fbpx

Spis dig gennem alle verdens køkkener i New York

22 spisesteder vi kan anbefale
Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alexander og Victoria – to københavnere med uanede mængder af rejselyst, som vi deler ud af her på Nordombord. Læs mere om os her.

Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alexander og Victoria – to københavnere med uanede mængder af rejselyst, som vi gerne deler ud af.
Læs mere om os her.

New York byder på mad fra alle dele af verdenen, og der findes nærmest ikke grænser for, hvad man kan få at spise.

Går man på smagsopdagelse i storbyen, er der både take-away, fast-food og finere restauranter med lækkerier fra alle slags køkkener.

Med så mange muligheder, kan det være svært at vælge, og efter flere besøg i New York, er der stadig masser af steder, vi har til gode.

Heldigvis har vi allerede fået et par mindeværdige madoplevelser, og i denne artikel har vi udvalgt 22 spisesteder indenfor forskellige kategorier, som vi kan anbefale. Du kan også finde dem på et kort nederst i artiklen.

Pizza

Pizza i New York er meget mere end bare deep pan. Et ægte New York-slice kan kun fås i New York, og mange af de originale italienske pizza-stilarter er også godt repræsenteret. Prøv for eksempel den napolitanske, der er bagt lynhurtigt ved meget høj varm og sparsomt toppet med tomat, bøffelmozzarella, basilikum og olivenolie – eller den noget tykkere sicilianske variant.

Der er så mange pizzapushere i byen, at det er svært at udvælge de bedste (eller endda at prøvesmage dem alle sammen!), men her er tre favoritter:

Sal and Carmine’s

Hvis man gerne vil smage et klassisk New York-slice er Sal and Carmine’s et rigtig godt bud.

Ligegyldigt hvor længe pizzaen har været ude af ovnen, er kanten aldrig hård. I stedet forbliver den sprød på ydersiden og saftig indeni.

Den aldrede mozzarella er tilført i en passende mængde, og sovsen smager godt; tangerende til det søde. Slicene er store og lige tilpas fedtede.

2671 Broadway, New York (mellem 101 and 102nd).

Patsy’s Pizza

Besøg Patsy’s for at smage deres historiske plain pie. I New Yorks tidlige dage, hvor dejen blev strukket så tynd, at den næsten ikke kunne holde på nogle toppings, var et pizza slice arbejderens foretrukne frokost. De var foldet i papir, nemme at spise og kostede ikke det store.

Patsy’s pizza har ikke ændret sig meget siden. Patsy’s serverer hele pies i restauranten, men vi vil hellere anbefale deres slices, der som kun én ud af to steder i New York laves i en ægte kulovn.

2287 First Avenue, New York.

Joe’s Pizza

Siden 1975 har Joe’s Pizza været et sikkert bud på et rigtig godt New York-slice. Der er no-bullshit, og det er ikke særligt fancy, men det fungerer.

Joe’s Pizza serverer både almindelige slices med simpel topping, slices med frisk mozzarella samt sicilianske slices.

7 Carmine Street, New York.

To pizza slices fra Joe’s: pepperoni og margherita.

Falafel

Taïm

Serious Eats udnævnte Taïms falafelsandwich til at være byens bedste, og vi er meget tilbøjelige til at give dem ret. Falaflen er frisk og let indeni, men sprød udenpå.

Hummusen er smooth, og brødet er skønt og luftigt. Deres smoothies skulle efter sigende også være værd at prøve.

En falafelsandwich koster 7 dollar (ca. 43 kroner).

Taïm har 2 spisesteder i New York.

Fantastisk falafel hos Taïm. ©Taïm

Maoz

Hos Maoz kan man frit selv fylde ekstra indhold i sin falafelsandwich fra den lækre salatbar. Der er med andre ord uendelige muligheder for at få en sandwich, der passer lige nøjagtigt ens smag.

Og det skal siges, at udgangspunktet er rigtig godt. Der kan tilkøbes ekstra hummus, aubergine og avocado – eller hvad med et hårdkogt æg?

Priser fra 5 dollar (ca. 30 kroner).

Maoz har 2 spisesteder i New York.

Salat

Sweetgreen

Køen med sultne new yorkere hos Sweetgreen rykker hurtigt, og selvom stemningen er hektisk, har medarbejderne masser af energi og smil i overskud.

Der er mulighed for at vælge mellem salater med navne som Beets Don’t Kale My Vibe, Shroomami og Earth Bowl – eller at sammensætte sin helt egen kreation.

Flere af ingredienserne er økologiske, der er gode muligheder for vegetarer og veganere, og portionerne er store. Hvis du har lyst til en god take-away salat, mens du er i New York, er Sweetgreen et rigtig godt bud.

Salater fra 8 dollar (ca. 50 kroner).

Sweetgreen har 15 spisesteder i New York.

The Butcher’s Daughter

The Butcher’s Daughter serverer yderst Instagram-venlig vegetarisk mad i smukke rammer. Der er mulighed for alt fra morgenmad til drinks om aftenen, og stedet er blandt andet blevet kaldt for New Yorks hippeste sunde restaurant.

