Hvor skal man bo i Ubud? De bedste områder & hoteller i alle prisklasser
Vores personlige anbefalinger til de bedste villaer og hoteller (der er til at betale!)Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere om os her. |
Bo i Balis kulturelle hjerte
Få andre steder i verden er så kreative og spirituelle som Ubud.
Her er man i gudernes rige mellem hindutempler, rismarker, dybe dale og hellige floder, der agerer baggrund til nogle af verdens flotteste resorts (som ikke altid koster en formue).
Heldigvis er der også et bredt udvalg af familievenlige mellemklassehoteller og budgetvenlige guesthouses – i kunstneriske enklaver, med kort gåafstand til seværdighederne i centrum, som nabo til aberne i Monkey Forest eller ude i naturen.
I denne guide til hvor man skal bo i Ubud, kommer vi ind på de forskellige områder i byen samt de bedste hoteller i alle prisklasser inklusiv anbefalinger til private villaer med pool.
Vores personlige anbefalinger: Hvor skal man bo i Ubud?
- Budget: Ala’s Green Lagoon – Her boede vi, sidst vi var i Ubud. Pool og store, budgetvenlige værelser i gåafstand til alt i byen.
- Værdi for pengene: Adiwana Svarga Loka – Tempellignende nærmest-luksushotel med flodudsigt og rigtig god værdi for pengene. Her boede vi i 2019.
- Luksus: Maya Ubud Resort and Spa – Et af Ubuds billigste luksushoteller med to infinitypools ud til flod og jungle. Eminent placering tæt på centrum.
- Ultra-luksus: Four Seasons Resort Bali at Sayan – Et af Ubuds absolut flotteste (og dyreste) resorts. Tidligere kåret som verdens bedste hotel.
Søg efter de billigste og bedste hoteller i Ubud her.
Indholdsfortegnelse:
Hvor ligger Ubud?
Ubud ligger på øen Bali i Indonesien, omkring 40 kilometer nord for hovedstaden Denpasar og lufthavnen Ngurah Rai International Airport på sydkysten
Byen er omgivet af rismarker, og ligesom store dele af resten af Bali er Ubud kendetegnet ved de mange floder, der løber sydpå fra bjergene i nord. Mange af de nord/sydvendte veje kan derfor kun krydses ved enkelte overgange.
Hvor længe skal man bo i Ubud?
Hvor mange nætter man skal bruge i Ubud afhænger i høj grad af, hvor mange andre steder på Bali, man gerne vil overnatte.
For i princippet kan man sagtens bruge Ubud som base til udflugter på resten af øen, og derfor bliver det mere et spørgsmål om, hvor længe man skal bruge på Bali. Der er ikke rigtig nogen øvre grænse!
Med det sagt kan man sagtens opleve centrum af Ubud og de nærmeste seværdigheder på et par dage.
Udover templerne, paladset og shopping i midtbyen (plus eventuelt et besøg i Monkey Forest), skal man køre til de fleste andre oplevelser omkring Ubud.
Man kan sagtens nå en hel del vandfald, templer og andet på en dagstur med en privat chauffør i området, men der skal selvfølgelig også være tid til afslapning og at nyde Ubuds specielle stemning.
Derfor anbefaler vi, at man som minimum bruger 3 nætter i Ubud.
Eksempler på hvor mange nætter man skal bruge i Ubud:
3 nætter i Ubud giver nok tid til både at have en hel dag til at opleve det centrale Ubud til fods og en hel dag til at tage lidt længere rundt i nærområdet.
Med 4-5 nætter har man god tid til at komme ned i gear med poolafslapning og massage og samtidig få set en hel masse af Balis bedste seværdigheder.
Overvej at tage til risterrasserne i Jatiluwih og det ikoniske vandtempel Ulun Danu Beratan.
En uge i Ubud er bestemt ikke noget dårligt bud, hvis man for eksempel har to uger på Bali og også gerne vil prøve at bo ved kysten.
Hvis stranden ikke trækker så meget, kan man sagtens argumentere for, at man skal bruge al sin tid på Bali i Ubud.
De bedste områder at bo i Ubud
Man går sjældent helt galt i Ubud, men der er alligevel et par hyggelige områder, der er værd at fremhæve.
Centrum af Ubud er kompakt, så her er det oplagt at bo, hvis man gerne vil opleve Ubud til fods og have mange restauranter og attraktioner tæt på hinanden.
Lige uden for byen begynder rismarkerne at brede sig, og det samme gør roen. Overvej områder som Penestanan og Campuhan Ridge for en mere kunstnerisk stemning. Der er også mange smukke steder i Peliatan øst for centrum.
