikke professionelle rådgivere eller rejseforsikringseksperter. Denne artikel er skrevet ud fra vores personlige erfaringer.

De danske rejseforsikringer, vi har kigget på, skal altid købes inden afrejse og derudover have en fast slutdato.

Med vores livsstil som digitale nomader og for andre som rejser i længere tid uden at vide præcist, hvilke lande de skal besøge, eller hvornår de vil returnere til Danmark, kan det være svært at finde en dansk rejseforsikring, der dækker ens behov.

Der findes dog et par internationale rejseforsikringer, der kan købes både før og i løbet af rejsen.

De er ret fleksible i forhold til rejselande og rejselængde, så det er dem, vi kigger på, når vi selv skal bruge forsikring på vores rejser.

Og som dansker kan man sagtens købe de internationale rejseforsikringer.

I denne guide har vi valgt at fokusere på internationale rejseforsikringer, som kan købes, mens du er ude at rejse – selv hvis du endnu ikke har en returbillet.

Hvad er en rejseforsikring?

Når man som dansker befinder sig i Danmark, sørger det offentlige system for en, hvis man bliver syg.

Sådan er det desværre ikke altid i udlandet. I mange lande skal man nemlig selv betale.

I Europa gælder det blå sygesikringskort delvist som en rejseforsikring.

I tilfælde af akut sygdom eller skade, kan du få dækket lægebesøg, behandling, medicin og ambulancetransport på lige vilkår med borgerne i det land, du rejser i. Men ikke mere end det.

Formålet med en rejseforsikring er derfor at dække dine økonomiske omkostninger, hvis der sker dig noget, mens du er ude at rejse.

Hospitalet i Old Town

Victorias forstuvede fod blev godt behandlet på hospitalet på Koh Lanta i Thailand i 2018.

Hvad dækker en rejseforsikring?

Rejseforsikringer varierer både i dækning og priser, og der findes mange forskellige slags.

Jo flere scenarier du skal have dækket, desto dyrere bliver forsikringen.

Som udgangspunkt dækker rejseforsikringer udgifter til medicin, læge- eller hospitalsbesøg ved akut sygdom eller skader, som opstår på rejsen.

Derudover er der mange, der dækker hjemtransport i tilfælde af sygdom, erstatning ved tyveri eller røveri, og evakuering i forbindelse med katastrofesituationer. Men det kan som sagt variere.

Endeligt kan man typisk tilkøbe afbestillingsforsikring og dækning af mistet bagage, forsinkelser, personligt ansvar, krisehjælp og alt muligt andet.

Alex rabiesskud Thailand

Alex kom også lidt galt afsted – igen i Thailand – i 2019, hvor han blev bidt af en hund og skulle have rabiesskud.

Rejseforsikring Thailand

Heldigvis fungerer sygehusvæsenet fint i landet. Vi sparede en del penge på at have en dækkende rejseforsikring.

Hvorfor skal man have en rejseforsikring?

Hvis man tager fornuften med sig hjemmefra, er det generelt utrolig sikkert at rejse.

Men… Skader sker.

Og at rejse uden en dækkende rejseforsikring er simpelthen uansvarligt – både for dig og dine nærmeste.

Hvis uheldet er ude, og du oplever sygdom eller tyveri, kan din rejse blive rigtig, rigtig dyr.

Så selvom det måske lyder kedeligt, er rejseforsikring en af de ting i livet, hvor det er en virkelig god idé at være på den sikre side!

Ø-paradis uden for Sumatra uden hospital

Det er sjovest at rejse, hvis man kan forblive sund og rask!

Hvordan fungerer en rejseforsikring?

Nogle indboforsikringer inkluderer en rejseforsikring, så det er værd at undersøge, om du allerede er dækket.

Ellers kan man ofte tilkøbe en til den eksisterende forsikring til kortere rejser på under en måneds varighed (og af og til op til tre måneder).

Og i EU har vi jo vores blå sygesikringskort, som dækker basal behandling ved akut sygdom.

Men rejser man i mere end en måned og/eller uden for EU, skal man tjekke ekstra godt op på sin forsikring.

En rejseforsikring er et must. Der er ingen vej uden om.

Rejseforsikring købt hjemmefra

Skal du på en planlagt og fast rejse, som for eksempel to måneder til USA, giver det god mening at bestille rejseforsikringen hjemmefra inden turen.

I det tilfælde vælger man destination(er) samt start- og slutdato, hvorefter man køber en rejseforsikring, der dækker netop den rejse.