Specialiteterne er avocadotoast og hjemmelavet granola, men vi besøgte restauranten om aftenen og prøvede den vegetariske Butcher’s Burger og en formidabel Beet Salad.

En rødbedesalat koster 14 dollar (ca. 86 kroner), mens man skal slippe 18 dollar (ca. 111 kroner) for en burger. 

The Butcher’s Daughter har 2 spisesteder i New York.

Ironisk nok et ikke så Instagram-venligt billede af den ellers lækre rødbedesalat fra The Butcher’s Daughter med spinat, røde og gule beder, cashew ricotta, karameliserede valnødder og vinaigrette.

Asiatisk

The Flying Pig – Jianbing

På vores sidste visit i New York havde vi desværre ikke held med at opstøve den noget sky Flying Pig-food truck. Vognens location annonceres på Instagram, og den står sjældent det samme sted længe.

Jianbing er meget almindeligt som gademad (ofte til morgenmad) i det nordlige Kina, og maden består i bund og grund af tynde, sprøde pandekager med fyld. Alexander venter spændt på at smage retten en dag – om det så er i New York eller Kina.

Beijing original for 8 dollar (ca. 50 kroner).

IchiUmi Sushi buffet

Det er svært ikke at blive imponeret af IchiUmis gigantiske buffet. Højdepunktet er utroligt meget forskelligt slags frisklavet sushi; sashimi, nigiri og maki, men der er også varme asiatiske retter samt dessertbuffet med pandekager, is og mindst fem forskellige minikager.

Buffeten er en sjov oplevelse, hvis man vil prøve noget, der føles lidt ekstraordinært. Kom helst tidligt, hvis du vil besøge restauranten om aftenen – eller endnu bedre til frokost, hvor buffetprisen er lavere.

Hele gaden er derudover fyldt med koreanske spisesteder, som helt sikkert også kan byde på unikke madoplevelser.

6 East 32nd Street, New York.

IchiUmis store buffet er imponerende!

Lucy’s Vietnamese Kitchen

Lucy’s Vietnamese Kitchen er specialiseret i at servere bánh mì og phở – som også serveres i helt veganske udgaver.

Restauranten er blevet kåret til et af de absolut bedste bud på rigtig god vietnamesisk mad i byen. Det kræver dog en lille tur væk fra Manhattan.

262 Irving Avenue, Brooklyn.

Bánh Mì Zòn

Bánh mì betyder baguette på vietnamesisk, og det er basalt set også, hvad det er; en fransk-inspireret baguette med vietnamesisk indhold.

Hos Bánh Mì Zòn laves ristede baguettes med chilimayo, agurk, syltede grøntsager, hvidløgs-soyasovs, koriander og et stort udvalg af protein-typer såsom vietnamesisk skinke, kylling, flank steak, fisk og flere vegetariske udgaver.

Der er utvivlsomt noget til alle smage, og hvis man vil prøve en rigtig god bánh mì-sandwich, er Bánh Mì Zòn et godt sted at starte.

En klassisk Zòn Bánh Mì koster 10,5 dollar (ca. 65 kroner).

443 E 6th St, New York.

Mexicansk

Chipotle Mexican Grill

Siden Chipotle i 2011 viste deres rørende reklamefilm Back to the Start, er udviklingen gået hurtigt for kæden, der i dag har mere end 2.000 restauranter i USA, Canada, England, Tyskland og Frankrig.

Konceptet er kendetegnet ved, at man bygger sin egen burrito, taco, bowl eller salat med udgangspunkt i en proteinmulighed, og så fyldes der ellers på med bønner, ris, grøntsager og sovs. Guacamole kan tilkøbes, og der bliver også solgt både tortillachips og margaritas.

Der er gode vegetarmuligheder, og et af Chipotles markedsføringspunkter er, at deres kød kommer fra dyr, der har haft det godt, og at grøntsagerne er GMO-fri og dyrket i sund jord.

Det er ikke ultimativt økologisk, men Chipotle må siges at være et af de bedste alternativer i fastfood-industrien, der ellers bedst er kendt for kun at konkurrere på pris og effektivitet.

Utallige spisesteder i New York.

Sammensæt selv din burrito ud fra dine yndlingsingredienser hos Chipotle. ©William Brinson

Burger

Superiority Burger

Superiority Burgers klassiske “Superiority Burger” er blevet udnævnt til at være verdens bedste burger af GQ – og så er den endda helt vegansk. Burgeren er simpel; bolle, iceberg, tomat, pickle, dressing og vege-bøf.

En Superiority Burger koster 6 dollar (ca. 37 kroner).

430 E 9th St, New York.

Verdens bedste burger – helt uden dyr i. ©Superiority Burger

Shake Shack

Med 22 spisesteder i New York burde det ikke være svært at finde en Shake Shack.

