fbpx

Imponerende røde klippeformationer i Red Rock Canyon

Unik natur kun en halv time fra Las Vegas
Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere om os her.

Alexander & Victoria

Hej! Vi er Alex og Victoria – to københavnere der elsker at rejse så meget, at vi har valgt at blive digitale nomader. Læs mere.

I april 2018 var vi på et uforglemmeligt roadtrip i det sydvestlige USA, hvor vi kørte gennem Californien, Nevada, Utah og Arizona.

På vejen besøgte vi unikke nationalparker og naturvidundere, og vi blev overvældede af de smukke amerikanske landskaber.

Mellem Death Valley og Las Vegas besluttede vi at køre forbi Red Rock Canyon. Her kan man se nogle vilde bjerge og selvfølgelig en hel del imponerende røde sten – uden at det behøver at være en kæmpe udflugt.

Red Rock Canyon ligger så tæt på Las Vegas, at man bør unde sig selv et visit til de unikke klippeformationer, hvis man besøger storbyen.

Her kan du læse om vores oplevelse, se masser af billeder samt få praktisk information, hvis du selv får lyst til at planlægge et besøg.

Hvorfor besøge Red Rock Canyon?

Red Rock Canyon National Conservation Area ligger i Nevada, og det er statens første nationale bevaringsområde.

Det dramatiske landskab er formet gennem millioner af år, og geologer er både forbløffede og begejstrede over farverne og formationerne på de gigantiske sten.

Vi er ikke geologer, men vi blev også vildt imponerede af udsigterne, og vi kan klart anbefale et besøg til Red Rock Canyon.

Området ligger utrolig tæt på Las Vegas, men der kunne næsten ikke være større kontrast mellem de to steder.

Hvor Las Vegas er fyldt med spil, fest og neonskilte, kan man i Red Rock Canyon opleve storslået natur på gåben, på hesteryg, på mountainbike eller blot fra de behagelige sæder i ens egen bil.

Det er nemlig nemt og bekvemt at køre dertil (ca. en halv time fra Las Vegas), og man føres gennem Red Rock Canyon på en simpel måde via den 13-mile lange (ca. 21 kilometer) sceniske rute, der giver mulighed for at stoppe ind undervejs.

Med andre ord er det en lettilgængelig naturoplevelse, som kan gøres på få timer eller som en heldagsudflugt alt efter temperament.

Kort

Red Rock klipper
Alex på vej ned 2
Solnedgang i Red Rock
Klippemønster
Orange udsigt
Red Rock panorama

De røde klipper i Red Rock set på afstand.

Vandreruter og aktiviteter i Red Rock Canyon

Den klart mest almindelige (og mest amerikanske) måde at opleve Red Rock Canyon på, er ved at køre i sin bil.

Gennem området går der en ensrettet vej, som kaldes 13-Mile Scenic Drive, og herfra kan man faktisk se rigtig meget. Ruten tager 45 minutter at køre, så hvis man har travlt, er det muligt at nøjes med køreturen og stadig få en spændende oplevelse.

Der er dog flere udsigtspunkter og små vandreruter på vejen, som kan være sjove at stoppe ind ved.

Vandreruterne varierer i sværhedsgrad og længde, og du kan få et bedre overblik på denne hjemmeside.

Foruden at vandre er det også muligt at klatre, ride og køre på mountainbike i området. Du kan læse mere om de forskellige aktiviteter her.

Advarsel: Der kan være klapperslanger, skorpioner og giftige edderkopper på jorden, i buske eller under sten. Kig dig grundigt for og undgå at samle dyrene op eller at dræbe dem.

Vi kan anbefale at tage forbi Red Rock Canyon Visitor Center, hvor de står klar til at hjælpe med tips til gode aktiviteter og vandreruter, der passer til, hvor lang tid man vil bruge, og hvad man har lyst til at opleve.

Pas på naturen

 • Gå på de etablerede stier i Red Rock Canyon.
 • Tag ikke noget fra naturen.
 • Hold afstand til vilde dyr og pas på slanger.
 • Smid skrald i skraldespandene.
 • Brug de officielle toiletter.
 • Pas på dig selv og parkens andre gæster.

