fbpx

Zion National Park: En oase i ørkenen

Vandring for alle i Utahs mest populære nationalpark
Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere om os her.

Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere.

I april 2018 var vi på et uforglemmeligt roadtrip i det sydvestlige USA, hvor vi kørte gennem Californien, Nevada, Utah og Arizona.

På vejen besøgte vi unikke nationalparker og naturvidundere, og vi blev overvældede af de smukke amerikanske landskaber.

Zion National Park var ingen undtagelse. Den smalle kløft er fyldt med spektakulære naturoplevelser blandt de røde klipper – uanset om man er til hårrejsende vandring i højderne eller til flade, nemme stier.

Vi fik ikke selv gået ad alle de stejleste ruter, men vi blev alligevel dybt imponerede af landskaberne og de betagende bjerge, der genspejles i floden.

Her kan du læse om vores oplevelse, se masser af billeder samt få praktisk information, hvis du selv får lyst til at planlægge et besøg.

Hvorfor besøge Zion National Park?

Selv i en stat der er kendt for sine dramatiske udsigter, skiller Zions skønhed sig ud.

Den unikke geografi danner perfekte rammer for hundredvis af dyrearter, som bor i parken, samt sjældne blomster og planter der vokser ud af klippevæggene.

Zion National Park kan opleves af alle uanset alder og eventyrlyst. Der er både kørestolsegnede stier og vandreruter, som kan give hardcore hikere sved på panden.

Overordnet set kan nationalparken deles op i to dele: Zion Canyon, den sydligste og mest populære del, og Kolob Canyon, som er den nordvestlige del.

Vi besøgte kun Zion Canyon, og det er den del, vi skriver om her.​

Kort

Zion klipper
Zion solnedgangsudsigt
Zion vej

Vandreruter og aktiviteter i Zion

Zion er en virkelig populær nationalpark – og med god grund. Der er nemlig utroligt mange forskellige aktiviteter at komme efter.

Vandreruterne findes i forskellige længder og sværhedsgrader, og man kan snildt bruge flere dage i parken, hvis man vil se det hele.

Det kræver nogle lange vandreture og en god fysik at komme til de bedste udsigter over Zion Canyon.

Victorias fod var forstuvet, da vi besøgte Zion, så vi tog ikke selv de lange ruter, men hvis (når!) vi kommer tilbage, vil vi helt klart planlægge flere dage i parken, så vi har tid til at gå til Observation Point (omkring 6 timer) og Angels Landing (omkring 4 timer).

Det er også meget populært at få våde fødder i The Narrows. Kløften er Zion Canyons smalleste punkt, og her man går op ad en flod mellem de flere hundrede meter høje klippevægge.

I Zion National Park er der også masser af muligheder for cykling, klatring, fuglekigning, ro kajak og ridning.

Vi kan anbefale at tage forbi besøgscentret, hvor de står klar til at hjælpe med tips til gode aktiviteter og vandreruter, der passer til, hvor lang tid man har i parken, og hvad man har lyst til at opleve.

Pas på naturen

 • Tag ikke noget fra naturen.
 • Hold afstand til vilde dyr.
 • Smid skrald i skraldespandene.
 • Brug de officielle toiletter rundt omkring i parken.
 • Pas på dig selv og parkens andre gæster.

Huskeliste til vandreture

 • En vandrekammerat. Gå ikke alene!
 • Rigeligt med vand.
 • Snacks eller måltider, hvis du skal på en længere tur.
 • En turtaske til at bære tingene i.
 • En vandtæt taske, hvis du skal ro kajak eller gå i The Narrows.
 • Et hurtigtørrende håndklæde og/eller skiftetøj, hvis du skal i vandet.
 • Gode vandresko, sneakers eller sandaler.
 • Solcreme, solbriller og/eller solhat. Solen kan være skarp midt på dagen, så husk at beskytte dig – også selvom vejret er køligt.
 • Regntøj – alt afhængig af sæson og vejrudsigt.
 • En pandelampe, lommelygte eller telefon med lys (og batteri) til når solen går ned.
 • Kamera og kameraudstyr.
 • Indgangsbillet til parken eller parkpas samt identifikation.
 • Bilnøgler, hotelnøgler og lignende.
 • Evt. et førstehjælpskit.
Pa’rus Trail Alex

Pa’rus Trail er en lettilgængelig og yderst scenisk vandrerute.