De serverer ifølge Alexander New Yorks bedste burger: en helt simpel version med smeltende Angus-bøf, ost og en fantastisk burgersovs. Deres vegetariske Shroom Burger kan også anbefales.

Hvis der er mere plads i maven efter burgeren, er deres bombastiske frozen custards (lidt à la milkshakes) virkelig værd at prøve, hvis man har en sød tand.

5.55 dollar (ca. 34 kroner) for en cheeseburger (ShackBurger).

Shake Shack har 22 spisesteder i New York.

Victoria nyder en Shake Shack-burger fra deres oprindelige location i Madison Square Park.

Steak ‘n Shake

Steak ‘n Shake får man rigtig lækre burgere og milkshakes.

Burgerjointen har eksisteret siden 1934, og indretningen er lidt kitsch og inspireret af diner-stilen. Selve burgeren er juicy og har en god, grillet smag.

En signatur steakburger med pomfritter koster 10 dollar (ca. 62 kroner).

1695 Broadway, New York.

Alexander med steakburger og milkshake fra Steak ‘n Shake.

Bareburger

Er du til økologiske burgere, pomfritter og shakes, så prøv Bareburger, der er simpelt og godt hele vejen igennem. Restauranterne er hyggeligt indrettet, og der er også dristige valg på menuen som elg og and.

Bareburger har 17 spisesteder i New York.

Cheesecake

Eileen’s Special Cheesecake

Verdens bedste cheesecake fås hos Eileen’s Special Cheesecake. Simpelthen.

Stedet er populært af en grund, og du skal lægge et visit forbi, hvis du kan lide cheesecakes – eller lade dig konvertere, hvis du ikke kan!

Den helt originale kan anbefales, men det kan de forskellige smagsvarianter naturligvis også.

Prisen for en lille rund cheesecake ligger på 3,5 dollar (22 kroner).

17 Cleveland Pl, New York.

Two Little Red Hens

Two Little Red Hens gør sig meget i at lave hele kager til fødselsdage og andre arrangementer, men man kan heldigvis også nyde dem stykvis i caféen med en god kop kaffe.

Vi smagte den originale cheesecake, som har en smagfuld bund og en dejlig, let syrlig og cremet konsistens.

1652 Second Avenue (ved 86th Street), New York.

Desserter og bagværk

Mille-Feuille

Mille-Feuille er fransk bagekunst, når det er bedst. Chouquettes, éclairs, macarons og alverdens tærter og kager kan fås her. Særligt croissanterne og citronkagerne kan fremhæves – de fås knapt bedre i Paris.

Der bruges naturligvis økologisk mel, Vermont-smør og Valrhona-chokolade.

En croissant sælges for 2,95 dollar (ca. 18 kroner).

Mille-Feuille har 3 steder i New York.

Lady M Confections

Lady M Confections har et dedikeret følgerskab – og med god grund.

Grundlæggeren Ken Romaniszyn (som er halvt japansk) har haft et mål om at krydse de japanske desserttraditioner med de klassiske europæiske. Det gør dem typisk lidt mindre søde og giver dem større smagsdybde.

Signaturdesserten er Mille Crêpes-kagen, som er lavet af over 20 lag papirstynde pandekager med flødeskum i mellem.

Lady M Confections har 5 steder i New York.

20 lag med crêpes og let flødeskum hos Lady M. ©Lady M

Ceci Cela

Hos Ceci Cela kan man få en hel stribe af forskellige fantastiske croissanter: almindelige, med fuldkorn, parisiske, pain au chocolat, mandelcroissanter og forskellige croissant-sandwiches. Ceci Cela er en klar croissant-favorit.

14 Delancey Street, New York.

Breads Bakery

Breads Bakery er kendt for at være dedikerede til at lave tingene fra bunden, typisk ved håndkraft. Og det kan smages.

De bruger ofte fuldkorn og brødet hæver langsomt. De har også fine desserter, for eksempel en god mandelcroissant, og deres babka skulle efter sigende være den bedste i New York.

Breads Bakery har 3 steder i New York.

Babka hos Breads Bakery. ©Brian Kennedy

Afslutningsvis…

Som sagt er der uanede mængder af lækker mad i New York, og vi vender gerne tilbage snart for at smage på endnu mere.

Hvis du mangler inspiration til et godt koffein-boost, så læs vores guide til de 6 bedste kaffebarer i New York.

Hvad er dit yndlingsspisested i New York? Del det gerne i kommentarerne!

Find billige flybilletter til New York med vores 14 eksperttips til at finde de billigste flybilletter.

Vil du hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com, shoppe på Amazon eller tilmelde dig Airbnb.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak!

Kort

Find de spisesteder vi har skrevet om i artiklen på kortet herunder. Klik på ikonet øverst til venstre for at se en oversigt. Ikke alle steder fra Chipotle, Shake Shack og Bareburger er med, da der er så mange.

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi sender rejseråd og inspiration, som vi har gjort os umage med - maks én gang om måneden ☀