fbpx

På scooter rundt i Cameron Highlands

Se teplantager, lavendler og templer på egen hånd
Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alexander og Victoria – to københavnere med uanede mængder af rejselyst, som vi deler ud af her på Nordombord. Læs mere om os her.

Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alexander og Victoria – to københavnere med uanede mængder af rejselyst, som vi gerne deler ud af.
Læs mere om os her.

Efter at have brugt et par dage i hovedstaden Kuala Lumpur i januar 2018, tog vi til det malaysiske højland.

Cameron Highlands ligger omkring 200 kilometer nord for Kuala Lumpur, og selvom man kan tage dertil på en dagstur fra storbyen, valgte vi at tage to overnatninger på vejen til Ipoh.

Området byder nemlig på gode vandreture, flotte udsigter og helt særlige oplevelser, som vi ville have det bedste ud af. Vi lejede en scooter og kørte rundt til teplantager, bifarme, lavendelproducenter og fine templer.

I denne artikel kan du læse om, hvad der venter af oplevelser i Malaysias kølige, bakkede landskab.

Hvad er Cameron Highlands?

Cameron Highlands er opkaldt efter William Cameron – en udforsker og landmåler der under den britiske kolonitid blev sat til at kortlægge området.

I 1930’erne blev højlandet et yndet tilflugtssted for britere, hvor de kunne slappe af i den kolde bjergluft, spille golf og drikke masser af te. Jorden er særdeles frugtbar, og der ligger flere store teplantager i distriktet.

Udover te og køligt vejr er Cameron Highlands kendt for skove, floder, vandfald, dyreliv, blomster og forskellige farme med grøntsager og frugter. I dag er højlandet et populært turist-stop.

Cameron Highlands temarker udsigt

Hvis man er vild med te og temarker, er Cameron Highlands lige stedet.

Seværdigheder i Cameron Highlands

Hvad kan man så lave i Cameron Highlands?

Det er ikke kun én attraktion, der trækker folk til bjergene, men derimod at de mange forskellige oplevelser ligger tæt på hinanden.

I løbet af en dag kan man nemlig både nå at se templer, teplantager og farme med bier, sommerfugle, lavendler, roser og jordbær.

De fleste tager også en gåtur gennem Mossy Forest og ser udsigten over landskabet fra Gunung Brinchang, men begge dele var desværre lukket ned midlertidigt for at blive sat i stand, da vi var forbi.

I området er der desuden masser af vandreruter og vandfald, hvis man har lyst til at hike.

Templer og teplantager

Den mest almindelige måde at udforske Cameron Highlands på er ved at booke en tur med et selskab. Der er flere slags ture med kombinationer af seværdigheder efter humør.

Vi havde mere lyst til at kunne bestemme tempoet selv, og vi ville have muligheden for at stoppe ind ved farme, templer og udsigter, der så spændende ud. Derfor lejede vi en scooter og kørte rundt selv.

Her er de steder, vi besøgte.

BOH Sungei Palas Tea Centre

Cameron Highlands mest berømte teplantage hedder BOH Sungei Palas Tea Estate. BOH er et populært malaysisk temærke, og populariteten kan mærkes hele vejen til plantagen, som er et must for alle turister i området.

En sti med trapper fører op til plantagens besøgscenter og café, hvorfra der er en fantastisk udsigt over de bølgende temarker. I caféen er der adskillige slags te at vælge mellem, og på ægte engelsk manér kan man selvfølgelig bestille scones til.

I fabrikken kan man komme på gratis guidede ture og se, hvordan teen bearbejdes efter plukning. Der afspilles også videoer med plantagens historie.

Udsigten er som sagt rigtig fin, men vi var ikke vildt imponerede af kvaliteten på teen.

Vi er nok også lidt biased, da vi arbejder på en dokumentarfilm om bæredygtig produktion af kaffe, og vi kunne ikke lade være med at ærgre os over, hvor mange sprøjtemidler der bruges til denne form for teproduktion.

BOH Sungei Palas Tea Centre er gratis at besøge.

BOH café

Fra BOH’s café kan man nyde udsigten over deres temarker.

Te og scone

To kopper BOH-te og en scone. Kvaliteten er ikke i top, men det er caféens placering til gengæld.

Cameron Highlands telandskab
Droneskud over temarker

Temarkerne set fra oven.

