fbpx

Hvordan kommer man rundt på Bali? Guide til scootere, privatchauffører & online taxaer

Sådan kommer man rundt på øen og i byerne (inklusiv priser)
Alexander & VictoriaHej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere om os her.
Bali rundt

Vi har brugt meget tid på Bali, og vi har brugt meget tid på at komme rundt på Bali.

Selvom øen med sine 5.780 km² er lidt mindre end Sjælland, og langt det meste interessante for turister sker på en relativt lille del af øen, kan man hurtigt bruge mange timer på at transportere sig rundt.

Hvordan gør man det bedst? Og hvad med i selve byerne – er der fortove? Er det farligt at køre scooter?

I denne guide til at komme rundt på Bali svarer vi på nogle af de mest almindelige spørgsmål om transport på øen, og vi giver tips til gå-venlige områder, scooterleje og anbefalinger af private chauffører.

Leke Leke-vandfaldet på Bali

De første to gange vi besøgte Bali, kørte vi mest rundt på scooter. Tredje gang havde vi en baby med og kom meget mere rundt ved at gå og køre med bil.

Transport på Bali

Gå rundt

Det kan være en blandet fornøjelse at gå rundt på Bali.

At opleve templer på hvert hjørne, møde de lokale i øjenhøjde og se rismarker i et langsomt tempo er fantastisk.

Scootere overalt, store biler, larm, forurening og ødelagte (eller ikke-eksisterende) fortove er dog mindre charmerende.

Generelt er Bali ikke specielt gå-venligt, og det er synd, for at gå rundt er helt klart en af de bedste måder at opleve øen på.

Desværre føles det ikke altid hverken trygt eller komfortabelt, så man skal vælge med omhu, hvor man bruger sine ben til at komme rundt.

I de større byer som Canggu, Seminyak, Kuta, Sanur og Ubud findes der enkelte gader med smalle fortove. Når man bevæger sig væk fra fortovet her, går man enten ad hyggelige, nærmest ikke-trafikerede veje eller færdselsårer, hvor det ikke er rart at gå.

I mindre byer og på landet er der sjældent fortove, men til gengæld er der heller ikke altid så meget trafik. Det kommer virkelig bare an på området.

Hvis man vil planlægge sin tur nogenlunde efter fortovs- (og trafik)situationen, kan man bruge Google Maps til både at kigge på street view og trafikfunktionen.

Byer (og gader) på Bali hvor vi ved, at der findes fortove:

  • Canggu: Jalan Pantai Batu Bolong (hovedgaden), Jalan Batu Mejan Canggu og noget af både Jalan Pantai Pererenan og Jalan Pantai Berawa.
  • Seminyak, Legian & Kuta: Enkelte af de større gader.
  • Sanur: Jalan Danau Tamblingan og strandpromenaden.
  • Nusa Dua: Mange af de store gader.
  • Ubud: Jalan Raya Ubud (hovedgaden), Jalan Monkey Forest og Jalan Hanoman.
  • Amed: Jalan I Ketut Natih (hovedgaden i Amed-by).

Der er helt sikkert masser af andre gader på Bali, hvor der er fortove – her er blot dem, vi kan huske og selv har gået på.

Google Maps-trafikfunktion (Uluwatu, Bali)

Trafikfunktionen kan findes på Google Maps under “Lag” og “Mere”. Vær opmærksom på at det er live, så tidspunktet på døgnet man kigger gør en forskel.

Dronebillede af stranden ved Canggu i solnedgangen

På Balis strande, især mellem Kuta og Canggu, kan man gå lige så langt, man har lyst.

Rejseguide til Ubud: 32 bedste oplevelser & seværdigheder
Du er måske interesseret i:Rejseguide til Ubud: 32 bedste oplevelser & seværdigheder

Alt hvad du skal vide om Ubud på Bali, inklusiv hvad man skal se og vores bedste tips

Læs mere

Cykelleje

Vi har set nogle få cyklister her og der, men generelt er Bali ikke særlig cykelvenlig.

Cykelstierne er ikke-eksisterende, og på vejene er der simpelthen for meget trafik fra biler og scootere.

Der er dog få steder på øen, hvor man kan få en dejlig cykeltur i sikre omgivelser. Et af dem er ved Jatiluwih Rice Terraces, hvor man kan cykle rundt blandt de fine rismarker.