For en mere autentisk landsbyoplevelse, hvor man stadig er tæt på alle Ubuds seværdigheder, kan man overveje at overnatte i Nyuh Kuning.
Her er en kort upsummering af de bedste områder i Ubud:
- Ubuds centrum – Tæt på alt.
- Penestanan – Kunsterisk landsby blandt rismarker.
- Campuhan Ridge – Bo roligt og luksuriøst med udsigt.
- Padangtegal – Gode deals syd for centrum.
- Nyuh Kuning – Autentisk og økovenlig landsby.
- Peliatan – Rismarker og et royalt palads øst for byen.
Søg efter de billigste og bedste hoteller i Ubud her (reklamelink).
Ubuds centrum – Tæt på alt
Centrum af Ubud er det mest populære valg, når det gælder overnatning i Ubud.
Og det giver også rigtig god mening at bo her, hvor man er i gåafstand til de mest populære aktiviteter, shopping og ikke mindst utallige caféer og restauranter.
En særlig fordel med Ubuds centrum er, at der er (smalle) fortove på de vigtigste gader såsom hovedgaden Jalan Raya Ubud og Jalan Monkey Forest, hvilket gør det langt mere komfortabelt at gå rundt uden at være nervøs for trafikken.
Søg efter de billigste og bedste hoteller i Ubuds centrum her (reklamelink).
Penestanan – Kunsterisk landsby blandt rismarker
Penestanan ligger på en bakke lige vest for Ubuds centrum, og det er kendt som en kunstnerisk og mindre hektisk landsby.
På hovedgaden Jalan Penestanan sker der dog en hel del, og man kommer bestemt ikke til at mangle gode restauranter i gåafstand.
Penestanan er hyggeligst, når man bevæger sig lidt væk fra hovedgaden (Jalan Penestanan).
Mod nord minder det om et charmerende villakvarter. Vi kan anbefale, at man går en tur ad den smalle vej ved siden af den lille flod, som begynder lige til venstre for Prima Warung på Jalan Penestanan.
Mod syd er der flere rismarker. Her boede vi sidst, vi var i Ubud. Og på kun få minutters gang gik det fra at føles som om, vi var i en by, til vi var langt ude på landet.
Der er to måder at komme fra centrum af Ubud til Penestanan på. Den ene er hovedgaden Jalan Penestanan, der starter i et stejlt sving lige ved restauranten Zest. Den anden er “Penestanan stairs”, der via trapper forbinder Penestanan med resten af Ubud.
Hoteltip: Første gang vi besøgte Penestanan, boede vi et par dage på Adiwana Svarga Loka (reklamelink) – et flot, tempellignende hotel med pool og flodudsigt til fornuftige penge.
Søg efter de billigste og bedste hoteller i Penestanan her (reklamelink).
Campuhan Ridge – Bo roligt og luksuriøst med udsigt
At vandre langs Campuhan Ridge Walk er en af de mest populære aktiviteter i Ubud, og selvom man her er en smule isoleret fra resten af byen, er området alligevel et fint valg til overnatning.
Vær dog opmærksom på at mange hoteller her er i luksuskategorien.
Søg efter de billigste og bedste hoteller ved Campuhan Ridge her (reklamelink).
Padangtegal – Gode deals syd for centrum
Padangtegal er en landsby syd for centrum af Ubud, der især er kendt for Monkey Forest. Hovedgaden er Jalan Hanoman.
Der er ret mange overnatningsmuligheder i Padangtegal, så man kan typisk få en god deal. Derudover er man også tættere på lufthavnen og i kortere køreafstand til flere af seværdighederne i nærheden af Ubud.
Søg efter de billigste og bedste hoteller i Padangtegal her (reklamelink).
Nyuh Kuning – Autentisk og økovenlig landsby
Uanset om du bor her eller ej, ville det være synd at gå glip af en gåtur i Nyuh Kuning-området, der ligger mellem Monkey Forest og Jalan Nyuh Kuning med en flod på hver side.
Det er kendt som en af de mest autentiske og økovenlige områder på Bali.
Vi har flere gange selv været på den veganske restaurant Sage, der sagtens kan anbefales. Der er fortov på både Jalan Nyuh Bojog, Jalan Nyuh Gading og Jalan Nyuh Bulan.
Søg efter de billigste og bedste hoteller i Nyuh Kuning her (reklamelink).
Peliatan – Rismarker og et royalt palads
Øst for centrum ligger landsbyen Peliatan.