Cameron Valley Tea House KT

Temærket Cameron Valley har, som navnet antyder, også teplantager i området. Butikken og caféen er ikke sindsoprivende, men i modsætning til BOH-plantagen, var der nærmest ingen mennesker her.

En god sti fører rundt mellem alle bakkerne med teplanter, og vi nød at gå rundt og se de flotte udsigter.

Cameron Valley Tea House KT er gratis at besøge.

Cameron Valley Tea House KT

Gå gratis en tur rundt i telandskaberne hos Cameron Valley Tea House KT.

Cameron Valley Tea House KT vej

Stierne er fredelige og gåvenlige.

Teplukker
Malaysisk teplukker
Temarker Malaysia

Ee Feng Gu Honey Bee Farm

Flere af turoperatørerne har et stop ved denne Honey Bee Farm, så da vi kørte forbi, kunne vi ikke modstå at tage et kig indenfor.

Vi må indrømme, at der var en lidt sjov stemning med store, glade bifigurer i plastik og shops, der solgte alle former for souvenirs med honning.

De små bistader var dog spændende at se tæt på – og vi blev heldigvis ikke stukket.

Ee Feng Gu Honey Bee Farm er gratis at besøge.

Bikube Cameron Highlands
Close-up af bier
Ee Feng Gu Honey Bee Farm

Smag honning fra Cameron Highlands hos Ee Feng Gu Honey Bee Farm.

Lavender Garden

De farverige blomster hos Lavender Garden var ret fine, men det var vores indtryk, at de fleste besøgende nærmere var der for at få taget selfies blandt planterne og de underlige figurer af pandaer, majskolber, møller, englevinger og forstørrede isvafler.

Asiaterne så ud til at elske det, men for os virkede det super kommercielt på den ufede måde.

Til gengæld prøvede vi en yderst velsmagende lavendelis, og ved Lavender Gardens café delte vi en lavendel-cheesecake og en lille bakke friske jordbær. De var gode, men det er jo svært at slå friske, danske jordbær.

Lavender Garden tog en indgangspris på 10 ringgit per person (ca. 15 kroner).

Lavendelhave

Hos Lavender Garden var der lavendler fra hele verden i fine blå og lilla nuancer.

Lilla lavendelis
Cheesecake og jordbær
Alex som majs

Er et ansigt i en majskolbe corny eller cool? Det må vi hellere lade jer bedømme.

Sam Poh Temple

Det buddhistiske tempel Sam Poh ligger på en bakke tæt på Brinchang med udsigt over byen. Stemningen er rolig, og vi nød at gå stille rundt og nyde templets mange flotte detaljer.

Sam Poh Temple er gratis at besøge.

Victoria Sam Poh
Sam Poh indgang med røde lanterner
Sam Poh væg
Sam Poh Temple drager

Sam Poh er Malaysias fjerdestørste buddhistiske tempel og helt klart et besøg værd.

Tokong Kwan Tee Temple

Det var lidt af et tilfælde, at vi kom forbi Tokong Kwan Tee. Vi kørte simpelthen for langt på scooteren, og så tog vi chancen for at se det lille tempel.

Det er ikke nødvendigvis spændende nok til, at man skal køre derhen, men her kommer alligevel et billede.

Tokong Kwan Tee Temple er gratis at besøge.

Tokong Kwan Tee Temple

Ekstra tips til Cameron Highlands

 • Cameron Highlands ligger oppe i højden, så det er en del koldere end i resten af landet. Forvent 15-23 grader om dagen og tag en varm trøje med til at have på om morgenen og aftenen.
 • Det regner mest i oktober og november, men året rundt er det værd at være opmærksom på, at der er en del dage med regn.
 • Undgå at besøge Cameron Highlands i weekenden, hvis det er muligt. Her kommer ekstra, ekstra mange mennesker.
 • Turismen sætter sit tydelige præg på naturen i området. Gør det ikke værre! Det betyder, at man blandt andet ikke skal plukke blomster, fodre vilde dyr eller efterlade skrald.

Transport i Cameron Highlands

Cameron Highlands kan opleves på flere måder afhængigt af budget og hvilken transportform, man foretrækker.

Organiserede ture

Organiserede ture er det mest almindelige valg, og det er en komfortabel løsning, som ikke kræver, at man planlægger så meget selv.