I strandbyen Sanur er det også en hyggelig måde at komme frem og tilbage langs strandpromenaden.

Vulkanudsigt fra Jatiluwih Rice Terrace

Hvis man savner at cykle sig en tur, er der næppe noget flottere sted på Bali at gøre det end ved Jatiluwih Rice Terraces.

Cykelsti og gåsti i Sanur

Strandpromenaden i Sanur er også helt perfekt til lidt (langsom) cykling.

Rejseguide til Sanur: 15 bedste oplevelser & seværdigheder
Du er måske interesseret i:Rejseguide til Sanur: 15 bedste oplevelser & seværdigheder

Alt hvad du skal vide om Sanur på Bali, inklusiv hvad man skal se, hvor man skal bo og vores bedste tips til strandbyen

Læs mere

Scooterleje

Det er meget populært selv at leje scooter på Bali, og det er også sådan, vi selv primært har transporteret os rundt (inden vi havde en baby med).

Det giver fleksibilitet til at udforske Bali på egen hånd, og det er en forholdsvis billig måde at komme rundt på, hvis man vil køre til forskellige madsteder, vandfald, templer og strande.

Vi kan dog ikke anbefale det utvetydigt.

Trafikken er vild, så det er bestemt ikke på Bali, man skal lære at køre på scooter.

Scootere i Berawa, Canggu

Langt de fleste balinesere (og turister) transporterer sig rundt på scooter.

Trafikuheld

Hverken biler eller scootere holder sig til de markerede baner på vejen, og det er normalt, at man ikke kigger bagud, inden man overhaler eller kører ud til siden – derfor skal man være utroligt opmærkom i trafikken.

Man behøver ikke engang selv at køre dårligt for at blive involveret i et uheld…

Og trafikuheld er der mange af på Bali. Vi har selv set både scootersammenstød og store trucks med jord i lasten være væltet om på siden.

Husk at bede om en hjelm! En del turister (og nogle få lokale) kører uden hjelm, men det er faktisk et lovkrav, og du kan få en bøde af politiet, hvis du ikke har en på.

Husk også at køre i venstre side, overhale med yderste forsigtighed, gå ud fra at alle de andre ikke kigger sig tilbage, holde en jævn fart, bruge blinklysene (og slukke dem) – så burde det gå.

…Og det siger sig selv, men man skal selvfølgelig ikke køre, hvis man har drukket alkohol.

Men igen: at køre scooter på Bali er virkelig ikke for alle, og det er en risiko, man kan overveje helt at springe over.

Trafik på Bali i Ubud

I trafikken på Bali opdager man hurtigt, at alle på vejen ikke kører lige godt.

Hvor skal man bo på Bali? De bedste områder & byer
Du er måske interesseret i:Hvor skal man bo på Bali? De bedste områder & byer

Få overblikket og planlæg den perfekte tur

Læs mere

Hvad koster det at leje scooter på Bali?

Prisen for scooterleje varierer med model og længden på lejen, men koster typisk i omegnen af 50.000 IDR (~ 25 kroner) per dag. Der er også mulighed for elektriske scootere til en lidt højere pris.

Overvej at tage billeder af scooteren når du lejer den, så du kan dokumentere om eventuelle ridser og skrammer har været der allerede, da du lejede den og ikke er kommet på grund af dig.

Sørg for at have et internationalt kørekort med, hvis du bliver stoppet af det indonesiske politi – ellers kan man risikere at få en bøde.

Scooterleje i Canggu

Sidst vi var i Canggu, lejede Alex en scooter i 38 dage for 1.600.000 IDR (~ 800 kroner) – eller lidt over 40.000 IDR per dag (~ 20 kroner) hos Pucuk Bali Rental.

Priseksempler på elscooterleje på Bali

Elscootere er (desværre) dyrere, men det er et mere klima- og miljøbevidst valg. Klik her eller på billedet for at se det i fuld størrelse.

28 tips & gode råd til at besøge Bali: Alt du skal vide, inden du rejser
Du er måske interesseret i:28 tips & gode råd til at besøge Bali: Alt du skal vide, inden du rejser

Tag afsted med ro i maven til Indonesiens populære ferie-ø

Læs mere

Billeje

Hvis man sidder inde i en bil, er man utvivlsomt bedre beskyttet, end hvis man sidder på en scooter.