Langs den smalle gade Jalan Sawah Indah har man rismarker på begge sider.
Ikke langt derfra ligger hovedgaden Jalan Cok Gede Rai, der har fortov. Her ligger Peliatan Royal Palace.
Et andet “palads” er yogainstitutionen The Yoga Barn, hvor man blandt andet kan blive uddannet yogalærer.
Søg efter de billigste og bedste hoteller i Peliatan her (reklamelink).
Få overblikket og planlæg den perfekte tur
Læs mereDe bedste luksushoteller i Ubud
Hvis man én gang i sit liv skal prøve at bo på et 5-stjernet luksushotel, er Ubud ikke et dårligt valg.
Serviceniveauet er sindssygt højt, udsigterne over dalene er fabelagtige, de fleste villaer har private pools – og det bedste af det hele er, at priserne er mere end fair.
Vi har selv boet på flere af Ubuds flotteste hoteller, og selvom man bestemt ikke behøver at punge ud for at bo godt på Bali, får man bare rigtig meget luksushotel for pengene i Ubud!
De bedste luksushoteller i Ubud:
- Viceroy Bali – Familieejet (ultra)luksushotel, hvor stort set alle har private pools.
- Four Seasons Resort Bali at Sayan – Et af Ubuds absolut flotteste (og dyreste) resorts. Tidligere kåret som verdens bedste hotel.
- Maya Ubud Resort and Spa – Eminent placering tæt på centrum med to infinitypools ud til flod og jungle. Endda et af Ubuds billigste luksushoteller.
Viceroy Bali
Med tæt på perfekte anmeldelser på både Hotels.com og Booking.com (reklamelinks) er Viceroy Bali et af de bedste steder at bo i Ubud.
Det familieejede hotel ligger med enestående jungleudsigt over Petanu-dalen (også kendt som “the Valley of the Kings” på grund af den royale historie – og man kan også nemt føle sig kongelig her med Viceroy Balis helikopterlandingsplads og infinitypool.
Stort set alle villaerne og værelserne har derudover private pools.
Se priser og ledighed hos Viceroy Bali her (reklamelink).
Four Seasons Resort Bali at Sayan
Lige vest for hyggelige Penestanan, med udsigt over Ayung-floden, ligger Four Seasons Resort Bali – et af Ubuds absolut flotteste (og dyreste) resorts.
Alle villaerne har (som minimum) privat plunge pool.
Se priser og ledighed hos Four Seasons Resort Bali her (reklamelink).
Maya Ubud Resort and Spa
Maya Ubud Resort ligger kun halvanden kilometer fra centrum af Ubud, og alligevel er man en verden væk fra stress og jag med udsigt over førnævnte Petanu-dal.
Som et af de billigere luksushoteller i Ubud er det bestemt ikke placeringen, de har sparet væk. Resten (inklusiv to infinitypools) ser bestemt heller ikke ud til at fejle noget.
Se priser og ledighed hos Maya Ubud Resort and Spa her (reklamelink).
De bedste mellemklassehoteller i Ubud
Med det store antal mellemklassehoteller i Ubud kunne man forvente, at det ville være nemt at vælge de bedste – men udfordringen ligger netop i, at mange af dem er gode, eller endda rigtig gode… Mens kun få skiller sig ud som enestående.
Vi har her prøvet at ramme balancen mellem luksusfaciliteter, flotte rammer, balinesisk gæstfrihed, god placering og en fair pris, hvor man får rigtig meget hotel for pengene – så du kan nyde en uforglemmelig oplevelse i Ubud uden at sprænge budgettet.
De bedste mellemklassehoteller i Ubud:
- Adiwana Svarga Loka – Tempellignende nærmest-luksushotel med flodudsigt og rigtig god værdi for pengene. Her boede vi i 2019.
- Sandat Glamping Tents – Glamorøs “camping” med privat pool. Her har vi også boet.
- Sri Ratih Cottages – Rummelige værelser indrettet i traditionel balinesisk stil. Her får man en gratis velkomstmassage.
- Visesa Ubud Resort – Suiter og private poolvillaer med god værdi for pengene mellem flod og rismarker kun to kilometer nord for centrum.
- Komaneka at Rasa Sayang – Højt kvalitetsniveau og infinitypool ud til floden mellem centrum og Monkey Forest.
Adiwana Svarga Loka
Vi boede selv på Adiwana Svarga Loka i 2019, og vi var vilde med det tempellignende hotelkompleks.