Starten af The Narrows

Starten af The Narrows.

Vores besøg i Zion

Efter at have kørt et par timer fra Valley of Fire State Park ankom vi til Zion en eftermiddag i april.

Vi brugte det meste af eftermiddagen og næste morgen på at se den sydlige del af Zion National Park; altså den del der hedder Zion Canyon.

På grund af en forstuvet fod tog vi nogle korte vandreture. Vi gik ad floden langs Riverside Walk hen til begyndelsen af The Narrows, hvor der er flotte udsigter til de høje klippevægge.

Ved Weeping Rock og Emerald Pools gik vi under små vandfald og så nogle af de hængende haver, som Zion er kendt for.

I solnedgangen gik vi Pa’rus Trail, hvor man er omringet af de vilde klippeformationer, der gør parken så speciel. Det var helt klart vores yndlingsrute i Zion.

Vejen til Zion

På vej til Zion National Park gennem Utahs landskaber.

Flod i Zion

Virgin-floden skærer sig gennem Zions klipper.

Alex ved Virgin River
Angels landing
Weeping Rock

Weeping Rock.

Weeping Rock udsigt
Aftensol på The Watchman

Aftensol på The Watchman.

Zion flod solnedgang
Lille vandfald
Watchman gemmer sig
Victoria og The Watchman
Hjort i Zion
Hjorte i Zion
Emerald Pools morgen

Næste morgen startede vi dagen med at gå mod Emerald Pools.

Udsigt morgen Zion
Vandstøv
Lower Emerald Pools
Lille ven

På vejen mødte vi også denne lille ven.

Egern i træ
Victoria på bro

Fra Zion til Bryce Canyon

Næste stop på vores road trip var Bryce Canyon National Park, der ligger ca. to timer fra Zion.

Den hurtigste og smukkeste vej dertil er via Zion-Mount Carmel Highway, også kaldet Scenic Drive.

Efter at have kørt gennem en lang tunnel (hvor der lige var plads til vores autocamper), blev vi belønnet med et nyt perspektiv på Zion.

Selv hvis man ikke skal østpå, er en tur ad de bugtende veje en omvej værd. Vi stoppede blandt andet ind og så en lille familie tykhornsfår samt de sjove formationer ved Checkerboard Mesa.

Det koster 15 dollar (ca. 97,5 kroner) per køretøj at køre gennem tunnelen (tur-retur).​

På vej væk fra Zion
Zion udsigt
Bukke venstre
Bukke højre
Zion-Mount Carmel Highway
Checkerboard Mesa

Checkerboard Mesa.

Sæson og vejr i Zion

Zion er den mest besøgte nationalpark i Utah (og USA’s tredje mest besøgte) med ca. 4 millioner besøgende om året. Parken besøges især fra april til oktober, der anses som højsæsonen.

Vejret kan tage mange former i Zion National Park, og temperaturerne kan svinge drastisk fra dag til nat.

Om sommeren er der varmt og tørt med pludselige regnskyl, så vær opmærksom på, at der kan være “flash floods”, altså pludselige oversvømmelser.

I juli og august er vejret super varmt med temperaturer op til 40 grader. Hav ekstra meget vand med, hvis du besøger Zion National Park i sommermånederne.

De fleste aktiviteter er lukket ned for vinteren (november-marts), men man kan stadig besøge parken. Vinteren er dog for det meste kold og våd med en god chance for sne.

Vi besøgte parken i april, hvor der var forholdsvist få mennesker ude om morgenen og eftermiddagen. Det var koldt om aftenen, om natten og om morgenen, når solen ikke stod på, men efter solopgang var vejret perfekt til gåture.