Vi ville ikke selv være komfortable med at køre bil på Bali, da bilerne kører meget anderledes end i Danmark, og i nogle områder er vejene meget smalle og stejle (for eksempel omkring Ubud og ud til nogle vandfald).

Hvis man dog ikke har noget imod den balinesiske trafik og gerne kører i venstre side, er der fine muligheder for selv at leje bil.

Vi vil dog generelt i stedet anbefale nedenstående…

Privatchauffør eller taxa

At køre med en privatchauffør eller taxa er klart at foretrække, hvis man ikke selv kører scooter.

Lokale taxaer

Til enkelte ture kan man benytte sig af de lokale blå taxaer kaldet Bluebird Taxis.

Bed altid om at få taxameteret tændt eller forhandl en pris i forvejen.

Vi har som regel undgået de lokale taxaer, fordi vi synes, det er anstrengende at skulle forhandle om prisen hver gang, og man føler sig nemt ripped off.

I stedet har vi brugt apps for online taxaer (se afsnittet nedenunder), hvor man kan se prisen, inden man booker.

Der er dog områder på Bali, hvor de lokale taxachauffører virkelig kæmper imod og skilter med, at man ikke skal bruge online taxaer. De er stort set altid meget billigere, og det giver jo meget konkurrence til de “officielle” taxaer…

Online taxaer (ride-share apps)

I områder omkring Denpasar (Kuta, Seminyak, Canggu), Bukit-halvøen (Jimbaran, Uluwatu, Nusa Dua), Sanur og nogle steder i Ubud kan man bruge såkaldte ride-share apps/online taxaer.

De mest almindelige er GoJek og Grab (apps der fungerer som Uber).

Her kan du vælge forskellige størrelser biler (hvis I for eksempel er mange passagerer eller har meget baggage med), og der er endda mulighed for at sidde bag på en scooter til meget billige penge, hvis du kun er en enkelt person.

Vi har brugt begge apps og slår typisk vores rute op og sammenligner. Det er nemlig forskelligt, hvilken der er billigst.

Man kan bruge kreditkort gennem appen eller vælge at betale med kontanter direkte til chaufføren – og de foretrækker vist selv sidstnævnte. Vi har dog mest brugt kreditkort for at spare penge på at hæve kontanter og har aldrig hørt noget for det.

Det kræver selvfølgelig data på telefonen, så overvej at købe et lokalt simkort eller et eSim, hvis du vil rundt på denne måde (og ikke har gratis data fra dit danske telefonselskab).

Som nævnt ovenover virker ride-share apps ikke alle steder på Bali – for eksempel nogle steder i Ubud hvor den lokale “taxamafia” regerer eller i byer længere væk fra Denpasar, hvor der ikke er så mange chauffører, der bruger de apps.

Her må man i stedet køre med en traditionel taxa og insistere på taxameter eller nok nærmere forhandle om prisen på forhånd.

Vejen ved risterrasserne i Tegallalang

GoJek og Grab fungerer virkelig godt i de større byer, men skal man længere ud på landet, er det sikrere at have sin egen chauffør.

Dagsture

Til ture med flere stop synes vi, at det er genialt at bruge en privatchauffør, hvor man aftaler tid, stop og pris på forhånd.

Prisen for en halvdagstur på 4-6 timer er typisk omkring 400.000 IDR (~ 200 kroner), mens prisen for en heldagstur på 7-8 timer er omkring 700.000 IDR (~ 350 kroner). Hertil er det normalt at give 10-20% i drikkepenge til chaufføren.

Det kan dog variere med længden og blive dyrere, hvis man tager på længere ture med meget kørsel. For eksempel gav vi 1 million IDR (~ 500 kroner) for at blive kørt fra Amed ude østpå til Nusa Dua i syd med et par sightseeing- og madstop undervejs.

Stort set alle villaer, guesthouses og hoteller kan hjælpe med at arrangere transport.

Ulun Danu Beratan med refleksion i vandet

Selv hvis man lejer sin egen scooter, kan det være noget mere komfortabelt at køre i bil, når man skal til Balis fjernere egne.

Hvor skal man bo i Nusa Dua? De bedste hoteller & luksusresorts
Du er måske interesseret i:Hvor skal man bo i Nusa Dua? De bedste hoteller & luksusresorts

Vores personlige anbefalinger til de bedste steder at bo i det eksklusive område på Bali

Læs mere

Privatchauffører vi kan anbefale

Vi må hellere starte med at sige, at vi nærmest kun har kørt med dygtige chauffører på Bali – og vi har efterhånden kørt med mange!