Du kan for eksempel læse mere om forskellen på enkeltrejseforsikringer og årsrejseforsikringer samt sammenligne priser på Rejseforsikringsguiden.

Fleksibel rejseforsikring

Hvis ens rejseplaner ændrer sig undervejs på turen (eller man tager afsted uden en returbillet), kan man have brug for at købe rejseforsikring  sin rejse.

Det er langt fra alle forsikringsselskaber, der tillader det. Faktisk kender vi ikke til nogle danske forsikringsselskaber, der tilbyder det.

Vi har selv stået i situationen et par gange, og derfor har vi undersøgt, hvilke forsikringsmuligheder der er de bedste til digitale nomaderlængere udlandsophold uden slutdato, eller hvis man blot vil være fleksibel og ikke planlægge hele sin rejse hjemmefra.

Vær opmærksom på, at man naturligvis ikke kan få dækning for et uheld, hvis man først tilkøber rejseforsikring efter skaden er sket. Forsikringssvindel er både uetisk og ulovligt.

Backpackere i Asien

Det er klogt at være opmærksom på, hvorvidt din rejseforsikring gælder på hele rejsen og til alle destinationer.

Hvad skal du kigge efter, når du køber rejseforsikring?

Rejseforsikringer dækker som udgangspunkt altid udgifter til akutte uheld og opstået sygdom på rejsen samt evakuering.

Det er især i denne kategori, at det virkelig kan betale sig at have en god rejseforsikring.

Skal man for eksempel flyves til en anden by for at komme på et fornuftigt hospital efter et trafikuheld, kan man ofte få dækket omkostninger til transporten (som ellers kan være astronomisk høje, hvis man selv skal betale).

Det samme gælder hospitalsophold, som kan koste det hvide ud af øjnene i udlandet.

Maksimalt beløb

Det maksimale beløb man kan få til at dække sin skade varierer fra forsikring til forsikring.

Beløbene er typisk meget høje (op til flere millioner kroner!), så det burde være rigeligt for de fleste.

Det er alligevel værd at være opmærksom på, at forsikringen dækker godt nok.

Selvrisiko

Jo højere selvrisiko du har, desto lavere pris kommer din forsikring til at koste.

Selvrisikoen er det beløb, du selv skal punge ud med, inden rejseforsikringen betaler resten.

Får du for eksempel en hospitalsregning på 10.000 kroner, og har en selvrisiko på 1.500 kroner, betaler din rejseforsikring 8.500 kroner, mens du selv skal betale 1.500 kroner.

Der er ikke noget rigtigt eller forkert, når det kommer til selvrisiko.

Vores personlige filosofi er primært at bruge forsikringer til at betale for sjældne, men dyre tilfælde og betale små beløb selvstændigt. Vi har derfor en selvrisiko på næsten 2.000 kroner på vores rejseforsikring.

Så vidt vi kan se og læse os til, er det en relativt høj selvrisiko.

Hvis man forventer mange enkelte “uheld”, eller blot vil føle sig tryggere ved at kunne bruge sin rejseforsikring uden at tænke over selvrisikoen, kan man vælge et lavere beløb – eller endda slet ikke at have nogen selvrisiko.

Det betyder i så fald, at forsikringsselskabet betaler hele skadesbeløbet (alle 10.000 kroner i det ovennævnte eksempel).

Ekstremsport

Forestiller man sig at dyrke (ekstrem)sport i udlandet, skal man være klar over, at dette ikke altid automatisk er dækket af alle rejseforsikringer.

En løbetur i den lokale park vil typisk passe fint ind i betingelserne, men skal man for eksempel løbe et maraton i udlandet, er det værd at kigge grundigt efter, hvad der dækkes og ikke dækkes.

Dækning ved bungy jump, paragliding, mountainbiking, klatring, skisport, bjergbestigning og lignende aktiviteter koster næsten altid ekstra – hvis det overhovedet er muligt at tilkøbe.

Når du står og skal til at skrive under på selv at tage ansvar for sådan en aktivitet, er det rart at vide, at du har en forsikring i ryggen, der gerne betaler hospitalsregningerne, hvis der skulle ske et uheld.

Trekking i Nepal forsikring

Trekking i Nepals bjerge. Hvis man slår sig her eller bliver ramt af akut højdesyge, er det meget bekvemt at have en rejseforsikring, der også dækker helikopterredning.

Sammenligning af tre populære rejseforsikringer

Vi vil i denne guide sammenligne tre internationale forsikringsselskaber, der sælger rejseforsikringer og rejsemedicinske forsikringer, som kan købes, mens man er ude at rejse.

