Hvor skal man bo i Nusa Dua? De bedste hoteller & luksusresorts
Vores personlige anbefalinger til de bedste steder at bo i det eksklusive område på BaliHej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere om os her. |
Luksus på balinesisk
Nusa Dua er den perfekte destination, hvis man leder efter smukke strande og eksklusiv afslapning på Bali.
Her er man langt fra “det rigtige Bali” – på godt og ondt.
Områdets fokus er på luksusturismen og familievenlige hoteller, og det viser sig tydeligt med pæne veje med brede fortove (som ellers er en sjældenhed på øen!) og store, velplejede resorts, der ligger i første række med udsigt til det azurblå hav.
Komfort, kvalitet og et højt serviceniveau er vægtet over autencitet i Nusa Dua, men der er ikke langt til resten af øen, hvor man kan opleve vandfald, vulkaner og templer i overflod.
Vores håb er, at du med denne rejseguide til Nusa Dua i hånden kan tage en god beslutning om, hvorvidt området er det rigtige sted for dig at holde ferie på Bali – og hvor du i så fald skal bo.
Vores favoritter: Hvor skal man bo i Nusa Dua?
- Budget: VOUK Hotel & Suites – Klassisk resortstemning med pool(s), fitness, spa og roomservice døgnet rundt til en relativt lav pris.
- Værdi for pengene: Hilton Bali Resort– Et af Nusa Duas største, bedste og mest familievenlige resorts lige ud til en privat strand.
- Luksus: Apurva Kempinski – Hiltons nabo er lige lidt mere eksklusiv (og dyrere), men stranden er også et nøk bedre og de fleste villaer har privat pool.
- Ultra-luksus: The St. Regis Bali Resort – De fornemmeste villaer her er uden tvivl nogle af Nusa Duas mest luksuriøse.
Søg efter de billigste og bedste hoteller i Nusa Dua her.
Indholdsfortegnelse:
- Hvor ligger Nusa Dua?
- 5 grunde til at bo i Nusa Dua
- De bedste resorts og hoteller i Nusa Dua
- Hvor mange nætter skal man bruge i Nusa Dua?
- De bedste oplevelser og seværdigheder i Nusa Dua
- Skal man bo i Sanur eller Nusa Dua?
- Er det sikkert at besøge Nusa Dua?
- Sådan kommer man rundt i Nusa Dua
- Transport til Nusa Dua fra lufthavnen
- Hvornår skal man besøge Nusa Dua?
- Vores bedste tips til at besøge Nusa Dua
Hvor ligger Nusa Dua?
Området Nusa Dua ligger på den sydøstlige side af Bali i Indonesien, syd for hovedstaden Denpasar og Ngurah Rai International Airport på halvøen Bukit.
I rejseguiden her bruger vi navnet Nusa Dua om hele den østlige side af Bukit-halvøen, men det bliver også brugt mere specifikt om det velplejede, dedikerede turistområde bygget af det statsejede Indonesia Tourism Development Corporation (ITDC).
Ordret betyder Nusa Dua “to øer”, hvilket referer til de to små halvøer Nusa Dharma Island og Peninsula Island.
5 grunde til at bo i Nusa Dua
- Skønne strande: Strandene i Nusa Dua er både nogle af Balis flotteste og mest badevenlige med blødt sand og blide bølger, der dæmpes af revene længere ude.
- Flotte resorts: Ingen andre steder på Bali har lige så mange gode valgmuligheder for pæne resorts i luksusklassen. Heldigvis er der også nogle af dem, der har priser i mellemklasse-kategorien.
- Rolig feriestemning: Hvis man ser bort fra afsidesliggende landområder, er Nusa Dua et af Balis absolut roligste områder. Trafikken er begrænset, og man føler sig lidt isoleret fra resten af øen – selvom man kun er få kilometer fra det mere hektiske liv i for eksempel Jimbaran og Sanur.
- Familievenligt område: Nusa Dua er bygget med familieferier i mente, og stort set alle hoteller har familieværelser, børneklubber, børnepools og andre lignende tiltag, der gør det nemt og bekvemt at rejse med de små.