Placeringen ud til floden gør, at hele stedet føles ret storslået. Samtidig er man kun få minutters gang fra de bedste restauranter i Penestanan.
Se priser og ledighed hos Adiwana Svarga Loka her (reklamelink).
Sandat Glamping Tents
Glamping er en sammentrækning af “glamorous” og “camping” – og selvom Sandat Glampings fem telte (og tre traditionelle bambushuse) bestemt er glamorøse, er det næsten forkert stadig at kalde det for camping.
Man bor i et (stort!) telt, ja, men derfra stopper sammenligningerne også. Vi har i i hvert fald aldrig før campet et sted med privat pool.
Sandat Glamping Tents ligger uden andre restauranter i kort gåafstand og 10-15 minutters kørsel fra centrum af Ubud, så det kan godt anbefales at have sit eget transportmiddel. Der er dog også en gratis shuttle service.
Se priser og ledighed hos Sandat Glamping Tents her (reklamelink).
Sri Ratih Cottages
Beliggende næsten lige ved siden af førnævnte Adiwana Svarga Loka i Penestanan (med Ubuds centrum i gåafstand) får man hos Sri Ratih Cottages store værelser og suiter med god værdi for pengene – inklusiv en gratis velkomstmassage.
Folk virker særligt glade for servicen og maden i restauranten. Poolen ser også skøn ud.
Se priser og ledighed hos Sri Ratih Cottages her (reklamelink).
Visesa Ubud Resort
Mellem flod og rismarker to kilometer nord for midtbyen og Ubud Palace finder man Visesa Ubud Resort.
Mange af de pæne villaer har egne pools, men det er også muligt at bo lidt billigere i en af suiterne ud til jungle eller flod. Desuden er der selvfølgelig en fælles pool.
Der bliver tilbudt en gratis shuttle ind til centrum.
Se priser og ledighed hos Visesa Ubud Resort her (reklamelink).
Komaneka at Rasa Sayang
Der er virkelig mange hoteller i Ubud. De fleste giver god værdi for pengene. Pæne værelser. God service. Pool. Og har en flot og/eller central placering.
Sådan er Komaneka at Rasa Sayang også. Alligevel skiller hotellet sig ud ved at virke lige det bedre end de andre.
Komaneka at Rasa Sayang ligger centralt mellem centrum og Monkey Forest, priserne er rimelige, anmeldelserne er fantastiske – og så må vi sige, at vi er vilde med infinitypoolen ud til floden.
Se priser og ledighed hos Komaneka at Rasa Sayang her (reklamelink).
De bedste budgethoteller i Ubud
At besøge Balis kulturelle hjerte behøver heldigvis ikke at være dyrt. Tricket er at finde de steder, hvor gæstfriheden, renligheden og komforten overstiger prisen – uden man går alt for meget på kompromis med faciliteterne og placeringen.
Udover et sted vi selv har boet, har vi fundet tre ret forskellige budgethoteller, der alle er virkelig flot anmeldt og ligger godt i Ubud – det sidste dog mest, hvis man ikke (som os) er bange for makakaber…
Behøver man ikke at bo i gåafstand til oplevelserne i centrum, findes der endnu flere bud på budgetværelser og prisvenlige guesthouses i landsbyerne omkring Ubud.
De bedste budgethoteller i Ubud:
- Ala’s Green Lagoon – Her boede vi, sidst vi var i Ubud. Pool og store, budgetvenlige værelser i gåafstand til alt i byen.
- Suastika Lodge – Billigt og stille familiedrevet hotel tæt på centrum.
- Suparsa’s Home Stay – Aircondition, pool og gode anmeldelser til en lav pris kun 400 meter fra Ubuds hovedgade.
- Bali Bohemia – Kreativt, kunstnerisk hotel i Nyuh Kuning. Lige ved siden af Monkey Forest!
Ala’s Green Lagoon
Vi var lidt i tvivl, om det var for godt til at være sandt, da vi fandt Ala’s Green Lagoon, sidst vi boede i Ubud.
Pool, rismarker på begge sider, simpel morgenmad inkluderet og store værelser med private udendørsområder i fine, traditionelle balinesiske huse – alt sammen til under 200 kroner per nat for 2 voksne (og en baby).
Den var heldigvis god nok, og vi kan hermed give anbefalingen videre.
Vær opmærksom på, at Ala’s Green Lagoon ligger nede ad en smal vej, som der ikke kan køre biler på. De sidste 200 meter skal man altså enten gå eller køre scooter.
Se priser og ledighed hos Ala’s Green Lagoon her (reklamelink).