Pro tip: Hvis du vil undgå de store menneskemængder, så kom tidligt om morgenen eller sent på eftermiddagen. Det er også på de tidspunkter, at du får det flotteste fotolys.

Læs mere om vejret og de forskellige årstider her.

Zion Narrows

Praktisk information om Zion

Indgangspris: 30 dollar (ca. 195 kroner) per køretøj.

Hvis du har købt adgangspasset America the Beautiful, gælder det også for indgangen til Zion National Park. Husk at medbringe billedidentifikation på passets ejer.

America the Beautiful

Hvis du planlægger at besøge adskillige nationalparker på din tur, kan vi anbefale, at du anskaffer dig et America the Beautiful-kort, som koster 80 dollar (ca. 520 kroner) og kan købes i nationalparkerne eller andre områder, hvor kortet gælder.

Kortet kan købes af alle – også hvis man ikke er amerikansk statsborger. Det gælder et helt år til alle landets nationalparker samt en del rekreative områder.

Der kan være op til to ejere af passet, og det dækker indgangsprisen for ejeren samt ledsagere i bilen (op til tre voksne på 16 år eller ældre). Der er ingen adgangsgebyrer for børn på 15 år eller derunder.

Åbningstider

Zion National Park er åben 24 timer i døgnet året rundt. Fra slutningen af november til februar er de fleste faciliteter dog som regel lukket ned.

Da vi besøgte parken i april 2018, var besøgscentret åbent kl. 08.00-17.00, men der er længere åbningstider over sommeren. Tag et kig her for opdaterede tider.

Zion Watchman

Transport i Zion

Zion National Park er en stor og populær park, så for at begrænse trafik og parkeringsproblemer samt at beskytte den fredelige atmosfære i parken, er det ikke muligt at køre i sin egen bil mellem marts og november.

I stedet er der et gratis bussystem, som er enkelt at bruge.

Busserne kører i to loops; The Zion Canyon Loop og The Springdale Loop.

The Zion Canyon Loop består af ni stop inde i nationalparken, og loopet starter og slutter ved Visitor Center. Man kan stå på og af ved alle stop, og busserne går ca. hvert 5. minut fra tidlig morgen til solnedgang. Det er vigtigt at nå med den sidste bus tilbage til Springdale, hvis du ikke vil bruge flere timer på at gå tilbage i mørke!

The Springdale Loop kører gennem byen Springdale, så man kan komme til og fra Visitor Center i parken. Busserne går hvert 10. til 15. minut og er også gratis.

I sommermånederne og på helligdage er der ekstra mange besøgende, så der kan man godt forvente længere køer og flere mennesker på vandrestierne.

Vores bedste råd er at komme så sent eller tidligt som muligt, hvis man vil undgå ventetider.

Første dag kom vi sent om eftermiddagen, hvor de fleste var taget hjem, og næste morgen kom vi ved solopgang. Der var næsten ingen mennesker, men da vi forlod parken ved frokosttid, var der kø til busserne fra Visitor Center.

NB: I de vintermåneder hvor bussystemet ikke er i drift, er det tilladt for private køretøjer at køre ad Zion Canyon Scenic Drive.

Busstoppested i Zion

Busstoppested nummer fem i Zion lige ved Zion Lodge.

Zion bus
Zion vej dag
Zion klippe middag

Overnatning ved Zion

Camping

Der er to campingpladser i den sydlige del af Zion National Park: South Campground og Watchman Campground.

Vil man campere her, skal man reservere i god tid, da der er rift om pladserne. Fra midten af marts til slutningen af november, er der som regel fyldt op hver eneste dag.

Læs mere og reserver en campingplads på South Campground eller Watchman Campground.

Der er også private campingpladser uden for parken i byen Springdale, blandt andet hos Quality Inn, der har “RV Parking”, dvs. særlige pladser til autocampere (RV Parking kan desværre ikke bookes online).

Hvis man ikke har brug for hookups (strøm, vand osv.) til sin autocamper, kan man boondocke op ad Kolob Terrace Road, der ligger ca. 20 minutter fra Springdale. Det betyder, at man kvit og frit kan stille sin bil op og bo/sove i den midt i naturen.

