fbpx

Overnaturlige landskaber og ekstrem varme i Death Valley

Jordens varmeste nationalpark er en oplevelse ud over det sædvanlige
Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere om os her.

Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere.

I april 2018 var vi på et uforglemmeligt roadtrip i det sydvestlige USA, hvor vi kørte gennem Californien, Nevada, Utah og Arizona.

På vejen besøgte vi unikke nationalparker og naturvidundere, og vi blev overvældede af de smukke amerikanske landskaber.

Death Valley var den første nationalpark vi besøgte, og med det samme følte vi, at vi var havnet på en anden planet.

Det enorme område byder på ekstremer, der er svære at begribe, og parken har nogle af de flotteste udsigter, vi nogensinde har set.

Her kan du læse om vores oplevelse, se masser af billeder samt få praktisk information, hvis du selv får lyst til at planlægge et besøg.

Hvorfor besøge Death Valley National Park?

Death Valley National Park skiller sig ud på flere punkter.

Det er den tørreste og lavest beliggende nationalpark i USA – og så er Death Valley i den grad også den varmeste.

Den højeste temperatur målt på jorden er foretaget her, og de fleste af årets måneder er det simpelthen for varmt til, at man kan besøge parken.

Selvom den døde dal er tør, bringer sjældne regnbyger liv til vilde blomster, og på trods af det makabre navn er landskabet ikke ubeboet. Tværtimod.

En hel del vilde dyr søger tilflugt her, og der findes både fugle, fisk, reptiler, padder, insekter og pattedyr.

De er ikke altid nemme at få øje på, men dyr som ørkentykhornsfår, kængururotter, harer, flagermus, ørkenskildpadder, ræve, prærieulve og pumaer overlever de hårde vilkår i Death Valley.

Advarsel: Der kan være klapperslanger, skorpioner og giftige edderkopper på jorden, i buske eller under sten. Kig dig grundigt for og undgå at samle dyrene op eller at dræbe dem.

Nationalparken er den største uden for Alaska, og området er næsten dobbelt så stort som Sjælland!

Overalt er der fantastiske bjergformationer, og de højeste bjergtinder dækkes af vintersne. 86 meter under havoverfladen kan man gå på sletter af salt, og flere steder har uendeligt mange sandkorn samlet sig til bløde klitter, der minder om ørkener i Afrika eller Mellemøsten.

Death Valley har eventyr til enhver smag.

Kort

Death Valley ligger i Mojaveørkenen i det sydlige Californien tæt på grænsen til Las Vegas.

Vic på toppen
Alex på kanten

Vandreruter og aktiviteter i Death Valley

Death Valley er virkelig et stort område. Utallige bjerge, kratere, kløfter, klitter og udsigter venter på at blive udforsket, og man kan umuligt se alt på et enkelt besøg.

Til gengæld er det let at køre til et udsigtspunkt eller en kort, tilgængelig vandrerute, så det kan lade sig gøre at nå meget på relativt kort tid.

Der findes et par vandreruter i forskellige længder og sværhedsgrader, men de fleste er umærkede ruter. Du kan se en liste over de forskellige vandreruter på den officielle hjemmeside her.

Vi kan anbefale at tage forbi besøgscentret i Furnace Creek, hvor de står klar til at hjælpe med tips til gode aktiviteter og vandreruter, der passer til, hvor lang tid man har i parken, og hvad man har lyst til at opleve.

Pas på naturen

 • Tag ikke noget fra naturen.
 • Hold afstand til vilde dyr.
 • Smid skrald i skraldespandene.
 • Brug de officielle toiletter rundt omkring i parken.
 • Pas på dig selv og parkens andre gæster.

Vær opmærksom på, at National Park Service anbefaler, at man ikke tager vandreture i de lave dele af parken i løbet af sommermånederne.

Hvis man virkelig gerne vil, skal man gøre det tidligt på dagen.