På tidligere rejser har vi selv brugt både World Nomads og True Traveller med succes (reklamelinks).

Siden er SafetyWing (reklamelink) også kommet til, og de ser også ud til at være et godt bud, hvis man ikke ved, hvor længe man vil være afsted.

SafetyWing er umiddelbart billigere end de to andre, og næste gang vi har brug for en rejseforsikring, vi kan købe on the go, skal vi prøve dem.

SafetyWing

Hvad er SafetyWing?

SafetyWing inkluderer både rejse- og medicinsk forsikring.

Det betyder, at de dækker rejserelaterede skader såsom mistet indchecket bagage, forsinkelser og akut medicinsk evakuering, og de sørger også for at dække uforudset sygdom eller uheld i udlandet inklusiv regninger til læger, hospitaler og medicin.

SafetyWing er en rejseforsikring for digitale nomader, lavet af digitale nomader.

De ved, at langtidsrejsende ikke altid passer ind i de mere traditionelle forsikringsselskabers kasser, og deres produkt er derfor rettet mod denne “skæve” gruppe.

Læs mere om SafetyWings mission på deres hjemmeside (reklamelink).

Selv hvis man ikke identificerer sig selv som digital nomade, kan der stadig være god grund til at vælge SafetyWings rejseforsikring.

Har man endnu ikke besluttet sig for, hvornår man vil hjem, eller hvilke lande man vil rejse i, er SafetyWing nemlig super fleksibel.

Man kan selv starte og stoppe forsikringen, som man vil, og den gælder i næsten alle lande (dog ikke i Cuba, Iran og Nordkorea).

Og så er prisen også helt i orden.

SafetyWing logo

SafetyWings priser

SafetyWing fungerer lidt som et abonnement.

SafetyWings rejsemedicinske forsikring koster helt ned til 37 USD eller ca. 252 kroner for fire uger, hvis man er 10-39 år gammel og har en selvrisiko på 250 USD (ca. 1.700 kroner) og et maksimumbeløb på 250.000 USD (ca. 1.700.000 kroner).

Skal forsikringen også dække i USA, er den laveste pris for fire uger på 68 USD (ca. 463 kroner). At forsikre sig i USA er dyrere, fordi priserne på sundhedspleje er så høje.

Efter man har tilmeldt sig og betalt for de første fire uger, fornyes forsikringen automatisk hver 28. dag, indtil man har sat en slutdato for sin rejse.

Hvis man ikke sætter en slutdato, fornyes forsikringen automatisk, indtil der er gået 364 dage.

Så står man ikke pludselig uden forsikring, fordi man har været uden internet i et par dage eller har glemt at forny sin police.

Se prisen der gælder for din forsikring hos SafetyWing her (reklamelink).

Fordele ved SafetyWing

 • Fleksibilitet: Forsikringen kan startes og stoppes når som helst. Du behøver altså ikke at vide, hvor længe du vil være afsted fra starten – forny i stedet forsikringen undervejs efter dine rejsebehov.
 • Pris: 37 USD (ca. 252 kroner) for fire uger. Det er væsentligt billigere end hos for eksempel World Nomads og True Traveller. For tre måneders rejseforsikring gennem SafetyWing vil det koste ca. 756 kroner! Hvis man eksempelvis har sin egen indboforsikring og derfor kun har brug for at tilkøbe rejsemedicinsk forsikring, bliver det, så vidt vi ved, ikke billigere end hos SafetyWing.
 • Dækning: SafetyWing tilbyder dækning i hele verden på nær Cuba, Iran og Nordkorea.
 • Troværdighed: SafetyWing bliver administreret af Tokio Marine, som er et af verdens største forsikringsselskaber.
 • Support: Ring 24/7 og få assistance ved uheld.
 • Børn: 1 barn på mellem 14 dage og 10 år kan dækkes per voksen, uden at man skal betale ekstra (op til to børn per familie).

Ulemper ved SafetyWing

 • USA: Hvis du udelukkende skal rejse i USA, er SafetyWing lidt mindre attraktivt, da prisen for dækning af USA er næsten dobbelt så høj, som hvis USA ikke skal dækkes. Husk at dette også gælder f.eks. Hawaii.
 • Høj selvrisiko: Prisen per måned er lav, men det kan blandt andet lade sig gøre, fordi selvrisikoen for nogen vil føles høj.
 • Efter 364 dage ophører forsikringen automatisk, hvis man ikke fornyer den. Det kan dog gøres så simpelt som at klikke på et link i en email, der bliver sendt, inden ens nuværende police ophører.