I Tanah Rata ligger der mange turoperatører, der mere eller mindre tilbyder de samme pakker.

Halvdagsture inkluderer typisk bjerget Gunung Brinchang, Mossy Forest, lidt trekking samt et besøg på BOH-teplantagen og på en sommerfuglefarm. Sådan en tur koster omkring 50 ringgit (ca. 80 kroner) per person.

For yderligere 25 ringgit (ca. 40 kroner) og et par ekstra timers udflugt kommer man også til Cactus Point, Time Tunnel Museum, en jordbærfarm og templet Sam Poh.

Taxi for en dag

Hvis man selv vil styre tempoet, men ikke selv kan eller vil køre, er det muligt at leje en taxi for en dag.

Priserne ligger på omkring 25 ringgit per time (ca. 40 kroner), men booker man hele dagen, kan man få god rabat. Taxierne kører typisk ikke til Mossy Forest.

Lej en scooter

Vi lejede scooter hos turoperatøren CS Travel & Tours for 10 ringgit per time (ca. 16 kroner).

For 6,5 timer betalte vi 65 ringgit (ca. 102 kroner) – altså billigere end to arrangerede ture. Benzin kostede os under 5 ringgit (ca. 8 kroner).

Endnu billigere kan det gøres fra busstationen i Tanah Ratah, hvor vi senere opdagede, at man kan leje en scooter i 8 timer for 50 ringgit (ca. 80 kroner).

Turoperatøren tillod os ikke at køre til Mossy Forest selv.

Gå eller lej en cykel

Hvis man har god tid eller blot vælger at bevæge sig rundt i et begrænset område, kan man med fordel vandre eller cykle.

Så er man selvfølgelig mere udsat, hvis der kommer pludselige regnskyl, men en cykeltur i højlandet på en solskinsdag passer perfekt ind i den romantiserede britiske drøm om Cameron Highlands.

Turoperatør Cameron Highlands

De mange gode turoperatører i Tanah Rata hjælper gerne med at arrangere ture rundt i Cameron Highlands.

Transport til og fra Cameron Highlands

Cameron Highlands ligger praktisk placeret på Malaysias fastland mellem Penang og Kuala Lumpur.

Turen fra Kuala Lumpurs centralstation til Cameron Highlands tog 4-5 timer i bus og kostede 22,4 ringgit per person (ca. 35 kroner). Det sidste stykke køres ad smalle, bugtede veje.

Fra Cameron Highlands kørte vi videre til Ipoh. Det tog ca. 2 timer i bus og kostede 21,3 ringgit per person (ca. 34 kroner). Kører man mellem Georgetown og Cameron Highlands tager det nærmere 5-6 timer.

Hvor skal man bo i Cameron Highlands?

Cameron Highlands består af flere små byer, og der er faktisk en del muligheder, når det kommer til at overnatte her. Som i resten af Malaysia koster det ikke ret meget, og hvis man er villig til at betale 400-1.000 kroner per nat for et dobbeltværelse, kan man virkelig få noget for pengene.

Det er mest almindeligt at overnatte i byerne Tanah Rata eller Brinchang, som du kan læse om i de to næste afsnit. Hvis du har din egen lejebil eller primært vil tage på organiserede ture, så kan du dog overveje at overnatte lidt uden for byerne, hvor der findes nogle charmerende hoteller.

The Lakehouse

Det 4-stjernede hotel, The Lakehouse, ligger et godt stykke syd for Cameron Highlands, men det ser super idyllisk ud. Der er engelsk stuestemning med pejs, rummelige værelser og en fin have.

Her kunne vi godt hygge os et par dage.

Se priser og ledighed hos The Lakehouse her (Reklamelink: hvis du booker gennem dette link, får vi en lille kommission. Det koster absolut intet ekstra for dig, og vi vil blive meget glade, hvis du har lyst til at støtte os. Læs hele vores reklamepolitik her).

The Lakehouse

The Lakehouse Cameron Highlands har fået 9,2/10 af brugerne på Hotels.com. ©Hotels.com

Cameron Highlands Resort

Mellem Tanah Rata og Brinchang kan man bo i luksuriøse omgivelser på det 5-stjernede hotel Cameron Highlands Resort, som ligger lige ud til Cameron Highlands golfklub.