Der har været nogle enkelte, hvor de har kørt en smule aggresivt, tjekket telefonen meget imens eller ikke har snakket så godt engelsk, men stort set alle privatchauffører har kørt godt, været smilende og søde, spillet lav (eller ingen) musik og snakket engelsk.

Hvis chaufføren ikke selv har tid til at køre på grund af et andet job (eller ceremoni i et af templerne), vil de typisk gerne hjælpe med at finde en anden chauffør til en.

Her er nogle af de chauffører, vi kan anbefale. Vi har fået lov at dele deres WhatsApp-numre, så hvis du vil tage kontakt på forhånd eller aftale en dagstur, så hils gerne fra Alex og Victoria fra Danmark.

Tobhi

Tobhi har let til smil, er god til engelsk og er en ferm samtalepartner. Og selvfølgelig er han også en dygtig chauffør.

Han havde ikke sin egen bil, da vi sidst kørte med ham i 2024 (han blev nødt til at sælge den under COVID), men han kender flere, han kan låne biler fra.

WhatsApp: +62 819-3601-9454

Made Jhonny

Jhonny er en chauffør med flere biler, der har base i Canggu, hvor han også ejer en mindre café.

En behagelig, erfaren chauffør som vi har brugt adskillige gange og udelukkende har gode erfaringer med.

WhatsApp: +62 821-4443-4104

Gede Wirya

Gede er en flink fyr, der snakker bedre engelsk, end han skriver. Han er en god chauffør, og vi havde en rar oplevelse med at køre med ham i hans minivan fra Amed i Østbali til Nusa Dua i syd.

WhatsApp: +62 813-3830-7060

Wayan D.

Vi havde Wayan D. som chauffør, da vi besøgte Jatiluwih Rice Terraces og Taman Ayun fra Canggu, og han kørte meget roligt og sikkert. For cirka 6 timer i alt betalte vi 500.000 IDR (~ 250 kroner).

WhatsApp: +62 812-3917-0740

Privatchaufføren Tobhi på Bali

Vi har kørt med Tobhi flere gange, og vi kan i det hele taget anbefale at bruge en privatchauffør på Bali til længere ture rundt på øen.

Priseksempler fra Padang Linjong Transport til at komme rundt på Bali med bil

Vi fik kontakt til Wayan D. gennem Padang Linjong Transport i Canggu. Her er nogle eksempler på deres (envejs)priser. Klik her eller på billedet for at se det i fuld størrelse.

Offentlig transport

Desværre er den offentlige transport på Bali tæt på ikke-eksisterende.

Der findes (vist) offentlige busser, men vi har ikke selv begivet os ud i at forstå systemet.

Hvis man virkelig rejser på budget, er det dog værd at undersøge nærmere. Man skal nok være forberedt på en noget længere rejsetid i alt.

Hvornår skal man rejse til Bali? Det bedste vejr og forskellene på sæsonerne
Du er måske interesseret i:Hvornår skal man rejse til Bali? Det bedste vejr og forskellene på sæsonerne

Bliv klogere på hvornår det er bedst at rejse til Bali i Indonesien

Læs mere

Transport til og fra lufthavnen

Afstandene på Bali kan snyde, for selvom der kun er 15, 20 eller 40 kilometer til ens destination fra lufthavnen i Denpasar (Ngurah Rai International Airport), kan man sagtens komme ud for at skulle køre i 2-3 timer for at komme frem. Især hvis man kører om eftermiddagen eller om aftenen.

Trafikken omkring Denpasar kan desværre bare være ret heftig. Der er endda eksempler på, at det kan tage endnu længere tid – som omkring jul, nytår og andre helligdage.

Typisk tager det dog ikke lang tid til destinationer som Sanur, Seminyak, Canggu eller Ubud (om dagen). Men det er klogt at sætte mere tid af, hvis man skal nå et fly.

Taxa eller privatchauffør fra lufthavnen

Så snart man træder ud af lufthavnen, står der taxachauffører klar til at give dig “en god pris” – selv hvis du siger, at du allerede har en chauffør stående klar. De er frække, men sådan en lufthavnstur er altså også bare ret lukrativ.

Vi har selv været glade for enten at have aftalt en privat tur med en chauffør i forvejen eller brugt GoJek eller Grab på telefonen til at bestille en tur til en fair pris. Begge dele har fungeret upåklageligt.