- Luksusgolf: Bali National Golf Resort ligger i Nusa Dua og er bredt anerkendt som Balis mest luksuriøse golfklub.
Få overblikket og planlæg den perfekte tur
Læs mereDe bedste resorts og hoteller i Nusa Dua
Med mere end 20 resorts i Nusa Dua-området (hvoraf adskillige af dem har flere hundrede værelser) er der muligheder lige fra ultra-luksus og eksklusive boutiqueresorts til mere charterorienterede hoteller, der har alt, hvad man skal bruge.
Hotellerne og resortsne har alle sammen det til fælles, at de har en eller flere pools, ligger ved (eller meget tæt på) Nusa Duas rene, badevenlige strande og har fokus på komfort og velvære.
Overordnet set er det svært at gå helt galt i byen her. Priserne er så også derefter.
Vi har valgt fire hoteller ud, der er nogle af de bedste valg inden for hver af deres priskategorier. Dem kan du læse mere om herunder.
Vores favoritter: Hvor skal man bo i Nusa Dua?
- Budget: VOUK Hotel & Suites – Klassisk resortstemning med pool(s), fitness, spa og roomservice døgnet rundt til en relativt lav pris.
- Værdi for pengene: Hilton Bali Resort – Et af Nusa Duas største, bedste og mest familievenlige resorts lige ud til en privat strand.
- Luksus: Apurva Kempinski – Hiltons nabo er lige lidt mere eksklusiv (og dyrere), men stranden er også et nøk bedre og de fleste villaer har privat pool.
- Ultra-luksus: The St. Regis Bali Resort – De fornemmeste villaer her er uden tvivl nogle af Nusa Duas mest luksuriøse.
Søg efter de billigste og bedste hoteller i Nusa Dua her.
Reklame
Budget: VOUK Hotel & Suites
Prisniveauet i Nusa Dua er generelt i den høje ende for Bali, så “budget”-kategorien her starter nærmere ved 500 kroner eller mere per nat (sammenlignet med 100-200 kroner andre steder på øen).
Til gengæld er kvaliteten også i gennemsnit højere, og for den pris får man eksempelvis hos VOUK Hotel & Suites et resort med voksenpool, børnepool, fitnesscenter, spa, 24-timers room service og flere restauranter kun få minutters kørsel med shuttlebussen til stranden.
Se priser og ledighed hos VOUK Hotel & Suites her (reklamelink).
Værdi for pengene: Hilton Bali Resort
Hvis man bor på Hilton Bali Resort i Nusa Dua, får man fornemmelsen af, at man slet ikke behøver at tage til resten af øen – for alting er jo lige her!
Faciliteterne inkluderer blandt andet en håndfuld restauranter, stor kids club, flere pools (med både lagune og rutsjebane), tennisbaner, fitnesscenter og spaafdeling under stråtag.
Genialt hvis man rejser som familie til Bali.
Da vi besøgte Nusa Dua, boede vi lige ved siden af Hilton Bali Resort i en privat villa, så vi var flere gange gennem resortet for at gå ned på stranden. Derfor fik vi en god fornemmelse for stedet, og kan nærmest garantere for at de har styr på tingene.
Vi spiste også i den hyggelige strandbar, som sagtens kan anbefales.
Der er 401 værelser (og 19 private villaer) på Hilton Bali Resort, så det er mildest talt kæmpestort. Med 14 etager er det også noget af det tætteste, Bali kommer på et højhus – det kan man bare ikke se fra vejen, fordi resortet er bygget op ad en 40 meter høj klippevæg ned mod havet.
Se priser og ledighed hos Hilton Bali Resort her (reklamelink).
Luksus: Apurva Kempinski
Sammenlignet med naboen Hilton Bali (beskrevet herover) har Apurva Kempinski i Nusa Dua et helt anderledes, mere dramatisk (og eksklusivt) udtryk.
Priserne er højere, men til gengæld har mere end halvdelen af de 475 værelser også private pools.
Se priser og ledighed hos Apurva Kempinski her (reklamelink).
Ultra-luksus: The St. Regis Bali Resort
Nusa Dua er generelt rimelig high-end. Alligevel er niveauet lige lidt højere hos The St. Regis Bali Resort, som er et af områdets dyrere steder at sove.