Suastika Lodge
Hvis man bare gerne vil have et billigt, simpelt sted at overnatte i Ubud med aircondition og privat badeværelse, ser det familiedrevne Suastika Lodge ud til at være et meget fornuftigt bud.
Hotellet har en stille placering, men er samtidig kun minutters gang fra alle mulighederne i byen.
Se priser og ledighed hos Suastika Lodge her (reklamelink).
Suparsa’s Home Stay
Suparsa’s Home Stay ligger centralt i Ubud kun et par hundrede meter fra hovedgaden.
Her er gode dobbeltværelser til super fair priser inklusiv aircondition, pool og morgenmad – og kan man så egentlig bede om meget mere?
Se priser og ledighed hos Suparsa’s Home Stay her (reklamelink).
Bali Bohemia
Bali Bohemia bliver ofte fremhævet som et af de bedste billige steder at bo i Ubud, og vi kan også godt se charmen i det kreative og farverige (grænsende til excentriske) design og den skønne pool.
Derudover virker restauranten ret cool med open mic-nights, livemusik, kunstudstillinger og andre events.
Men! Bali Bohemia ligger lige ved siden af Monkey Forest (i det dejlige Nyuh Kuning-område) og det betyder, at aber ikke er et helt sjældent syn på hotellet.
Vi er selv lidt bange for makakaber; derfor denne “advarsel”. For langt de fleste er aberne dog bare en sjov tilføjelse til oplevelsen.
Se priser og ledighed hos Bali Bohemia her (reklamelink).
De bedste villaer i Ubud med privat pool
Der er mange hotelværelser og bungalows i Ubud. Men der er måske endnu flere private villaer, hvoraf mange også har privat pool.
At leje en villa på Bali svarer lidt til at booke et sommerhus i stedet for et hotelværelse. Dog er der typisk tilknyttet fast personale, man altid kan få fat i, og som kan hjælpe med at arrangere morgenmad, ture og lignende.
En af fordelene ved at bo i en privat villa i Ubud er, at man typisk får flere kvadratmeter for pengene – inklusiv fællesområder, der især er oplagte til familier eller vennepar.
Det er lidt svært at guide præcist til villaer, fordi folks behov kan være så forskellige.
Hvor man skal bo i Ubud som familie med to børn er måske anderledes, end hvis man er afsted med en flok venner.
For nogle er to separate soveværelser med henholdsvist en dobbeltseng og to enkeltsenge perfekt – mens det for andre ville være bedre med to sammenhængende værelser, der begge har dobbeltsenge.
Derfor har vi også valgt at inkludere steder, hvor der er lidt forskellige muligheder. Lav en søgning med dine egne kriterier, og du vil højst sandsynligt finde skøn overnatning til din tid i Ubud.
Søg efter de billigste og bedste private villaer i Ubud her (reklamelink).
De bedste villaer i Ubud med privat pool:
- Devi’s Place – 9 private villaer med egen have og pool i Penestanan. Fra et til tre soveværelser.
- Rumah Dadong – Vælg mellem to private villaer med et og to soveværelser i et roligt kvarter mellem rismarkerne.
- Dana’s Place Private Villa – To soveværelser, pool og klassisk Bali-udestue i hyggeligt villakvarter.
- Kamandalu Ubud – Smukt luksusvillaresort ud til flod og jungle. Godt hvis man vil have lidt flere faciliteter.
De bedste oplevelser og seværdigheder i og omkring Ubud
Vi har skrevet en stor rejseguide til Ubud med alle de bedste oplevelser og seværdigheder – både i og uden for byen.
Læs hele guiden her eller klik dig direkte ind på hver enkelt oplevelse herunder.