Gede minivan på Bali

Hvis man er flere mennesker eller rejser med virkelig meget bagage, kan det være smart at booke en minivan (det her er Gede Wiryas).

Hvorfor skal man rejse til Bali? 12 gode grunde + 3 grunde til at lade være
Du er måske interesseret i:Hvorfor skal man rejse til Bali? 12 gode grunde + 3 grunde til at lade være

Hvorfor du skal besøge den populære ferieø – eller måske holde dig væk

Læs mere

Hvor lang tid tager det at komme rundt på Bali?

Det tager stort set altid længere tid at komme rundt på Bali, end man tror og håber.

Trafikken tager til, og der sker uheld på vejene. Nogle gange ved man ikke engang hvorfor, man sidder i en trafikprop i en halv eller hel time, men det sker altså.

Hvis man kører på scooter, kan man ofte komme hurtigere frem end i bil.

Det oplevede vi selv, da vi kørte i bil fra Sanur til Canggu. Strækningen er kun på cirka 20 kilometer, men det endte med at tage os tre timer at komme hjem, fordi vi mere eller mindre sad stille i en bilkø, mens scooterne kørte forbi ved siden af.

Vores chauffør spurgte endda, om vi ville overveje at stå af på vejen og i stedet sætte os bag på en scooter for at komme hurtigere frem. Det ville vi ikke med vores baby, men vi så andre biler, der stoppede for at folk kunne vælge den løsning.

Sæt ekstra tid af til transport

Når man planlægger en tur rundt på Bali, er det en god idé at have in mente, at man skal sætte ekstra tid af til transporten.

Især hvis man tager til/fra Bukit-halvøen syd for Denpasar (som Jimbaran, Uluwatu og Nusa Dua), strandbyerne vest for Denpasar (Kuta, Legian, Seminyak og Canggu) eller Ubud.

Her er der nemlig stort set altid trafikeret, og det kan blive rigtig slemt om eftermiddagen og om aftenen.

Transporttiden rundt på Bali er en af de bedste grunde til, at man skal overveje at bo forskellige steder, hvis man gerne vil opleve flere af de store highlights, der ligger spredt ud over øen. Så kan man tage til dem fra den nærmeste base.

Hvor skal man bo i Ubud? De bedste områder & hoteller i alle prisklasser
Du er måske interesseret i:Hvor skal man bo i Ubud? De bedste områder & hoteller i alle prisklasser

Vores personlige anbefalinger til de bedste villaer og hoteller (der er til at betale!)

Læs mere
Fortov langs hovedgaden i Ubud

Meget af tiden ser hovedgaden i Ubud nogenlunde sådan her ud.

Trafikprop i Ubud

Man kan dog også være uheldig at ramme ind i en lang kø som her – primært om eftermiddagen og aftenen.

Tak for at læse med

Tak skal du have for at læse vores guide til transport på Bali.

Vi håber, du er blevet klogere på, hvordan man bedst kommer rundt på tropeøen!

Hvis du vil læse mere om den skønne ø, kan du læse alle vores guider til Bali her.

Tøv ikke med at spørge os om noget i kommentarerne herunder, hvis du har flere spørgsmål til transporten på Bali. Vi er glade for at hjælpe.

Har du allerede selv rejst på Bali? Hvordan kom du rundt? Vi vil meget gerne høre om dine oplevelser.

Stille vej på Bali

Hvis man planlægger sin tur til Bali godt, kan det sagtens lade sig gøre at undgå den værste trafik og bare nyde de tropiske landskaber på vejen.

Vil du hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo og booke overnatning på Hotels.com eller på Booking.com.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak!

2 Kommentarer

  1. Anne

    Hej!

    Jeg ville høre hvad i gjorde i forhold til Autostol med jeres baby?

    Svar
    • Alexander & Victoria

      Hej Anne, vi spurgte nogle af de private chauffører på forhånd, om de kunne medbringe en autostol til deres bil. De gange det lykkedes, var autostolene okay, men det var ikke med isofix eller den nyeste, sikreste model på markedet… På de fleste køreture havde vi vores baby i en bæresele og så bilselen spændt fast ud over os og baby. Ønsker jer en god tur!

      Svar

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du med ombord?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste artikler med inspiration og rejseråd leveret direkte i indbakken ♡