Se priser og ledighed hos Cameron Highlands Resort her (reklamelink).

Cameron Highlands Resort

Hvis man vil følge i englændernes fodspor og tage et slag golf, mens man besøger Cameron Highlands, er Cameron Highlands Resort et godt bud. ©Hotels.com

Tanah Rata

Den største og mest udviklede by i Cameron Highlands hedder Tanah Rata. Byen består hovedsageligt af en hovedgade og nogle få sidegader, så den er ikke ligefrem stor.

Busser til og fra Kuala Lumpur, Ipoh og Georgetown går til Tanah Rata, og af denne grund er det også her, de fleste overnatter.

Der er mange hoteller at vælge imellem, og det er ikke særlig dyrt. En seng på en sovesal kan fås ned til 35 ringgit per nat (ca. 55 kroner), mens et simpelt dobbeltværelse koster i omkring 100 ringgit (ca. 157 kroner).

Vi boede selv på et lille, budgetvenligt indisk hotel, og der findes en hel del at vælge mellem for mellem 150 og 300 kroner per nat.

Klik her for at søge på hoteller i Cameron Highlands (reklamelink), og vær ekstra opmærksom på hvor langt stedet ligger fra Tanah Rata eller Brinchang, hvis du ikke har dit eget transportmiddel.

Restauranter er der ligeledes mange af i Tanah Rata, og vi fik både rigtig god (og billig) indisk og malaysisk mad. Langs hovedgaden er der et par hyggelige caféer, og hvis man savner noget velkendt, kan man endda finde en Starbucks.

Tanah Rata gade

Hovedgaden i Tanah Rata.

Restauranter i Cameron Highlands
Indisk mad

Brinchang

Den lille by Brinchang ligger godt placeret tæt på mange af seværdighederne i Cameron Highlands, og ligesom i Tanah Rata er der også restauranter, gademad, butikker, markeder og en del muligheder for overnatning.

Strawberry Park Resort

Strawberry Park Resort ligger et stykke vest for Brinchang, så her er det smart at have sit eget transportmiddel.

Hotellet er et godt bud for familier, som leder efter et sted, der er lidt finere end budgethotellerne. Værelserne er store og indrettet i en simpel, moderne stil, og hotellet har både indendørs pool og en legeplads til børnene.

Se priser og ledighed hos Strawberry Park Resort her (reklamelink).

Strawberry Park

Der er også flere centrale overnatningsmuligheder i forskellige prislejer, og du kan finde hotellerne på Hotels.com lige her (reklamelink). Placeringen er det, vi ser flest, der klager over i anmeldelserne, så endnu en gang: vær opmærksom på hvor hotellet ligger, inden du booker.

Nyd Cameron Highlands!

Temarker så langt øje rækker

Kort over Cameron Highlands

Find de seværdigheder og hoteller vi har skrevet om i artiklen på kortet herunder. Klik på ikonet øverst til venstre for at se en oversigt.

Kunne du bruge vores guide? Vi vil elske at høre fra dig i kommentarerne nedenunder, og hvis du har nogle spørgsmål, hjælper vi hellere end gerne!

Vil du også hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com, shoppe på Amazon eller tilmelde dig Airbnb.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak, og rigtig god tur!

2 Kommentarer

 1. Trine

  Super god og informativ artikel.
  Hvor mange dage vil I anbefale en familie med 2 børn på hhv. 11 og 14 år tilbringer i Cameron Highlands?
  Vi har planer om at tage videre derfra til Taman Negara.
  VI har 19 dage i Malaysia.

  Svar
  • Alexander & Victoria

   Hej Trine, tusind tak for din kommentar. Det er så dejligt at høre, at du kan bruge vores artikel.

   Vi brugte to overnatninger i Cameron Highlands; vi ankom om eftermiddagen og slentrede rundt i byen, og næste dag brugte vi hele dagen på at køre til de forskellige seværdigheder.

   I kan sagtens nå en hel del på en enkelt dag, men hvis I gerne vil se alt, gå lange ture eller foretrækker et mere roligt rejsetempo, vil vi anbefale to til tre hele dage.

   Vi håber, det kan være til hjælp – ellers skriver du bare igen.

   Bedste hilsner,
   Alexander og Victoria

   Svar

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender rejseråd og inspiration, som vi har gjort os umage med - maks én gang om måneden ☀