- Risterrasserne i Tegallalang – Balis mest kendte rismarker
- Tirta Empul Temple – Bliv renset i den hellige kilde
- Campuhan Ridge Walk – Rolig gåtur på højderyg med palmeudsigt
- Gunung Lebah Temple – Tempel på vej til Campuhan Ridge
- Dalem Ubud Temple – Tempel i Ubud
- Taman Saraswati Temple – Vandtempel i Ubud
- Ubud Palace – Royal residens i hjertet af Ubud
- Oplev traditionel balinesisk dans – Kecak ilddans, Legong og mere
- Ubud Street Market – Gågade med shopping
- Monkey Forest – Famøs abeskov med tempel
- Templet ved Blanco Renaissance Museum – Fint, privat tempel
- Taman Ayun Temple – Vandtempel med mange meru-tårne
- Goa Gajah – Gammel, mystisk “elefantgrotte”
- Tegenungan Waterfall – Populært (og kommercielt) vandfald
- Kanto Lampo Waterfall – En smuk kaskade af vand
- Tibumana Waterfall – Vandfaldet med det dalende englehår
- Tukad Cepung Waterfall – Magiske lysstråler i grotten
- Leke Leke Waterfall – Smalt vandfald indhyllet i tæt jungle
- Jatiluwih Rice Terraces – Smukke risterrasser med vulkanudsigt
- Ulun Danu Beratan Temple – Ikonisk Balitempel i hellig sø
- Handara Gate – Kendt-fra-Instagram port (til en golfbane)
- Sekumpul Waterfall – Balis højeste og vildeste vandfald
- Gitgit Waterfall – Kraftigt vandfald
- Gitgit Twin Waterfall – Floderne der flyder sammen
- Mount Batur solopgangstur – Se Bali vågne over skyerne
- Kertha Gosa Pavillon – Detaljeret tag i historisk pavillon
- Tag på kunstmuseum – Kunst inspireret af Bali og indblik i balinesisk billedkunst
- Få en massage eller spaoplevelse
- Gå til yoga eller meditation
- Gunung Kawi Temple – The Valley of The Balinese Kings
- Bayad Waterfall – Mindre besøgt vandfald
- Subak Juwuk Manis – Rismarker lige bag Ubuds hovedgade
Alt hvad du skal vide om Ubud på Bali, inklusiv hvad man skal se og vores bedste tips
Læs mereEr det sikkert at besøge Ubud?
Bali er en meget sikker destination at besøge, og det samme gælder Ubud.
Få andre steder i verden har vi set så mange solorejsende kvinder, og det er generelt et godt tegn på, at folk føler sig trygge og velkomne. Det har vi i den grad også gjort selv.
Der er mindre kriminalitet i Ubud end langs sydkystens populære turiststrande, men man skal selvfølgelig stadig have sin sunde fornuft med sig og passe på sine ejendele.
Trafikken er nok det farligste ved at besøge Ubud (og Bali generelt). Den er ikke så ordnet, folk kører ret vildt, og der sker desværre mange uheld. Kør forsigtigt!
En anden “fare” er potentielle myggesygdomme. Både dengue, chikungunya og zikavirus findes på Bali og i mindre grad malaria. Myggene er især aktive ved solopgang, solnedgang og i frodige områder, hvilket Ubud i den grad er. Beskyt dig selv med dækkende tøj eller myggespray når du er ude.
Bali er en vulkanø midt i ildringen, så udbrud og jordskælv kan forekomme. Det er dog sjældent. Hvis der sker noget, skal man selvfølgelig følge myndighedernes anvisninger.
Det er altid en fin idé at være skrevet på Udenrigsministeriets danskerliste.
Sådan kommer man rundt i Ubud
Gå rundt
I centrum af Ubud er der generelt fortov. Det er ikke super bredt, men man kan sagtens gå rundt.
Det gælder for eksempel Jalan Raya Ubud (hovedgaden) og Jalan Monkey Forest.
Man skal ikke langt fra centrum, for at fortovet stopper med at eksistere – for eksempel i Penestanan.
Her kan man stadig gå, men man træder ind og ud af vejbanen og skal være meget opmærksom på trafikken. Det samme gælder mange af de mindre veje.
Vi har selv gået en del rundt i Ubud, men det kan være en hektisk følelse på grund af de utallige scootere og biler.
Hvis du regner med primært at gå rundt i Ubud, er det en god idé at bo et sted, hvorfra det virker trygt og rart at gå. Tjek eventuelt lokationen i street view-funktionen på Google Maps.
Scooterleje
Det er meget populært selv at leje scooter på Bali, og det er også sådan, vi selv primært har transporteret os rundt (inden vi havde en baby med).
Vi kan dog ikke anbefale det utvetydigt.
Trafikken er vild, så det er bestemt ikke i Ubud, man skal lære at køre på scooter.
Man behøver heller ikke selv at køre dårligt for at blive involveret i et uheld…
Husk altid hjelm, kør i venstre side, overhal med yderste forsigtighed, gå ud fra at alle de andre ikke kigger sig tilbage, hold en jævn fart, brug blinklysene (og husk at slukke dem) – så burde det gå.
Men igen: at køre scooter på Bali er virkelig ikke for alle, og det er en risiko, man kan overveje helt at springe over.
Prisen for scooterleje varierer med model og længden på lejen, men koster typisk omkring 50.000 IDR (~ 30 kroner) per dag. Der er også mulighed for elektriske scootere.