Her er alle de faciliteter, man kunne ønske sig – inklusiv 24-timers butler. Suiterne og villaerne er selvfølgelig også overdådige med et design til den traditionelle side (tænk champagne og lysekroner).
Alligevel er resortet ikke for fint til børnefamilier. Børneklubben hedder “Children’s Learning Center”, og her kan 4-12 årige give sig i kast med madkurser, yoga, musik og meget andet sammen med professionelle lærere (der også kan bookes privat til både halve og hele dage).
The St. Regis Bali Resort er placeret helt ud til vandet ved en skøn, privat del af Nusa Dua Beach – tæt på Nusa Duas hjerte med shopping og restauranter og lige ved siden af den meget anerkendte Bali National Golf Club.
Se priser og ledighed hos The St. Regis Bali Resort her (reklamelink).
Hvor mange nætter skal man bruge i Nusa Dua?
Hvis man bare vil besøge Nusa Dua for at opleve strandene og få en god fornemmelse for området, kan 2-3 nætter sagtens være nok.
Nusa Dua er ikke vildt stort, og selvom der er en del at lave, er antallet af oplevelser i selve Nusa Dua ikke overvældende.
Med 4-5 nætter vil man have god tid til at opleve mere af Bukit-halvøen – for eksempel med en tur til Uluwatu Temple og til den store Garuda Wisnu-statue.
Man kan sagtens benytte Nusa Dua som udgangspunkt for dagsture til større dele af Bali, så det er heller ikke svært at bruge en uge (eller mere) – hvilket man selvfølgelig også bare kan bruge på at nyde livet med afslapning ved poolen og på stranden.
Hvis man har to uger på Bali, og gerne både vil opleve mange af de største seværdigheder på øen og have tid til at være på klassisk daseferie, kan man med fordel bo omkring en uge i Nusa Dua og så bruge den anden uge i for eksempel Ubud.
Vores personlige anbefalinger til de bedste villaer og hoteller (der er til at betale!)
Læs mereDe bedste oplevelser og seværdigheder i Nusa Dua
Hvad skal man se og lave i Nusa Dua?
Afslapning på stranden eller ved poolen er helt naturligt nummer ét. Det er jo ikke et ferieparadis for ingenting. Vandsport er også oplagt!
Derudover er der selvfølgelig også andre ting at tage sig til i Nusa Dua, men hvis man vil til Balis mest kendte attraktioner, såsom de enestående vandfald og templer, skal der en lille køretur til.
Heldigvis er Nusa Dua godt placeret til at komme rundt på Bali – især til resten af Bukit-halvøen.
De 10 bedste oplevelser og seværdigheder i Nusa Dua:
- Se de flotteste strande i Nusa Dua. Gå ikke glip af Mengiat Beach (også kaldet Nusa Dua Beach) – inklusiv stykket mellem de to små “øer” – samt Geger Beach og Sawangan Beach.
- Dyrk vandsport. Særligt langs Benoa Beach nord for Nusa Dua Beach er der masser af vandsportsmuligheder til både store og små.
- Cykel, gå eller løb langs strandpromenaden der strækker sig cirka 7 kilometer mellem Conrad Bali i nord og Ayodya Resort i syd.
- Udforsk de to øer. Teknisk set er Nusa Dharma Island og Peninsula Island ikke øer. Men “øerne” har givet navn til Nusa Dua (der betyder “to øer” – nusa (ø) og dua (to)), og de er begge et besøg værd.
- Bliv våd ved Water Blow. På Peninsula Island kan man opleve store vandsprøjt ved kysten, når der er højvande. Pas på hvis du ikke vil blive våd.
- Shop i Bali Collection. Inde i det ITDC-ejede turistområde ligger Nusa Duas største udendørsshoppingcenter med gratis shuttlebus til og fra de fleste nærliggende hoteller.
- Oplev Devdan Show på Nusa Dua Theatre. Et populært, kulterelt show med en blanding af dans, akrobatik og special effects.