Huskeliste til vandreture

 • En vandrekammerat. Gå ikke alene!
 • Rigeligt med vand – især i sommermånederne, hvor det bliver rigtig varmt.
 • Snacks eller måltider, hvis du skal på en længere tur.
 • En turtaske til at bære tingene i.
 • Gode vandresko, sneakers eller sandaler.
 • Solcreme, solbriller og/eller solhat. Solen kan være skarp midt på dagen, så husk at beskytte dig – også selvom vejret er køligt.
 • Regntøj – alt afhængig af sæson og vejrudsigt.
 • En pandelampe, lommelygte eller telefon med lys (og batteri) til når solen går ned.
 • Kamera og kameraudstyr.
 • Indgangsbillet til parken eller parkpas samt identifikation.
 • Bilnøgler, hotelnøgler og lignende.
 • Evt. et førstehjælpskit.
Alex på vej ned 3
Sti Red Rock
Eventyr bag klipperne

Der er eventyr nok til flere dage, hvis man vil udforske hele Red Rock Canyon.

Bjerge Red Rock

Vores besøg i Red Rock Canyon

Efter at have brugt formiddagen i Death Valleys varme, men vanvittige landskaber, kørte vi til Red Rock Canyon for en lille naturoplevelse i eftermiddagssolen, inden vi skulle til Las Vegas for at overnatte.

Vi havde ikke de store forventninger, så vi blev overraskede over, at en så tilsyneladende “lille” og ukendt seværdighed kunne give så stort et indtryk.

Den sceniske rute der går gennem Red Rock Canyon er en nem måde at se det meste på, men vi blev alligevel lokket ud af bilen, hver gang vi havde chancen for at holde ind.

Alt i alt brugte vi omkring tre timer på køreturen inklusiv fotostop og korte gåture, men man kan helt sikkert godt bruge længere tid, hvis man vil tage på vandreture længere væk fra vejen.

Alexander drømmer om at komme igen en dag for at klatre, og det er bestemt ikke umuligt, at vi vender tilbage for at opleve endnu mere af dette skønne stykke natur.

Red Rock med kaktusser

Kaktusser på vej til indgangen.

Alex på vej ned 1
Red Rock størrelsesforhold

Red Rock størrelsesforhold; kan du spotte Alex?

Glad Alexander

Alex i sit es efter at have løbet rundt på klipperne.

Victoria nyder udsigten

Sæson og vejr i Red Rock Canyon

Solen skinner gennemsnitligt 294 dage om året i Red Rock Canyon, men det er ikke ensbetydende med, at det altid er varmt.

Det kan være minusgrader i december og januar med sne på toppen af de højeste bjerge og kolde vinde. I sommermånederne kan temperaturen til gengæld nærme sig 40 grader.

De varmeste måneder er maj til september, men april og oktober er også dejligt lune. Hav ekstra meget drikkevand med, hvis du besøger Red Rock Canyon om sommeren.

Vær opmærksom på at “flash floods”, altså pludselige oversvømmelser, kan opstå, hvis det regner (som regel mellem juli og september). Oversvømmelserne kan komme fra bjergene, og det er vigtigt, at man søger opad, hvis det sker. Det kan være farligt at gå eller køre gennem oversvømmelsesvand, og det frarådes generelt i alle naturområder.

Red Rock Canyon kan besøges året rundt, og omkring 2 millioner mennesker kommer forbi hvert år. Der er klart flest besøgende i weekenderne.

Red Rock Canyon
Blæsevejr

Det kan godt blæse en hel del i Red Rock Canyon!

Praktisk information om Red Rock Canyon

Indgangspris: 15 dollar (ca. 98 kroner) per køretøj.

Hvis du har købt adgangspasset America the Beautiful, gælder det også for indgangen til Red Rock Canyon. Husk at medbringe billedidentifikation på passets ejer.

America the Beautiful

Hvis du planlægger at besøge adskillige nationalparker på din tur, kan vi anbefale, at du anskaffer dig et America the Beautiful-kort, som koster 80 dollar (ca. 520 kroner) og kan købes i nationalparkerne eller andre områder, hvor kortet gælder.

Kortet kan købes af alle – også hvis man ikke er amerikansk statsborger. Det gælder et helt år til alle landets nationalparker samt en del rekreative områder.

Der kan være op til to ejere af passet, og det dækker indgangsprisen for ejeren samt ledsagere i bilen (op til tre voksne på 16 år eller ældre). Der er ingen adgangsgebyrer for børn på 15 år eller derunder.

Åbningstider

Åbningstiderne i Red Rock Canyon gælder for 13-Mile Scenic Drive, Red Spring Picnic Area og Red Rock Overlook.

Marts: kl. 06.00-19.00
April til september: kl. 06.00-20.00
Oktober: kl. 06.00-19.00
November til februar: kl. 06.00-17.00

Red Rock Canyon Visitor Center har åbent 8-16.30 hver dag (på nær enkelte helligdage og højtider, hvor de åbner senere eller lukker tidligere).