Billeje
Hvis man sidder inde i en bil, er man utvivlsomt bedre beskyttet, end hvis man sidder på en scooter.
Vi ville ikke selv være komfortable med at køre bil på Bali, og slet ikke i Ubud, hvor vejene er ekstra smalle og stejle…
Hvis man dog ikke har noget imod den balinesiske trafik og gerne kører i venstre side, er der fine muligheder for selv at leje bil.
Vi vil dog generelt i stedet anbefale nedenstående…
Privat chauffør eller taxi
At køre med en privat chauffør eller taxi er klart at foretrække, hvis man ikke selv kører scooter.
Enkelte ture fra A til B
Til enkelte ture kan man enten bruge GoJek eller Grab (der fungerer som Uber). Sammenlign de to apps for at få den bedste pris. Det kræver selvfølgelig data på telefonen.
Ride-share apps virker dog ikke alle steder i Ubud, hvor den lokale “taxamafia” regerer. Her må man i stedet køre med en traditionel taxa og insistere på taxameter eller nok nærmere forhandle om prisen på forhånd.
Dagsture
Til ture med flere stop synes vi, at det er genialt at bruge en privat chauffør, hvor man aftaler tid, stop og pris på forhånd.
Prisen for en halvdagstur på 4-6 timer er typisk omkring 400.000 IDR (~ 200 kroner), mens prisen for en heldagstur på 7-8 timer er omkring 700.000 IDR (~ 350 kroner). Hertil er det normalt at give 10-20% i drikkepenge til chaufføren.
Det kan dog variere med længden og blive dyrere, hvis man tager mere end en times tid væk.
Stort set alle villaer, guesthouses og hoteller kan hjælpe med at arrangere transport. Du kan også tage et kig i vores guide til transport på Bali, hvor vi anbefaler specifikke privatchauffører og giver andre tips.
Sådan kommer man rundt på øen og i byerne (inklusiv priser)
Læs mereOffentlig transport
Desværre er den offentlige transport på Bali tæt på ikke-eksisterende.
Der findes (vist) offentlige busser, men vi har ikke selv begivet os ud i at forstå systemet.
Hvis man virkelig rejser på budget, er det dog værd at undersøge nærmere. Man skal nok være forberedt på en noget længere rejsetid i alt.
Transport til Ubud fra lufthavnen
Selvom centrum af Ubud kun ligger cirka 40 kilometer fra lufthavnen (Ngurah Rai International Airport), tager det typisk 1,5 til 2,5 timer at køre strækningen, som går gennem hovedstaden Denpasar.
Der er endda eksempler på, at det kan tage endnu længere tid – som omkring jul, nytår og andre helligdage.
Så snart man træder ud af lufthavnen, står der taxachauffører klar til at give dig en god pris – selv hvis du siger, at du allerede har en chauffør stående klar. De er frække, men sådan en lufthavnstur er altså også bare ret lukrativ.
Vi har selv været glade for enten at have aftalt en privat tur med en chauffør i forvejen eller brugt GoJek eller Grab på telefonen til at bestille en tur til en fair pris. Begge dele har fungeret upåklageligt.
Forvent at betale omkring 300.000-400.000 IDR (~ 150-200 kroner) for turen fra lufthavnen til Ubud.
Hvornår skal man besøge Ubud?
Bali er en tropeø beliggende kun 8 grader syd for ækvator, så som udgangspunkt er det varmt og fugtigt året rundt med en gennemsnitstemperatur på omkring 28 grader.
Året er delt op i to sæsoner:
Den tørre sæson: April til september. Kun få regnskyl og varmt, solrigt vejr.
Den våde sæson: Oktober til marts. Regner mest om eftermiddagen og stadig masser af sol.
Vejret er generelt bedst i juli og august, hvor der også er flest turister på grund af sommerferie på den nordlige halvkugle, og at australierne er begyndt at fryse down under.
April og maj samt september og oktober kan siges at være skuldersæson, hvor vejret stadig er godt, men der er færre turister (og dermed også lavere priser på overnatning).
Bliv klogere på hvornår det er bedst at rejse til Bali i Indonesien
Læs mereVejret i Ubud i forhold til resten af Bali
Ubud ligger 200-300 meter over havets overflade, hvilket gør byen en lille smule køligere end områderne ved kysten.
Det er dog ikke noget, man mærker synderligt, så forvent stadig varmt, tropisk vejr.
Det regner lidt mere i Ubud, men igen er det heller ikke noget virkelig markant skift fra vejret på resten af Bali.