- Tag på Museum Pasifika. 600 kunstværker af mere end 200 kunstnere fra 25 lande i den asiatiske del af Stillehavet.
- Spil golf. Bali National Golf Club er en af Balis bedste golfbaner med 18 huller, pro shop og meget mere.
- Få en spaoplevelse. De fleste hoteller og resorts har lækre spaafdelinger, hvor man kan få alt fra simple massager til store spapakker.
Reklame
De bedste dagsture fra Nusa Dua:
- Uluwatu Temple. Tempel ved havet med dramatiske klipper (og aber) i Uluwatu. Her oplevede vi den kendte kecak-ilddans ved solnedgang.
- Garuda Wisnu Kencana Cultural Park. Kæmpestor statue midt på Bukit-halvøen.
- Besøg strandene på den sydligste del af Bukit-halvøen. Flere af Balis smukkeste strande ligger hernede omgivet af høje klipper.
- Tanah Lot. Et andet kendt kysttempel, der ligger ude i havet.
- Ubud. Gå en tur rundt og oplev Balis mest specielle by. Kig forbi Ubud Palace, Taman Saraswati Temple, Dalem Ubud Temple og rismarkerne lige bag Museum Puri Lukisan.
- Monkey Forest. Smuk skov syd for Ubuds centrum fyldt med (relativt) rolige makakaber. Gå ikke glip af de tre templer.
- Campuhan Ridge Walk. Hyggelig gåtur på højderyg i det vestlige Ubud.
- Goa Gajah. Fint tempelkompleks med en sjov grotteindgang indhakket i sten.
- Kanto Lampo Waterfall. En smuk kaskade af vand lidt over en time fra Nusa Dua.
- Tibumana Waterfall. Simpelt men meget æstetisk vandfald.
- Taman Ayun Temple. Vandtempel med mange meru-tårne.
- Risterrasserne i Tegallalang. De mest kendte rismarker på Bali. Rimelig turistede.
- Bayad Waterfall. Vandfald med gode fotomuligheder.
- Tirta Empul Temple. Tempel med helligt vand som mange bader i.
- Gunung Kawi. “Kongernes dal” med templer indhugget i stenvæggen.
- Tukad Cepung Waterfall. Vandfald med magiske lysstråler i en åben grotte.
- Leke Leke Waterfall. Smalt vandfald indhyllet i tæt jungle.
- Jatiluwih Rice Terraces. Smukke risterrasser med vulkanudsigt.
- Ulun Danu Beratan Temple. Balis mest ikoniske tempel i hellig sø.
- Mount Batur solopgangstur. En af de vildeste udsigter på Bali som er værd at stå tidligt (!) op for.
- Kertha Gosa Pavillon. Se det detaljerede tag i historisk, uturistet pavillon.
- Besakih Temple. Balis “modertempel” på Agung-vulkanen.
- Gembleng Waterfall. Vandfald med unik jungleudsigt på vej til Sidemen.
Alt hvad du skal vide om Ubud på Bali, inklusiv hvad man skal se og vores bedste tips
Læs mereSkal man bo i Sanur eller Nusa Dua?
Hvad er forskellen på Sanur og Nusa Dua?
Både Sanur og Nusa Dua ligger på østkysten af Bali tæt på Denpasar og er populære steder at holde ferie, men derefter har områderne ikke så meget til fælles.
Nusa Dua er især kendt for de mange store luksusresorts med mere eller mindre private strande. Der er langt mellem det lokale liv, og det er generelt ikke så hyggeligt at gå rundt. Til gengæld er strandene nogle af Balis absolut flotteste, især fordi de store resorts gør noget ud af at fjerne tang og skrald.
I Sanur er der alt fra luksushoteller til billige, budgetvenlige guesthouses, og det føles meget mere som en ægte balinesisk strandby.
Selvom de fleste butikker og restauranter primært henvender sig til turister, er stemningen alligevel ret lokal, og man får et indblik i balinesernes hverdag.
Hvis man gerne vil bo luksuriøst og ikke specielt har brug for en by lige uden for døren, kan Nusa Dua være et rigtig fint valg. Hotellerne fungerer lidt som små landsbyer med restauranter, mange pools og for eksempel legeland til børn.