Huskeliste til vandreture

 • En vandrekammerat. Gå ikke alene!
 • Rigeligt med vand.
 • Snacks eller måltider, hvis du skal på en længere tur.
 • En turtaske til at bære tingene i.
 • Gode vandresko, sneakers eller sandaler.
 • Solcreme, solbriller og/eller solhat. Solen kan være skarp midt på dagen, så husk at beskytte dig – også selvom vejret er køligt.
 • En pandelampe, lommelygte eller telefon med lys (og batteri) til når solen går ned.
 • Kamera og kameraudstyr.
 • Indgangsbillet til parken eller parkpas samt identifikation.
 • Bilnøgler, hotelnøgler og lignende.
 • Evt. et førstehjælpskit.
Zabriskie Point sti

Stien på vej op til Zabriskie Point.

Zabriskie Point udsigt
Alex med hat
Zabriskie Point udsigtsplatform

Belønningen er stor for at gå den korte vandretur fra parkeringspladsen til Zabriskie Points udsigtspunkt.

Victoria på vej op ad sandbanke
Death Valley sand

Husk altid at have masser af vand med!

Flat Dunes solopgang

Vores besøg i Death Valley

Solen stod lavt på himlen, da vi kørte ind i Death Valley sent om eftermiddagen i april. Selv efter den var gået ned, kunne vi mærke den berømte varme, der gør nationalparken så speciel.

Vi havde på forhånd reserveret en plads på campingpladsen Furnace Creek, så vi kørte målbevidst i den retning. Når man er kommet ind i nationalparken fra den vestlige side, er der stadig omkring en times kørsel til pladsen – Death Valley er nemlig rigtig stor.

Næste morgen stod vi op ved en femtiden for at køre til de berømte klitter ved Mesquite Flat Sand Dunes og se solopgangen. Det var fuldstændig magisk!

Vi havde kun planlagt at være i nationalparken en enkelt dag og med så varme temperaturer midt på dagen, måtte vi udnytte morgentimerne bedst muligt.

Vi kørte derfor mest rundt i midten og i den sydlige del, og overalt var der spektakulære syn.

I løbet af formiddagen nåede vi et hurtigt smut forbi det rå landskab ved Devil’s Golf Course og hen til begyndelsen af saltsletterne i Badwater Basin, som er Nordamerikas laveste punkt.

Vi kørte også ad den sceniske Artist’s Drive og så de farverige bjerge i Artist’s Palette, inden vi til slut stoppede ind ved Zabriskie Point, hvis imponerende udsigt fik os til at tabe kæberne.

Da klokken nærmede sig et om eftermiddagen, var temperaturen nået over 40 grader, og vi besluttede os for at sige tak til Death Valley for denne gang og køre mod Red Rock Canyon National Conservation Area.

Vej inden Death Valley
Sand Dunes lag
Victoria morgensol
Alex løber
Sand Dunes
Victoria på kanten dunes
Solopgang ensom fotograf
Fotografer står tæt

Fotograferne står klar til at solen kigger op over sandbankerne i Mesquite Flat Sand Dunes.

Badwater Basin

Saltsletten Badwater Basin er Nordamerikas lavest beliggende punkt.

Badwater Basin skilt
Badwater Basin vandrere
Artist's Palette

Vi besøgte Artist’s Palette midt på dagen. Farverne kommer langt mere til deres ret, når solen står lavt på himlen.

Blæsevejr

Det er ikke altid nemt at have langt hår, når det blæser.

Zabriskie Point

Zabriskie Point blev vores sidste stop i Death Valley.

Victoria ved Zabriskie Point

Sæson og vejr i Death Valley

Death Valley National Park kan besøges året rundt, og der er generelt solrigt, tørt og klart vejr. Parken ligger i Mojaveørkenen, så der kan være store temperatursvingninger fra nat til dag.

Efterår

Temperaturen er behagelig i slutningen af oktober, hvor efteråret starter, og der generelt er få mennesker i nationalparken. Når Thanksgiving nærmer sig, får parken langt flere besøgende.