SafetyWing rejseforsikring

Det er svært at tilkøbe billigere rejseforsikring end hos SafetyWing.

World Nomads

Hvad er World Nomads?

World Nomads er et velrenommeret rejseforsikringsselskab, der er specialiseret i selvstændigt rejsende – inklusiv backpackere (og nomader, som navnet også antyder).

Se hvorfor World Nomads er så populære her (reklamelink).

Første gang vi købte forsikring, mens vi var ude at rejse, brugte vi World Nomads.

Det er et af de mest kendte selskaber, og mange hyppigt rejsende køber rejseforsikring fra World Nomads – blandt andet fordi man kan købe/fornye forsikringen, efter man er rejst afsted.

World Nomads Logo

World Nomads’ priser

World Nomads tilbyder som udgangspunkt to forskellige dækninger: “Standard Plan” og “Explorer Plan”.

“Explorer Plan” dækker flere aktiviteter, så den koster også lidt mere.

Man betaler per dag, man skal have forsikringsdækning, og prisstrukturen er sat op til give rabatter ved længere rejser.

En “Standard Plan” koster ca. 1.957 danske kroner for tre måneders dækning med et helt utroligt maksimumbeløb på 3.500.000 EUR (over 26 millioner kroner!) for akutte medicinske udgifter. Maksimumbeløbet for transport er 350.000 EUR (ca. 2.600.000 kroner).

Selvrisikoen er på 70 EUR (ca. 523 kroner) på de fleste kategorier, hvilket er relativt lavt.

Se prisen der gælder for din forsikring hos World Nomads her (reklamelink).

Fordele ved World Nomads

 • Lav selvrisiko.
 • Omfattende dækning: World Nomads dækker en lang række aktiviteter inklusiv en del ekstremsport, dykning og lignende. Læs altid betingelserne grundigt for at være sikker på, at netop din aktivitet er dækket.
 • Fleksibilitet: Køb og forny din rejseforsikring mens du rejser med World Nomads.
 • Bagage: Få penge tilbage for stjålne ting, forsinket bagage og stjålne pas.
 • Vend tilbage til din rejse: Hvis et nært familiemedlem går bort, mens du er afsted, kan du få dækket udgifter til hjemrejsen samt til at genoptage din rejse.

Ulemper ved World Nomads

 • Prisen: Selvom World Nomads også dækker ret grundigt, er prisen højere end hos konkurrenterne.
 • Forudgående sygdom: Ligesom stort set alle andre rejseforsikringer, dækker World Nomads ikke medicinske tilstande, som du er blevet behandlet for, har udvist symptomer på eller er blevet testet for i løbet af seks måneder inden din afrejse.
World Nomads hjemmeside

Skriv dine destinationer og rejsedatoer ind på World Nomads’ hjemmeside for at se, hvor meget forsikringen kommer til at koste.

True Traveller

Hvad er True Traveller?

Ligesom World Nomads tilbyder True Traveller (reklamelink) rejseforsikring rettet mod eventyrrejsende og backpackere.

True Traveller er kun for personer, der har hjemadresse i et EØS-land (Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde), hvilket inkluderer Danmark.

På vores sidste seks-måneders tur til Sydøstasien tilkøbte vi forsikring fra True Traveller.

True Traveller logo

True Travellers priser

True Traveller er generelt billigere end World Nomads, og der er mere fleksibilitet i forhold til selv at sammensætte en forsikring, der passer til dine behov.

Man kan for eksempel fravælge dækning af bagage, da det kan være dækket af ens indboforsikring.

Tre måneders rejseforsikring til hele verden (uden Canada og USA) koster ca. 1.017 kroner med en selvrisiko på ca. 1.048 kroner.

Maksimumbeløbet på medicinske udgifter er på ca. 21.000.000 kroner, hvilket burde være nok for de fleste!

Se prisen der gælder for din forsikring hos True Traveller her (reklamelink).

Fordele ved True Traveller

 • Fleksibilitet: Ligesom SafetyWing og World Nomads er True Traveller fleksibelt i og med, at man kan starte sin forsikring, mens man er ude at rejse – og den kan forlænges undervejs, hvis man har brug for det.
 • Dækning: Med flere forskellige forsikringspakker, kan man få lige præcis den dækning, man har brug for. Det er derudover muligt at tilkøbe forsikring til særlige aktiviteter, eksempelvis vintersport.
 • Support: Ring når som helst, 24/7, og tal med en kvalificeret medarbejder der kan hjælpe dig, uanset hvor i verden du befinder dig.
 • Troværdighed: True Traveller dækkes af Allianz – verdens største forsikringsfirma.