Herfra kan man sagtens tage rundt og opleve det autentiske Bali på resten af øen. I den nordlige ende er der også lidt butikker på gaden. Et andet pluspoint for Nusa Dua er nærheden til resten af Bukit-halvøen (inklusiv Balis bedste surfing).
Sanur er et bedre valg for dem der forventer en klassisk “strandferie”, hvor man kan slentre op og ned ad strandpromenaden, købe is og prøve en ny restaurant hver aften. Området er virkelig populært for familier af en grund. Til gengæld er stranden lidt mindre pæn nogle steder, og der kan ligge tang og skrald.
Hvis man har nok tid på Bali, kan man altid overveje at bo begge steder.
Alt hvad du skal vide om Sanur på Bali, inklusiv hvad man skal se, hvor man skal bo og vores bedste tips til strandbyen
Læs mereEr det sikkert at besøge Nusa Dua?
Bali er en meget sikker destination at besøge, og det samme gælder Nusa Dua.
Få andre steder i verden har vi set så mange solorejsende kvinder, og det er generelt et godt tegn på, at folk føler sig trygge og velkomne. I Nusa Dua er der også mange børnefamilier.
Både i Nusa Dua og på resten af Bali har vi følt os meget sikre. Med det sagt skal man selvfølgelig altid have sin sunde fornuft med sig og passe på sine ejendele.
Som en ekstra sikkerhedsforanstaltning er en del af Nusa Dua-området omgivet af en mur med indgangsporte, hvor der står sikkerhedsfolk døgnet rundt.
Trafik i Nusa Dua
Trafikken er nok det farligste ved at besøge Bali generelt. Den er ikke så ordnet, folk kører ret vildt, og der sker desværre mange uheld. Kør forsigtigt, hvis du selv begiver dig ud på vejene!
Det unikke ved Nusa Dua er imidlertid, at der er en strandpromenade langs noget af kystlinjen, hvor man kun må gå eller cykle. For familier med børn er det helt klart en fordel ikke at skulle bekymre sig om biler og scootere.
Bevæger man sig op til de større gader er der dog lidt trafik i løbet af dagen og aftenen.
Hvorfor du skal besøge den populære ferieø – eller måske holde dig væk
Læs mereMyg og naturkatastrofer
En anden “fare” er potentielle myggesygdomme. Både denguefeber, chikungunya og zikavirus og i mindre grad malaria findes på Bali. Myggene er især aktive ved solopgang, solnedgang og i frodige områder.
Da Nusa Dua ligger ud til havet, er der færre myg end i tætbevoksede steder, men det er stadig en god idé at beskytte sig med dækkende tøj eller myggespray, når man er ude.
Bali er en vulkanø midt i ildringen, så udbrud og jordskælv kan forekomme. Det er dog sjældent. Hvis der sker noget, skal man selvfølgelig følge myndighedernes anvisninger.
Det er altid en fin idé at være skrevet på Udenrigsministeriets danskerliste.
Sådan kommer man rundt i Nusa Dua
Gå rundt
En af grundene til, at Nusa Dua er så populært et område af holde ferie på Bali er, at man nemt og komfortabelt kan gå rundt.
(Alt afhængigt af hvor man bor er der bare ikke vildt meget at gå til…)
På de større gader i Nusa Dua-området er der fine fortov, der også fungerer godt med klapvogn.
Scooterleje
Det er meget populært selv at leje scooter på Bali, og det er også sådan, vi selv primært har transporteret os rundt (inden vi havde en baby med).
Vi kan dog ikke anbefale det utvetydigt.
Trafikken er vild på Bali, og selvom Nusa Dua er et langt mere roligt område end resten af øen, kan man alligevel hurtigt komme ud på veje, hvor der pludseligt er gang i den.
Man behøver heller ikke selv at køre dårligt for at blive involveret i et uheld…
Husk altid hjelm, kør i venstre side, overhal med yderste forsigtighed, gå ud fra at alle de andre ikke kigger sig tilbage, hold en jævn fart, brug blinklysene (og husk at slukke dem) – så burde det gå.