Kaktus close-up

Transport i Red Rock Canyon

Den mest almindelige måde at besøge Red Rock Canyon på, er ved at køre ad den sceniske rute. Den 13-mile (ca. 21 kilometer) lange vej er ensrettet og godt asfalteret, så alle slags køretøjer kan klare turen.

Af sikkerhedsmæssige årsager er der en fartgrænse på 35 mph (ca. 56 kilometer i timen).

Undervejs er der flere udsigtspunkter og stop, hvor man kan holde ind for at nyde udsynet eller gå en kort (eller længere) vandretur ind i terrænet.

Kører man kun ad den sceniske rute uden at stoppe, tager det omkring 45 minutter, men holder man ind løbende, skal man selvfølgelig regne med mere tid.

Der findes desværre ikke offentlig transport ud til Red Rock Canyon.

Scenic Drive på afstand

Overnatning ved Red Rock Canyon

Vi besøgte kun Red Rock Canyon i et par timer, og om aftenen kørte vi til Las Vegas for at overnatte.

Hvis man blot vil køre ad den sceniske rute og se et par udsigtspunkter, kan man sagtens klare sit besøg på en halv dag og sove et andet sted.

Hvis du vil gøre lige som os og bo i Las Vegas for en nat, kan du benytte vores reklamelink (hvad er det?) herunder for at søge på hoteller:

Søg efter hoteller og moteller nær Las Vegas på Hotels.com lige her.

Vil man bruge længere tid i området (for det kan man helt sikkert godt), findes der en campingplads.

Der er dog hverken elektricitet, vand eller spildevandstømning til autocampere, og der er heller ingen brusebade. Du kan læse mere om campingpladsen her.

Red Rock udsigt

På et forholdsvist lille område byder Red Rock Canyon på mange forskellige flotte udsigter.

Planlæg et besøg til Red Rock Canyon

Fly fra Danmark til USA

Red Rock Canyon ligger belejligt tæt på storbyen Las Vegas, der kan være et godt udgangspunkt for naturoplevelserne i det sydvestlige USA.

Flybilletter til Las Vegas kan ofte fås til billige penge, og du kan bruge vores reklamelinks herunder for at finde en god billet.

Søg efter de billigste flybilletter fra København til Las Vegas på Momondo.

Rejser du fra Jylland? Søg efter de billigste flybilletter fra Billund til Las Vegas på Momondo.

Lej en bil

Fra lufthavnen i Las Vegas kan man nemt leje bil.

Herfra tager det kun en halv time at køre til Red Rock Canyon.

Vi kørte selv fra Death Valley til Red Rock Canyon og videre til Las Vegas, hvor vi overnattede.

Du kan finde en bil, der passer til dig ved at bruge vores reklamelink nedenunder:

Søg efter biler fra Las Vegas på Expedia.

Vil du vide mere om billeje, så kan du læse vores guide med tips til at leje bil i USA.

Hvis du er interesseret i at bo i en autocamper på din ferie og ikke har prøvet det før, kan vi anbefale at læse vores grundige guide til at leje og køre autocamper i USA.

Du kan også søge på Motorhome Republic for at finde en autocamper, der passer til dine datoer og behov.

Se priser og ledige autocampere på Motorhome Republic (reklamelink).

Flere naturoplevelser?

På vores tur til det sydvestlige USA fik vi besøgt en hel del nationalparker og andre fantastiske naturområder.

Hvis du har planer om at besøge Red Rock Canyon, er du måske også interesseret i Death Valley, som ligger lidt under to timers kørsel vestpå.

Red Rock Canyon ligger som sagt rigtig tæt på Las Vegas, og kører man fra den vestlige side af byen over til den østlige, kan man besøge det rekreative område Lake Mead og statsparken Valley of Fire.

Red Rock vej og kaktus

Har du været i Red Rock Canyon?

Skriv endelig en kommentar om, hvad kunne du bedst lide ved området eller del dit bedste tip med os.

Du skal også være velkommen til at stille spørgsmål – så svarer vi, så hurtigt vi kan.

Tak fordi du læste med!

Vil du også hjælpe os?

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge vores reklamelinks til at søge efter flybilletter på Momondo, booke overnatning på Hotels.com, shoppe på Amazon eller tilmelde dig Airbnb.

Det giver nemlig en lille kommission, som hjælper os med at drive Nordombord, uden at det koster dig noget ekstra.

Du kan også følge os på Facebook og Instagram samt tilmelde dig vores nyhedsbrev længere nede på siden for at modtage flere rejseråd og tips.

Tusind tak, og rigtig god tur!

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du med ombord?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste artikler med inspiration og rejseråd leveret direkte i indbakken ♡