Vinter

Om vinteren er både dagene og nætterne kølige, og det skulle være smukt at besøge Death Valley. En sjælden gang imellem regner det – men det er bestemt ikke garanteret. Nogle år regner det slet ikke.

Kommer man omkring jul, nytår eller Martin Luther King Day, er det en god idé at reservere overnatning på forhånd.

Forår

Dagene er varme og solrige i foråret, som er den mest populære sæson i Death Valley. Hvis det har regnet i løbet af vinteren, kan der være vilde blomster.

Det anbefales at reservere overnatning i god tid, hvis man planlægger at sove i parken om foråret.

Vi besøgte Death Valley i april, hvor det allerede var rigtig varmt. Efter solnedgang og i de tidlige morgentimer kunne vi udforske parken, men i løbet af dagen steg temperaturen til mere end 40 grader, og det var næsten uudholdeligt at være udenfor.

Sommer

Allerede i maj kommer sommeren til Death Valley og gør dalen for varm for de fleste besøgende. I sommermånederne (maj til september) er gennemsnitstemperaturen over 38 grader, og den nærmer sig ofte 50 grader.

Man kan godt besøge parken om sommeren, hvis man er forberedt på varmen. Drik rigeligt med vand, og hav gerne ekstra meget med i bilen.

Det er desværre ikke unormalt, at folk omkommer på grund af varmen, så vær opmærksom på svimmelhed, kvalme og hovedpine, og sørg for at blive i skyggen og drikke væske, hvis du mærker nogle symptomer.

Generelt anbefales det at blive i nærheden af sin bil om sommeren, hvis varmen bliver for utålelig.

Sne på toppen

Sne på toppen bag Devil’s Golf Course.

Vic på sandtop

Praktisk information om Death Valley

Indgangspris: 25 dollar (ca. 163 kroner) per køretøj.

Hvis du har købt adgangspasset America the Beautiful, gælder det for indgangen til Death Valley. Husk at medbringe billedidentifikation på passets ejer.

America the Beautiful

Hvis du planlægger at besøge adskillige nationalparker på din tur, kan vi anbefale, at du anskaffer dig et America the Beautiful-kort, som koster 80 dollar (ca. 520 kroner) og kan købes i nationalparkerne eller andre områder, hvor kortet gælder.

Kortet kan købes af alle – også hvis man ikke er amerikansk statsborger. Det gælder et helt år til alle landets nationalparker samt en del rekreative områder.

Der kan være op til to ejere af passet, og det dækker indgangsprisen for ejeren samt ledsagere i bilen (op til tre voksne på 16 år eller ældre). Der er ingen adgangsgebyrer for børn på 15 år eller derunder.

Åbningstider

Parken er åben 24 timer i døgnet året rundt.

Furnace Creek Visitor Center er åbent kl. 08.00-17.00 hver dag.

Bemærk! Der er typisk ikke signal til hverken mobiltelefoner eller GPS i det meste af Death Valley.

Udsigt inden Death Valley

Transport i Death Valley

Der er intet offentligt transportsystem til rådighed i Death Valley National Park.

Nationalparken er dog let tilgængelig med bil. Der er god skiltning og asfalterede veje, der fører til de fleste udsigtspunkter og historiske steder.

Store områder af parken kan kun nås med firehjulstrækker, men vil man blot se de mest kendte steder i parken, er det ikke nødvendigt.

Vej i Death Valley

En af vejene gennem Death Valley.

Buet vej Death Valley

Overnatning ved Death Valley

Camping

Vi overnattede på campingpladsen Furnace Creek for 22 dollar (ca. 143 kroner), og der var gode toiletter, rent drikkevand samt borde og bænke.

Receptionen er åben kl. 9-17, men man kan godt ankomme senere, hvis man har en reservation. Det havde vi heldigvis, og vil man bo i Furnace Creek, skal man typisk reservere mindst et par uger i forvejen.