Men igen: at køre scooter på Bali er virkelig ikke for alle, og det er en risiko, man kan overveje helt at springe over.
Hvad koster det at leje scooter på Bali?
Prisen for scooterleje varierer med model og længden på lejen, men koster typisk i omegnen af 50.000 IDR (~ 25 kroner) per dag. Der er også mulighed for elektriske scootere.
Sådan kommer man rundt på øen og i byerne (inklusiv priser)
Læs mereBilleje
Hvis man sidder inde i en bil, er man utvivlsomt bedre beskyttet, end hvis man sidder på en scooter.
Vi ville ikke selv være komfortable med at køre bil på Bali…
Trafikken er som sagt ret vild på øen, bilerne kører ind og ud af vejbanerne hele tiden (hvis de da holder sig på banen), og der er massevis af scootere mellem bilerne.
Hvis man dog ikke har noget imod den balinesiske trafik og gerne kører i venstre side, er der fine muligheder for selv at leje bil.
Vi vil dog generelt i stedet anbefale nedenstående…
Privat chauffør eller taxi
At køre med en privat chauffør eller taxi er klart at foretrække, hvis man ikke selv kører scooter.
Enkelte ture fra A til B
Til enkelte ture kan man enten bruge GoJek eller Grab (der fungerer som Uber). Sammenlign de to apps for at få den bedste pris. Det kræver selvfølgelig data på telefonen.
Ride-share apps virker ikke alle steder på øen, men i Nusa Dua kunne vi sagtens bruge det.
Dagsture
Til ture med flere stop synes vi, at det er genialt at bruge en privat chauffør, hvor man aftaler tid, stop og pris på forhånd.
Prisen for en halvdagstur på 4-6 timer er typisk omkring 400.000 IDR (~ 200 kroner), mens prisen for en heldagstur på 7-8 timer er omkring 700.000 IDR (~ 350 kroner). Hertil er det normalt at give 10-20% i drikkepenge til chaufføren.
Det kan dog variere med længden og blive dyrere, hvis man tager mere end en times tid væk.
Stort set alle hoteller og resorts kan hjælpe med at arrangere transport.
Du kan også læse vores store guide til, hvordan man kommer rundt på Bali.
Transport til Nusa Dua fra lufthavnen
Selvom Nusa Dua kun ligger cirka 14 kilometer fra lufthavnen (Ngurah Rai International Airport), tager det alt fra 20 minutter til 1 time afhængigt af trafikken.
Det meste af vejen kører man på betalingsvejen Bali Mandara Toll Road over vandet.
Turen kan muligvis tage endnu længere tid, hvis man kommer omkring jul, nytår og andre helligdage.
Så snart man træder ud af lufthavnen, står der taxachauffører klar til at give dig en god pris – selv hvis du siger, at du allerede har en chauffør stående klar. De er frække, men sådan en lufthavnstur er altså også bare ret lukrativ.
Vi har selv været glade for enten at have aftalt en privat tur med en chauffør i forvejen eller brugt GoJek eller Grab på telefonen til at bestille en tur til en fair pris. Begge dele har fungeret upåklageligt.
Forvent at betale omkring 200.000-300.000 IDR (~ 100-150 kroner) for turen fra lufthavnen til Nusa Dua.
Hvornår skal man besøge Nusa Dua?
Bali er en tropeø beliggende kun 8 grader syd for ækvator, så som udgangspunkt er det varmt og fugtigt året rundt med en gennemsnitstemperatur på omkring 28 grader.
Året er delt op i to sæsoner:
Den tørre sæson: April til september. Kun få regnskyl og varmt, solrigt vejr.
Den våde sæson: Oktober til marts. Regner mest om eftermiddagen og stadig masser af sol.
Vejret er generelt bedst i juli og august, hvor der også er flest turister på grund af sommerferie på den nordlige halvkugle, og at australierne er begyndt at fryse down under.
April og maj samt september og oktober kan siges at være skuldersæson, hvor vejret stadig er godt, men der er færre turister (og dermed også lavere priser på overnatning).
Læs vores guide til hvornår man skal rejse til Bali for at blive klogere på vejret og forskelle på sæsonerne.