Vores bedste tips til at besøge Ubud
- When in Ubud… Ubud er mekka for yoga og alt helserelateret, så embrace din indre wellness warrior, book en spabehandling eller tag et kursus i breathwork.
- Træk vejret dybt. Ubud er hektisk til tider, men samtidig et meget spirituelt sted.
- Lær lidt indonesisk (Bahasa Indonesia). Balineserne bliver glade for et goddag, tak og farvel.
- Pas på i trafikken. Der er scootere alle vegne. Selv på de absolut smalleste veje.
- Taxi-apps som Grab og Gojek virker ikke i hele Ubud. Du skal derfor eventuelt selv forhandle med taxachaufførerne.
- Overvej at booke en privat chauffør til en halv- eller heldagstur, hvis du skal mere end bare fra A til B.
- Dæk skuldre og knæ i templerne. For det meste kan man låne en sarong.
- Undgå myggestik ved at dække dig til – særligt omkring daggry og skumring.
- Ankom (mega) tidligt til populære seværdigheder. Man skal generelt stå op før solen, hvis man vil have billeder ved templer og vandfald uden andre turister.
- Wifi er overalt på hoteller og caféer, og det er normalt super hurtigt. Hvis man har brug for internet andre steder, kan man overveje at købe et lokalt SIM-kort med data. Det er ret billigt og nemt at anskaffe.
- Book overnatning i god tid hvis du rejser i højsæsonen (juli og august samt omkring jul og nytår). Der vil altid være ledige værelser, men mange af de bedste hoteller og resorts bliver booket flere måneder i forvejen.
- Solen er kraftig. Husk solcreme, solhat og at blive i skyggen i de farlige timer midt på dagen.
- Kreditkort kan bruges de fleste steder, men kontanter er mest almindeligt på små restauranter, i lokale butikker og boder, til indgangsbilletter og for at betale taxaer/private chauffører.
Tag afsted med ro i maven til Indonesiens populære ferie-ø
Læs mereHvad skal man medbringe til Ubud?
- Rejseforsikring. Rejs aldrig uden!
- Et godt kamera – her er en guide til det udstyr, vi bruger.
- Solcreme. Vi anbefaler, at man bruger en økologisk, vegansk solcreme uden oxybenzone og andre skadelige kemikalier.
- Myggespray eller tøj, der kan beskytte håndled og ankler for myg.
- Let og luftigt tøj. Klimaet er varmt og fugtigt.
- Badetøj og et håndklæde/hurtigtørrende sarong, hvis du planlægger at bade i et vandfald (eller ved Tirta Empul).
- Yogatøj hvis du vil finde din indre yogi frem.
- En genopfyldelig vandflaske og snacks til ture.
- Kontanter til småkøb.
Bæredygtige rejsetips
For at rejse så bæredygtigt som muligt, anbefaler vi følgende:
- Book økovenlig overnatning som hoteller med bæredygtighedsfokus eller traditionelle balinesiske bambushytter.
- Minimer brugen af aircondition og sluk når du ikke er på værelset.
- Køb håndlavede souvenirs direkte fra kunstneren i stedet for masseproducerede varer i større butikker.
- Respektér lokale traditioner og følg anvisninger for påklædning i templerne.
- Spis så plantebaseret, lokalt og økologisk som muligt.
- Overvej at leje en elektrisk scooter i stedet for en benzindrevet.
- Medbring dit eget drikkevand i en genopfyldelig flaske. Forsøg i det hele taget at undgå engangsplastik.
- Tag kun fotos og efterlad kun fodaftryk. Lad være med at tage ting fra naturen med dig.
- Lær mere om balinesisk kultur og historie for at få en dybere forståelse for øen.
Tak for at læse med
Tak skal du have for at have læst vores guide til hvor man skal bo i Ubud. Vi håber, at den har hjulpet dig til at finde et godt sted at bo!
Hvad synes du om Ubud?
Skriv endelig til os i kommentarerne, hvis du har nogle spørgsmål til Ubud eller hvilken del af byen, du skal bo i. Så hjælper vi gerne efter bedste evne.
Hvis du allerede har været i Ubud, ville det være fantastisk at høre dine bedste tips og tricks.
Hvor boede du henne? Der er så mange hyggelige områder i Ubud, og det ville være sjovt at høre om din oplevelse af det område, du overnattede i.
Vil du hjælpe os?
Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo og booke overnatning på Hotels.com eller på Booking.com.
Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.
Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.
Tusind tak!
Indsend Kommentar