Der er regler for, hvor man ikke må campere i naturen, så forhør dig i et besøgscenter, hvis du ikke har prøvet det før.

Vi benyttede os selv af den gratis overnatningsform i april – både fordi der var fyldt op på campingpladserne i parken, men også for at spare et par dollar. Vi nød at vågne op helt alene næste morgen, men temperaturen faldt drastisk om natten, og det var en kold oplevelse at sove i bilen uden opvarmning.

Autocamper

Boondocking på Kolob Terrace Road. Her sov vi.

Stjernehimmel Zion

Overnatning i det fri kommer med visse fordele.

Dronebillede

Landskaberne lige uden for selve nationalparken er også spektakulære.

Road to Zion

Hotel eller motel

Hvis man ikke har en autocamper, er Zion Lodge inde i selve parken den bedste overnatningsmulighed. Her vågner man op omringet af parkens flotte klipper, og det er populært at ville sove her. Priserne er derfor i den høje ende, og vil man være sikker på et rum, skal man booke på forhånd – især hvis man kommer mellem april og november.

Se priser og ledighed for Zion Lodge på Hotels.com her (reklamelink).

I Springdale, der ligger uden for Zion National Park, er der endnu flere hotelmuligheder (samt spisesteder og butikker). Springdale er en hyggelig by bygget op om turismen i nationalparken, og der er ikke langt fra byen til parken.

Søg efter hoteller og moteller i Springdale på Hotels.com lige her (reklamelink).

Zion Lodge

Zion Lodge med Zions klipper i baghaven.

Hovedgaden i byen Springdale

Hovedgaden i byen Springdale.

Planlæg et besøg til Zion National Park

Fly fra Danmark til USA

Selvom Zion National Park ligger i Utah, er den tætteste storby Las Vegas. Flybilletter til Las Vegas kan heldigvis ofte fås til billige penge, og du kan bruge vores reklamelinks (hvad er det?) herunder for at finde en god billet.

Søg efter de billigste flybilletter fra København til Las Vegas på Momondo.

Rejser du fra Jylland? Søg efter de billigste flybilletter fra Billund til Las Vegas på Momondo.

Lej en bil

Fra lufthavnen i Las Vegas kan man nemt leje bil.

Der er lidt mere end 2,5 timer til Zion, hvis man kører direkte fra Las Vegas, men der er mange flotte steder at stoppe ind undervejs – blandt andet Lake Mead og Valley of Fire.

Du kan finde en bil, der passer til dig ved at bruge vores reklamelink nedenunder:

Søg efter biler fra Las Vegas på Expedia.

Vil du vide mere om billeje, så kan du læse vores guide med tips til at leje bil i USA.

Hvis du er interesseret i at bo i en autocamper på din ferie og ikke har prøvet det før, kan vi anbefale at læse vores grundige guide til at leje og køre autocamper i USA.

Du kan også søge på Motorhome Republic for at finde en autocamper, der passer til dine datoer og behov.

Se priser og ledige autocampere på Motorhome Republic (reklamelink).

Zion til Bryce

Flere nationalparker?

På vores tur til det sydvestlige USA fik vi besøgt en hel del nationalparker. Hvis du har planer om at besøge Zion National Park, er du måske også interesseret i nogle af de andre nationalparker i Utah – Bryce Canyon National Park, Capitol Reef National Park, Arches National Park og Canyonlands National Park.

Zion hero

Har du været i Zion National Park?

Skriv endelig en kommentar om, hvad kunne du bedst lide ved parken eller del dit bedste nationalpark-tip med os.

Du skal også være velkommen til at stille spørgsmål – så svarer vi, så hurtigt vi kan.

Tak fordi du læste med!

Vil du også hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com, shoppe på Amazon eller tilmelde dig Airbnb.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak, og rigtig god tur!

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du med ombord?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste artikler med inspiration og rejseråd leveret direkte i indbakken ♡