Bliv klogere på hvornår det er bedst at rejse til Bali i Indonesien
Læs mereVores bedste tips til at besøge Nusa Dua
- Der er forskel på strandene i Nusa Dua, og nogle steder er den bedre (og bredere) end andre.
- Solen er kraftig. Husk solcreme, solhat og at blive i skyggen i de farlige timer midt på dagen.
- Book overnatning i god tid hvis du rejser i højsæsonen (juli og august samt omkring jul og nytår). Der vil nok altid være ledige værelser, men mange af de bedste hoteller og resorts bliver booket flere måneder i forvejen.
- Wifi er overalt på hoteller og caféer, og det er normalt super hurtigt. Hvis man har brug for internet andre steder, kan man overveje at købe et lokalt SIM-kort med data. Det er ret billigt og nemt at anskaffe.
- Undgå myggestik ved at dække dig til – særligt omkring daggry og skumring.
- Lær lidt indonesisk (Bahasa Indonesia). Balineserne bliver glade for et goddag, tak og farvel.
- Pas på i trafikken. Selvom trafikken er langt mere mild i Nusa Dua end på resten af Bali, skal man stadig kigge sig godt for.
- Overvej at booke en privat chauffør til en halv- eller heldagstur, hvis du tager på dagsture fra Nusa Dua og skal mere end bare fra A til B.
- Dæk skuldre og knæ i templerne. Der er ikke mange templer i Nusa Dua, men på en dagstur kan man komme til en del forskellige. For det meste kan man også låne en sarong ved indgangen.
- Kreditkort kan bruges de fleste steder, men kontanter er mest almindeligt på små restauranter, i lokale butikker og boder, til indgangsbilletter og for at betale taxaer/private chauffører.
Se alle vores bedste tips til Bali og bliv klogere på, hvad der er godt at vide, inden man rejser.
Tag afsted med ro i maven til Indonesiens populære ferie-ø
Læs mereHvad skal man medbringe til Nusa Dua?
- Rejseforsikring. Rejs aldrig uden!
- Et godt kamera – her er en guide til det udstyr, vi bruger.
- Solcreme. Vi anbefaler, at man bruger en økologisk, vegansk solcreme uden oxybenzone og andre skadelige kemikalier. En solhat eller kasket er også praktisk.
- Myggespray eller tøj, der kan beskytte håndled og ankler for myg.
- Let og luftigt tøj. Klimaet er varmt og fugtigt.
- Badetøj og et håndklæde eller en sarong.
- En genopfyldelig vandflaske.
Kamera, objektiver, drone og andet tilbehør vi bruger til at skabe rejseindhold i høj kvalitet
Læs mereBæredygtige rejsetips
For at rejse så bæredygtigt som muligt, anbefaler vi følgende:
- Book økovenlig overnatning som hoteller med bæredygtighedsfokus.
- Minimer brugen af aircondition og sluk når du ikke er på værelset.
- Køb håndlavede souvenirs direkte fra kunstneren i stedet for masseproducerede varer i større butikker.
- Respektér lokale traditioner og følg anvisninger for påklædning i templerne.
- Spis så plantebaseret, lokalt og økologisk som muligt.
- Overvej at leje en elektrisk scooter i stedet for en benzindrevet.
- Medbring dit eget drikkevand i en genopfyldelig flaske. Forsøg i det hele taget at undgå engangsplastik.
- Tag kun fotos og efterlad kun fodaftryk. Lad være med at tage ting fra naturen med dig.
- Lær mere om balinesisk kultur og historie for at få en dybere forståelse for øen.
Tak for at læse med
Tak skal du have for at have læst vores rejseguide til hvor man skal bo i Nusa Dua. Vi håber, at den har været nyttig!
Hvad synes du om Nusa Dua?
Tøv ikke med at spørge os om noget i kommentarerne, hvis du ikke har været i Nusa Dua endnu. Vi er glade for at hjælpe.
Hvis du allerede har været der, ville det være fantastisk at høre om dine oplevelser.
Vil du hjælpe os?
Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo og booke overnatning på Hotels.com eller på Booking.com.
Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.
Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.
Tusind tak!
Indsend Kommentar