Der er både National Park Service-campingpladser og private campingpladser i Death Valley, og der er forskellige muligheder i forhold til pris, og om man har behov for full hookup til sin autocamper (strøm, vand o.lign.).

Nogle af campingpladserne tager imod reservationer, mens andre er first come/first served. Hvis du skal have en plads med full hookup, er det en god idé at reservere på forhånd. En campingplads på Furnace Creek kan reserveres op til seks måneder i forvejen.

Læs mere om camping i Death Valley på den officielle hjemmeside her.

Hoteller og moteller

Foretrækker man at køre rundt i en almindelig lejebil og sove på hoteller eller moteller, er der heldigvis et par i parken og lige udenfor. Der er dog et begrænset antal muligheder, så bestil i så god tid som muligt.

Søg efter hoteller og moteller nær Death Valley på Hotels.com lige her (reklamelink).

Solopgang fra Sand Dunes

Mesquite Flat Sand Dunes er et must, når man besøger Death Valley.

Planlæg et besøg til Death Valley

Fly fra Danmark til USA

Selvom Death Valley ligger i Californien, er den tætteste storby Las Vegas. Flybilletter til Las Vegas er heldigvis billigere end nogensinde, og du kan bruge vores reklamelinks (hvad er det?) herunder for at finde en god billet.

Søg efter de billigste flybilletter fra København til Las Vegas på Momondo.

Rejser du fra Jylland? Søg efter de billigste flybilletter fra Billund til Las Vegas på Momondo.

Los Angeles er også en oplagt (og billig) by at flyve til – især hvis du vil kombinere naturoplevelserne i Death Valley med et par dage i storbyen. I denne guide giver vi 11 grunde til at besøge Los Angeles samt vores bedste tips.

Søg efter de billigste flybilletter fra København til Los Angeles på Momondo.

Rejser du fra Jylland? Søg efter de billigste flybilletter fra Billund til Los Angeles på Momondo.

Lej en bil

Fra lufthavnen i både Las Vegas og Los Angeles kan man nemt leje bil.

Det tager omkring 2-2,5 timer at køre til parken fra Las Vegas, og fra Los Angeles kan strækningen køres på omkring 4,5-5 timer uden stop.

Vi kørte selv fra Los Angeles til Death Valley med stop og sightseeing undervejs.

Du kan finde en bil, der passer til dig ved at bruge vores reklamelinks nedenunder:

Søg efter biler fra Las Vegas på Expedia.

Søg efter biler fra Los Angeles på Expedia.

Vil du vide mere om billeje, så kan du læse vores guide med tips til at leje bil i USA.

Hvis du er interesseret i at bo i en autocamper på din ferie og ikke har prøvet det før, kan vi anbefale at læse vores grundige guide til at leje og køre autocamper i USA.

Du kan også søge på Motorhome Republic for at finde en autocamper, der passer til dine datoer og behov.

Se priser og ledige autocampere på Motorhome Republic (reklamelink).

Victoria på vej til Death Valley
Vejstrækning ind til Death Valley
Udsigt inden Death Valley

Fra Los Angeles til Death Valley kommer man forbi flere storslåede udsigtspunkter.

Flere nationalparker?

På vores tur til det sydvestlige USA fik vi besøgt en hel del nationalparker. Hvis du har planer om at besøge Death Valley, er du måske også interesseret i Red Rock Canyon National Conservation Area, som ligger lige vest for Las Vegas, hvis man er på vej til eller fra Death Valley.

Sand Dunes

Har du været i Death Valley National Park?

Skriv endelig en kommentar om, hvad kunne du bedst lide ved parken eller del dit bedste nationalpark-tip med os.

Du skal også være velkommen til at stille spørgsmål – så svarer vi, så hurtigt vi kan.

Tak fordi du læste med!

Vil du også hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com, shoppe på Amazon eller tilmelde dig Airbnb.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak, og rigtig god tur!

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du med ombord?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste artikler med inspiration og rejseråd leveret direkte i indbakken ♡