Ulemper ved True Traveller

 • True Traveller dækker kun rejsende med hjemadresse i et af EØS-landene.
 • Da den billigste police ikke er så omfattende, vil mange rejsende nok gerne opgradere til en af de mere dækkende forsikringer, hvilket øger prisen.
 • Forlængelser af forsikringer fra True Traveller kan være dyre.
True Travellers forside

True Travellers forside, hvor man nemt kan få et prisoverslag på forsikringen til sin rejse.

Hvilken forsikring skal du vælge?

SafetyWing, True Traveller eller World Nomads? (reklamelinks)

Først og fremmest: Tjek godt op på, hvad din nuværende indboforsikring dækker og ikke dækker.

Derefter er det vigtigt at have en idé om, hvilken type dækning man har brug for på sin rejse.

Hvor du skal rejse, og nogenlunde hvad du skal lave på turen har stor indflydelse på, hvilken forsikring du skal vælge.

Nogle af de vigtigste spørgsmål i den sammenhæng er:

 • Rejser du til USA?
 • Rejser du til “farlige” lande som Iran og Nordkorea eller til krigszoner?
 • Har du en indboforsikring, der dækker ved tyveri og røveri? Hvis ikke, rejser du så med dyre genstande som f.eks. computer, kamera og smartphone?
 • Forventer du selv at leje scooter eller bil?
 • Skal du arbejde på din rejse?
Forsikring ved scooterleje i Asien

Mange forsikringer dækker kun scooterleje, hvis man reelt har ret til at føre køretøjet i landet og har lejet fra en autoriseret udlejer.

SafetyWing, World Nomads eller True Traveller

Både SafetyWing, World Nomads og True Traveller kan købes og fornyes, mens du er afsted, så de er alle fleksible på den måde.

Så vidt vi ved, kan man ikke få nogle danske rejseforsikringer, der kan købes, når man er rejst ud af landet.

SafetyWing (reklamelink) er primært rettet mod langtidsrejsende uden returbilletter samt til personer med gode indboforsikringer, der har brug for et “rejsemedicinsk-forsikringstilskud”.

Dækningen er ikke ligeså omfattende hos World Nomads, men prisen er til gengæld også meget lavere.

World Nomads (reklamelink) er den gamle backpacker-favorit, og deres hjemmeside er super nem at bruge. De har ikke de laveste priser, men de er pålidelige, og de dækker mange forskellige slags aktiviteter og kategorier.

True Traveller (reklamelink) rammer for mange en god balance mellem SafetyWing og World Nomads med fair priser og god dækning. Vi synes, at det er smart, at man selv kan tilvælge aktiviteter efter behov.

Nærlæs betingelserne

For alle forsikringsselskaber gælder det, at det er alfa-omega at finlæse betingelserne, inden man køber sin forsikring.

Det er måske en smule gråhåret, men ikke desto mindre vigtigt, hvis man vil vide, hvad der dækkes – og måske endnu vigtigere, hvad der ikke dækkes.

Surfforsikring i Indonesien

Vær sikker på at du er dækket af dit forsikringsselskab, hvis du gerne vil surfe på din rejse.

Køb rejseforsikring

Prøv at lave søgninger på alle tre hjemmesider for at sammenligne priserne og dækningsgraden.

Vælg så den forsikring der passer bedst til dine behov, og læs op på præcis hvad den inkluderer og ekskluderer.

Derfra er det blot at gennemføre bestillingen online.

Sumatra vulkan

Med en god rejseforsikring i ryggen kan du trygt bestige vulkaner ude i verden.

Afslutning

Har man ikke råd til rejseforsikring, har man heller ikke råd til at rejse.

Og når man investerer i en god forsikring, kan man lige så godt købe en forsikring, der passer til ens behov.

Vi håber, at denne guide har været med til at give et overblik over dine muligheder, hvis du står i udlandet og gerne vil tilkøbe fleksibel rejseforsikring.

Spørg endelig løs i kommentarerne, hvis du undrer dig over noget i guiden.

Vi er langt fra forsikringsprofessionelle, så hvis du vil være helt sikker på svaret på dit spørgsmål, anbefaler vi, at du kontakter selskaberne direkte.

Tak fordi du læste med!

Vil du hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com eller shoppe på Amazon.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak!

Alex & Victoria på Koh Phangan

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du med ombord?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste artikler med inspiration og rejseråd leveret direkte i indbakken ♡